Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ονόματα τυχερών σημερινής κλήρωσης


Οι δύο τυχεροί της σημερινής κλήρωσης που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την συναυλία της Ελένης Βιτάλη, με τους Χάιγκ Γιατζιτζιάν και την Αρετή Κετιμέ απόψε, Τρίτη 31/03, στο Κύτταρο Live (Ηπείρου 48 & Αχαρνών) είναι οι:

1) Θεοδοσιάδου Βικτορία
2) Γιαννάκη Φωτεινή

Τα ονόματά σας θα βρίσκονται σε λίστα στην είσοδο του Κύτταρο Live. Ώρα προσέλευσης 21:15.

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στην κλήρωση,
Θηρία Ενήμερα

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Ιστορία για αγρίους


Κουνούπι Τίγρης

Μπαρκάρισε απ' την Ασία κρυμμένο μέσα στ' αμπάρια ενός πλοίου και σε παλιά ελαστικά, ψάχνοντας να βρεί ενα καλύτερο μέλλον για κείνο και την οικογένεια του.
Μέρες ολόκληρες ταξίδευε κι ονειρευόταν τ' Ανθρωπολίβαδα του νέου κόσμου που θ' αντίκρυζε...νέα χρώματα και γεύσεις, νέες μυρωδιές ...

Όταν το πλοίο έπιασε λιμάνι ήταν έτοιμο για νέες περιπέτειες. Το λιμάνι λεγόταν Πειραιάς και η χώρα Ελλάδα.

Πολύς ο κόσμος κι η φασαρία στο λιμάνι, έτσι κανείς δεν πήρε χαμπάρι το μικρό κουνούπι με την ασπρόμαυρη φορεσιά που πέταξε έξω απ' το πλοίο βουϊζοντας ανυπόμονα!

Τα ντόπια κουνούπια δεν το πλησίαζαν...ζητούσε πληροφορίες, αλλά κανένα δεν του έδινε σημασία.

-Εσύ μας έλειπες κι φάρα σου ...να κάτσεις στην πατρίδα σου ρε, που ήρθες να μας πάρεις τη σταγόνα μέσα απ την προβοσκίδα μας! Λίγα προβλήματα έχουμε-ταμπλέτες, εντομοκτόνα, μυγοσκοτώστρες, παντόφλες-θα χουμε και σένα!

- Ρε παιδιά, να σας εξηγήσω, κουνούπια είστε και εσείς μπορ....

-Όξω ρεεεεεεεε!!!! πήγαν να το λιντσάρουν τ΄ άλλα...Αλλοδαπό Βρωμοκούνουπο!

Το κουνούπι της ιστορίας μας έμεινε μόνο...κάποια στιγμή πετώντας μπροστά απο μια βιτρίνα με ηλεκτρικά είδη , είδε τον εαυτό του στην τηλεόραση και απόρησε. Δεν έδωσε μεγάλη σημασία και πήγε να κάτσει σε μια εφημερίδα που ήταν πεταμένη κατάχαμα για να ξεκουραστεί...

Η εφημερίδα φιλοξενούσε τη φωτογραφία του κι ένα άρθρο απο κάτω. Κάποιος επιστήμονας έγραφε πως το κουνούπι -Τίγρης -αυτό δηλαδή- έχει μέσα του αρρώστιες που είναι ικανές να σκοτώσουν τους ανθρώπους! Αυτό, πρώτη φορά το άκουγε και τρόμαξε πολύ!

Μόνο λίγο φαγητό ζητούσε τσιμπώντας τους ανθρώπους, δεν ήθελε να παθαίνουν κακό εξ αιτίας του και ν' αρρωσταίνουν!

Το καημένο το κουνούπι μας τώρα κινδύνευε πραγματικά! Οι άνθρωποι και τα ντόπια κουνούπια είχαν συνασπιστεί εναντίον του με πολύ άγριες διαθέσεις! Οι τηλεόραση και οι εφημερίδες έδειχναν παντού φωτογραφίες του και έλεγαν τα χειρότερα!

-Ήρθε η Αποκάλυψη! φώναζαν κάτι περίεργοι αναμαλλιασμένοι άνθρωποι με μυγοσκοτώστρες στα χέρια.

Πέταξε φοβισμένο μακριά κι έφτασε κοντά σ' ενα ποτάμι...το ποτάμι ήταν βρώμικο, γεμάτο σκουπίδια και λύματα επικίνδυνα.

Άνθρωποι πολλοί ήταν μαζεμένοι στην όχθη του και φώναζαν στους υπεύθυνους πως θ' αρρωστήσουν απ' τα χημικά που έχει μέσα το ποτάμι, πως ο καρκίνος έχει αυξηθεί τελευταία και τα παιδιά τους θα πεθάνουν, πως το κράτος δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τ' απόβλητα των βιομηχανιών, κάνει τα στραβά μάτια, δεν παίρνει μέτρα -κι αν παίρνει, δεν τα επιβάλλει- και άλλα πολλά!


-Καλά, συλλογίστηκε το κουνούπι μας, τόση μόλυνση και χημεία, εγώ τους τρόμαξα; Εγώ είμαι το πρόβλημα; Κι επιτέλους, πρέπει να φάω για να ζήσω και ποιός μου λέει εμένα, πως άμα πιώ απο το αίμα τούτων εδώ, δεν θα πεθάνω απ' τις δικές τους αρρώστιες;

Θα με πολεμήσουν το ξέρω, θα με βομβαρδίσουν με χίλια δυο χημικά που -παρεπιπτόντως-βλάπτουν και τους ίδιους, "αλλά θα πάω κι ας μου βγεί και σε κακό" που λέει κι ο Παπάζογλου!
Ναι, καλά το καταλάβατε το κουνούπι μας ήταν φιλόμουσο!

Κι ενώ σκεφτόταν αυτά, πέταξε βουϊζοντας προς το πλήθος...ήταν ώρα για το μεσημεριανό του....


Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι η ιστορία για το τρομερό κουνούπι Τίγρη.

Για τον άνθρωπο Τίγρη έχουν γραφεί πολλές ιστορίες, σαφώς καλύτερες απο την παραπάνω.
Αλλά αν διανοηθείς να διαδηλώσεις -έστω- εναντίον του ανθρώπου Τίγρη, γιατί σου πίνει το αίμα ή στο αρρωσταίνει με τις βρωμιές του βγάζοντας χρήμα, για να περνά αυτός και η φίλοι του φίνα και σούπερ, θα σε ψεκάσει σαν το κουνούπι Τίγρη, φοβούμενος πως θα κολλήσουν την αρρώστια σου και οι υπόλοιποι -νοικοκυραίοι, φιλήσυχοι- και θα ζητάνε κι αυτοί τα ρέστα τους!
Και τότε ποιός τον σώζει!


Τελευταία νέα:

Το κουνούπι Τίγρης ξαναμπαρκάρησε, για άλλη χώρα...
Ο λόγος;
Στην Ελλάδα είχε μεγάλο ανταγωνισμό στην αφαίμαξη. Και σκέφτηκε να μας κάνει τη χάρη και να μας αφήσει ήσυχους...


-Αρκετές σκοτούρες έχουν, σκέφτηκε. Κι απο αίμα, ούτε σταγόνα!









Ονόματα τυχερών σημερινής κλήρωσης


Οι τυχεροί της σημερινής εκπομπής που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Το Μήλο" του Μισέλ Φέϊμπερ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, είναι οι:

1) Τσίρου Βασιλική
2) Μπούσδας Κώστας
3) Παπανικολάου Νίκος

Τα βιβλία σας μπορείτε να τα παραλάβετε με την ταυτότητά σας, από αύριο, 31 Μαρτίου 2009, από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Καστανιώτη, Σόλωνος 131, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην κλήρωση,

Θηρία Ενήμερα

Καλή εβδομάδα!


Καλημέρα και καλή εβδομάδα ευχόμαστε!

Προσπαθούμε να μην σκεφτόμαστε την θερινή ώρα, γιατί σε συνδυασμό με την Τσαγκαροδευτέρα δημιουργεί σοβαρές παρενέργειες!

Ο Μάρτης τελειώνει κι έρχεται ο Απρίλης γεμάτος υποσχέσεις , στις οποίες υποσχέσεις περιλαμβάνονται και οι διακοπές του Πάσχα.

"Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις" λέγανε οι παλιοί, καλύτερα να το τηρήσουμε όσον αφορά τις διακοπές , γιατί ο "διάολος έχει πολλά ποδάρια" και ο γύψος κοστίζει:-)

Σε μια ώρα και κάτι, ραντεβού "ζωντανά" στον αέρα της πόλης, όπως πάντα απο Δευτέρα έως Παρασκευή.

Μέρα και ώρα που είναι σήμερα ζητούμε την συμπαράστασή σας!

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Όταν τα γεμιστά φέρνουν την αλλαγή


Δημοσκόπηση

Η θερινή ώρα είναι γεγονός!

Θα μας πάρει καμιά εβδομάδα να τη συνηθίσουμε , άλλωστε ο χρόνος είναι σχετικός, περνάει ανάλογα με το πως περνάς και συ, ίσως γι' αυτό οι άνθρωποι έχουμε την τάση να τον φορτώνουμε με πολλά επίθετα όπως , πανδαμάντωρ, γιατρός, κριτής, αμείλικτος, χαμένος και άλλα τέτοια.

Ανοίγω την τηλεόραση για να χαζέψω λίγο τις πρωϊνές ενημερωτικές εκπομπές, νέες δημοσκοπήσεις, λέει, δείχνουν την δημοφιλία-σαν αρρώστια ακούγεται αυτό-του πρωθυπουργού πεσμένη, καθώς και την ψαλίδα να ανοίγει κι άλλο μεταξύ Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ, υπέρ του δεύτερου.

Και μετά σου λένε πως οι Έλληνες δεν παρακολουθούμε τις εξελίξεις και δεν προσαρμόζομαστε στα νέα δεδομένα!

Μια βδομάδα μετά απο τη δήλωση του Άτλαντα της πολιτικής πως κουράστηκε κι αμέσως ο Έλληνας πήρε θέση στην δημοσκοπική κάλπη!

Ίσως είναι καλύτερα πάντως να μην εξαντλούμαστε, σαν λαός, στις δημοσκοπήσεις και στις κάλπες τους, θαρρείς πως οι κάλπες των δημοσκοπήσεων είναι τα νέα Ξύλινα Τείχη που θα σώσουν την πόλη κι οι δημοσκόποι οι σύγχρονες Πυθίες με τους διφορούμενους χρησμούς, που ο καθείς αντιλαμβάνεται όπως θέλει.

Η αγγελιοφόρος κάλπη " μιλάει" προς γνώση και συμμόρφωση του τάδε ή του δείνα, είναι η νέα κρυστάλλινη σφαίρα που θα κοιτάξει ο μάγος-δημοσκόπος για να μας πει τα μελλούμενα. Κι ολο κάτι βλέπει ν' αλλάζει...σαν του Μανωλιού τα ρούχα ενα πράγμα...

Η αλλαγή πάντως-ίσως μια απο τις πιο κακοποιημένες λέξεις στη χώρα μας-δεν θα βγεί απο καμιά κάλπη, αν δεν εξελίξουμε την αντίληψή μας σαν λαός και κατ' επέκταση την συνείδησή μας.

Να ξεκινά η αλλαγή απο κάτω προς τα πάνω κι απο μέσα προς τα έξω. Μερικές φορές απο μικρά, καθημερινά πράγματα και να πηγαίνει σε μεγαλύτερα.

Ούτε εύκολη είναι, ούτε γρήγορη, ούτε ανώδυνη. Και θέλει μεγάλη υπομονή, επιμονή και προσπάθεια. Και κρίση σωστή και τόλμη και φαντασία.

"Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία" έλεγε ο Κάλβος ...

Κάτι τέτοιο είπα κάποτε σ' ενα φίλο που αντιμετώπιζε προβλήματα στη δουλειά του και αφού του ανέπτυξα διάφορους τρόπους αντιμετώπισης και σενάρια, μου απάντησε τσαντισμένος:

" Πάρε τον Κάλβο σου και βάλ' τον εκεί που ξέρεις! Γιατί με δυο παιδιά κι ολα αυτά τα έξοδα να με πνίγουν, εμένα δεν θα με ταϊσει ο Κάλβος κι ο Σολωμός σου!"

Πήρα κι εγω τον Κάλβο μου και τον έβαλα "εκεί που ξέρω", στη βιβλιοθήκη δηλαδή και αναρωτήθηκα ποιός έχει δίκιο τελικά...

Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα που δεν θα την κάνουμε τώρα, γιατί πρέπει να φτιάξω γεμιστά!

Κι έτσι η πολυπόθητη αλλαγή θα περιμένει τις επόμενες δημοσκοπήσεις, ενώ κάποιοι θα ζούν καλά, άλλοι καλύτερα και κάποιοι όπως να ναι....

Καλημέρα...:-)

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Το καλό το παλικάρι ξέρει κόλπα και στροφάρει!

Επιχείρηση Απλωτή Αρίδα


Ψαρέψαμε στον skai.gr, τα σχόλια κερασμένα...


Πυρηνική σχάση


Για την ανάγκη επανίδρυσης της δημόσιας διοίκησης, με την έννοια της ριζικής αλλαγής και όχι των μικρορυθμίσεων στον πυρήνα του κράτους, μίλησε στο
ΣΚΑΪ ο καθηγητής δημόσιας διοίκησης Αντώνης Μακρυδηµήτρης

Κε Μακρυδημήτρη μου, μην βάζετε ιδέες στην κυβέρνηση τώρα που είναι κουρασμένος κι ο πρωθυπουργός! Εδώ επανιδρύθηκε κοτζάμ Κράτος μέσα σε 5 χρόνια, δεν σας έφτασε; 'Ντάξει, περίσσεψε η δημόσια διοίκηση, πως κ
άνετε έτσι! Μπαααα....

Προδοσία στην εσχατιά της Δημοκρατίας!

Αθώος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης, ο οποίος δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου, εξαιτίας των όσων αναφέρει στο βιβλίο του με τίτλο "Οι Εβραίοι. Όλη η αλήθεια".

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τον έκρινε ομόφ
ωνα αθώο για το αδίκημα της προτροπής σε ρατσιστική βία και κατά πλειοψηφία (4-1) αθώο για το αδίκημα της προσβολής σε βάρος των Εβραίων.

Αίσχος! Να επιβληθεί αμέσως η εσχάτη των ποινών στον δικαστή που μειοψήφησε ! Προσέβαλε τη δημοκρατία μας! Να βγεί ο Pretender και να καταδικάσει το γεγονός!

Σατανικό σχέδιο Νο 1

"Δεν είναι είδηση η συνάντηση δύο στελεχών και μάλιστα δύο συνεργατών του πρωθυπουργού", σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή το γεύμα Σουφλιά – Μπακογιάννη.


Φυσικά και δεν είναι είδηση, διότι ο Αντώναρος,-τελικά αυτό δεν είναι όνομα, φαντασίωση είναι- γνωρίζει κάτι που θα το αποκαλύψουμε και σας για να μην σας τρώει η αγωνία. Επειδή ο πρωθυπουργός είναι ντεφορμέ τελευταίως, αποφάσισε: Αντι να συγκαλεί Υπουργικά Συμβούλια και άλλα όργανα σε συνεδρίαση, στα οποία θα πρέπει να προεδρεύει, άρα να κουράζεται περισσότερο, τους στέλνει δυο-δυο, σαν τους Χιώτες, τα λένε μεταξύ τους και κατόπιν, του παρουσιάζουν τα αποτελέσματα υπό μορφή έκθεσης, την οποία διαβάζει ξαπλωμένος επί του καναπέως ή στο wc!
Ετσι και η δουλειά (;) γίνεται κι αυτός χαλαρώνει και απο δω παν' κι άλλοι!

Αμ' πως!

Σατανικό σχέδιο στη σύλληψη , ακόμα και για τον... δαιμόνιο Αντώναρο!My name is Andonar, Red Andonar!

Σατανικό σχέδιο Νο 2


Συνεδρίασε την Πέμπτη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, η Κυβερνητική Επιτροπή, με θέμα τη "βαριά βιομηχανία" της χώρας μας τον τουρισμό.


Και όμως!
Ο πρωθυπουργός δεν ήταν πραγματικά παρών, αφού είχε στείλει το ολόγραμμά του!!! Το είδε στις Μπαρακομπάμιες εκλογές , οταν έβγαλε το ΣΙ ΝΙ ΝΙ τη δημοσιογράφα στην πλατεία, έτσι ολογραματικιά και πολύ τον άρεζε!


Σημαντικά όμως και όσα ελέχθησαν στην εν λόγω συνεδρίαση, αν και υπήρξαν αγεφύρωτες διαφωνίες όπως η αποκάτω:


-Tanga!

-Topless!
-Tanga!

-Topless!
-Tanga, λέμε!
-Ρε, topless λέμεεεε...


...εις τους αιώνας των αιώνων γιαχνί....

Τέλος κάτι φήμες που ακούστηκαν οτι τάχα μου-τάχα μου, ο πρωθυπουργός το 'ριξε στην κοπτική-ραπτική για τον διαγωνισμό "Ντύστε την Νέα Ολυμπιακή Αεροπορία", κάνοντας διάλλειμα απο την παμπάλαια κούρα "απλωτή αρίδα" δεν ευσταθούν !

Τσάμποι, Ρουγούνια, Φολοδόνοι!


Η διαχειρίστρια του φίλιου ιστολογίου «Κόκκινο Μπαλόνι» μας απέστειλε τις προτάσεις της για εναλλακτικούς – ΜΗ ποινικά κολάσιμους – τρόπους διαδήλωσης του λαϊκού αισθήματος σχετικά με τη Δένδια πολιτική για τις κουκούλες και την περιύβριση αρχής. Ιδού λοιπόν μερικά – χρήσιμα – συνθήματα:

  • Χαστούκια, Χοίροι, Παλιοχαρακτήρες
  • Τσάμποι, Ρουγούνια, Φολοδόνοι!
  • Άσε τα ψώνια στη σακούλα, βάλε κι εσύ μία κουκούλα.
  • Οι νόμοι τους μας φέρνουν αναγούλα, Όλοι στους δρόμους με μια κουκούλα
  • Δε θέλουμε τους νόμους για την κουκούλα, θέλουμε στο πιάτο μας φρέσκια μαριδούλα!
  • Πνίξτε το νόμο για την κουκούλα, δεν γέρνει ο γιαλός, γέρνει η βαρκούλα!
  • Φορέστε όλοι από μια κουκούλα, θα έχει μείον 20 είπε η Πετρούλα!
  • Αφού δε θέλετε να φορώ κουκούλα, βάζω στο κεφάλι μου νάιλον καλτσούλα!
  • 300 μπαμπούλες, βγάλτε τις κουκούλες!
  • Βάζουμε κουκούλαε, εμείς και όλη η Βούλα
  • Μας μάτωσαν τα ούλα, και βάλαμε κουκούλα!
  • Η Σούλα και η Κούλα, φοράνε πια κουκούλα!
  • Με φέρνει αναγούλα, ο νόμος για κουκούλα

Ονόματα τυχερών της σημερινής κλήρωσης

Οι πέντε τυχεροί της σημερινής κλήρωσης που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την συναυλία του Μιλτιάδη Πασχαλίδη και της Γιώτας Νέγκα, απόψε, Παρασκευή 27/03, στη μουσική σκηνή "Δίπλα Στο Ποτάμι" (Λάμπρου Κατσώνη 189, Άγιοι Ανάργυροι) είναι οι:

1) Βέλμαχος Αλέξανδρος
2) Χριστοπούλου Φραντζέσκα
3) Νταγιάκου Αντωνία
4) Μαρκόπουλος Αλέξανδρος
5) Τρυπάκης Σωτήρης

Τα ονόματά σας θα βρίσκονται σε λίστα στην είσοδο της μουσικής σκηνής.
Ώρα έναρξης 22:30

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στην κλήρωση,
Θηρία Ενήμερα

Πρωϊνές ασυναρτησίες


Παντζάρια σκορδαλιά!

Εξαιρετικό φαγητό-το εννοώ- αλλά τρως το μεσημέρι και κατά τις 1 παρά ξημερώματα, αποφασίζει να σε τινάξει στον αέρα στα καλά καθούμενα!

Ο καφές είναι ακατάλληλος και το χαμομήλι καλό μέν αλλά δεν δε ξυπνάει...

Η εκδίκηση του παντζαριού βέβαια δεν ήταν τίποτα μπροστά στην εκδίκηση που πήρε ο 26χρονος Βόσνιος με το μπαζούκας ανα χείρας και στόχο την πεθερά του! Εφτάψυχη η πεθερά γλίτωσε απ' του Χάρου τα δόντια, όπως διαπιστώνετε και στο σχετικό post παρακάτω.

Φημολογείται πως είναι στα σκαριά μια ομάδα με σκοπό την προστασία του είδους "κακιά πεθερά", η οποία ονομάζεται "ΦΩΚΙΑ", αλλά έχουν δημιουργηθεί σοβαρές διεθνείς αντιδράσεις και οι διαδικασίες της δημιουργίας της οργάνωσης έχουν ανασταλεί επ' αόριστον!

Αφ' ενός μεν η σύγχυση που προκαλεί το όνομα της οργάνωσης μπορεί να αποβεί μοιραία για τα συμπαθή θαλάσια θηλαστικά, αφ' ετέρου, επειδή το είδος που προστατεύει, η εν λόγω οργάνωση, δεν είναι υπό εξαφάνιση, κρίνεται πως η ενδεχόμενη αύξηση του συγκεκριμένου είδους, θα βλάψει ανεπανόρθωτα την φυσική ισορροπία και εξέλιξη άλλων ειδών:-)

Περισσότερα νέα λίγο μετά τις 6 ...

Καλημέρα (Παρασκευή σήμερα, χε χε!)

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Αθάνατη!

Πράματα και θάματα έγιναν στη Βοσνία.
Ένας 26χρονος Βόσνιος, που πριν από λίγο καιρό είχε οδηγηθεί ενώπιον της θεότυφλης Δικαιοσύνης με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας της πεθεράς του, τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ½ ετών.
Ο λόγος για τον Μίροσλαβ Μίλιτς ο οποίος λέγεται πως καυγάδιζε διαρκώς με την πεθερά του, καθώς τη θεωρούσε υπεύθυνη για το χωρισμό του με τη γυναίκα του – την κόρη της δηλαδής – τον περασμένο Νοέμβρη.
Από τα πολλά ο άνθρωπος, κι αφού είδε κι απόειδε, μια μέρα πήρε ένα μπαζούκα, στάθηκε μπροστά στο σπίτι της – κακιάς ομολογουμένως – πεθεράς, κι εκτόξευσε χωρίς κανένα δισταγμό τη ρουκέτα που είχε έτοιμη!
Από την έκρηξη, κι αν και τραυματίστηκε σοβαρά, η πεθερά τελικά τη σκαπούλαρε. Σύμφωνα με τα πρακτικά του δικαστηρίου που καταδίκασε τον Μίλιτς, ο νεαρός αμέσως μετά την πρώτη του αποτυχημένη προσπάθεια επιχείρησε να της δώσει έστω τη χαριστική βολή με το Καλάσνικοφ που ήταν αρματωμένος.
Αλλά κι εκεί αστόχησε...

Ηθικό δίδαγμα;
Μακριά από τ’ άδικο, κι από κακιά γυναίκα!

Πρόταση εικαστικού περιεχομένου...


ΠΑΡΙΣ ΛΕΓΑΚΗΣ
Καμιά φορά...


CAFEINA
Ακαδημίας & Ζωοδ. Πηγής
(στενάκι Κιάφας 6)
21/03/09-25/04/09



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νέος καλλιτέχνης Πάρις Λεγάκης στην πρώτη του ατομική έκθεση επιχειρεί να μας
παρασύρει με το ταξίδι του σε έναν κόσμο βιωματικό που, καμιά φορά...δεν είναι
όπως φαίνεται.
Στη δουλειά του αναμιγνύει τα υλικά, με ρευστότητα, επηρεασμένος από τη ρευστότητα
της ζωής. Αφήνει τα χρώματα να αναπνεύσουν, επιτρέποντάς τα να κυλήσουν ελεύθερα
στον μικρό κόσμο του καμβά. Ενσωματώνει ανθρώπινες φιγούρες, παρουσιάζοντάς τες
ως κηλίδες δίχως χαρακτηριστικά. Στα έργα του, ο χρόνος και ο χώρος δεν υπάρχουν
παρά μόνο εκείνη η στιγμή που αποτυπώνει το ταξίδι του.

Όπως μας λέει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης:
"Καμιά φορά...ο κόσμος δεν είναι όπως φαίνεται, τα χρώματα αλλάζουν και οι σκιές
μακραίνουν, τα πρόσωπα χάνονται και οι φιγούρες αλλοιώνονται.
Καμιά φορά...πρέπει να κλείνουμε τα μάτια, και να αφήνουμε τα συναισθήματα να
μας ταξιδέψουν, χωρίς σκέψη, χωρίς λογική."

Ο Χ.Υ.Τ.Α. & ο Χυτός...

Χ.Υ.Τ.Α.



ΧΥΤΟΣ
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασαν σήμερα με μαγιό και σαγιονάρες τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής, με κεντρικό θέμα τον τουρισμό, τον οποίο οι ειδικοί χαρακτηρίζουν και ως την βαριά – κι ασήκωτη – βιομηχανία της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των αρμοδίων για το θέμα υπουργών πραγματοποιήθηκε στη Ραφήνα, και πιο συγκεκριμένα στο παραθαλάσσιο κοσμικό ουζερί «Ο ΧΟΝΤΡΟΣ», προκειμένου η συνεδρίαση να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν δύο χταποδάκι ψητό, τρεις καλαμαράκια, μία μύδια αχνιστά, τέσσερις πατάτες τηγανιτές και μία σαλάτα με τη φέτα χώρια, ενώ ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να ανοίξει κι ένα μπουκάλι ρετσίνα «Κηφισίας & Μεσογείων». Κατά το τέλος του γεύματος εργασίας, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης και ο πρωθυπουργός μετακόμισαν σε παρακείμενο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν διεξοδικά τις σκέψεις του τελευταίου αναφορικά με τις φετινές οικογενειακές του διακοπές στο Μαγγανάρι της Ίου. Στη συνέχεια ο κ. Μαρκόπουλος λέγεται πως του πρότεινε τις Ιδέες & Λύσεις που εκπόνησε το υπουργείο το τελευταίο διάστημα για ένα τόσο καυτό θέμα σαν κι αυτό. Φήμες θέλουν τον Πρωθυπουργό να δείχνει σε άλλους θαμώνες του ουζερί την έντονη δυσαρέσκειά για την φετινή αποτυχημένη πορεία του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λίγκ και να δηλώνει πως στην επόμενη γκέλα της ομάδας η κυβέρνηση θα δείξει «Μηδενική ανοχή»...

Ονόματα τυχερών σημερινής κλήρωσης

Οι τυχεροί της σημερινής εκπομπής που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Εγώ Θα Κλείσω Την Αυλαία" της Πόλυ Μηλιώρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, είναι οι:

1) Χάλκου Κατερίνα
2) Δημόπουλος Ανέστης
3) Ηλία Σοφία

Τα βιβλία σας μπορείτε να τα παραλάβετε με την ταυτότητά σας, από αύριο, 27 Μαρτίου 2009, από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πατάκη, Ακαδημίας 65, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην κλήρωση,
Θηρία Ενήμερα

Αμάν, αμάν!


Πάνε οι γιορτές, πάει και η περίλαμπρη Ελλάς που παρήλασε χτές ολο μόδα, δόξα και χάρη!
Μη μας στεναχωριέστε όμως! Πάλι με χρόνια και καιρούς, πάλι δικά μας θα ναι!

Σήμερα οι Έλληνες θα κρατήσουν αποστάσεις μεταξύ τους -αν και αδελφωμένοι χτες- λόγω ...σκορδαλιάς!

Βιαστική η σημερινή "καλημέρα", γιατί ενας δίσκος που περιλαμβάνει το μουσικό μέρος της εκπομπής βρίσκεται ξεχασμένος σε κάποιο γραφείο απο την Τρίτη το απόγευμα και τώρα θα πρέπει να εξερευνήσουμε τα δισκάκια!

Λίγα λεπτά μετά τις 6 ραντεβού για καφέ στη γνωστή συχνότητα!

Έφυγεεεεεεεεε!!!!

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Στο καλούπι...


Αναδημοσιεύουμε εδώ ενα γεγονός που, δυστυχώς, δεν έγινε αντιληπτό στους περισσότερους απο εμάς...

Επίθεση τραμπούκων στο gay-bar των Εξαρχείων "Querido Coucou" την Κυριακή 22 Μαρτίου.

Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η οργανωτική επιτροπή του Athens Pride για περισσότερες λεπομέρειες....

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομοφοβική επίθεση σε μπαρ στα Εξάρχεια
Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 22 Μαρτίου σημειώθηκε ομοφοβική επίθεση στο μπαρ «Querido Coucou» στα Εξάρχεια. Άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θαμώνες του μπαρ με την υποψία ότι αυτοί ήταν γκέι, προπηλακίζοντας θαμώνες με φράσεις «έξω πούστηδες από τα Εξάρχεια, εδώ είναι Εξάρχεια ρε!». Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα και ενώ το μπαρ ήταν κατάμεστο από κόσμο. Σαν Athens Pride εκφράζουμε την ανησυχία μας για την γενικότερη έξαρση της βίας κι ειδικότερα τη βία με αφορμή το σεξουαλικό προσανατολισμό. Τονίζουμε ότι τα Εξάρχεια είναι μια ιδιαίτερα φιλική και ανοιχτή στην ποικιλομορφία συνοικία της Αθήνας, η οποία φιλοξενεί ομάδες τους LGBT χώρου.
Καταγγέλλουμε την παραδειγματική αδιαφορία της Αστυνομίας, η οποία παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις από θαμώνες και υπαλλήλους του μπαρ δεν εμφανίστηκε, όπως επίσης και την άρνηση του ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρα για να παραλάβει τους τραυματίες αυτής της επίθεσης!!.
Διερωτόμαστε σε τι αποσκοπεί η εντονότατη παρουσία της Αστυνομίας περιμετρικά των Εξαρχείων, αν αυτή δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τους πολίτες που θα έπρεπε να υπηρετεί.

Η οργανωτική επιτροπή του Athens Pride


Το ίδιο διερωτόμαστε και εμείς! Δηλαδή ο,τιδήποτε διαφορετικό, οποιοσδήποτε δεν ανήκει στα κλασικά στερεότυπα του τρίπτυχου ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είναι κατακριτέος και γίνεται στόχος κάθε ανεγκέφαλου με την ανοχή της πολιτείας, κινδυνεύοντας να το πληρώσει με την ίδια του τη ζωή!

Ας θυμηθούμε και το περιστατικό στη Λυρική Σκηνή με τη Ρούσαλκα...σκηνές απείρου κάλους ξετυλίχθηκαν και εκεί πολύ πρόσφατα...

Προσφάτως είχαμε και την επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι των Μεταναστών την ώρα που είχε εκδήλωση ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και βρίσκοταν μέσα στο Στέκι γύρω στα 30 άτομα...απο καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Τί περιμένει η πολιτεία για να δράσει; Να γίνουν ολα μπάχαλο, να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και να εμφανιστεί σκληρή και αδυσώπητη, όταν η κατάσταση θα χει ξεφύγει απο κάθε πλαίσιο νομιμότητας και λογικής;

Τότε φοβόμαστε πως θα είναι πια αργά για την ελευθερία...


Διαβάστε και εδώ www.bosko-hippydippy.blogspot.com/

Ζήτω το 'Εθνος!

Με πανηγυρική διάθεση εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Πλήθη καταναλωτών συνέρευσαν στους κεντρικούς δρόμους των συνοικιών της Αθήνας για να παρακολουθήσουν από κοντά την επίδειξη των νέων δημιουργημάτων γνωστών οίκων μόδας της αλλοδαπής, που παρουσίασαν όμως άγνωστα μοντέλα σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι προτάσεις των μόδιστρων για τη Άνοιξη-Καλοκαίρι 2009, περιλάμβαναν κοντές φουστίτσες, με σκίσιμο στα Δεξιά, φουσκίτσες από τσιχλόφουσκες μπιγκ μπάμπολ, και λευκά στενά τρίκουμπα πουκάμισα. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης όμως, τις εντυπώσεις έκλεψαν νεαρές συμμαθήτριες των μοντέλων, που απλά παρακολουθούσαν χαρούμενες τα δρώμενα ενδεδυμένες με φούστες-μπλούζες Στάχτη Και Μπούρμπερη και κρατώντας πάμφθηνες τσάντες Λουί Βλιτόν. Νέοι και γέροι, παλαμοκροτούσαν με θερμότητα και επευφημούσαν τους παρελαύνοντες και τις παρελαύνουσες κάνοντας σχόλια τους στυλ «Έλα μωρή Ελλαδάρα!», «Σήκωσέ το, το τιμημένο» και «γεια σου τσολιά μου!». Ομάς αναρχικών που επιχείρησε να διακόψει τις ευγενείς εκδηλώσεις σε μια-δυο περιπτώσεις πετώντας κατεψυγμένο μπακαλιάρο, τελικά απωθήθηκε από ομάς ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι εθιμοτυπικά τους έραναν με δακρυγόνα υπό τα χειροκροτήματα γνωστών δημοσιογράφων που ζητούσαν – επίσης εθιμοτυπικά – από το ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει το περιστατικό.

Πέρκες, μπακαλιάροι, σκορδαλιά!

ΟΧΙ, ΚΥΡΙΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΛΛΑΔΑ!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ!


Ψαρέψαμε ειδήσεις απο το skai.gr, zougla.gr

"Δώσαμε, δώσαμε!"

Την ανάγκη να προχωρήσουμε στο αύριο με στιβαρότητα, σύνεση και τόλμη, ώστε να μετατρέψουμε τη διεθνή κρίση σε εθνική ευκαιρία και να βγάλουμε τη χώρα μας ακόμα πιο ισχυρή από την παγκόσμια οικονομική θύελλα, τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
και προσθέτει ότι "η πρόκληση σήμερα είναι να προχωρήσουμε στο αύριο με αίσθημα προσφοράς στην Πατρίδα [...] μακριά από ακρότητες και μικροκομματικές σκοπιμότητες, μακριά από διχαστικές αντιπαραθέσεις, που, τόσο πολύ, μας έχουν στοιχίσει στο παρελθόν."

***Μήνυμα-κόσμημα για την μπιζουτιέρα μας! Κάτι σαν την παροιμία "τα λέω στη νύφη, για ν' ακούει η πεθερά"! Λοιπόν αδέρφια για να βγούμε απ' την οικονομική κρίση χρειάζεται στιβαρότητα (;), σύνεση και τόλμη, ποιανού ακριβώς πρέπε
ι να ναι τα παραπάνω εφόδια, δεν διευκρινίζεται. Ανάλογα με το "πως βολεύει"-πάγια ελληνική τακτική- βγαίνει σεργιάνι η παραπάνω τοποθέτηση και αν προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα , θα πει ο κάθε εμπλεκόμενος πως ήταν δική του η ιδέα και η νίκη , αν προκύψει αρνητικό αποτέλεσμα, ο ενας θα το χρεώσει στον άλλο και δεν τρέχει κάστανο! Πάλι ωραίοι είμαστε!
Τώρα για το αίσθημα προσφοράς στην πατρίδα, τι να πούμε; Ουκ αν λάβεις, παρά του μη έχοντος...βάλτε το μαχαίρι σε κάποιο άλλο κόκκαλο, γιατί της πατρίδας της ξύσατε και το μεδούλι και ρίξτε άπλετο φως πουθενά αλλού, γιατί η πατρίδα στραβώθηκε και δεν ξέρει που πατεί και που πηγαίνει!

Ολοι οι παπαγάλοι δεν είναι ίδιοι!

Ο Ερυθρός Σταυρός απένειμε βραβείο σε έναν παπαγάλο για τον ηρωισμό που επέδειξε πέρυσι το Νοέμβριο, όταν έσωσε ένα μωρό παιδί από πνιγμό την ώρα που έτρωγε.

Όταν ο Γουίλι, ένας παπαγάλος Κουάκερ, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το μικρό κορίτσι, ξεσήκωσε τους πάντες με τις κραυγές του. Έτσι, ειδοποίησε την ιδιοκτήτριά του, που ήταν η νταντά του παιδιού. Η Μέγκαν Χάουαρντ πρόλαβε το μωρό, που πνιγόταν από φαγητό και είχε ήδη γίνει «μπλε».

Όπως είπε η Χάουαρντ, άκουσε τον παπαγάλο να φωνάζει «Μαμά, μωρό», ενώ κουνούσε τα φτερά του ασταμάτητα. Τελικά, η νταντά έδωσε τις πρώτες βοήθειες στη μικρή Χάνα και γρήγορα συνήλθε.

***Φήμες θέλουν το ελληνικό κοινοβούλιο να προχωρεί σε δαπραγματεύσεις με την τυχερή οικογένεια στην οποία ανήκει ο παπαγάλος. Θέλουν να κάνουν διεξοδικά πειράματα, λέει, για να δουν που οφείλονται τα γρήγορα αντανακλαστικά του, αφού κι αυτό ανήκει στο ίδιο είδος με το συμπαθές πτηνό, αλλά δεν έχει τα ίδια χαρίσματα.

Μη σπρώχνεστε!

Ο... πληθυσμός μιας πόλης άνω των 12.000 κατοίκων επιδιώκει να εργαστεί στη νέα Ολυμπιακή Αεροπορία, κάτι που καταδεικνύει όχι μόνο το πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας, αλλά και το υψηλό κύρος που (συνεχίζει να) απολαμβάνει η εταιρεία στην κοινή γνώμη.

Ειδικότερα, περισσότερα από 12.000 βιογραφικά έχουν υποβληθεί στην Marfin Invesment Group (MIG), μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για προσλήψεις στελεχών και εργαζομένων για την νέα Ολυμπιακή Αεροπορία.

***Καλά, αυτό δεν είναι η Ολυμπιακή Αεροπορία, το Ολυμπιακό Χωριό είναι!

Μπα σε καλό σας!


Λευτεριά στον μπακαλιάρο και στην καταπιεσμένη σκορδαλιά!



Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Κάτι κουρασμένα παλικάρια...


Παραμονή 25ης Μαρτίου...μυρίζει διάλλειμμα!

Επιτέλους, να βγεί να ξεσκάσει και ο πρωθυπουργός μας που έχει λιώσει απ' την κούραση και τις ευθύνες, ο Άτλαντας της πολιτικής, ο αίρων τας αμαρτίας του κράτους!

Φανταστείτε δηλαδή να εργαζόταν σε τρείς δουλειές για να τα βγάλει πέρα και να είναι και ανασφάλιστος απο πάνω, τί κούραση και πίκρα θα είχε!

Μέχρι χθές, δεν ήξερα, πως για να διαλύσεις ενα κράτος χρειάζεται τόσος κόπος, ειδικά όταν έχουν φροντίσει χρόνια πριν απο σένα οι προκάτοχοί σου, να κάνουν κι αυτοί ο,τι μπορούν δηλαδή για να το ρημάξουν.
Που να προσπαθούσες να το φτιάξεις κιόλας, Άτλαντα...εκεί να δεις κούραση!

Θα πάρει των ομματιών του, λέει, θα πάει στο Αμέρικα!

Ωρα καλή στη πρύμνη σου κι αέρα στα πανιά σου!
Και να μας γράφεις ε;
Οχι τιποτ' άλλο έχουμε συνηθίσει να μας γράφεις και θα μας λείψει η...γραφή σου!

Μη στεναχωριέσαι Κώστα... μου δεν φταίς εσύ!
Εμείς είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως!

Αντε στο Αμέρικα πουλάκι μου, να δεις προκοπή και στείλε μας τα τέκνα σου σε μερικά χρόνια για να μας κυβερνήσουν...μην "σπάσουμε" και την παράδοση!


Καλημέρα λοιπόν, ραντεβού στον αέρα...

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Ονόματα τυχερών σημερινής κλήρωσης

Οι τυχεροί της σημερινής εκπομπής που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ο Εντιμότατος Μαθητής" του Τζον Λε Καρέ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη, είναι οι:

1) Πρέντζας Γιώργος
2) Καλαρά Ρούλα
3) Περάκη Ακριβή

Τα βιβλία σας μπορείτε να τα παραλάβετε με την ταυτότητά σας, από αύριο, 24 Μαρτίου 2009, από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Καστανιώτη, Σόλωνος 131, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην κλήρωση,

Θηρία Ενήμερα

Αν, λέμε αν....

..."σαν το πουλί πάνω στο σύρμα, σαν τον αλήτη που γυρνά"...


Καλημέρα και καλή εβδομάδα να χουμε!

Ας μην γκρινιάζουμε που είναι Τσαγκαροδευτέρα σήμερα...την Τετάρτη θα κάνουμε ενα μικρό διάλλειμμα, ο,τι πρέπει δηλαδή για να φτάσουμε σώοι-για το αβλαβείς δεν είμαστε σίγουροι- στην Παρασκευή:-)

Σε μιαμισή ωρίτσα τα λέμε στη γνωστή συχνότητα...

Πω πω, μπήκε η Άνοιξη...φανταστείτε να ζούσαμε σ' εναν κόσμο που θα τον απασχολούσαν μόνο τέτοιες ειδήσεις... "μπήκε η Άνοιξη", "άνθισαν τα λουλούδια", "ήρθαν τα χελιδόνια" και άλλα παρόμοια...πως θα ήταν άραγε αυτός ο κόσμος;

Εξαρτάται....

καλό πρωϊνό

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

- "Έπ'σα!" ... - "Χτύπ'σις;"


Στη σημερινή Ελευθεροτυπία φιλοξενείται ένα ρεπορτάζ το οποίο αναφέρεται στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να επικοινωνήσει με τους ψηφοφόρους του με στυλ ομπαμικό.

Στα χνάρια των Δημοκρατικών λοιπόν, ο Γιώργος και οι συν αυτώ, το επόμενο διάστημα θα στείλουν επιστολές στους «φίλους-μέλη» του Κινήματος, μέσω των οποίων θα ζητούν την οικονομική ενίσχυση του ευγενούς «σοσιαλιστικού» αγώνα που δίνει η Χαριλάου Τρικούπη – που μετά την πρόσφατη μετακόμιση των γραφείων έγινε... Ιπποκράτους.

Την ίδια στιγμή τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πως η Μισέλ Ομπάμα, πήρε ένα τσαπί κι άρχισε να σκάβει στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο της καλλιέργειας λαχανόκηπου στο όπισθεν μέρος της προεδρικής κατοικίας.

Λέτε τώρα που ο Γιώργος – σύμφωνα με τις έσχατες δημοσκοπήσεις – θα μετακομίσει στο... Μάξιμουμ, η Άντα Παπανδρέου στο πλαίσιο της Μισελομπάμιας πολιτικής λογικής να αρχίσει να καλλιεργεί κι αυτή λαχανάκια στα παρτέρια του πρωθυπουργικού μεγάρου;

Οι φήμες πάντως που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου του πολιτικού μέλλοντός μας να κάνει ποδήλατο μόνο εντός της αυλής του Μεγάρου Μαξίμου ελέγχονται ως ανακριβείς....

Όπως επίσης, κακεντρεχείς χαρακτηρίζονται οι ισχυρισμοί που θέλουν την μητέρα του Γιώργου, Μάργκαρετ Πάπαντρεου, να του φωνάζει άμα βγαίνει στο δρόμο: «Τζορτζι! Όκι στο ντρόμο πεντί μου! Περνάν’ αυτοκίνητα!».

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Αλλοιωμένη πολιτική!



Ο Δένδιας πριν, όταν ακόμη ήταν «Νίκος»



...κι ο Δένδιας μετά, όταν αποφάσισε να γίνει ο «κακός ο λύκος».
(Παρεμπιπτόντως αυτό δεν θεωρείται «αλλοίωση χαρακτηριστικών;).






"Εμένα κύριε υπουργούλη μου, την καημένη την κοκκινοσκουφίτσα, θα με πιάσετε για την κουκουλίτσα μου;
Ή θα μου περάσετε μόνο... χειροπέδες;"


Όταν το κράτος βγάζει την κουκούλα και αποκαλύπτεται...


Καταγγελία προς τον Συνήγορο του Πολίτη

της κρατούμενης Γκουλιώνη Αικατερίνης

Ελεώνας Θηβών (20-02-09)



Είμαι 41 ετών σήμερα, εξαρτημένη από την ηρωίνη από τα 17 μου. Τόσα χρόνια αρρώστια και εξάρτηση από μία ουσία που αν δεν την είχα δε θα μπορούσα να είμαι όρθια για να δύναμαι να εργαστών, για να μπορέσω να ζήσω.

Τον χειρότερο εφιάλτη, όμως, που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης, δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι θα τον ζήσω έτσι όπως τον ζω και όπως καθημερινώς απειλούμαι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να υποστώ.

Αυτό το «αυτονόητο συνεπακόλουθο της εξάρτησης», λοιπόν, είναι η φυλάκιση η οποία, ουσιαστικά σημαίνει την αιχμαλωσία και την ομηρία μου από τους δεσμοφύλακες που ελέγχουν κι επεμβαίνουν ακόμη και στα γεννητικά μου όργανα και στ’ απόκρυφα σημεία του σώματός μου.

Όποτε μπαίνω στην φυλακή είτε γιατί εισάγομαι πρώτη φορά είτε γιατί επιστρέφω από δικαστήριο είτε γιατί πήγα νοσοκομείο δέχομαι την εξής επίθεση, η οποία ονομάζεται «έρευνα»:

Η δεσμοφύλακας με υποχρεώνει να βγάλω όλα μου τα ρούχα, με βάζει να σκύψω, ν’ ανοίξω τους γλουτούς, να βήξω και παρατηρεί τον πρωκτό μου. Πολλές φορές βρίσκει ευκαιρία να παρατηρήσει γυμνό σώμα και με κοιτάει καλά καλά, μου φέρεται προσβλητικά, ειρωνικά, θρασύτατα, σα να’ μαι το τελευταίο σκουπίδι.

Μετά μου δίνουν άλλα ρούχα, από την αποθήκη τους, παράτερα και εξευτελιστικά, μου παίρνουν το σουτιέν γιατί, λέει, «απαγορεύεται» να το φοράω στην απομόνωση γιατί λέει, δήθεν μπορεί να…αυτοκτονήσω μ’ αυτό, μου δίνουν παπούτσια μεγαλύτερο μέγεθος απ’ το δικό μου και περπατάω σαν παλιάτσος και με οδηγούν στο φαρμακείο. Εκεί, με βάζουν να καθίσω σε γυναικολογική καρέκλα και η δεσμοφύλακας βάζει το δάχτυλό της στο αιδοίο μου μέσα στον κόλπο. Στην συνέχεια υποχρεούμαι να ουρήσω μπροστά στην δεσμοφύλακα για να κάνουν το ναρκωτέστ.

Μια φορά, στο χαρτί που ήταν τοποθετημένο στην γυναικολογική καρέκλα όπου μ’ έβαλαν να κάτσω είδα μία τρίχα από προηγούμενη ερευνηθείσα. Η αποστείρωση στα εργαλεία τους είναι κάτι που ενίοτε θυμούνται. Σε άλλες βάζουν διαστολείς και σκουριασμένους, πολλές φορές, τους βάζουν το δάχτυλό τους και συγχρόνως πιέζουν προς τον ορθό ή και από επάνω στη βουβωνική χώρα σε σημείο που η κρατούμενη να πονάει. Τα ειρωνικά σχόλια και τα σόκιν «αστειάκια» των δεσμοφυλάκων δεν λείπουν από το «ρεπερτόριό» τους…

Προσφάτως που αρνήθηκα την κολπική έρευνα και από τον γυναικολόγο, διότι ανεξαρτήτου μορφώσεως, ειδικεύσεως και μορφωτικού επιπέδου το να σου χώνει ο καθείς τα δάχτυλά του είναι τουλάχιστον «απρεπές», θα έλεγα, και ζητούσα υπερηχογράφημα, με απείλησαν ότι θα με δέσουν όλη νύχτα με τη χειροπέδα στο κάγκελο και αυτή την απειλή συγκεκριμένα την ξεστόμισε η δεσμοφύλακας που τελεί χρέη…νοσοκόμας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θηβών (Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.) Γκαβάνα Στέλα παρουσία της υπαρχιφύλακα Σαμπάνη Σωτηρίας, μου είπε πως αφού είμαι κρατούμενη πρέπει να δεχτώ την κολπική κι αυτή που δεν είναι, είναι «άλλο πράμα». Εν ολίγοις αυτό που μου είπαν και λένε είναι ότι αφού είμαι κρατούμενη πρέπει να μου κάνουν ότι θέλουν και να μην αντιδράω.

Με οδήγησαν στην υποδιευθύντρια Καφρίτσα Αγλαϊα, η οποία μου είπε πως αφού αρνούμαι την κολπική έρευνα ότι βρεθεί από ναρκωτικά στην φυλακή θα το χρεώσει σ’ εμένα και πως θα με κρατήσει πολλές ημέρες στην απομόνωση. Όταν της ζήτησα να μου κάνει υπερηχογράφημα διότι δεν αντέχω άλλο αυτόν τον βιασμό της κολπικής μου είπε πως δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Της απάντησα ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να πληρώνω εγώ τη δική τους ανεπάρκεια και με οδήγησαν στην απομόνωση όπου ούτως ή άλλως θα με οδηγούσαν, κάνοντας κολπική ή μη.

Στην απομόνωση με έκλεισαν σ’ εάν κελί όπου έπρεπε να χτυπάω το κουδούνι για να’ ρθει η δεσμοφύλακας να μου ανοίξει να πάω στην μία τουαλέτα που είναι κοινή για όλες τις κρατούμενες στον χώρο αυτόν και παρακολουθούμενη από κάμερα.

Την ώρα της αφόδευσης σε παρακολουθεί η δεσμοφύλακας από την κάμερα κι όταν δει τα περιττώματά σου τότε της ζητάς την άδεια να τραβήξεις καζανάκι.

Εκτός του ότι είμαι αναγκασμένη να κάνω την ανάγκη μου μπροστά σε δεσμοφύλακα είμαι υποχρεωμένη να κάνω 8 αφοδεύσεις για να με βγάλουν από την απομόνωση αλλά κι αυτό, πάλι, εξαρτάται από τις διαθέσεις τους.

Οι περισσότερες κρατούμενες αναγκάζονται να παίρνουν καθαρτικό για να επιτύχουν αυτές τις κενώσεις και αρκετές φορές είτε δεν έρχεται η δεσμοφύλακας να τους ανοίξει την πόρτα είτε είναι άλλη κρατούμενη στην τουαλέτα και στην κυριολεξία ενεργούνται επάνω τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες δεσμοφύλακες τις εξευτελίζουν γιατί ενεργήθηκαν επάνω τους ή τους λένε απειλητικά ότι «εδώ είναι Θήβα και το κουδούνι για να πας τουαλέτα θα το χτυπάς όταν έχεις μεγάλη ανάγκη», την οποιά «μεγάλη ανάγκη» την κρίνει η δεσμοφύλακας ή της λένε με δυσφορία «πάλι τουαλέτα θέλεις;» και άλαλ τέτοια με ανείπωτη απανθρωπιά και σαδισμό.

Μου έχει συμβεί να μη μου ανοίγει η δεσμοφύλακας την πόρτα του κελιού για να πάω στην τουαλέτα και ανγκαζόμουν να ουρώ σε πλαστικό μπουκάλι νερού και αργότερα να έχω πρόβλημα με το έντερό μου από την συγκράτηση των κοπράνων. Στο τέλος, έφτασα στο σημείο να κλωτσάω την πόρτα του κελιού για να μου ανοίξει, να μου φέρεται προκλητικά και υποτιμητικά και επειδή την αποκάλεσα «κότα» έγραψε μία ψευδή αναφορά (η κα Δανιηλίδου Χαρίκλεια ει΄ναι η εν λόγω δεσμοφύλακας) σε συνεργασία με τον αρχιφύλακα Γαλάνη Ιωάννη που ήταν υπηρεσία εκείνη την ημέρα και σε αυτόν αναφερόταν η κα Δανιηλίδου, με πέρασα πειθαρχικό κι ο υποτελής σε αυτούς, εισαγγελέας Πρασσάς Γεώργιος με τιμώρησε με πειθαρχική ποινή εγκλεισμού σε κελί της απομόνωσης για πέντε μέρες με, επιπροσθέτως παράνομη, στέρηση καφέ, τσιγάρου και τηλεφώνου.

Πειθαρχικό το οποίο παραγράφεται σε δυο χρόνια πράγμα που σημαίνει πως εκτός του μαρτυρίου που υπέστην δεν θα αποφυλακισθώ με υφ’ όρων απόλυση, δεν θα πάρω άδεια και οι άρρωστοι γονείς μου και η 21χρονη κόρη μου θα περιμένουν πολύ για να με δουν και να τους στηρίξω.

Όλα αυτά συνέβησαν στη γυναικεία φυλακή Κορυδαλλού, αλλά αυτοί οι κύριοι υπηρετούν σήμερα στη Θήβα όπως και ο αρχιφυλακεύων Κοράκης Παναγιώτης, ο οποίος στην εδώ απομόνωση της Θήβας μου είπε πως παρ’ όλες τις 8 κενώσεις κλπ δικαιούται «βάσει του εσωτερικού κανονισμού» να με κρατήσει έξι ημέρες στην απομόνωση. Ο εσωτερικός κανονισμός δεν γράφει κάτι τέτοιο, αντίθετα λέει πως η τριήμερη κράτηση στην απομόνωση γίνεται μ’ εντολή εισαγγελέα και παρατείνεται εφόσον έχουν βρεθεί απαγορευμένες ουσίες στο σώμα του κρατούμενου και δεν μπορούν να αφαιρεθούν…

Μπάνιο δεν μπορείς να κάνεις στην απομόνωση –ειδικό χώρο κράτησης τον ονομάζουν λες και αλλάζοντας όνομα σε κάτι παύει και η φρίκη- γιατί όταν τύχει να έχει ζεστό νερό δεν είναι εκεί η δεσμοφύλακας και όταν είναι εκεί μπορεί να σε βγάλει από το κελί για να κάνεις μπάνιο, το νερό να είναι κρύο και να επιμένει πως είναι ζεστό βγάζοντάς σε τρελή.

Όταν και αν κάνεις μπάνιο σε παρατηρεί. Έτσι, μένουμε χωρίς μπάνιο για 7 μέρες και άνω. Καφέ, νερό υποχρεούσαι να παραγγείλεις μόνο από το καφενείο της φυλακής το οποίο λειτουργεί για τους δεσμοφύλακες και δουλεύουν σε αυτό κρατούμενες. Την τελευταία φορά που κρατήθηκα στην απομόνωση πλήρωσα 20 ευρώ στο καφενείο. Με αυτά τα χρήματα μπορούσα να περάσω περίπου είκοσι μέρες αγοράζοντας καφέ, ζάχαρη κλπ ενώ τα πλήρωσα μέσα σε πέντε μέρες. Αλλά εδώ η διαχείριση των χρημάτων μας εξαρτάται από τις ορέξεις της υπηρεσίας του Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.

Όταν λοιπόν, αποφασίσουν οι ασύδοτοι βασανιστές μας να μας βγάλουν από την απομόνωση πρέπει να περάσουμε το ίδιο μαρτύριο της σωματικής έρευνας και της κολπικής εισβολής. Αυτό το ίδιο μαρτύριοι της έρευνας μπορεί ανά πάσα στιγμή να μου το κάνουν και στο θάλαμο, όπου μένω, όταν υπάρχει υπόνοια για ύπαρξη απαγορευμένων ουσιών. Μπαίνουν μέσα στο θάλαμο, μας ξυπνάνε, μας κάνουν σωματική και κολπική έρευνα, μας βγάζουν έξω από τον θάλαμο και ανακατεύουν όλα μας τα πράγματα πετώντας τα κάτω. Μετά χάνουμε πράγματα μας γιατί τα πετάνε ή τα παίρνουν και πρέπει να τακτοποιήσουμε ολόκληρο το θάλαμο για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε…

Κάποτε ήμουν άνθρωπος με όνειρα, με όρεξη για μάθηση, με κερδοφόρα επιχείρηση, με όρεξη για δημιουργία.

Σήμερα, όλος αυτός ο πόνος, η κακοποίηση, ο βιασμό του σώματος και της ψυχής που έχω υποστεί με κάνουν να ονειρεύομαι πως τους σκοτώνω όλους αυτούς που πληρώνονται για να βασανίζουν αδύναμους ανθρώπους.

Σφίγγοντας τα δόντια σιγοψιθυρίζω «και για το πείσμα σας, γουρούνια, θα αντέχω» ελπίζοντας να έρθει κάποια μέρα που θα σταμτήσουν να απλώνουν τα βρώμικα, διεστραμμένα χέρια τοςυ επάνω σε αδύναμους ανθρώπους. Το ξέρω πως ο κόσμος δεν αλλάζει, ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ, όμως, φτάνει να μην αδιαφορούμε.

Ποτέ δεν πρόκειται να ξεπεράσω τα όσα υπέστην και υπόκειμαι μεσα στη φυλακή.


Γκουλιώνη Κατερίνα


Καλό ταξίδι Κατερίνα...

Δεν υπάρχουν λόγια να πείς ή να γράψεις, διαβάζοντας την παραπάνω επιστολή...ο,τι κι αν πεις μοιάζει λίγο, αδύναμο, λειψό ή ακόμα χειρότερα, μοιάζει ψεύτικο γιατί είναι αδύνατον να εκφράσεις τη φρίκη με λόγια, αν δεν την έχεις ζήσει ή ακουμπήσει έστω.

Νιώθεις μονάχα την οργή να σε πνίγει και σκέφτεσαι πως αν είχες μπροστά σου κάποιον απ' τους βασανιστές της Κατερίνας, δεν θα σκεφτόσουν πως έχεις να κάνεις με άνθρωπο που κουβαλάει μέσα του ψυχή και ρέει αίμα στις φλέβες του, αλλά με το πιο άθλιο ΚΤΗΝΟΣ που γέννησε κάποιος εφιάλτης.

Με ο,τι αυτό συνεπάγεται...


Ονόματα τυχερών σημερινής κλήρωσης


Οι τυχεροί της σημερινής εκπομπής που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ψωνίζω, Άρα Υπάρχω" της Σόφι Κινσέλλα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, είναι οι:

1) Γεωργακοπούλου Μαριέττα
2) Σαμπούκου Κωνσταντίνα
3) Παναγιωτόπουλος Δημήτρης

Τα βιβλία σας μπορείτε να τα παραλάβετε με την ταυτότητά σας, από αύριο, 21 Μαρτίου 2009, από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πατάκη, Ακαδημίας 65, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στην κλήρωση,

Θηρία Ενήμερα

Led Sheep Art...το έμαθες πατέρα;



Καλημέρα!

Παρασκευή σήμερα, παραμονή της Εαρινής Ισημερίας, άλλη μια παράξενη εβδομάδα φτάνει στο τέλος της.
Οι ειδήσεις σπαρταράνε σαν φρέσκα ψάρια στο ψηφιακό χαρτί, τα τραγούδια στριμώχτηκαν στον φάκελο , ώρα να δούμε και τα cd's.

Φαίνεται πως το "κατοχικό σύνδρομο" των γονιών μου, έχει περάσει και στο δικό μου DNA αφού για 8 με 10 τραγούδια είμαι ικανή να κουβαλήσω ολόκληρη δισκοθήκη.
Φαντάσου να μην υπήρχαν mp3!

Τα νέα είναι πάνω κάτω τα ίδια, έκρηξη στην Λ. Αλεξάνδρας στο κτίριο της ΚΕΔ, χτές κατά τις 21.30, πολιτικές αντιπαραθέσεις κλπ.

Το ευχάριστο είναι πως ανεστάλλει η οικοδομική άδεια για την ανέγερση υπογείου γκαράζ στο πρώην πάρκο στην Κύπρου και Πατησίων απο το Δοιηκητικό Εφετείο και περιμένουμε να λήξεί με αίσιο τέλος και η αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι της Κυψέλης.

Στην Αγγλία πάντως οι βοσκοί προβάτων βρήκαν τρόπο να διασκεδάσουν την πλήξη τους.



Στην Ελλάδα για την ώρα έχουμε βάλει τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα!

Τα λέμε σε μια ώρα:-)

Καλημέρες...

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Keep Pretendering...


Μιας και το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ κουβέντα για τη βία στα τηλεοπτικά πορτοπαράθυρα, με τη συμμετοχή μιας ολόκληρης ντριμ τιμ «ειδικών» και «ειδημόνων» που σπεύδουν να την καταδικάσουν απερίφραστα, πιστεύουμε πως είναι πια η καλύτερη – χρονικά – στιγμή για να θυμίσουμε ένα περιστατικό που συνέβη τον Γενάρη του 1997 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ και κατά τη διάρκειά αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής – και οπαδός του Παναθηναϊκού – Γιάννης Πρετεντέρης, εκείνο το κρύο βράδυ του Γενάρη, είχε πάει στο γήπεδο για να υποστηρίξει την αγαπημένη του ομάδα. Κάποια στιγμή όμως κι ενώ το «γήπεδο κόχλαζε» όπως είπε κι ο ίδιος αργότερα, οι φίλαθλοι άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα προς τους διαιτητές διαμαρτυρόμενοι για τα φαλτσοσφυρίγματά τους. Οι κάμερες ήταν εκεί – πάνω από τα επίσημα – και κατέγραφαν σκηνές απείρου κάλλους!

Σε κάποια από αυτές τις σκηνές «συνελήφθη» να εκσφενδονίζει ένα μπουκάλι στον διαιτητή της αναμέτρησης και ο πολέμιος κάθε μορφής βίας, Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος όμως να διευκρινίσουμε πως δεν είχε προβεί σε καμία – κατά την Δένδια λογική – αλλοίωση των ελληνοπρεπών χαρακτηριστικών του!!

Παρόλα αυτά όμως όταν αργότερα συνάδελφοι ρώτησαν τον καλό δημοσιογράφο «πως είναι δυνατόν να έκανε κάτι τέτοιο;», ο ίδιος έδειξε – μάλλον – αμετανόητος:
«Ένα ολόκληρο γήπεδο κόχλαζε, φώναζε και πέταγε μπουκάλια εκείνη τη στιγμή. Εύλογο είναι και εσύ να αντιδράσεις με τον ίδιο τρόπο εθιμικά! Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται θέμα! Όποιος δεν έχει πάει γήπεδο δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει γίνει αυτές τις στιγμές. Όταν νιώθεις ότι αδικείσαι αντιδράς με όποιον τρόπο βρεις εκείνη τη στιγμή»!

Σήμερα, και μετά από 12 ολόκληρα χρόνια ο κυρ Pretender μάλλον... ωρίμασε σαν ουίσκι 12άρι και γι’ αυτό μάλλον δεν αποδέχεται πια τις «εθιμικές» αντιδράσεις των φοιτητών σε κάποιες πορείες όταν βρίσκονται απέναντι στα «αμυνόμενα» ΜΑΤ.

Αλήθεια τι θα απαντούσε ο ίδιος, αν κάποιος φοιτητής σήμερα δανειζόταν τα λεγόμενά του από το μακρινό ’97; Τι θα απαντούσε από το ευάερο παράθυρό του αν μετά από μία επεισοδιακή πορεία του εξηγούσε ο φοιτητής πως: «Όταν μια ολόκληρη γενιά κοχλάζει και φωνάζει και πέταγε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, εύλογο είναι κι εσύ να αντιδράς με τον ίδιο τρόπο. Όταν νιώθεις πως αδικείσαι αντιδράς με όποιον τρόπο βρεις εκείνη τη στιγμή».

Παρεμπιπτόντως η (Γ)ΕΛ.ΑΣ. έφερε στην Αθήνα τον Σερ Ίαν Μπλερ, τον πρώην διοικητή της Σκότλαντ Γιαρντ για να λύσει το ζήτημα της «χαμηλής» όπως την χαρακτήρισαν τρομοκρατίας.

Αν τον δει πάντως κανείς σας στον δρόμο, και μιας και μιλάγαμε για μπάλα, για ρωτήστε τον:

«Σερ Ίαν, χάου γιου σι Τσέλσι διζ γίαρ?».

baci, baci, 24.000 baci, baci, molti baci!



Πες το μ'ενα φιλί!

Κι αν ο κλοιός στενεύει...

Όλα του κόσμου τα πουλιά
όπου κι αν φτερουγίσαν
όπου κι αν χτίσαν την φωλιά
όπου κι αν κελαηδήσαν

Εκεί που φτερουγίζει ο νους
εκεί που ξημερώνει
μαργώνουν τα πουλιά της γης
κι ούτε ένα δεν ζυγώνει

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό

Ανάσα είναι καυτερή
και στέπα του Καυκάσου
η σκέψη που παραμιλά
και λέει τα όνειρά σου

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό

Σαν αερικό θα ζήσω
σαν αερικό

Σας καλημερίζουμε με το "Αερικό" του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πάντα πριν την αυγή....


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Από τη Γη... στη Σελήνη!


Οικόπεδα με θέα!

Το διαβάσαμε και αυτό. Νομίζαμε πως το...τελικό χτύπημα ήταν η παρασημοφόρηση της Μιμής Ντενίση απο την Λεγεώνα των Ιπποτών, αλλά είχαμε και συνέχεια σε sci-fi επίπεδο!

Στο in.gr λοιπόν διαβάζουμε τα παρακάτω:

Η οικονομική κρίση πλήττει και τις τιμές των οικοπέδων στη Σελήνη, οι οποίες τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν κάμψη έως και 20%, προκαλώντας πονοκέφαλο στους επιτήδιους μεσίτες.
«Ναι, ο λόγος που μειώσαμε τις τιμές είναι η οικονομική κρίση» παραδέχεται ο εκπρόσωπος της «σεληνιακής πρεσβείας» στην Πράγα, Φίλιπ Ράχσαρτ.
«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις αγορές. Αληθινά, δεν περιμέναμε να πέσουν οι πωλήσεις. Ήταν ιδιαίτερα υψηλές στον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο» δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.
Οι τιμές στην τσεχική «σεληνιακή πρεσβεία» έχουν μειωθεί στις 799 τσεχικές κορώνες (39 δολάρια) για ένα μικρό κομμάτι εδάφους, από 999 κορώνες (48 δολάρια) πριν.
«Αγοράζω ένα οικόπεδο στη Σελήνη για την κόρη μου, που γίνεται 18 χρονών. Απλά, πιστεύω ότι δεν μπορώ να της προσφέρω κάτι καλύτερο ως πατέρας» δηλώνει ένας Τσέχος αγοραστής.
Ίσως όμως και να υπάρχει. Η ίδια «σεληνιακή πρεσβεία» προσφέρει ένα «διαγαλαξιακό διαβατήριο» προκειμένου οι ευτυχείς κάτοχοί του να νιώσουν κάτι σε Star Trek και να πάνε «εκεί που κανένας άνθρωπος δεν έχει πάει πριν».
Το μόνο πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι δεν έχει ακόμα βρεθεί τρόπος να κάνει κανείς ένα τέτοιο ταξίδι...

-Λεπτομέρειες...!

Όπως πάντα το σοβαρό ελληνικό κράτος δεν έχει μεριμνήσει για μερίδιο και συνεπώς πωλήσεις οικοπέδων στη Σελήνη. Δεν έχει λόγο να το κάνει αφού το τοπίο είναι ήδη σεληνιακό και δεν έχει τι να κάψει, κόψει, βρωμίσει, διαλύσει κλπ.
Δεν έχει Σεληνιακό Πανεπιστήμιο για ν' ασχοληθεί με το άσυλο του, ούτε κουκουλοφόρους που τα σπάνε, ούτε Εξάρχεια, ούτε Κολωνάκι, ούτε μια Ιερά Μονή, βρε αδερφέ, να χει να δουλέψει ενα πλάνο, κάτι τελος πάντων, ν' αβγατίσει το πράγμα!
Κρίμα! Ξέρετε πόσους φόρους θα μπορούσε να μαζέψει ο Παπαθανασίου, αν είχαμε οικόπεδα στη Σελήνη οι Έλληνες; Μην το πολυσκέφτεστε μόνο, γιατί εναν ..."σεληνιασμό" το έχετε σίγουρο.
Τη γλιτώσαμε αδέρφια!!! Τελικά το να είσαι... προσγειωμένος, ως Έλλην, έχει και τα καλά του!

Ψιτ! Πουλάμε κάτι αγροτεμάχια στην Ανδρομέδα κοψοχρονιά....τζάμπα πράμα αδερφέ! Στα 5 σρέμματα, δώρο το διαβατήριο. Ψήνεσαι;

Υποφέρεις από πόνους στα "Άκρα"; Νέα Δημοκρατία!!

**Σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή επιστημονική μελέτη, όταν δύο κιθαρίστες παίζουν μαζί, δεν συγχρονίζονται μόνο οι νότες τους, αλλά και τα εγκεφαλικά κύματά τους. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, επιστήμονες – γραμματιζούμενοι άνθρωποι δηλαδή – από το γερμανικό Ινστιτούτο Ανθρώπινης Ανάπτυξης Μαξ Πλανκ του Βερολίνου, αλλά και από το αυστριακό πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ μελέτησαν στο εργαστήριο, μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, την ηλεκτρική δραστηριότητα των εγκεφάλων οκτώ ξεχωριστών ντουέτων κιθαριστών, στους οποίους έβαλαν ηλεκτρόδια και κατέγραψαν τις αντιδράσεις τους την ώρα που έπαιζαν ένα μικρό κομμάτι τζαζ μουσικής. Κατά τη διάρκεια του πειράματος λοιπόν, οι επιστήμονες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο οι κιθαρίστες έπαιζαν, τόσο οι εγκέφαλοί τους έδειχναν να συγχρονίζονται όλο και περισσότερο. Επίσης, εντύπωση προκάλεσε και το γεγονπός πως ακόμη και πριν αρχίσουν να παίζουν, στη φάση της προετοιμασίας δηλαδή, ήταν φανερό από τα εγκεφαλικά τους κύματα πως ο συγχρονισμός τους είχε ήδη αρχίσει.Να σημειώσουμε πως η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «BMC Neuroscience».

**Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω ιδιαίτερα ενδιαφέρον δημοσίευμα, μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της – ο Αλλάχ να την κάνει – Κυβερνητικής Επιτροπής, υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων σε επίπεδο λύσεων, για μία σειρά από θέματα που διαταράσσουν ανεπανόρθωτα τις τελευταίες ημέρες την παρασκευή εσπρέσσο και το shopping στη λαϊκή συνοικία του Κολωνακίου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο (αν)εγκεφαλικός συντονισμός δεν περιορίστηκε μόνο ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, «κιθαρωδούς» της κυβερνητικής παράταξης, αλλά φαίνεται πως έφτασε στα «άκρα», διαψεύδοντας έτσι τις πρόσφατες δηλώσεις Καραμανλή πως «δεν συνεργαζόμαστε» με αυτά (τα «άκρα» δηλαδή).

**Το γεγονός του ευρύτερου εγκεφαλικού συντονισμού επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Αργούν μεν, αλλά σιγά-σιγά προσχωρούν στις προτάσεις μας».
Κάλλιο αργά παρά ποτέ δηλαδή με δυο λόγια ε;

**Μιας και μιλάμε όμως για προτάσεις τους ΛΑΟΣ να θυμίσουμε ακόμη πως πρόσφατα ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως ανάμεσα σε άλλα, και την μετατροπή σε ιδιώνυμο αδίκημα όσων φορούν κουκούλες.
Τι είναι όμως το «ιδιώνυμο»;

**Ο όρος αναφέρεται στο «ιδιώνυμο» (ειδικό) αδίκημα όπως περιγράφεται σε νόμο που ψηφίστηκε το 1929 (N. 4229) μετά από πρόταση της κυβέρνησης του Βενιζέλου. Επρόκειτο για νόμο «περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Ο στόχος του βέβαια ήταν η ποινικοποίηση των «ανατρεπτικών» για την τότε άρχουσα αστική τάξη ιδεών, και στοχοποιούσε ιδιαίτερα τη δίωξη κομμουνιστών και αναρχικών και βέβαια την καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων. Για την ιστορία να πούμε πως προέβλεπε ποινή φυλάκισης για διάστημα άνω των έξι μηνών για όποιον «επιδιώκει την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή ενεργεί υπέρ της εφαρμογής αυτών προσηλυτισμόν...». να σημειωθεί τέλος πως επρόκειτο για το πρώτο νομοθετικό μέτρο κατά του ΚΚΕ που «εγκαινίασε» μια ολόκληρη σειρά από έκτακτα μέτρα που θα θεσπιστούν τα επόμενα χρόνια από το ελληνικό κράτος κατά της Αριστεράς.

Η Nea Dimokratia Studios παρουσιάζει:

Όλοι το ίδιο είμαστε,

σε τούτο τον κοσμάκη,

κι όλοι έχουμε καρδιά,

Λαός και Κολωνάκι

(δάνειο - εννοείται... άτοκο - από την χθεσινή Ελληνοφρένεια στον Σκάι, που πρόβαλε "πολιτική διαφήμιση" με αφορμή το γεγονός πως επί των ημερών της η ΝΔ δεν κάνει διακρίσεις εις βάρος των Ελλήνων καθώς μετά από τα Εξάρχεια, σπάει και το Κολωνάκι)

Φασκελό-κουκούλωστα!


"Γιατί πολύ σ' αγάπησα,
γιατί δεν αγαπώ εμένα,
προσχήματα δεν κράτησα,
κουκούλα φόρεσα για σένα!"*1

Αποκλειστικές πληροφορίες των ΘΗΡΙΩΝ αναφέρουν, πως το παραπάνω τραγούδησε ο υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας όλο τόλμη και γοητεία στην καλή του, προκειμένου να της δείξει μέχρι που είναι ικανός να φτάσει για χάρη της.

Όπως ήδη θα έχετε μάθει, η κουκούλα πλέον είναι ποινικώς κολάσιμη, επομένως όποιος/α τη φοράει είναι:

α. Ήρωας/Ηρωϊδα
β. Ανύπαντρος/η !*2
γ. Διαζευγμένος/η με τα ΜΜΕ
δ. Άστεγος/η και άνεργος/η και ψάχνει "που την κεφαλήν κλίνη", (το "κλίναι" δεν ευσταθεί λένε).

*1 το πρώτο δίστιχο είναι δάνειο από το τραγούδι του Ο. Περίδη με τίτλο "Γιατί πολύ σ' αγάπησα".

*2 ο ανύπαντρος/η, δηλαδή, όποιος/α ψάχνει ταίρι, θέλει να δηλώσει φορώντας κουκούλα πως είναι, δυνατός/η και δεν φοβάται διάολο, άρα ικανός/η να προστατέψει απο πάσαν απειλή το άλλο φύλο.

Και ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! Δεν μιλάμε ποτέ σε όργανο αν μασάμε τροφή ή τσίχλα ή -φεύ!- αν δεν έχουμε πλύνει τα δόντια μας. Μπορεί να παρεξηγηθεί και να χουμε θέμα!

Ένας κτηνοτρόφος έλεγε πριν χρόνια πως "τα γουρούνια είναι ευαίσθητα ζώα", πόσο δίκιο είχε!
Οι τυχόν εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Το Κράτος του Κολωνακίου!

Ακροάτρια, σήμερα το πρωί κατά τη διάρκειά της εκπομπής μας έλεγε «πώς είναι δυνατόν όταν γίνεται το παραμικρό στα Εξάρχεια, να αρχίζουν οι προσαγωγές δικαίων και αδίκων, να αρχίζουν οι ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, οι ρίψεις δακρυγόνων και οι πορείες των ΜΑΤ στα στενά της συνοικίας μας; Από την άλλη πλευρά πως είναι δυνατόν όταν γίνεται προχθές ο κακός χαμός στο Κολωνάκι η αστυνομία να δηλώνει ανύπαρκτη;». (Να σημειώσουμε παρεμπιπτόντως πως η φίλη μας η ακροάτρια – και για να χρησιμοποιήσουμε τηλεοπτικούς όρους – είναι κάτοχος... διαβατηρίου του Κράτους των Εξαρχείων).

**Μα τα πράγματα είναι πολύ απλά αγαπητή μας φίλη. Στο σύγχρονο, ισχύον κοινωνικό status που δόμησαν εδώ και χρόνια οι έχοντες αυτού του τόπου, με τον κόπο και τον ιδρώτα που έρεε από τις πλάτες των μη εχόντων, το Κολωνάκι έχει πια καταξιωθεί στις συνειδήσεις όλων εκείνων που σήμερα δραστηριοποιούνται στον τομέα του κατ’ επάγγελμα κυβερνητισμού.
Δεν είναι δυνατόν λοιπόν και κατά τα ισχύοντα το... Κράτος του Κολωνακίου και οι απολαμβάνοντες τον πρωινό τους καπουτσίνο φιλήσυχοι υπήκοοί του, να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με την «εξαρχιώτικη πλέμπα».
Έτσι δεν είναι;

**Όπως και να έχει πάντως το ρεζιλίκι, είναι μεγάλο για την (Γ)ΕΛ.ΑΣ. Που παρεμπιπτόντως δεν είναι η «ΕΛ.ΑΣ. της ΝΔ» όπως τη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζεται να σώσει τη χώρα από την τρικυμία των προβλημάτων πετώντας της τρύπιο σωσίβιο.
Η ΕΛ.ΑΣ. είναι η ΕΛ.ΑΣ. όλων μας.
Είναι η ΕΛ.ΑΣ. που όλοι... αγαπήσαμε βλέποντάς την να ασκεί τη δική της πολιτική στα κεφάλια ανέργων, φοιτητών, συνταξιούχων, συμβασιούχων και όλων όσοι τολμούσαν κατά καιρούς να φωνάξουν για τα αιτήματά τους.
Είναι η ΕΛ.ΑΣ που έδερνε επί ΠΑΣΟΚ για 17 συναπτά έτη και που έδερνε και συνεχίζει να δέρνει με μπρίο και κέφι κι επί ΝΔ.
Και όσο κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν πως επί ΠΑΣΟΚ «έδερνε λιγότερο» εγώ πιστεύω απλά πως το ξύλο πάντα πονάει.

Τέλος και σε ό,τι αφορά στους κουκουλοφόρους που συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα με τη δράση τους αποτελούν το αγαπημένο θέμα των τηλεοπτικών δελτίων. Ή τη χαρά του Μίχαλου και του Μαρκογιαννάκη αν προτιμάτε.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν πάντως κάθε φορά είναι πολλά.

**Γιατί ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τις αιτίες που προκαλούν τη βία στις τάξεις των νέων, αλλά ασχολούνται μόνο με το γεγονός ότι τα σπάνε;
**Γιατί ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με αυτό που ονομάζεται Παιδεία και με τα κέρδη που μπορεί να αποκομίσει μέσα από μία σωστή εκπαιδευτική διαδικασία μία κοινωνία;
**Αλήθεια, τι θα συμβεί αν κάποια στιγμή έβγαιναν οι πάσης φύσεως κουκούλες της κοινωνίας;
**Ποιοι είναι τελικά αυτοί οι κουκουλοφόροι;
**Ποια είναι η πραγματική τους ταυτότητα;
**Πόσα βίντεο έχουμε δει μέχρι σήμερα με πρωταγωνιστές αστυνομικούς ντυμένους κουκουλοφόρους – κι όχι για τις Αποκριές;

Μήπως τα πράγματα τελικά δεν είναι όπως φαίνονται εκ πρώτης όψεως;

Ο καθένας μπορεί να βγάζει τα δικά του συμπεράσματα στο εξής.


Ονόματα τυχερών σημερινής κλήρωσης


Οι δύο τυχεροί της σημερινής κλήρωσης που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την συναυλία της Ελένης Βιτάλη, με τους Χάιγκ Γιατζιτζιάν και την Αρετή Κετιμέ απόψε, Τρίτη 17/03, στο Κύτταρο Live (Ηπείρου 48 & Αχαρνών) είναι οι:

1) Χατζοπούλου Μαρία
2) Κούβαλης Βασίλης

Τα ονόματά σας θα βρίσκονται σε λίστα στην είσοδο του Κύτταρο Live. Ώρα προσέλευσης 21:15

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στην κλήρωση,

Θηρία Ενήμερα

Φωνές, ακούω φωνές! Μέρος 1ο

Ανατροπή

Οι φωνές που με ξύπνησαν γύρω στη μια παρα τέταρτο είχαν χρώμα βαθύ κανελλί .

Μεταξύ ύπνου-ξύπνιου είδα δυο ασπροντυμένους να μου χαμογελάνε με νόημα και να να μου δείχνουν ενα κατάλευκο συνολάκι, πολύ μοντέρνο, που τα μανίκια του έδεναν σφιχτά πίσω στην πλάτη μ' ενα σατέν φιόγκο...

Πάει λάλησα, σκέφτηκα, Θηρίο Β' πάπαλα!

Και τότε ξύπνησα...
Πρώτα ήρθε η ΑΝΑΤΡΟΠΗ η δική μου, μετά η Πρετεντέρειος.

H τηλεόραση ανοικτή στο MEGA και η Κανέλλη ουρλιάζει διακόπτωντας συνεχώς τους συνομιλιτές της, τα σφάζει και τα μαχαιρώνει όλα.

Μίχαλος, Βαρβιτσιώτης Jr, Αποστολάκη, Χουντής, Αναγνωστάκης,Κουλούρης, Σόμπολος....κι ο οικοδεσπότης λύκος να χαίρεται και να γελάει μεσα στο χαμό!

Δεν προλαβαίνω ν' αναλύσω το θέμα τώρα, αλλά θα επανακάμψω με την πρώτη ευκαιρία γραπτώς γιατί προφορικώς θα τα πούμε σε λίγο απο αέρος παρέα με το Θηρίο Α'.

Καλημέρα λοιπόν...χωρίς φωνές κυμβάλων που αλλαλάζουν.

Αμάρτησα για το πουγκί μου....

πρωταγωνιστούν

Οι τρείς σωματοφύλακες

Χορηγός επικοινωνίας:

Μεγάλοι
Εγγυητές
Βαθιάς
Γαβάθας
Ατσαλάκωτων
Λαμόγιων

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Για μας κελαηδούν τα πουλιά (ναι, άλλη σκασίλα δεν είχαν!)


Πολύ καλημέρα σας:-)

Πάει κι αυτό το Σαββατοκύριακο κι ας καρτερούμε άλλο, η κυρά-Δευτέρα είναι εδω και κρύβει καλά τα μυστικά της για την ώρα. Λέτε να κρύβει και εκπλήξεις;

Σε μισή ώρα περίπου θ' αρχίσουν να κελαηδούν όσα πουλάκια δεν έχουν πάρει τα μπογαλάκια τους να πάνε να κατοικήσουν σε κανένα δέντρο της επαρχίας , υπενθυμίζοντας πως ήρθε η Άνοιξη για άλλη μια φορά...όποιος έχει τις αισθήσεις του ξύπνιες το νιώθει ...

Όμορφα...

Σε μιάμιση ωρίτσα σας περιμένουμε για καφέ στη γνωστή συχνότητα μια δύστροπη Τσαγκαροδευτέρα μας περιμένει, αλλά θα την καταφέρουμε κι αυτή, όπως τόσες άλλες!

Ελα, πάμε γερά!:-)

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

"Καμιά φορά..."( Εξαιρετικά τα έργα, να τα δείτε!!!)


CAFEINA
Ακαδημίας & Ζωοδ. Πηγής
(στενάκι Κιάφας 6)

21/03/09-25/04/09

ΠΑΡΙΣ ΛΕΓΑΚΗΣ
Καμιά φορά...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νέος καλλιτέχνης Πάρις Λεγάκης στην πρώτη του ατομική έκθεση επιχειρεί να μας
παρασύρει με το ταξίδι του σε έναν κόσμο βιωματικό που, καμιά φορά...δεν είναι
όπως φαίνεται.
Στη δουλειά του αναμιγνύει τα υλικά, με ρευστότητα, επηρεασμένος από τη ρευστότητα
της ζωής. Αφήνει τα χρώματα να αναπνεύσουν, επιτρέποντάς τα να κυλήσουν ελεύθερα
στον μικρό κόσμο του καμβά. Ενσωματώνει ανθρώπινες φιγούρες, παρουσιάζοντάς τες
ως κηλίδες δίχως χαρακτηριστικά. Στα έργα του, ο χρόνος και ο χώρος δεν υπάρχουν
παρά μόνο εκείνη η στιγμή που αποτυπώνει το τα
ξίδι του.

Όπως μας λέει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης:

"Καμιά φορά...ο κόσμος δεν είναι όπως φαίνεται, τα χρώματα αλλάζουν και οι σκιές
μακραίνουν, τα πρόσωπα χάνονται και οι φιγούρες αλλοιώ
νονται.
Καμιά φορά...πρέπει να κλείνουμε τα μάτια, και να αφήνουμε τα συναισθήματα να
μας ταξιδέψουν, χωρίς σκέψη, χωρίς λογική."