Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Το "καρό πουκαμισάκι" αντεπιτίθεται....

Αναδημοσίευση απο το in.gr....εμείς απλώς τονίσαμε για την ευκολία του αναγνώστη κάποια μέρη της συνέντευξης.

Στην αντεπίθεση ο Ν.Κακλαμάνης για το γήπεδο του ΠΑΟ και το πάρκινγκ στην Κυψέλη

Στην αντεπίθεση περνά ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα, υπεραμυνόμενος των θέσεών του τόσο για το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό, όσο και για την κατασκευή πάρκινγκ στην Κυψέλη.

Σχετικά με την κόντρα που προκλήθηκε από την κοπή δένδρων για την κατασκευή του πάρκιγνκ στην Κυψέλη, ο κ. Κακλαμάνης λέει: «Κατ' αρχήν δεν επρόκειτο περί πάρκου. Επρόκειτο περί ενός χώρου που είχε 45 όλα και όλα δέντρα. Κόπηκαν τα 12, τα υπόλοιπα μεταφυτεύτηκαν. Είχαν αγοράσει τον χώρο από τις αρχές της δεκαετίας του '90, με σκοπό να γίνει πάρκινγκ.

Επί Έβερτ, ελήφθη η απόφαση να γίνει υπόγειο τετραώροφο πάρκινγκ, με χώρο πρασίνου από πάνω. Οι φωνασκούντες έχασαν και τα ασφαλιστικά μέτρα. Αυτό όμως το αποκρύπτουν. Όπως αποκρύπτουν ότι όταν τελειώσει το πάρκο, θα φυτευτούν 140 δέντρα».

Σε ερώτηση εάν έπρεπε να είχε υπάρξει συνεννόηση με τους κατοίκους απαντά πως η κατασκευή του πάρκινγκ υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμά του και προσθέτει: «Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή που κάποιοι 50 βοηθούμενοι από μερικούς ‘μπαχαλάκηδες’ λένε ότι ‘δεν θα αφήσουμε να γίνει το έργο’»;

Αναφορικά με το γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα κάνει λόγο για πόλεμο εταιρειών real estate στην περιοχή και τονίζει πως το σχέδιο προβλέπει διπλή ανάπλαση με 135 στρέμματα πρασίνου, ένα γήπεδο και ένα εμπορικό κέντρο.

Για το εμπορικό κέντρο λέει πως ο νόμος έδωσε τη δυνατότητα να διπλασιαστεί ο συντελεστής δόμησής του και ο δήμος πήρε δωρεάν 56 στρέμματα από το εμπορικό κέντρο.

«Και όπως υπάρχει μεταφορά συντελεστή δόμησης, υπάρχει και μεταφορά συντελεστή πρασίνου. Επειδή φυτεύεται εκεί ένα κομμάτι οικοδομήσιμο, το αντάλλαγμα είναι ότι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στη θέση του γηπέδου του Παναθηναϊκού φυτεύεται πράσινο. Και γίνεται υπόγεια η Λεωφόρος Αλεξάνδρας» προσθέτει.

Όσο για την απόφαση του ΣτΕ να μην γκρεμιστούν οι πολυκατοικίες του λεωφόρου Αλεξάνδρας, την χαρακτηρίζει «ακραία» και προσθέτει πως και οι κρίνοντες κρίνονται.

Τέλος, αναφέρει πως θα βάλει φρένο στα καταστήματα στο Κολωνάκι, καθώς θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να ανασταλεί η έκδοση κάθε άδειας για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα επόμενα δύο χρόνια.

Δελτίο τύπου απο την "Ανοιχτή Πόλη" για το πάρκο...


Το παρακάτω δημοσιεύτηκε στο indy.gr και στην ιστοσελίδα της "Ανοιχτής Πόλης"

Η « ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ» εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για το μικρό άλσος της Κύπρου και Πατησίων.

Αναστέλλονται οι εργασίες για το παρκινγκ στην Κύπρου και Πατησίων

Η σημερινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου - στο οποίο προσέφυγαν 28 κάτοικοι της Κυψέλης – για προσωρινή διαταγή αναστολής της άδειας οικοδομής του υπόγειου γκαράζ στο μικρό άλσος Κύπρου και Πατησίων, δικαιώνει τον αγώνα των ενεργών πολιτών που υπερασπίζονται το δικαίωμα στο πράσινο και τη ζωή στην πόλη.

Αποτελεί μια πρώτη νίκη ενάντια στην καταστροφική και αυταρχική πολιτική Κακλαμάνη στο Δήμο Αθηναίων.

Η Ανοιχτή Πόλη μετέχει, με όλες τις δυνάμεις της, στον κοινό αγώνα κατοίκων και φορέων, εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου. Θα συνεχίσουμε μέχρι την οριστική επίτευξη του στόχου μας που είναι η αποκατάσταση του χώρου ως πρότυπου οικολογικά άλσους.

Το γραφείο τύπου

www.anoihtipoli.gr/anakoinoseis/anastellontai-oi-ergasies-toy-dimoy-stin-kyproy-kai-patision

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Fatous Olous!


Στη λήψη έκτακτων μέτρων σκέφτεται να προβεί πλέον η ελληνική κυβέρνηση έπειτα από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έκθεσης που έγραψε πρόσφατα η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) στο πλαίσιο της εργασίας «Σκέφτομαι Και Γράφω» με θέμα «Εσάς τους Έλληνες, και τον Καραμανλή σας».
Η σωστή ανάπτυξη του φετινού θέματος – που χαρακτηρίστηκε «βατό» από τα μέλη της επιτροπής – περιλαμβάνει δύο σκέλη. Από την μία το γεγονός πως στο όριο της φτώχειας ζουν πια περί τα 2.000.000 Έλληνες, και από την άλλη, το πως η χώρα, κατέκτησε το 2008 μόλις τη δεύτερη θέση αναφορικά με τα ευρωπαϊκά ποσοστά πενίας, μιας και έχασε άδικα την πρωτιά στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με την Λετονία που αναδείχθηκε, άδικα, πρωταθλήτρια.
Παρόλα αυτά, κυβερνητικά στελέχη αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αναφέρθηκαν στο γεγονός πως ανέβηκαν οι βάσεις, και παράλληλα εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους πως στο μέλλον «η χώρα σύντομα θα βρεθεί στη θέση που της αξίζει».
Με μοναδικό στόχο πια την πολυπόθητη πρωτιά, η κυβέρνηση της ΝΔ εξήγγειλε την άμεση κατάρτιση εθνικής στρατηγικής που θα περιλαμβάνει την εξαγγελία δέσμης-μπουκέτου μέτρων που θα περιλαμβάνει:

1)Τη δημοσίευση περισσότερων θέσεων εργασίας μέσω των πρωτοσέλιδων της Απογευματινής,

2) Την επιβολή του εορταστικού ωραρίου αναφορικά με τη λειτουργία των βουλευτικών γραφείων προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο γίνεται πιο πολλά γαλάζια παιδιά

3) Την κατοχύρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες,

4) Την εξασφάλιση του δικαιώματος στην ευθανασία σε όσους το επιθυμούν

Σωστός!



Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Υψηλή διαλεκτική στο Domus Maximus...

Συνεργασία με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

("Ρε συ Λευτέρη, δεν έρχεσαι και λίγο απ' το Μαξίμου να πιούμε κανένα καφέ; Να πούμε καμιά κουβέντα, να νιώσω και λίγο Πρωθυπουργός...οχι για μένα, για τη φουκαριάρα τη μανούλα μου, που φοβάται πως θα χάσω την καρέκλα μου κι έχει μελαγχολήσει!")

Ο κ. Ζαγορίτης δήλωσε ότι συζητήθηκε η προετοιμασία του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, ο κ. Ζαγορίτης απάντησε αρνητικά και σημείωσε "η εκλογολογία βλάπτει, δεν κάνει καλό στη χώρα, αποπροσανατολίζει τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε.

(Και λέγαμε και μεις γιατί χάσαμε τον μπούσουλα ξαφνικά! Η εκλογολογία φταίει που μας αποπροσανατολίζει! Πρόεδρε, δεν ξέρουμε αν το πήρες χαμπάρι εκεί στα ορεινά που ρεμβάζεις, αλλά ο λαός ασχολείται μόνος του με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει...και πολλά απ' αυτά, του τα δημιουργεί η αφεντιά σου και οι φίλοι της!)

Τέλος, σε άλλη ερώτηση για τα μπλόκα των αγροτών, ο γραμματέας της ΚΕ ανέφερε " Η πλειοψηφία των αγροτών τηρεί υπεύθυνη στάση και ανοίγει τους δρόμους.
"Θεωρούμε ότι ο διάλογος είναι το καλύτερο εργαλείο για την επίλυση των προβλημάτων και δεν δημιουργεί πρόβλημα και στις άλλες κοινωνικές ομάδες. “

(Έεεεεετσιιιιι!!! Διάλογος είναι το πριόνι του Δήμου Κακλαμάνη, διάλογος είναι το "στρίβειν δια του...αρραβώνος" απ' την Βουλή, "σεμνά και ταπεινά", για να μην καεί η γούνα σας με το Βα(λ)τοπέδι, διάλογος είναι το γκλόπ και το δακρυγόνο των ΜΑΤ στο αίτημα του λαού για ποιότητα ζωής, διάλογος είναι τα "γαλάζια παιδιά", οι "γαλάζιες μίζες", τα καμμένα δάση που τα κάνετε οικόπεδα και τα ξεπουλάτε, διάλογος είναι...ουκ έστιν τέλος τί εστι διάλογος, έτσι που τον καταντήσατε!

Αυτό δεν δημιουργεί προβλήματα στις κοινωνικές ομάδες; Οχι ε;

Ε, αει στο διάλογο λοιπόν!)

Συνέδριο του Γκαβός


Εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ξεκίνησε χθες το Παγκόσμιο Οικονομικό Εωσφόρουμ στο Γκαβός της Ελβετίας με τη συμμετοχή χιλιάδων χρεοκοπημένων επιχειρηματιών και αποτυχημένων πολιτικών. Στο μπουφέ που στήθηκε από νωρίς το πρωί παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός καθώς εκπρόσωποι από 96 χώρες σπρώχνονταν για να προλάβουν να βάλουν στα πιάτα τους λίγο χαβιάρι Μπελούγκα, και βαρελίσια φέτα.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν πολύ οικονομικοί και λιτοδίαιτοι ρεπόρτερ των διεθνών μέσων ενημέρωσης, κεντρικό σύνθημα της συνάντησης – που θεωρείται η σπουδαιότερη των τελευταίων δεκαετιών – είναι το παλλαϊκό «Παραμορφώνοντας τον κόσμο μετά την κρίση».
Τις επόμενες ημέρες, οι παρευρισκόμενοι κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων - διαλυμένοι - από το σπα, τις κούρες και το σκι, αναμένεται να συζητήσουν και για άλλα, καυτά, θέματα πέραν της οικονομικής ύφεσης, όπως για το παλιό καλό κρασί, το πόσες τρύπες έχει το ελβετικό τυρί, όπως και για τις αυτοκτονικές τάσεις που έχει τελευταία ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.Χ.Α. στη Σοφοκλέους.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου του Γκαβός, χαιρέτισε με ομιλία του ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Ο.Η.Π. (Οργανισμού Ηνωμένων Πολιτειών) Κόφι Εσπρέσο Αυνάν σηκώνοντας περήφανα στον ελβετικό ουρανό ένα μισογεμάτο ποτήρι με σαμπάνια.

Τσιμέντο να γίνει και άλλα οξύμωρα... Μάθημα 3ο


Ενώ ο Δήμος Κακλαμάνης αυτή την ώρα συσκέπτεται με τους συνεργάτες του προκειμένου να αποφασίσουν την επόμενη κίνησή τους στο μέτωπο της Κυψέλης, οι συνάδελφοι και "πολεμικοί ανταποκριτές" του Κόκκινου 105, 5 Άγγελος Τσέκερης και Γιώργος Κυρίτσης, μέσω της στήλης τους "Τζιχάντ" στο ολόφρεσκο φύλλο της Athens Voice, ενημερώνουν το λαό για τις τελευταίες εξελίξεις. Διαβάστε με προσοχή!

Επιχείρηση «Συμπαγές Τσιμέντο»

Tων Άγγελου Τσέκερη Γιώργου Κυρίτση - 29.01.2009

Σκληραίνει τη στάση του ο δήμαρχος Κακλαμάνης, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχτηκε ο Δήμος από πολίτες και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τεθωρακισμένες μπουλντόζες, υποστηριζόμενες από δυνάμεις πεζικού και αεροπορίας της Δημοτικής Αστυνομίας, εισέβαλαν από τη Δευτέρα τα χαράματα σε άλσος της Κυψέλης και κατέστρεψαν πενήντα υπεραιωνόβια δέντρα ως αντίποινα στις εκτοξεύσεις προσφυγών. Εκπρόσωπος του Δήμου δήλωσε ότι οι δυνάμεις θα παραμείνουν στο χώρο όσο χρειαστεί μέχρι να ολοκληρώσουν τους στόχους τους και κατήγγειλε τους περίοικους ότι χρησιμοποιούν τα δέντρα ως ασπίδα για τις τρομοκρατικές τους επιχειρήσεις. Άμεση ήταν η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, η οποία καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται και ζητάει να πέσουν οι τόνοι και από τις δύο πλευρές. Η επιχείρηση του Δήμου, που έχει την ονομασία «Συμπαγές Τσιμέντο», προβλέπει ότι για κάθε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα καταστρέφεται ολοκληρωτικά ένας χώρος υψηλού πρασίνου στην Αθήνα και θα στρώνεται με μπετόν εξαιρετικής ποιότητας. Κατά την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων τραυματίστηκε ένας άνδρας των ΜΑΤ, από φίλια μπινελίκια τα οποία εκτόξευσαν συνάδελφοί του εναντίον μιας διαμαρτυρόμενης γιαγιάς. Στη θέση του πάρκου θα κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ 250 θέσεων, το οποίο αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ευρώπης. Περιοχή η οποία μάλιστα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο από τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν στην Κυψέλη για να απολαύσουν τις χαρές της φύσης κάτω από τη μουριά στη γωνία Ιθάκης και Κερκύρας πίσω από τον κάδο.
http://www.athensvoice.gr/jihad/

Δείξε μου το τρακτέρ σου, να σου πω πότε αποχώρησες!







...το παρόν τηρεί σειρά αποχώρησης μόνο ως προς την κορυφή του...
Όμως η απορία μας είναι είναι η εξής...
Αν, αντί των χρωματιστών τρακτέρ, είχαμε άλογα πως θα γνωρίζαμε ποιά μπλόκα αποχώρησαν πρώτα;
Κάτι έχουμε κατά νου, αλλά θέλουμε και τη δική σας άποψη

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Φορ ε φιού κάτεντ τριζ

Αυτές τις ημέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη νέα δραματική ταίνια του γνωστού πολιτευτή Δήμου Κακλαμάνη, όπως περιγράφεται μέσα από την κάμερα του διάσημου σκηνοθέτη-πρωθυπουργού Χώστα Καραμπουζουκλή – δημιουργού των σπουδαίων αστυνομικών περιπετειών «Korkoneas I», «Korkoneas II» και «Gia mia xoufta oikopeda».
Το γκρίζο φιλμ-ύμνος στο μπετονάρισμα της αθηναϊκής γης, σκιαγραφεί με περίσσιο στυλ και χάρη, την αυτοθυσία του Δήμου στο πλαίσιο του Αγώνα του, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γενναίων Ι.Χ. στο πάρκινγκ.
Σημείο αναφοράς στη ροή της υπόθεσης, αποτελεί η συμμετοχή ανδρών των ΜΑΤ που μεταφυτεύονται από το Σύνταγμα, σε ένα πρώην πάρκο στη συμβολή των οδών Πατησίων & Κύπρου, με σκοπό να ανθίσουν την ερχόμενη Άνοιξη, αλλά και η συμβολή μελών ακροδεξιάς οργάνωσης που φιλότιμα προσπαθούν να κλαδέψουν αγριοπολίτες, που φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν.
Η ταινία, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδημόνων, στην προσεχή απονομή των βραβείων Βόσκα, αναμένεται να κερδίσει ανάμεσα σε άλλα και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των «Οπτικών Εφέ», λόγω της πυκνής ρίψης δακρυγόνων από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς.
Η πρεμιέρα της νέας κινηματογραφικής δουλειάς του Χώστα Καραμπουζουκλή «Φορ Ε Φιού Κάτεντ Τριζ», πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στον κεντρικό αθηναϊκό μουλτικόμπλεξ κινηματογράφο «Cine Fani Pali».

Παραγωγή: NouDou Studios Productions (2009)

Κριτική: * * * * *

Διάρκεια: 4 χρόνια

Ακατάλληλη για όλους

Αλάτι στην πληγή...



...κι αφού οι μπουλντόζες του δήμου έκαναν παστρικά τη δουλειά τους, αφού ξεπάστρεψαν τα δεντράκια που ξαναφύτεψαν οι δημότες της περιοχής στη θέση των προηγούμενων παλαιών δέντρων, έριξαν οι δήμιοι στο χώρο του πάρκου ΑΛΑΤΙ για να μην ξαναφυτρώσει τίποτα που να θυμίζει την προηγούμενη ενοχλητική εικόνα του πάρκου, με τις πρασινάδες και τα δέντρα!

Είναι σοβαροί και υπεύθυνοι εκεί στο μέγαρο του δήμου...όταν κάνουν μια δουλειά, την κάνουν νύχτα και σωστά!

Ολοκληρωμένα πράγματα, οχι άρπακολλατζίδικα!!!

Ε, ρε βρεγμένη σανίδα και αλάτι που σας χρειάζεται!

Νύχτα γίνονται οι δουλειές...


αναδημοσιεύουμε απ το skai.gr

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι

Παραμένουν συγκεντρωμένοι στο πάρκο που βρίσκεται στη διασταύρωση Πατησίων και Κύπρου, κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Νωρίς το πρωί μπουλντόζες του Δήμου άρχισαν τις εργασίες καθαρισμού ωστόσο περίπου δύο ώρες αργότερα αποχώρησαν.

Άνοιξε νωρίτερα η οδός Κύπρου που παρέμενε κλειστή από Δροσοπούλου έως Πατησίων.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλάμανης υποστήριξε ότι κόπηκαν μόνο 3 δένδρα, ενώ άλλα 40 μεταφέρθηκαν και μεταφυτεύτηκαν αλλού.

Όπως είπε η μελέτη για δημιουργία χώρου στάθμευσης έχει επικαιροποιηθεί, ενώ για την επέμβαση των ΜΑΤ είπε ότι ο Δήμος
δεν έχει καμία σχέση σημειώνοντας ότι στο χώρο

υπήρχε και εισαγγελέας.
Ο κ. Κακλαμάνης ξεκαθάρισε ότι το έργο θα γίνει, καθώς όπως είπε η σύμβαση είναι καθ' όλα νόμιμη και τα έσοδα που θα έχει ο δήμος από τη λειτουργία του πάρκινγκ θα επιστρέψουν ως αντισταθμιστικά οφέλη στους κατοίκους της περιοχής.


Το πάρκινγκ έχει αναλάβει να κατασκευάσει μετά από διαγωνισμό η τεχνική εταιρεία Δομοτεχνική Τεχνική Τουριστική Ανώνυμη Εταιρεία και θα το εκμεταλλευτεί σύμφωνα με τη σύμβαση για τα επόμενα 30 χρόνια.
Ο δήμος Αθηναίων θα παίρνει ένα ποσοστό.



* Τα αντισταθμιστικά οφέλη στους δημότες πως θα επιστρέψουν ακριβώς;

Μετρητοίς ή με επιταγή; Για να ξέρουν οι άνθρωποι να πάρουν μαζί τους βαλίτσες για να τα βάλουν...

Μήπως θα τους δώστετε πίσω τα χρήματα που τους ζητήσατε, για την απαλλοτρίωση χώρου που συνορεύει με το πρώην πάρκο, με την αιτιολογία πως είναι φάτσα-κάρτα η πολυκατοικία τους στο πάρκο, άρα να πληρώσουν ενα μέρος των χρημάτων της απαλλοτρίωσης, αφου το μπαλκονάκι τους θα έχει θέα στο πράσινο και θα αναβαθμιστεί οικονομικά η κατοικία τους...

Τι τους περάσατε τους δημότες, θαμώνες σε σκυλάδικο, πρώτο τραπέζι πίστα;


Κι όταν κάποιοι συνταξιούχοι ένοικοι της εν λόγω πολυκατοικίας, που δεν έχουν λεφτά οι άνθρωποι να δώσουν, δεν έκαναν τα γούστο σας, τους καταχωρήσατε στον "Τειρεσία" και τους βγάλατε το σπίτι σε πλειστηριασμό...


Και τώρα που θα τους φτιάξετε πάρκινγκ αντί πάρκου, τί λέει ο νόμος δήμαρχε;

Κι αν ολο αυτό δεν είναι η μέγιστη αλητεία, δήμαρχε, τότε τί είναι αλητεία;

Το καμένο δέντρο στο Σύνταγμα τα Χριστούγεννα;

Α, ρε δήμαρχε...εσύ 'σαι κείνος που έλεγες πως θα γινόσουν άλλος!




Circo Atene!


Από νωρίς το πρωί συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς το έργο "ανάπλασης" του Δήμου... Κακλαμάνη στο πάρκο(ινγκ) της περιοχής της Κυψέλης (Κύπρου & Πατησίων γωνία) με την συνδρομή εθελοντών της Χρυσής Αυγής που έσπευσαν να βοηθήσουν αφιλοκερδώς. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα ξημερώματα μπουλντόζες της Εκκλησίας του Δήμου, κάνοντας... μανούβρες ξερίζωσαν κατά λάθος τα μικρά δέντρα που είχαν επαναφυτέψει κάτοικοι της περιοχής προχθές, μετά την κοπή των αιωνόβιων δέντρων που υπήρχαν εκεί. Λίγο αργότερα, κόπηκαν και μερικοί φοίνικες για παραδειγματισμό, λόγω της έντονης διαμαρτυρίας τους προς τις αρχές για το ξερίζωμα των "συντρόφων" τους πεύκων δύο μέρες νωρίτερα.
Κι ενώ οι εξελίξεις τρέχουν, περισσότερα σε ολίγον τι...

Ονόματα τυχερών για τη συναυλία των Locomondo

Οι τυχεροί και τυχερές της σημερινής κλήρωσης που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την συναυλία των Locomondo, που θα γίνει αύριο, Πέμπτη 29/01, στο Κύτταρο Live (Ηπείρου 48 & Αχαρνών) είναι οι:

1) Κατερίνα Τζελλά
2) Αλέξανδρος Πασσός
3) Μαρία Μαρκουίζου
4) Έφη Δρακοπούλου
5) Θοδωρής Πολυζώνης

Τα ονόματά σας θα βρίσκονται σε λίστα στην είσοδο του Κύτταρο Live.
Ώρα προσέλευσης... 10η βραδινή!

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στην κλήρωση,
Θηρία Ενήμερα

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Τσιμέντο να γίνει και άλλα οξύμωρα... Μάθημα 2ο


Χθες στην ανάρτηση του ιστολογίου μας υπό τον τίτλο «Έζησε τη στιγμή!» αναφερθήκαμε στο καυτό πολιτικό ζήτημα του εκλογικού αυνανισμού που συντελείται ανά τετραετία – και βγάλε – όπισθεν του παραβάν με την μπλε κουρτίνα στα σχολεία-εκλογικά κέντρα της χώρας.
Σήμερα, υπό άλλο πρίσμα βέβαια, επανερχόμαστε στο θέμα μέσω ενός ρεπορτάζ της έγκυρης βρετανικής εφημερίδας Independent. Διάβασε προσεκτικά και μετά βγάλε τα δικά σου, πολιτικά, συμπεράσματα:


Η είδηση... τάκα-τάκα!
«Ο αυνανισμός μπορεί να έχει θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας ανάλογα με την ηλικία. Η ατομική σεξουαλική πράξη σύμφωνα με τους γιατρούς, συνδέεται με την ανάπτυξη του καρκίνου στον προστάτη, όταν πραγματοποιείται συχνά από άνδρες ηλικίας 20-30 ετών». Και συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα «όταν όμως οι άνδρες φτάσουν στην ηλικία των 50 ετών, ο αυνανισμός φαίνεται να τους προστατεύει από την ασθένεια καθώς αποδιώχνει τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στον οργανισμό». Τη σύνδεση του καρκίνου του προστάτη με τη σεξουαλική δραστηριότητα μελέτησαν όχι όποιοι κι όποιοι, αλλά ομάδα ειδικών επιστημόνων του πανεπιστημίου του Νότιγχαμ. Οι «άπιστοι» κάντε ένα κλικ εδώ http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/masturbation-can-be-good-for-the-over50s-1516792.html για να διαβάσετε αγγλιστί περισσότερα.

Ερώτηση: Γιατρέ μου, ο καρκίνος του προστάτη συνδέεται και με τις μαλ***ακίες κάποιων 50άρηδων πολιτικών;


ΑναΜΑΤωση Τώρα!
Η γνωστή πολιτική νοοτροπία του στυλ «πλάθω-πλάθω κουλουράκια με τα δυο μου τα χεράκια», και οι πειραματισμοί των παραφύσεως «πλειοψηφούντων» σε αυτό που κάποτε ονομάζονταν πόλη, όσο περνάει ο καιρός γίνονται ολοένα και σε πιο εντατικούς ρυθμούς με τα γνωστά λαμπρά αποτελέσματα. Οι Χουντίνι της σύγχρονης Εκκλησίας του Δήμου μετατρέπουν με ένα άμπρα-κατάμπρα τα κανονικά δέντρα σε πλαστικά χριστουγεννιάτικα τοτέμ, και ο ψόφιος λαγός που βγάζουν από το καπέλο τους λανσάρεται ως δια – τηλεοπτικής – μαγείας για... πάρκο(ινγκ). Κι αν τους χειροκροτήσεις και στη συνέχεια τους ξαναψηφίσεις; Είσαι de facto βλάκας. Ακόμη όμως κι αν τους μουντζώσεις θα κατηγορηθείς – επίσης – ως βλάκας, γιατί θα φας και το ξύλο από πάνω, από τους κρανοφόρους εκπροσώπους της γενιάς των €700, με το πρόσχημα πως ανήκεις σε εκείνες τις μειοψηφικές φωνές που επιζητούν τη διασάλευση της τάξης και, βέβαια, της στάθμευσης. «Διάλεξε και πάρε» σου λέει, «που μου θες και πάρκο. Χωριάτη!». Και σε ρωτάει με περιβαλλοντική νηφαλιότητα: «Και τα αυτοκίνητα που θα τα βάλουμε ρε μεγάλε ακτιβίσταρε; Ήρθαν τα άγρια (οι πολίτες) για να διώξουν τα ήρεμα (τα αυτοκίνητα);».

Λευτεριά στα Hammer, στο Metal Hammer, στα γκλομπς των ΜΑΤ, στα ΜΑΤ και στα κινέζικα πλαστικά χριστουγεννιάτικα δέντρα του Δήμου – των πλειοψηφούντων – Αθηναίων.

Τσιμέντο να γίνει και άλλα οξύμωρα...Μάθημα 1ο



Τελικά σ’ αυτόν τον κόσμο τον «καλό» κι «αγγελικά» πλασμένο που ζούμε εν Ελλάδι (ώσπου να μας βγεί το λάδι) όλοι είμαστε «κουκουλοφόροι» και γνωστοί-άγνωστοι μεταξύ γνωστών και πλειοψηφούντων…

Μανάδες-πατεράδες, παππούδες και γιαγιάδες μπόμπιρες στα καροτσάκια, έφηβοι εις τα παγκάκια και… αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά!

Πλειοψηφούντες -και κατ’ επέκτασιν «δικαιούχοι»- που κάνουν ο,τι γουστάρουν με παντιέρα τη δημοκρατία, είναι εκείνοι που μας προέκυψαν στο «πήγαιν’ έλα» του ελληνικού λαού, από τους «μπλε» στους «πράσινους» κόκους και το ανάποδο, οι οποίοι ξεφυτρώνουν εναλλάξ, περίπου, κάθε 4 χρόνια σε Βουλή και δημαρχεία.

Έτσι λοιπόν βγαίνει ο Ακριτίδης του Δήμ(ι)ου Κακλαμάνη και σου λέει, πως δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς και ν’ αντιδράς στα έκτροπα της πόλης που διαφεντεύει η παρέα του, γιατί εσύ είσαι μειοψηφία και σκάσε επιτέλους, αυτοί είναι οι πολλοί και ξέρουν καλύτερα από σένα τι χρειάζεσαι και τι όχι!

Κι αν δεν σκάσεις, θα σε «σκάσουν» τα ΜΑΤ στο χημικό και στο δακρυγόνο, γιατί εσύ πουλάκι μου, που είσαι στην Κυψέλη θέλεις τα δεντράκια σου και οι άλλοι (ποιοι είναι οι άλλοι κε Ακριτίδη μου, τα κομματόσκυλα της αυλής σας;) θέλουν parking υπόγειο να μην κρυώνει έξω στο δρόμο το «του-του» τους!

Μα είναι πλειοψηφία τα «κονέ» του κάθε «πονηρούλη» για να τα στηρίζουν οι δημότες, ψηφοφόροι και μη, είναι λογικό να φυλάνε οι Μονάδες Αποκατάστασης Δέντρων(πρώην ΜΑΤ) το έλατο στο Σύνταγμα μην το ξανακάψουνε και 1 μήνα μετά οι ίδιες Μονάδες να προστατεύουν με την παρουσία τους το κόψιμο των αληθινών δέντρων και να λούζουν τους διαμαρτυρόμενους δημότες στο χημικό;

Και ποια Τάξη τελικά αποκαθιστά η αστυνομία που είναι δίπλα στον πολίτη και μας έχουν ζαλίσει να μας το λένε διαρκώς για να το εμπεδώσουμε;

Την Τάξη των πλειοψηφούντων θα μου πεις…. των «γνωστών-αγνώστων», εκείνων που ψηφίζουν βο(υ)λευτές και δημ(ι)οτικούς συμβούλους , εκείνων που κράζουν διαρκώς "Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης"!

Ζήτω η πράσινη επανάσταση πολίτες Αθηναίοι!

Φωτιά και μπουλντόζα στα άλση και στα δάση!

Καιρός ν’ «ανθίσει» η υπόγεια ομορφιά των παρκινγκ και η πλαστική ομορφιά των εμπορικών κέντρων!

Και όταν πνίγονται οι πολλοί και μείς ακολουθούμε!

Κάτι θα ξέρουν οι πολλοί που οι λίγοι αγνοούμε!

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Έζησε τη στιγμή!


Διαβάσαμε όλοι την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, στις ιστοσελίδες κάποιων εφημερίδων αλλά και σε διάφορα ιστολόγια για την απόλυση μίας εργαζόμενης στην Πάτρα, με τη μέθοδο της... κλήρωσης που διεξήγαγε ο υπεύθυνος του καταστήματος της Vodafone στο οποίο απασχολούνταν. Τα ρεπορτάζ ανέφεραν πως ο υπεύθυνος του καταστήματος αποφάσισε πως έπρεπε να απολύσει έναν από τους υπαλλήλους λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω του ότι δεν του πήγαινε η καρδιά να διαλέξει κάποιον άφησε την επιλογή στην τυφλή θεά Τύχη.
Έτσι, όταν έκλεισε το κατάστημα, κάλεσε τους εργαζόμενους να παραμείνουν και ο καθένας να αναγράψει το όνομά του σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί και στη συνέχεια να το ρίξει σε μία διάφανη γυάλα που θα έκανε χρέη κληρωτίδας. Κι ενώ όλοι οι εργαζόμενοι χαλαροί περίμεναν πως ο νικητής ή η νικήτρια της κλήρωσης θα κέρδιζε είτε κάποιο μπόνους, είτε κάποια άδεια, ο υπεύθυνος αφού τράβηξε έναν από τους κλήρους τους είπε πως ο... τυχερός θα απολύονταν από το κατάστημα! Η «εκλεκτή» όπως ήταν φυσικό ξέσπασε σε λυγμούς ενώ οι συνάδελφοί της, αποσβολωμένοι προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν το τι ακριβώς συνέβη.
Σήμερα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η απολυθείσα κοπέλα πρόκειται να καταγγείλει το περιστατικό στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας για να βρει το δίκιο της.

Μην μπει καμιά μύγα...
Γιατί όμως μένεις με το στόμα ανοιχτό διαβάζοντας την είδηση; Γιατί εκπλήσσεσαι με τη λογική της κληρωτίδας στις απολύσεις, στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την οικονομία, την παιδεία, την εργασία, τη ζωή; Από πότε στη χώρα έγινε κάτι κατόπιν σχεδίου; Ακόμη και το ξύλο που έριξαν πρόσφατα τα ΜΑΤ στους πάσης φύσεως διαδηλωτές του Δεκεμβρίου έπεσε άναρχα, και κατά βούληση, μιας και όπως ελέχθη από τους γνωρίζοντες «δεν υπήρχε εξαρχής σχέδιο δράσης». Απλώς πλέον και οι απολύσεις – που στο εγγύς μέλλον πιθανότατα θα αυξηθούν λόγω της οικονομικής ύφεσης – μπήκαν στη λογική του τζόγου και σύντομα – γιατί όχι – και στα δελτία του «Πάμε Στοίχημα».

Τα μαλακά μελομακάρονα του κυρίαρχου λαού
Σε μία χώρα, όπου ο σάπιος δικομματικός μηχανισμός κάνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει αφού λαδώνεται επιμελώς ανά τετραετία από στρατιές ψηφοφόρων που αυνανίζονται εκλογικά μέσα στα παραβάν, με γνώμονα το πρόσκαιρο βόλεμά τους, δεν είναι πλέον τίποτε πιο φυσιολογικό από την άνθιση ακάνθινων απόψεων του στυλ «τίποτα δεν αλλάζει» και «όλοι τους ίδιοι είναι». Τι πιο βολικό; Με τη συντήρηση τέτοιων απόψεων είναι που ο... κυρίαρχος λαός άγεται και φέρεται ευκολότερα από τα καμένα κούτσουρα των πολιτικών τζακιών, από τις αναλύσεις-παραλύσεις των μεγαλοδημοσιογράφων που κόπτονται κάθε βράδυ για το κοινωνικό συμφέρον, από τους εφήμερους διορισμούς στο δημόσιο με ολιγόμηνη σύμβαση μέσω του γνωστού κομματάρχη, αλλά και από πάσης φύσεως όχημα μαζικής αποχαύνωσης που θα μας οδηγήσει τελικά στον πολιτικοκοινωνικό διάολο – και θα μας αξίζει.
Κι όλα αυτά δυστυχώς πριν καλά-καλά ξεκινήσει κι ο από μηδενικής βάσης διάλογος του Σπηλιωτόπουλου με τους μαθητές με αφορμή την νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και κύρια θέματα στην ατζέντα του:
1) Τη Στιγμή της Αλήθειας
2) Τον χωρισμό του Ανδρέα Μικρούτσικου
3) Τα μαλακά μελομακάρονα της Τσιμτσιλή
4) Το μπούστο της Πετρούλας του Σταρ.

Αντιδράσεις για την κοπή των 50 δέντρων


Διαβάσαμε στο skai.gr

Κλειστή παραμένει η Πατησίων στο ύψος της πλατείας Αμερικής από 200 περίπου κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για την κοπή 50 δέντρων στο πάρκο από το Δήμο Αθηναίων προκειμένου να γίνει πάρκινγκ.Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ, με τους κατοίκους να έχουν καταθέσει ήδη μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο Δήμος ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες, κόπηκαν μόνο 12 δέντρα και τα υπόλοιπα θα μεταφυτευτούν, υποστήριξε στο ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χρόνης Ακριτίδης.
Σημειώνεται ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή αρχιτεκτονικού ελέγχου της νομαρχίας Αθηνών, ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην ενέργεια αυτή. Όπως δήλωσε στο ο τακτικός εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Επιτροπή, Θεόδωρος Σεραφείδης εφόσον δεν ακολουθούνται οι αποφάσεις μας, η επιτροπή δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης. "Δεν είμαστε γλάστρες κανενός" σημείωσε χαρακτηριστικά.Για "πραξικοπηματικά σχέδια" του Δήμου Αθηναίων κάνει λόγο ο δημοτικός συνδυασμός "Ανοιχτή Πόλη". Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός, το πάρκινγκ δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, αλλά απευθύνεται κυρίως στους επισκέπτες της και την εξυπηρέτηση της εμπορικής κίνησης της Πατησίων.


*Με τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι τα δέντρα δεν θα ξαναψηφίσουν ποτέ πια στην ιστορία! Με τέτοια συμπεριφορά, αποκλείεται!
Δήμαρχε, τι θα έλεγες να φυτεύεις δημότες στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου, αφού έτσι κι αλλιώς τους αντιμετωπίζεις σαν γλάστρες;
Είναι μια κάποια λύσις!

Του Βοτανικού ο μάγκας...



Οι καλύτερες δουλειές γίνονται τη νύχτα...κυρίως εκείνες που είναι πονηρές και στο φως της μέρας προκαλούν αντιδράσεις...

Αν δεν το πιστεύετε ρωτήστε και τον δήμαρχο Αθηναίων, θα σας το επιβεβαιώσει...

Κατά τις 6 το πρωϊ λοιπόν μερικές μπουλντόζες παρουσία των ΜΑΤ ξερίζωσαν και έσπασαν 45 δέντρα στην περιοχή της Κυψέλης (Κύπρου και Πατησίων συγκεκριμένα) γιατί λέει θα γίνει υπόγειο πάρκινγκ...παρ' όλο που η απόφαση είχε μπλοκαριστεί γιατί ήταν (είναι) παράνομη.

Γύρω στις 7.30 το πρωί μάθαμε το γεγονός στο Κόκκινο κι άρχισε ο συνάδελφος Μάριος Διονέλης να ψάχνει τους υπεύθυνους, ένας εκ των οποίων βρέθηκε γύρω στις 10 παρά και βγήκε να μιλήσει στην εκπομπή των "Λαθραναγνωστών".

Ο κος Ακριτίδης είπε μεταξύ άλλων πως τα δέντρα θα πάνε για μεταφύτευση (!!!!), σπασμένα δέντρα να μεταφυτεύονται πρώτη φορά ακούμε!

Θα ναι καμιά καινοτομία που δεν γνωρίζουμε εμείς οι απολίτιστοι κάτοικοι των Αθηνών και περιχώρων!

Τώρα τα ΜΑΤ τί δουλειά να είχαν εκεί;

Ε, που ξέρετε μπορεί κανένα κουκουλοφόρο σπουργίτι να πετάξει καμιά μολότωφ...

Οι κάτοικοι ανάστατοι! Ξεκινούν κινητοποίησεις...

Μείνετε συντονισμένοι στο Κόκκινο για να δούμε τις εξελίξεις με το συγκεκριμένο θέμα...

Επιστρέφουμε σε λίγο...

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Και όμως τους ξέφυγε....


Είπαν, έγραψαν, ανέλυσαν, φωτογράφισαν, ασχολήθηκαν, παρακολούθησαν, τέλος πάντων, τον Μπαράκ Ομπάμα απο την γέννησή του μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του στον Λευκό Οίκο....

Κι όμως...κάτι τους ξέφυγε...μια μικρή λεπτομέρεια...

Και αναρωτιέμαι....

Πως τους ξέφυγε το γεγονός πως ο Ομπάμα είναι αριστερόχειρας;;;

Παρακαλώ να έρθουν αμέσως ψυχολόγοι, αστρολόγοι, κοινωνιολόγοι, θεολόγοι και πάσης φύσεως "-ολόγοι" για να φωτίσουν αυτή την ουσιώδη λεπτομέρεια της προσωπικότητας του Μπαράκ Ομπάμα.

Διαφορετικά κύριοι θα είμεθα δια τα μπάζα εις την κυριολεξία...!

Ντροπή!!!:-)

Δουλειά δεν είχε ο διάολος....η επιστροφή!


-Τις τεράστιες ελλείψεις κλινών στις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς και στο απαραίτητο για τη λειτουργία τους προσωπικό, σκιαγράφησε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, σημειώνοντας πως χιλιάδες ασθενείς χάνουν τελικά τη ζωή τους στην αναμονή.

Όπως είπαν οι υπεύθυνοι των ομάδων εντατικής θεραπείας, «εδώ και επτά χρόνια παραμένουν κλειστά 150 κρεβάτια, καθώς δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό για να λειτουργήσουν» και εκτιμούν ότι «αν λειτουργούσαν αυτά τα κρεβάτια θα είχαν σωθεί τουλάχιστον 3.500 ασθενείς».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι «τα στοιχεία περί 'δυνητικών θανάτων' είναι χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και καμία υπηρεσία δεν προσφέρουν στην υπεύθυνη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, ενώ βρίσκονται σε αντίθεση με την ιατρική δεοντολογία, που όλος ο ιατρικός κόσμος τηρεί με ευλάβεια».

Από την πλευρά τους οι εντατικολόγοι υποστηρίζουν ότι «οι ελλείψεις σε προσωπικό αγγίζουν τους 4.000 γιατρούς και 20.000 νοσηλευτές».


*Έχει δίκιο το Υπουργείο Υγείας… τα στοιχεία των θανάτων δεν έχουν επιστημονική τεκμηρίωση, εφ’ όσον δεν βρέθηκαν στο αίμα των θανόντων οι «μπλε και πράσινοι κόκκοι» του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μήπως να ρίξουν εκεί στο Υπουργείο καμιά ματιά στη λίστα του ΕΚΑΒ ή δεν τους περισσεύει καιρός;


-Ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα εναντίον κλούβας των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη.


Οι νεαροί βγήκαν από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και πέταξαν μολότοφ στην κλούβα που βρισκόταν έξω από τα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης.

Αμέσως μετά οι κουκουλοφόροι επέστρεψαν στο χώρο του ιδρύματος.

*Βολικό ε; Ευκαιρία να συζητήσουν τα κανάλια και πάλι για το αγαπημένο τους θέμα… το συζητούσαν και στη Βουλή προχτές…

Κάτι μου λέει πως θα τα συνδυάσουν πάλι όοοοοολα μαζί και θα ξεκινήσουν τον...μονόλογο απο μηδενική βάση.


-Συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτών θα έχει την Κυριακή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, προκειμένου να αποσαφηνίσει τα κυβερνητικά μέτρα.

*Έφτασε η στιγμή της αλήθειας για τον κο Χατζηγάκη…

Άλλο πράγμα να καβαλάς τα τρακτέρ ως αντιπολίτευση και να φωνάζεις «γιούρια» και άλλο να δέχεσαι ως κυβέρνηση κατά μέτωπο επίθεση από τα τρακτέρ και να οπισθοχωρείς….


-Οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από εφιάλτες σε σχέση με τους άνδρες, καθώς είναι πιο δύσκολο για εκείνες να "σβήσουν" τα συναισθήματά τους στο τέλος της μέρας, πριν πάνε να κοιμηθούν.

*Το βράδυ μην ξεχάσω, να θυμηθώ «να ξεχάσω» τι με απασχόλησε το πρωί…

Κι αν έχει κάποια μνήμη ελέφαντα τι κάνει; Γαργάρες;

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Το πέρασμα στην ιστορία...

Ο Πάρβας ενώ παίζει λαούτο στο καφενεδάκι της Αμοργού

Αναδημοσιεύουμε εδώ την κριτική του Νίνου Φενέκ Μικελίδη για το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ του Γεράσιμου Ρήγα "Πάρβας-Άγονη Γραμμή" παραγωγής 2008...η πρεμιέρα έγινε χτές 22/01/2009
στην κινηματογραφική αίθουσα Μικρόκοσμος Prince Filmcenter, ενώ η προβολή της"έκλεψε" την παράσταση στο 49ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Καλό ταξίδι Πάρβα...




Πάρβας, άγονη γραμμή

ΚΡΙΤΙΚΗ: ΝΙΝΟΣ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ

Ελλάδα, 2008. Σκηνοθεσία-σενάριο-φωτογραφία: Γεράσιμος Ρήγας. Μοντάζ: Γιώργος Τριανταφύλλου. Μουσική: Νίκος Κυπουργός. 75'



Η καθημερινή ζωή του Δημήτρη «Πάρβα» Γιαννακού και της οικογένειάς του στο μοναχικό καφενείο της χώρας της Αμοργού, σ' ένα δοσμένο με φροντίδα, αγάπη και σωστό ρυθμό ντοκιμαντέρ.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ αυτό του Γεράσιμου Ρήγα που πρωτοείδαμε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ο σκηνοθέτης, που έκανε και τον οπερατέρ, καταγράφει με κάθε μικρή λεπτομέρεια την καθημερινή ζωή μιας οικογένειας που ζει στη Χώρα της Αμοργού, φροντίζοντας το μοναδικό καφενείο της πόλης. Αφορμή για να μας γνωρίσει, με τον καλύτερο τρόπο, τα διάφορα πρόσωπα, ιδιαίτερα τον πατέρα της οικογένειας, Δημήτρη Γιαννακό, γνωστό ως Πάρβα, του οποίου ο σκηνοθέτης καταγράφει τον τελευταίο χρόνο της ζωής του, μιας ζωής δεμένης με τη ζωή και την παράδοση αιώνων.

Γυρισμένη στις τέσσερις διαφορετικές εποχές του χρόνου, η ταινία δίνει στον σκηνοθέτη την ευκαιρία να πιάσει τον αργό (αλλά καθόλου κουραστικό) ρυθμό, μαζί και τον αληθινό παλμό της καθημερινής ζωής της οικογένειας, από το χειμώνα, με τον Πάρβα να φροντίζει, όπως πάντα, το καφενείο του, ώς το καλοκαίρι, όταν ο Πάρβας πεθαίνει.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 22/01/2009

Συζήτηση στη Νάξο...

Τα μυαλά μας πονάνε!


Διάλογο από μηδενική βάση με την μαθητιώσα νεολαία και την εκπαιδευτική κοινότητα εξήγγειλε πως θα ξεκινήσει άμεσα η ηγεσία του Υπουργείου Παραπαιδείας, με στόχο την άμεση αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού της Πάοκ Σπηλιωτόπουλου, θα εξαγγείλει άμεσα την εφαρμογή μέτρου που θα προβλέπει την χορήγηση σε δωρεάν δεσμίδων εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στους μαθητές έτσι ώστε να κινούνται άνετα από και προς το κέντρο για να παρακολουθούν τα μαθήματα στο φροντιστήριο. Όσοι ειδικότερα κινούνται χρησιμοποιώντας τους συρμούς του ΗΣΑΠ και του ΜΕΤΡΟ, από Δευτέρα, θα μπορούν να αυτοσερβίρονται καναπεδάκια, χαβιάρι και πιροσκί από το ειδικό μπουφέ που θα υπάρχει στο πρώτο βαγκόν λι. Καλά ενημερωμένες πηγές από το Μάξιμουμ πιστεύουν πως η κατανάλωση ειδικά των πιροσκί, στοχεύει στην προσέλκυση ψήφων από εκπροσώπους της ηλικιακής ομάδας 18-24 που πρόσφατα κατέβηκαν στους δρόμους και φέρονται να έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Κακλαμάνη. Αναφορικά με το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τις αποδοχές τους, απασχολώντας τους σε δεύτερες ή ακόμη και σε τρίτες δουλειές με μαύρα, ενώ για τους ωρομίσθιους, σκεπτόμενη ψηφοθηρικά, υπάρχει σχεδιασμός να τοποθετηθούν άμεσα σε θέσεις των προσοδοφόρων προγραμμάτων Stage. Τέλος, λέγεται πως οι τυχόν αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν σχετικά με τις νέες ευεργετικές για τις λαϊκές μάζες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, προβλέπεται να καμφθούν με τη γνωστή διαλεκτική μέθοδο «κρότου-λάμψης».

Ονόματα τυχερών για το CD της Σωτηρίας Λεονάρδου

Οι τυχεροί της σημερινής κλήρωσης που κερδίζουν από ένα CD της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Σωτηρίας Λεονάρδου "Του Ανέμου Οι Λέξεις", σε μουσική Βαγγέλη Φάμπα και στίχους Βασίλη Ελευθερίου είναι οι:

1) Κρυσταλλίδης Δημήτρης
2) Βρέβιας Γιώργος
3) Καλογιάννης Γρηγόρης

Τα CD μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από σήμερα με την ταυτότητά σας από τα γραφεία του Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5, Σαρρή 19, Ψυρρή.

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στην κλήρωση,

Θηρία Ενήμερα

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΘΗΡΙΟ ΕΝΗΜΕΡΟ ΕΠΙ ΤΟ ...ΕΡΓΟΝ:-)

Η περισυλλογή....η περιέργεια....και η χαρά της ενημέρωσης σε 1 λεπτό!

Ομπάμα vs Θηρία Ενήμερα


Μπαράκ Ομπάμα: YES! WE CAN!



Θηρία Ενήμερα: YES! WEEKEND!”



Όχι παίζουμε!

Δουλειά δεν είχε ο διάολος....


Αυξάνονται, λέει, οι οδηγοί που αρνούνται να πληρώσουν διόδια στους σταθμούς που υπάρχουν κατά μήκος του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών.
Δικηγόροι της Πάτρας και κάτοικοι διαμαρτύρονται διότι θεωρούν ότι είναι παράνομη η είσπραξη διοδίων, σε δρόμους που έχουν μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας.

*Εμ, και τί περιμένουν εκεί στην κοινοπραξία; Να Πληρώσουν κι από πάνω; Ο.. «κεφαλικός» φόρος που εισπράττει το κράτος από την εθνική οδό-καρμανιόλα δεν είναι αρκετός;

Στη σύλληψη δύο ανδρών οι οποίοι κατηγορούνται ότι απήγαγαν αγωνιστικά ταχυδρομικά περιστέρια και εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες τους να καταβάλουν λύτρα, προχώρησε η αστυνομία της Ταϊβάν.
Τα λύτρα μετέφεραν τα ίδια τα περιστέρια στους απαγωγείς, κουβαλώντας σε κάθε πτήση από 15.000 δολάρια Ταϊβάν , δηλαδή 345 € κάθε φορά!

* Αν μη τι άλλο στην Ταϊβάν οι απαγωγείς έχουν φαντασία! Εκείνο που δεν έχουν στην Ταϊβάν είναι τον Πάνο Σόμπολο για να μας μεταφέρει τις λεπτομέρειες από το γεύμα των περιστεριών μετά την απελευθέρωσή τους από τους απαγωγείς!

Ένα απλό άγγιγμα με τα δάχτυλα ενός προϊόντος σε ένα κατάστημα μπορεί να δημιουργήσει ή να αυξήσει την επιθυμία για απόκτησή του, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει, ότι πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να αισθάνονται ιδιοκτήτες ενός προϊόντος - ότι είναι ήδη δικό τους - πριν καν το αγοράσουν.

*Να λοιπόν τι φταίει και έρχονται στα χέρια ή πιάνονται μαλλί με μαλλί οι κύριοι και οι κυρίες στα καταστήματα του εξωτερικού όταν έχει εκπτώσεις άρα και κοσμοσυρροή.
Ενώ εδώ στο Ελλάντα, βλέπεις τις τιμές και δεν σκέπτεσαι καν ν’ ακουμπήσεις το προϊόν!
Άσε που μερικά καταστήματα έχοντας γνώση της παραπάνω έρευνας βάζουν ταμπελίτσες με την ένδειξη «ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ!»

Για το καλό μας…

(συνεχίζεται…)

Γκοντ μπλες Αμέρικα...


Ορκίστηκε, μαθαίνουμε για δεύτερη φορά ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά την προχθεσινή ορκωμοσία-φιέστα καθώς, όπως ανακοινώθηκε, το τελετουργικό δεν έγινε με την τυπικότητα που επιβάλλει το σχετικό πρωτόκολλο. Έτσι, ο Ομπάμα βρέθηκε ξανά μέσω της Βίβλου του Λίνκολν ενώπιον του Θεού, και είπε πάλι τα σχετικά λογάκια. Η δεύτερη ορκωμοσία έγινε ξανά από τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς που διάβασε τον όρκο ενώπιον των ελέω θεού μοναρχών-δημοσιογράφων κι ο Ομπάμα αντιμετώπισε το γεγονός χαμογελώντας. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το θέμα ο Λευκός Οίκος «ο πρόεδρος Ομπάμα ορκίστηκε για δεύτερη φορά ‘προληπτικά’ και από ‘υπερβολική τυπικότητα’ επειδή κατά την πρώτη ορκωμοσία ο δικαστής Ρόμπερτς έκανε λάθος σε μία λέξη». Τα ΘΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΑ όμως, στην υπηρεσία της ενημέρωσης ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ τους πραγματικούς λόγους της δεύτερης ορκωμοσίας, με ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο που θα... σοκάρει την διεθνή κοινότητα!


Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Έ, ρε γλέντια! Πάλι σούπα θα φάμε...

Οι δίδυμες κόρες του πρώην πλανητάρχη Μπους, Τζένα και Μπάρμπαρα, μέσω επιστολής τους που δημοσιεύτηκε στην έγκριτη Wall Street Journal, συμβουλεύουν, λέει, τις μικρές Ομπαμίτσες να διασκεδάσουν όσο μπορούν σ’ «αυτό το μαγικό μέρος» που λέγεται Λευκός Οίκος. Λες και ο Μπους να έδωσε την ίδια συμβουλή στον Ομπάμα;

Παρεμπιπτόντως, σήμερα, μία μέρα μετά την χολιγουντιανή τελετή ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα, και τους χορούς που διοργανώθηκαν στη συνέχεια προς τιμή του νέου προέδρου και της συζύγου του, θα ακολουθήσει μαθαίνουμε και... παιδικό πάρτι! Ναι! Καλά διάβασες, παιδικό παρτάκι προς τιμή των... Πρώτων Κορών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Τι διάολο, εδώ γενέθλια έχεις και σου κάνουν πάρτι. Να μην γίνει ένα γλεντάκι για τα παιδιά που ο μπαμπάς τους έγινε κοτζάμ πλανητάρχης;

"Parta!" (μτφ. "Πάρτα!")


Λίγο μετά την λήξη της τελετής ορκωμοσίας του Ομπάμα, ο Τζορτζ είπε στον διάδοχό του: «It’s all yours now!» («Τώρα, όλα είναι δικά σου!») και στη συνέχεια επιβιβάστηκε με την σύζυγό του Λόρα σε ελικόπτερο που θα τους μετέφερε στο Μίντλαντ του Τέξας. Ξέρεις, εκεί που κάποτε ήταν κυβερνήτης και έκανε πρόβες για πρόεδρος υπογράφοντας τις θανατικές εκτελέσεις των καταδίκων. Άνθρωποι που βρέθηκαν κοντά του εκείνη τη στιγμή δήλωσαν πως «ο πρόεδρος ήταν συγκινημένος που έφευγε». Στο Ιράκ να δεις συγκίνηση...

Και για να μην ξεχνιόμαστε. Κλείνουμε με τις απίστευτα σημαντικές προεκτάσεις του ρεπορτάζ από την απαγωγή και απελευθέρωση του Περικλή Παναγόπουλου. Κι επειδή ως γνωστόν τα ΘΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΑ φημίζονται για τα καθημερινά ραδιοφωνικά τους μεζεδάκια και κυρίως για τη σπεσιαλιτέ τους, το στιφάδο που μαγειρεύει η Προμπονά, δεν θα μπορούσαν παρά να πάνε το κοτοσουπικό ρεπορτάζ του δαιμόνιου Πάνου Σόμπολου στο Μέγκα, ακόμη ένα βήμα πιο πέρα, και να σου αποκαλύψουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ που χρησιμοποιήθηκαν για να μαγειρευτεί η κοτόσουπα που απήλαυσε ο Παναγόπουλος λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή του. Ιδού λοιπόν!


ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ Η ΑΠΑΧΘΕΙΣΑ


ΥΛΙΚΑ
Μισό κοτόπουλο (αλανιάρικο ε;)
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ ή 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
Χυμός από 1 λεμόνι
1 αυγό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε για περίπου 1 ώρα σε όχι πολύ δυνατή φωτιά το κακόμοιρο το αλανιάρικο κοτόπουλο να βράσει σε μια κατσαρόλα με το νερό μόλις να το σκεπάζει, και ξαφρίζουμε εάν χρειαστεί. Στη συνέχεια μόλις δούμε ότι το κρέας του μαλάκωσε πολύ, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και στο ζουμί προσθέτουμε το ρύζι, το βιτάμ και το αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ανάλογα με το πόσο χυλωμένη τη θέλουμε. Ε, αφού βράσει και το ρύζι, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και την αφήνουμε να χλιάνει λίγο. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε με νεύρο και ζωηράδα το αυγό μαζί με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά-σιγά λίγες κουταλιές από τη σούπα ανακατεύοντας καλά για να μη κόψει το αυγό. Μετά ρίχνουμε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ γρήγορα και σβήνουμε το μάτι. Παράλληλα έχουμε ήδη ξεκοκαλίσει το κρέας και ρίχνουμε τα κομματάκια του στη σούπα. Ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Κινητοποίηση την Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου

Με αφορμή τα όσα "όμορφα" συμβαίνουν στη χώρα των μεταρρυθμίσεων και του νεοφιλελευθερισμού, όπου η κρατική μηχανή και τα τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με μία υπόθεση σαν κι αυτή της δολοφονικής επίθεσης κατά της μετανάστριας Κων/νας Κούνεβα, αναρτούμε στο ιστολόγιό μας πληροφορίες για την αυριανή κινητοποίηση συμπαράστασης στην άτυχη μετανάστρια μέσω του δελτίου τύπου που λάβαμε από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και την Κίνηση "Απελάστε τον ρατσισμό:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ" δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη σκληρά δοκιμαζόμενη μετανάστρια συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα.
Καλούμε κάθε έλληνα και μετανάστη εργαζόμενο και νέο να συμμετάσχει στη διαδήλωση οργής, αλληλεγγύης και διεκδίκησης που οργανώνεται την Πέμπτη 22/1 στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια από δεκάδες Πρωτοβάθμια Σωματεία.
Η ενότητα ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων είναι η δύναμη που μπορεί να συγκρουστεί με την εργοδοτική αυθαιρεσία και να ανατρέψει το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στο χώρο των νοικιασμένων εργαζόμενων.
Απαιτούμε την αποκάλυψη και την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονικής επίθεσης.
Ανατροπή της απαράδεκτης νομοθεσίας υπενοικίασης εργαζομένων που υποσκάπτει τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων.
Διεκδικούμε πλήρη και σταθερή απασχόληση, νομιμοποίηση και κοινωνική ασφάλιση για κάθε μετανάστη που εργάζεται στη χώρα, ίσα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα για όλους.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού
Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής
Πανελλαδικό Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών
Σωματείο Εργαζομένων στις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα»
Σωματείο Εργαζομένων στις Ταχυμεταφορικές και Ταχυδρομικές Επιχειρήσεις Αττικής
Σωματείο Εργαζομένων Vodafone
Σωματείο συμβασιούχων ΕΛΤΑ
Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης».
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας - Πειραιά
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Η Αθηνά»
Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Αριστοτέλης»
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου»
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου - Μυκόνου
Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων
Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου - Φυλής
Σύλλογος Έμμισθων Ιατρών Ιδιωτικών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά
Σωματείο Εργαζομένων Αττικού Νοσοκομείου
Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» (Κοργιαλένειο – Μπενάκειο)
Σωματείο Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων
Πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου Νίκαιας
Σωματείο Εργαζομένων στα Καταστήματα Τύπου του Αεροδρομίου Αθηνών
Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου
Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βορείου Ελλάδας
Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ- ΠΥΡΚΑΛ) Αιγίου
Σύλλογος Εργαζομένων Proton Ασφαλιστικής
Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού ΕΡΤ-ΑΕ
Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου
Σύλλογος Μετεκπαιδευόμενων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαράσλειου Διδασκαλείου και Διδασκαλείου Νηπιαγωγών ΤΕΑΠΗ
Πανελλαδικό Σωματείο Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη»
Σ.Ε.ΕΛΛ.Α.Σ.- Σύλλογος Εργαζομένων στα Κεντρικά Γραφεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ)
Σύλλογος Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας«Αρτίν Δανελιάν»
Σωματείο Προσωπικού Καθαριότητας Δήμου Πάτρας
Σύλλογος Δ.Ε.Υ.Α. Πάτρας
Σωματείο εργαζομένων στη Φύλαξη Πελοποννήσου –Ηπείρου -Στερεάς-Ιονίων νήσων
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Πατρών και περιοχής Αχαίας « Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων PORTO-RIO
Σωματείο εργαζομένων Ηλεκτρομηχανικής ΚΥΜΗΣ
Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ Τ.Δ.Ε. Πάτρας
Σωματείο Εργαζομένων ΑΒΕΞ
Σωματείο Σερβιτόρων Νομού Αχαΐας
Ένωση Εργαζομένων Φυσικού Αερίου Αττικής
Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής
Σύλλογος Προσωπικού Εναέριων Μεταφορών
Σύλλογος Εργαζομένων στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας(Κ.Θ.Β.Ε.) πάσης φύσεως προσωπικού
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ρέντη
Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Λογαριασμός Αλληλεγγύης για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Αυτός είναι ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι απο τους μπράβους των εργολάβων, σαν τιμωρία για τη δράση της ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.


ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

5012 019021 277

DECHEVA ELENA KUEVA KOSTADINKA NIKOLOVA


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ vs ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ....

....σημειώσατε 2!

Ο τόπος που έλαβε χώρα η ..."αναμέτρηση" ήταν ΤΗΛΕ-ΧΑΒΟΥΖΑΣ και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης γωνία, με "διαιτητή" την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , "επόπτες γραμμών" την διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ και ¨παράγοντες" την ελληνική κυβέρνηση.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση τα δύο γεγονότα είναι παραπάνω απο προκλητικός!

Στην περίπτωση της Κούνεβα, με το ζόρι έγινε μια απλή περιγραφή της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε η Βουλγάρα καθαρίστρια του ΗΣΑΠ και συνδικαλίστρια, απο τα μέσα.

Λες και το να βουτούν - στην κυριολεξία - το κεφάλι ενός ανθρώπου μέσα σ' ενα κουβά με βιτριόλι είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, ανάξιο αναφοράς και ανάλυσης, πολύ περισσότερο δε, εντατικής έρευνας των... δαιμόνιων αστυνομικών ρεπόρτερ και συντακτών.

Κάτι τα Χριστούγεννα που πλησίαζαν , κάτι το Έλατο του Κακλαμάνη στο Σύνταγμα, κάτι η αγορά που δεν μπορούσε να ορθοποδήσει μετά τα γεγονότα και την οικονομική κρίση ,που να βρούν τον χρόνο ν' ασχοληθούν με την Κούνεβα και τα προβλήματά της!

Είναι και μετανάστρια , αυτό που το πας;

Στην περίπτωση του Παναγόπουλου βούηξε ο τόπος!

Αυτοψίες στον χώρο της απαγωγής απο τους δαιμόνιους ρεπόρτερ-συντάκτες, ζωντανές συνδέσεις απο το σπίτι του απαχθέντα, και απο τη ΓΑΔΑ, μάθαμε πόσο εύθραυστη είναι η υγεία του κ. Παναγόπουλου και τί συνεπάγεται αυτό, ακούσαμε αναλύσεις ψυχολόγων στα κανάλια για την ερμηνεία του τρόπου δράσης των απαγωγέων, αγωνία, τί θα γίνει με την παράδοση των λύτρων και πως θα γίνει, σύνδεση - το ακούσαμε κι αυτό!- της απαγωγής με τα γεγονότα του Δεκέμβρη και τους κουκουλοφόρους-John Pretender, the best- και φτού κι απ' την αρχή!

Πολύ γρήγορα τα αντανακλαστικά των Μέσων Ενημέρωσης στην περίπτωση του Περικλή Παναγόπουλου, αργά και δύσθυμα στην περίπτωση της Κούνεβα.

Για την υπόθεση Κούνεβα δεν χύθηκε πολύ μελάνι, ούτε σπαταλήθηκε τηλεοπτικός χρόνος σε αντίθεση με την υπόθεση Παναγόπουλου.

Για την Κούνεβα, αρχισαν να γράφονται και να λέγονται-λίγα- πράγματα πολύ αργότερα, τόσο αργότερα, που νιώθεις πως το γεγονός έγινε πριν 2-3 μέρες και οχι 1 μήνα πριν!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ στην περίπτωση της Κούνεβα έδρασε με ταχύτητα χελώνας, αφήνοντας να εννοηθεί, πως το γεγονός της δολοφονικής επίθεσης σχετίζεται με...προσωπική της υπόθεση!

Ούτε ενα φάκελο της προκοπής δεν ετοίμασε να παραδώσει στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κα Ελένη Ραϊκου με αποτέλεσμα να τον επιστρέψει πίσω η εισαγγελέας και να ζητήσει συμπληρωματική ερευνα και καταθέσεις μαρτύρων, καθώς και εργαστηριακές εξετάσεις των στοιχείων που είχε συλλέξει η αστυνομία απο τον τόπο της επίθεσης.

Τώρα τί αποτελέσματα θα προκύψουν απο τις εργαστηριακές εξετάσεις, θα δούμε, γιατί οι "Σέρλοκ Χολμς" της ΕΛ.ΑΣ εδέησαν να πάρουν τα ρούχα του θύματος 5 μέρες μετά την επίθεση για να τα εξετάσουν!!

(Διαβάστε για περισσότερες λεπτομέρειες το ρεπορτάζ που δημοσιεύται στην σημερινή"ΑΥΓΗ".)

Μήπως δεν υπήρξαν απειλές για τη ζωή της Κούνεβα λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης;;
Υπήρξαν και μάλιστα πολλές...η ίδια μίλησε γι' αυτές στον Βέλγο φωτορεπόρτερ Ζακί Ντελόρμ σε συνέντευξη που έδωσε στις 20 Νοεμβρίου 2008.

Το ηχογράφημα που έχει αναρτηθει στη σελίδα του Ρ/Σ "Στο Κόκκινο 105,5", www.left.gr, είναι σύντομο και αποκαλυπτικό.


Η υπόθεση Κούνεβα δεν έκλεισε!

Αναμένουμε εξελίξεις .

Η υπόθεση Παναγόπουλου, εν μέρει, έκλεισε μετά την απελευθέρωσή του απο τους απαγωγείς και κάτι μου λέει πως το θέμα, θα το παρακολουθήσουν απο πολύ κοντά οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ-συντάκτες...

Και μη φανταστεί κανείς πως δεν χαιρόμαστε για το αίσιο τέλος της απαγωγής του Παναγόπουλου...το αντίθετο μάλιστα...

Λυπούμαστε όμως, που δεν μπορεί να βρεί, με την ίδια ευκολία παράθυρο στο φως, ο αγώνας κάποιων ανθρώπων, που παλεύουν -και πολλές φορές χάνουν τη ζωή τους- για αυτονόητα πράγματα όπως η δικαιοσύνη και ολα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο δημοκρατικό μας σύνταγμα...

Λυπούμαστε ακόμα που "οι παράγοντες και η διαιτησία" αγνοούν για άλλη μια φορά την "κερκίδα" που φωνάζει ενα μακρόσυρτο "Ουουουουουουου...!!!"

Δεν εννοούν να καταλάβουν το αυτονόητο:

ΠΕΝΑΛΤΙ!

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Ονόματα τυχερών για το βιβλίο του Ουμπέρτο Έκο

Οι τυχεροί της σημερινής εκπομπής που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου του Ουμπέρτο Έκο, "Από το δέντρο στο λαβύρινθο" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, είναι οι:

1) Πελαγία Πετρέλλη
2) Δημοσθένης Μηλιούνης
3) Κωνσταντίνος Μελισουργός

Τα βιβλία μπορείτε να τα παραλάβετε με την ταυτότητά σας, από αύριο, 20 Ιανουαρίου 2009, στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα, Γενναδίου 6, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην κλήρωση
Θηρία Ενήμερα

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Στην πισίνα με τους κροκόδειλους!


Σαράντα μέρες πέρασαν, από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Πως κύλησαν όμως τηλεοπτικά αυτές οι μέρες;. Το πρώτο δεκαήμερο το «φάγαμε» βουτηγμένοι στην τηλεοπτική πισίνα δακρύων που γέμισαν έγκαιρα οι πολύπειροι Τζον Pretenders των σαπουνοπερικών δραμάτων της εποχής μας, με γκεστ σταρς, διάφορους μπουμπούκους, τσουκνίδες και αγκάθια, που έκοψαν από τα λιβάδια της ελληνικής πολιτικής. Και να τα «κλαψ», και να τα «σνιφ», και να τα χαρτομάντιλα και οι μύξες για τον άδικο χαμό του νεαρού μαθητή.
Κάπου εκεί ανάμεσα, ο τηλεοπτικός αυνανισμός συνεχιζόταν με σκηνές από «τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας από τους γνωστούς-άγνωστους». «Και τώρα με την οικονομική κρίση πως θα δουλέψει ο εμποράκος;» η μία ερώτηση. «Έχουν δίκιο τα παιδιά αλλά...» ερχόταν ευθύς αμέσως η απάντηση από τους αηδία-μονες.
Μετά, δεν ήρθε η Άνοιξη, αλλά οι μαθητικές κινητοποιήσεις. Τα Χριστούγεννα έφταναν, οι μαθητές κατέκλυζαν το κέντρο, αστυνομικοί πυροβολούσαν «στον αέρα»-πατέρα και το «Ω έλατο!» άρχισε να στήνεται στο Σύνταγμα. Τα κροκοδείλια δάκρυα για τον Αλέξη και τα μεγαλοδημοσιογραφικά «μπράβο» και «γιούπι» για τις μαθητικές κινητοποιήσεις άρχισαν να ξεφτίζουν. Προείχε ο εορτασμός των Χριστουγέννων βλέπεις.
Κι ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, ήρθε κι ο Άγριος Βασίλης και στο καπάκι ήρθε ξανά η μεθεόρτια ρουτίνα. Μαζί της, ένα βράδυ, ήρθε και η απαραίτητη εξισορρόπηση των γεγονότων. Ο «Επαναστατικός Αγώνας» χτυπάει στα Εξάρχεια και τραυματίζει τον νεαρό ειδικό φρουρό Διαμαντή Ματζούνη. Νέες πισίνες δακρύων στήνονται και το φιλοθεάμον κοινό σαλαγιέται εκ νέου σαν κοπάδι από πρόβατα. Ήρωες αυτοί τη φορά οι αστυνομικοί που – ξαφνικά – δεν είναι ούτε μπάτσοι, ούτε σερίφηδες, ούτε πρωταγωνιστές σε βιντεάκια του YouTube που χτυπάνε μετανάστες για πλάκα. Γίνονται, οι ήρωες των €700 που «δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους», γίνονται οι άνθρωποι «που τα παιδιά τους στο σχολείο αποτελούν αντικείμενο χλευασμού λόγω της δουλειάς του μπαμπά τους».
Ακολουθεί, η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, ακολουθούν και οι εκπτώσεις. Κι όλα καλά. Η περιπόθητη έννομη(;) τάξη, η «κατάκτηση» του ελληνικού λαού αποκαταστάθηκε, και το DVD αυτή τη φορά είναι τσάμπα. Που θα ξαναβρούμε live ταινία με πιστολίδια, απαγωγή, μπάτσους και λύτρα;

"Δεν μπορώ άλλο Θανάση, στα 25 (και βάλε) έχω γεράσει..."


-Στις μέρες μας η λαϊκή ρήση που λέει πως "απο τότε που βγήκε το συγγώμη χάθηκε το φιλότιμο" επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, διαρκώς.

"Συγγνώμη, λάθος", είπε το Ισραήλ που βομβάρδισε λίγες ημέρες πρίν κτήριο του ΟΗΕ-ΟυΕ! όπου είχαν καταφύγει άμαχοι της Παλαιστίνης, εξοργίζοντας μας , "συγγνώμη" ζήτησε και ο Βουλγαράκης απο τους ψηφοφόρους του, ο οποίος παραδέχτηκε μεταξύ άλλων πως έχει μετανοιώσει για τη φράση του "ο,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό".

Κι ενώ με τη "συγγνώμη" του Ισραήλ τα νεύρα σου παίζουν καστανιέτες βάζοντας το μυαλό σου και την αντοχή σου σε τρελλές περιπέτειες, με τη "συγγνώμη" του Βουλγαράκη νιώθεις την ανάγκη να γελάσεις, γιατί καταλαβαίνεις πως όταν κάποιος δεν έχει άλλα ψέμματα να πεί για να σου θολώσει την κρίση, βγάζει απο ενα συρτάρι με την ένδειξη"mea culpa" που διατηρεί στο γραφείο του ενα θλιμμένο "συγγνώμη", στο πετάει μαζί με άλλες σάλτσες και ευελπιστεί πως θα ξεχάσεις με τον καιρό το γεγονός και -γιατί όχι;- αν είσαι ψηφοφόρος του, πιθανόν να τον ξαναψηφήσεις.

"Συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ" θα έπρεπε να είναι η απάντηση όλων μας σε κάθε τέτοιο φαινόμενο, αυτή είναι η άποψή μου.

(Βέβαια, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κάνω λάθος και με την πάροδο του χρόνου να σας ζητήσω "συγγνώμη"!:-)

-15 Ιανουρίου ξεκίνησαν οι εκπτώσεις κι ακόμα να σταυρώσει παρά η αγορά λένε τα κανάλια.
(Οι εκπώσεις στις αξίες έχουν ξεκινήσει καιρό τώρα με μεγάλη επιτυχία απο τα κανάλια)

-Είπα για αξίες και το θυμήθηκα! Οι εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούντες καλόγεροι θα απολογηθούν μέσα στη εβδομάδα...

(Λες; Θα είναι με υπόμνημα η απολογία ή μέσω Skype, ζωντανά απο το Αγ. Όρος; Πού να τρέχουν τώρα οι γέροντες....)

-Οι δυσαρεστημένοι που έμειναν έξω απ' τη Βουλή στον Μεγάλο Ανασχηματισμό δίνουν περίοδο χάριτος στον Καραμανλή, αλλά περιμένουν να "χτυπήσουν"!

(" Ήρθα κι απόψεεεεεεεε στα σκαλοπάτια σου...!!!" Ζήτω ο...αντάρτης Λιάπης!)

-Γράφει η Αφροδίτη Πολίτη στο "Ε" σήμερα: " Πάρτι ο Ομπάμα στην Ουάσιγκτον, πάρτι ο Χάρος στη Γάζα. Στον πλανήτη Χάλι, κάθε βράδυ κι άλλο πάρτι. " (Δυστυχώς, έχει απόλυτο δίκιο!)

-Γιορτάζουν οι Θανάσηδες και στις Αθανασίες σήμερα. Χρόνια καλά και όσα θέλετε!

-Να μην ξεχάσουμε:


Το
Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος διοργανώνει Μεγάλη Εκποίηση Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος , με τη συνεργασία του Δήμου της Αθήνας. Από τις 16 έως τις 25 Ιανουαρίου οι βιβλιόφιλοι θα μπορούν να αγοράζουν εκδόσεις παλαιότερων ετών με έκπτωση 70%, σε τιμές που φτάνουν ακόμα και το 1 ευρώ!
Η εκποίηση θα λειτουργεί όλες τις μέρες
από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

(Να και μια εκποίηση που ωφελεί τον νού χωρίς να ξηλώνει την τσέπη!)

O tempora o mores....

Μόλις που είχα αρχίσει να γλυκοξυπνάω κατά τις 7.45 το πρωί και διαπιστώνω πως η τηλεόραση είναι ανοικτή, συντονισμένη στο "MEGA ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ" των Ι. Χασαπόπουλου και Μ. Αναγνωστάκη .

Μέχρι να φτιάξω καφέ και να ξαναπάω στο σαλόνι, ένας... "μεγάλος άντρας" της πολιτικής ζωής του τόπου είχε κάνει την εμφάνισή του στην οθόνη, συνομιλώντας με τους οικοδεσπότες της εκπομπής επί παντός επιστητού.

Ποιός;

Μα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης φυσικά, ο άνθρωπος που ανακάλυψε σε παιδική ηλικία, πως όταν οι γάτες τρώνε τα ποντίκια οι επιχειρήσεις ευημερούν κι έτσι αποφάσισε ν' ασχοληθεί με την πολιτική , μπας και σώσει την..."επιχείρηση" που λέγεται Ελλάδα.

"Ωιμέ!" σκέφτομαι και κάθομαι να παρακολουθήσω το παραλήρημα του μεγάλου αυτού πολιτικού ανδρός, μπας και ξεστραβωθώ .

Μετά απο ενα ημίωρο έμαθα πως:

- ο Άρης (ο Σπηλιωτόπουλος ντε) έχει ...μεταρρυθμιστικό χαμόγελο οπότε θα πετύχει αλλαγές στην παιδεία (Άρη, άνεργος δεν μένεις, υπάρχουν και οι οδοντόκρεμες)

-οι υπουργοί του Καραμανλή δεν μπορούν να συμπληρώσουν σωστά ούτε ενα γραμμάτειο

-ο καπετάνιος της τουρκικής φρεγάτας που παραβίασε τις προάλλες τα χωρικά μας ύδατα στη Τζιά, αν ήθελε, μπορούσε να πετύχει με σφεντόνα την τζαμαρία του Καραμανλή στη Ραφήνα και να την σπάσει (ευτυχώς που δεν το έκανε γιατί θα κηνυγούσαν άλλους )

-η κουκούλα πρέπει ν' απαγορευτεί οπωσδήποτε (το γνωστό "ιδιώνυμο" που όλοι αγαπήσαμε)

-ο Βύρωνας έκανε καλά τη δουλειά του με την αστυνομία , άρα καλώς "ματσακονίζουν" οι Πραίτωρες τους πολίτες στις διαδηλώσεις

-πρέπει να καταργηθούν οι κάμερες, τελεία και παύλα ( Γιωργάκη εισαι κ....! Ε, βέβαια! Να χουν ένα λόγο παραπάνω να περιπολούν "τα δικά του παιδιά")

-θα βάλει τον Καραμανλή στον "ντόρο", εννοώντας πως θα τον υποστηρίξει στις εκλογές

-Η κυβέρνηση φοβάται την... "αλαβανοποίηση" ( παλιά θα έλεγε πως φοβάται την..."αλβανοποίηση", αλλά δεν είναι της μόδας τώρα)

Αυτά !

Τη συνέντυξη αυτή πρέπει να βρήκαν πολύ αστεία οι οικοδεσπότες της εκπομπής-μερικά αστεία είναι επικίνδυνα- γιατί όλο γελούσαν με νόημα ...

Άσε που ήταν μαγνητοσκοπημένη η συνέντευξη , αφού ο... Καρατζάφ δεν αφήνει ΣΚ για ΣΚ που να μην πάει περιοδεία στην επαρχία, για να φωτίσει με τις ιδέες του τους πολίτες, πάντα βεβαίως μετά την λειτουργία της Κυριακής!

Βοήθειά μας!!!

Υ.Γ: Ο φερετζές κατατάσσεται στο "ιδιώνυμο" ή χρησιμοποιείται ακίνδυνα ???

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ραντεβού στην Ερμού!


Στην εποχή της κλειδαρότρυπας, της στατιστικολαγνείας, της τηλεοπτικής ανθρωποφαγίας, του βύσματος, του γλειψίματος, του βολέματος και του εφησυχασμού, όχι και τόσο μακριά από την αιγιακή γειτονιά μας με τον ευρωπαϊκοενωσίτικο αέρα, η σφαγή συνεχίζεται.

21 μέρες πολέμου στη Γάζα σήμερα και το κοντέρ γράφει μέχρι στιγμής

2360 αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών στα παλαιστινιακά εδάφη.

1013 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από τους οποίους οι

670 είναι άμαχοι πολίτες.

225 παιδιά έχουν δολοφονηθεί από το αμυνόμενο Ισραήλ, ενώ και,

69 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, πολλές από αυτές μητέρες κάποιων – ορφανών πια – παιδιών.

4700 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την πρώτη μέρα της επιχείρησης Συμπαγές Μολύβι. Κάποιοι από αυτούς δεν θα καταφέρουν να επιζήσουν υποκύπτοντας στα τραύματά τους.

Στον αντίποδα,

10 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τη μέρα που η κυβέρνηση της χώρας τους αποφάσισε να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας.

4 Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από φίλια πυρά, ενώ,

3 Ισραηλινοί πολίτες έπεσαν νεκροί χτυπημένοι από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα.

Κάπως έτσι, εδώ στην Ελλάδα, φτάσαμε σε ακόμη ένα Σαββατοκύριακο εφησυχασμού. Μόνο που όπως όλα τα τελευταία, κι αυτό θα είναι στολισμένο – έτσι, για να σπάει η μονοτονία – με έντονες πινελιές από το κλασικό χρώμα «Krima» που παράγεται κατά τόνους από τα τρίσβαθα της συνείδησής, όταν τα βραδινά δελτία ειδήσεων προβάλλουν εικόνες φρίκης από τις Γάζες του κόσμου.
Α! Μην το ξεχάσουμε! Ξεκίνησαν και οι εκπτώσεις...

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009


Βραβεία Αρίων...


Ξημερώματα Πέμπτης, και 100 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας συντελείται ακόμη ένα έγκλημα με θύτη το Ισραήλ και θύμα αυτή τη φορά τον Αρίωνα, το πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς την εμπόλεμη περιοχή. Οι Ισραηλινοί ανάγκασαν το πλοίο να επιστρέψει στη Λάρνακα καθώς σε αντίθετη περίπτωση απείλησαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του. Παρόλα αυτά όμως, οι καναλάρχες και οι λοιποί λαμπεροί παρατρεχάμενοί τους, θεώρησαν πως δεν συντρέχει λόγος μέσα στη νύχτα να διακόψουν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την έκτακτη είδηση. Την ίδια στιγμή το δείγμα κυβέρνησης της χώρας μας προς το παρόν κοιμάται - όρθια - ενώ από το υπουργείο εξωτερικών μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα διάβημα διαμαρτυρίας. Αλήθεια, αν επρόκειτο για τα βραβεία Αρίων τα κανάλια θα μετέδιδαν έκτακτο δελτίο ειδήσεων;
Για να δείτε τι ακριβώς συνέβη απόψε μετά τα μεσάνυχτα στα ανοιχτά της Γάζας διαβάστε παρακάτω το δημοσίευμα που ανάρτησε στην ιστοσελίδα tvxs.gr το μέλος του Free Gaza Movement Πέτρο Γιώτη.

"Στις 2:30 και ενώ έπλεε περίπου 100 μίλια από τις αχτές της Γάζας, δηλαδή στο μέσο της διαδρομής Λάρνακα-Γάζα το σκάφος του Free Gaza Movement «Αρίων» (Spirit of Humanity) περικυκλώθηκε από 3 σκάφη του ισραηλινού ναυτικού. Επικοινώνησαν μαζί του με τον ασύρματο και τους ζήτησαν να επιστρέψει στην Λάρνακα διότι πηγαίνει σε απαγορευμένη περιοχή. Ηταν μια ακόμη πράξη ωμής πειρατείας από την πλευρά του σιωνιστικού κράτους, μετά τον διεμβολισμό του «Dignity» στο ίδιο ακριβώς σημείο, τα χαράματα της 30ης Δεκέμβρη. Η αποστολή του «Αρίωνα» απάντησε ότι βρίσκεται σε διεθνή ύδατα, μακριά από κάθε περιοχή πολεμικής εμπλοκής, ότι έχει πορεία προς Γάζα, προκειμένου να μεταφέρει φαρμακευτική βοήθεια για γιατρούς και ζήτησε να της εξασφαλιστεί ασφαλής διάδρομος διέλευσης για να προσεγγίσει στο λιμάνι της Γάζας. Η απάντηση των Ισραηλινών ήταν ότι δεν επιτρέπουν στο πλοίο να προχωρήσει ακόμη και στα διεθνή χωρικά ύδατα. Επί 2 ώρες τα πολεμικά του Ισραήλ, τα οποία στο μεταξύ είχαν γίνει πέντε, ενώ άλλα πέντε διακρίνονταν από το ραντάρ του «Αρίωνα» στη γύρω περιοχή, παρενοχλούσαν τον «Αρίωνα», ο οποίος συνέχιζε με σταθερή ταχύτητα την πορεία του προς την Γάζα. Στις 4:25 περίπου οι ισραηλινοί επικοινώνησαν και πάλι με τον ασύρματο και είπαν: «Αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση. Αν δεν γυρίσετε πίσω θα ανοίξουμε πυρ». Ο «Αρίωνας» συνέχισε την πορεία του. Σε πέντε λεπτά επανήλθαν με νέα προειδοποίηση για άνοιγμα πυρός. Ενώ, οι επιβαίνοντες στο σκάφος του Free Gaza Movement πραγματοποιούσαν σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν τις παραπέρα ενέργειές τους, έξη ισραηλινά πολεμικά πλοία περικύκλωσαν τον «Αρίωνα» σε μικρή απόσταση και το ένα από αυτά στάθηκε ακριβώς μπροστά του με αναμμένους τεράστιους προβολείς που τύφλωναν όποιον βρισκόταν στη γέφυρα του «Αρίωνα». Ταυτόχρονα, από τον ασύρματο ακούστηκε τρίτη προειδοποίηση. Αυτή τη φορά ο ήχος ήταν διαφορετικός, η φωνή ήταν διαφορετική και πρόδιδε ανώτερο αξιωματικό από κάποιο κέντρο επιχειρήσεων: «Τελευταία προειδοποίηση. Αν δεν επιστρέψετε αμέσως, ανοίγουμε πυρ». Οι επιβαίνοντες στον «Αρίωνα», στις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, νύχτα, στη μέση της Μεσογείου, χωρίς καμιά δυνατότητα άμυνας απέναντι σε πολεμικά σκάφη που απειλούσαν άμεσα τη ζωή τους, αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Λάρνακα. Η αρχική απόφαση της αποστολής ήταν, εάν η αναμενόμενη εμπλοκή με το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό γινόταν στα όρια της απαγορευμένης ζώνης, δηλαδή 20 με 25 μίλια από τις ακτές της Γάζας, να παρεκκλίνουν της πορείας και να προσεγγίσουν το αιγυπτιακό λιμάνι Ελ-Αρίς, ώστε από εκεί να επιχειρήσουν να προσεγγίσουν εκ νέου τη Γάζα όταν οι συνθήκες θα το επέτρεπαν. Αυτό, προφανώς, μάντεψε το ισραηλινό γενικό επιτελείο, γι’ αυτό και επέλεξε να επιτεθεί στον «Αρίωνα» νύχτα (για να μην υπάρχει δημοσιότητα) και πολύ μακριά από την εμπόλεμη ζώνη, ώστε να μην αφήσει άλλη διέξοδο εκτός από την επιστροφή στη Λάρνακα".

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

"ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ" ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ


Νέο C.D.

της

ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ

«Του Ανέμου οι Λέξεις»

σε μουσική του

ΒΑΓΓΕΛΗ ΦΑΜΠΑ

σε στίχους του

Βασίλη Ελευθερίου

με συμμετοχές στο στίχο της Ελένης Μαχαίρα κ’ Βαγγέλη Φάμπα

Οκτώ νέα τραγούδια με ηχήματα απο όλες τις άκρες του ορίζοντα, οκτώ διαφορετικές ιστορίες, οκτώ ταινίες μικρου μήκους και δύο μουσικά κομμάτια προσδιορίζουν τον νέο προσωπικό δίσκο της Σωτηρίας Λεονάρδου.

Απο τους δρόμους του μεταξιού ως την Κρήτη και απο την Αφρική ώς τους δρόμους του Ρεμπέτικου, η Σωτηρία Λεονάρδου βρίσκει στο δίσκο αυτό τον εαυτό της να περιδιαβαίνει στις μουσικές (και όχι μόνο) διαδρομές που έχουν χαρακτηρίσει την καρριέρα της.

Σαν μέσα απο κινηματογραφικές εικόνες, εμφανίζεται -φιγούρα μοναδική- και μας ταξιδεύει σε μέρη απρόσμενα. Εξερευνώντας διαφορετικούς κόσμους και διαφορετικά μουσικά στυλ, δίνει δυνατές και πολύ προσωπικές ερμηνείες αποδεικνύοντας την πολυσυλλεκτικότητα και την ιδιαίτερη εκφραστικότητα της.

Ο δίσκος αυτός, που δημιούργησε μουσικά ο Βαγγέλης Φάμπας και στιχουργικά φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Βασίλη Ελευθερίου (και της Ελένης Μαχαίρα σε ένα τραγούδι), είναι ένα εξωτικό ταξίδι στις εποχές, στους τόπους, μα πάνω από όλα στα χρώματα που συνθέτουν την ίδια τη Σωτηρία, καλλιτεχνικά και ανθρώπινα. Η πορεία μια φωνής, μέσα απο σύντομες -σαν απο ταινία- εικόνες, αισθήματα και σκέψεις, ειπωμένες χωρίς στόμφο αλλά με σοφία, Του ανέμου οι λέξεις....

-Οι σκηνές του έργου-

Του ανέμου οι λέξεις (Τζάζ μπαλάντα πάνω στον ήχο της βροχής)

Ο Λέοντας (σαν Κρητικό τρικάταρτο τραγούδι)

Η παρδαλή Φυλακή (Χασάπικο παιγμένο σαν απο περιπλανόμενο θίασο)

Ζειμπέκικο Νοκτούρνο (ένα νυχτερινό τραγούδι που στην πορεία του γίνεται ζειμπέκικο και απογειώνεται)

Η Λέξη (στο χρώμα μιας εγγύς μας Μέσης Ανατολής)

Tempas Song (Afro-Latin εμπνευσμένο απο τον ΝοτιοΑφρικανό μουσικό Tempa NCube, σε στίχο της Ελένης Μαχαίρα)

Blues (ένα Swing κομμάτι που η Σωτηρία τραγουδάει στα Αγγλικά)

Παγκόσμια Προσευχή (ένα κομμάτι χτισμένο σε πανάρχαιο πεντατονικό ύφος, που συγκεράζει τα ηχήματα των λαών της γής και στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι μουσικοί που έλαβαν μέρος στο δίσκο)

Ακούγονται επίσης δύο κομμάτια απο τους εξαίσιους μουσικούς που έλαβαν μέρος στο δίσκο, «Του ανέμου οι λέξεις» σε επτάλεπτη τζάζ εκδοχή, και το «Blues» σε κλασσική εκδοχή με υπέροχα σόλι των Joe Tornabene και Γιώργου Ψυχογιού).

Στο δίσκο αυτό συμμετείχαν οι μουσικοί :

Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Γιώργος Ψυχογιός, Σολομών Μπαρκής, Νίκος Ψαριανός,Victor Milencovic, Joe Tornabene, Δημήτρης Φριτζαλάς, Απόστολος Πατρονίδης, Δημήτρης Στασινός και ο Βαγγέλης Φάμπας.

Το CD κυκλοφορεί από τη MASSIVE PRODUCTIONS μέσα στον Νοέμβριο 2008, ενώ τη διανομή του θα έχει η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ της Ε.Μ.Σ.Ε.