Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Στη ρωγμή του χρόνου...


Τελικά δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ...μπήκα για μια τελευταία ανάρτηση στο blog που αυριο κλείνει κι αυτό 1 χρόνο ζωής...Δεκέμβριος ήταν που το φτιάξαμε, επισήμως όμως, ξεκίνησε τον Γενάρη. Ο Δεκέμβρης είχε πολλές πορείες πέρυσι και πολύ συναίσθημα και το blog ήταν ακόμα καινούργιο, δεν είχε καταφέρει να μας...κατακτήσει κι έτσι προτιμήσαμε τους δρόμους .

"Η ώρα είναι έντεκα" .... βρισκόμαστε στη ρωγμή του χρόνου. Πάντα φανταζόμουν αυτό το σημείο σαν το σκοτεινό σύμπαν όπου μια λαμπερή κουκίδα αρχίζει να διογκώνεται και να γίνεται όλο και πιο μεγάλη και λαμπερή, μέχρι το μαύρο να εξαφανιστεί και να δώσει τη θέση του στο φως.

Χμμμ...τώρα που το ξανασκέφτομαι μπορεί να έφταιγε κι ασπρόμαυρη τηλεόραση γι αυτή την εικόνα. Μια παλιά TELEFUNKEN με λυχνίες προφανώς, που όταν πάταγες το κουμπί για ν' ανοίξει, παρουσίαζε το φαινόμενο που περιγράφω παραπάνω.

Διάολε! Κι εγώ που νόμιζα πως είχα φοβερή φαντασία! Λέτε να ζούσα μια πλάνη τόσο καιρό;;; :-)

Πάντως, ποτέ δεν φαντάστηκα το χρόνο σαν ενα γέρο που φεύγει κι ενας νέος χρόνος να έρχεται και παίρνει τη θέση του. Πάντα ο χρόνος είναι νέος, ένας νέος που προσπαθεί να τα καταφέρει δοκιμάζοντας.. ...κι αν πετύχει, πέτυχε, αν αποτύχει δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο! Άλλωστε ο χρόνος έχει πάντα χρόνο να διορθώνει, να επουλώνει, να θυμάται, να πειραματίζεται, να λησμονεί, να νοσταλγεί, να ανανεώνεται.

Έντεκα και είκοσι ένα...η ρωγμή του χρόνου αρχίζει να διογκώνεται....και το Θηρίο πάει να ετοιμαστεί για να βγεί και να συναντήσει φίλους -όπως και σεις άλλωστε....

Να περάσετε καλά και εύχομαι φέτος να είναι η χρονιά σας!

2010 προ των πυλών!!!!!


Εδώ στη ρωγμή του χρόνου
Κρύβομαι για να γλιτώσω,
απ' του Ηρώδη το μαχαίρι
Μισολειωμένος στη Χιροσίμα σου
Κάτι προγόνων ξύδι και χολή
σ' αυτήν την άδεια πόλη

Εδώ στη ρωγμή του χρόνου
Θάβομαι για να μεστώσω
μες του Διογένη το πιθάρι
Στον όγδοο μήνα της, είναι η ελπίδα μου
Σχεδόν το βρέφος γύρω περπατά
καθώς εσύ κουρνιάζεις

Εδώ στη γιορτή του πόνου
Ντύνομαι να μην κρυώνω
του Ουλιάνωφ το μειδίαμα
Σαντάλια του Χριστού, φορώ στα πόδια μου
Πραίτορες, βράχοι πάνω μου σωρό
μα 'γω θα αναστηθώ!

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

2010....για πιάσε ατζέντα!


Τελικά το μόνο..."κακό" που έχουν οι ευχές είναι πως σε κάνουν να νιώθεις πως διαρκώς επαναλαμβάνεσαι!

Δεν πειράζει όμως, γιατί έτσι συμβαίνει πάντα με τις ευχές!

Λοιπόν αδέρφια, φέτος ο Αϊ-Βασίλης κατέθεσε τις πινακίδες στην εφορία, λόγω παλαιότητας του έλκηθρου και ...των δυσβάσταχτων "πράσινων" τελών κυκλοφορίας!
Οι τάρανδοι κάνουν απεργία γιατί ο ...Βασιλάκης δεν τήρησε ποτέ την υπόσχεσή του για δώρο και υπερωρίες, χώρια τα ένσημα που τους χρωστάει και η σύνταξη που δε λέει να έρθει!
Ας φροντίσουμε λοιπόν, μόνοι μας τα δώρα μας και τις ευχές μας...ο,τι έχει ο καθείς μεγάλη ανάγκη, ας είναι το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί με το που θα χαράξει το 2010!

Ας είναι το 2010 η αρχή:

-Που θα είμαστε περισσότερο προσανατολισμένοι στο "εμείς" και οχι τόσο στο "εγώ"
-Που η λέξη "σύντροφος" δεν θα είναι κενή νοήματος για ορισμένους που..."κάνουν παιχνίδι"
-Που κάθε τι προβληματικό θα βρεί τον...μάστορά του και θ' αρχίσει να επιδιορθώνεται σωστά και με καλά υλικά
-Που οι έννοιες θα πάρουν πάλι τη σωστή τους θέση και αξία σε μια κοινωνία που έχει χάσει την μπάλα
-Που η ΑΕΚ-επιτέλους!- θα βρεί λύση στα προβλήματά της
-Που ο Τραπεζιώτης θα συμβιμβαστεί με την ιδέα πως ο Μάλαμας ενδεχομένως να έχει και ωραία τραγούδια που μπορεί να του αρέσουν:-)
-Που οι προβατίνες και τα χοιρινά θα πάρουν την εκδίκησή τους για τη γενοκτονία που έχουν υποστεί απο το σύντροφο Τραπεζιώτη τον Προβατινοφάγο:-)
-Που τα μοσχάρια θα εκδικηθούν την Προμπονά για την ιδιαίτερη προτίμηση που τους έχει (υποχρεωτικά)
-Που η Προμπονά δεν θα βασανίζει τον Τραπεζιώτη γράφοντας τέτοιες ευχές και άλλα παρόμοια (χε!)
-Που οι πατάτες τηγανητές θα είναι το κύριο διαιτητικό γεύμα
κλπ κλπ κλπ κλπ...!!!

Χρόνια Καλά και όσα θέλετε!

Venceremos!

Καλή Χρονιαααααααααααααααααααααααααααααααά!!!!!

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Εεεεεεπππ!!!!!


"Χρόνια Καλά, Χρόνια Πολλά και ο,τι επιθυμείτε μέσα σε τούτη τη χρονιά ΑΔΕΡΦΙΑ να τα βρείτε!!!!"

Σας ευχόμαστε ο,τι καλύτερο απο καρδιάς....με την καρδιά και το νού προσανατολισμένα στο 2010 που έρχεται φουριόζο, ευχόμαστε και τούτο: Ας είναι η φετινή χρονιά η αρχή που οι άνθρωποι θα μάθουν να ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ τα σημαντικά παρά μονάχα τα ασήμαντα!
"Ο,τι πέρασε, πέρασε σωστά", λέει ο ποιητής, ας φροντίσουμε τη χρονιά που έρχεται να δορθώσουμε ο,τι μπορούμε ξεκινώντας , οχι απ' το διπλανό μας, αλλά απο τον εαυτό μας...

να μαστε καλά, ν' αντέχουμε, να λυγίζουμε αλλά να μην σπάμε και να επιστρέφουμε πάντα με δύναμη εξοβελίζοντας ο,τι μας χαλάει μακριά κι αλάργα!

Venceremos!

Χμμμμ....Τώρα που το ξανασκέφτομαι, έτσι όπως πάει το πράγμα με τις τιμές, το βάρος των κουραμπιέδων και των μελομακάρονων σε λίγο θα ισοδυναμεί με χρυσάφι...μήπως αντί να τους φάμε ν' αρχίσουμε τις....καταθέσεις;;; :-D

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας προτείνω την αποπληρωμή καρτών και δανείων με κουραμπιέδες και μελομακάρονα!!!
Ε, ρε γλέντια!!!!

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Κάθε πέρσι και καλύτερα....


"Τις Κυριακές απο παιδί τις σιχαινόμουνα"...λένε οι Κατσιμιχαίοι και δικαιολογούν την άποψή τους στο ομώνυμο τραγούδι που ξεπήδησε μέσα απ' τα "Ζεστά Ποτά" το 1987, αν δεν με απατά η αλανιάρα μνήμη μου.
Η αλήθεια είναι πως οι Κυριακές είναι περίεργες και έχουν μια μελαγχολία σε αντίθεση με τα Σάββατα που είναι απο χαρούμενα εως και χαζοχαρούμενα.

Είχα καιρό να πάω σινεμά βράδυ Σαββάτου μαζί με όλον τον κόσμο και να περιμένω στην ουρά για να μπώ στην αίθουσα προβολής . Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ τη σαββατιάκη πολυκοσμία, αλλά αν μου προκύψει, χαλαρώνω και παρακολουθώ διακριτικά τις αντιδράσεις, τις συζητήσεις των γύρω μου, οι οποίες πολλές φορές με οδηγούν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα .


Το Avatar του Cameron ήταν εξαιρετικό απο άποψη σκηνοθεσίας και 3D τεχνολογίας, η υπόθεση ήταν αναμενόμενη όπως και τα μηνύματα της ταινίας ολοφάνερα, το σενάριο-επίσης του Cameron-δεν με άφησε ικανοποιημένη, μαγεύτηκα όμως απο τους κατοίκους της Πανδώρας και γενικότερα απο το κλίμα της ταινίας.

Κι αναρωτιόμουν "καλά τόσα λεφτά κόστισε η ταινία, γύρω στα 500 εκατομμύρια δολάρια, για ποιό λόγο ο Cameron δεν έβαλε τους καλύτερους σεναριογράφους να γράψουν το σενάριο και γύρισε το δικό του, που όπως και να το κάνουμε, εξαιρετικό δεν το λες;"

Στο διάλειμμα της ταινίας ενας ...μεγάλος γνώστης ψηφιακής τεχνολογίας και 3D animation έθαβε την ταινία στα Τάρταρα χαρακτηρίζοντας το 3D κακό...προφανώς αν είχε φτιάξει ο ίδιος τα εφέ θα τα είχε κάνει καλύτερα, αυτά ακούω και γελάω με την ψυχή μου σε κάτι τέτοιες προβολές ταινιών.



Κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται σε εορταστικό κλίμα.....η Αθήνα καθάρισε απο τα σκουπίδια της και τώρα ξεκινά να βρωμίζει ο Πειραιάς απο σκουπίδια, ο προϋπολογισμός πάει να δοκιμαστεί στη Βουλή και μετά στο πετσί μας, τα Τέμπη έκλεισαν απο κατολίσθηση εδώ και μέρες και Ελβετοί επιστήμονες αναζητούν τα αίτια της κατολίσθησης. Όσο να ναι, μια κατολίσθηση αξίζει να ερευνηθεί σε βάθος απο Ελβετούς επιστήμονες.


Στη Βουλή ψάχνουν να βρούν την πατρότητα του δημόσιου ελλείμματος-μην είναι πράσινο, μην είναι μπλε-, ο Αλαβάνος έδωσε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η Ευρώπη, λέει, ζει εναν εφιάλτη απο την κακοκαιρία και τα...ακραία καιρικά φαινόμενα, ο Η1Ν1 υπάρχει περίπτωση να επανέλθει δριμύτερος μετά τις γιορτές και να μας ξεκάνει όλους, γι' αυτό πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε, ενώ ενας ανιχνευτής σε εγκατελειμμένο ορυχείο στην Αμερική κατέγραψε δύο σήματα που ενδέχεται να αποδειχθούν οι πρώτες άμεσες ενδείξεις για την ύπαρξη της φευγαλέας σκοτεινής ύλης.


Στην Κοπεγχάγη αποφάσισαν πως είναι σωστό να μην αποφασίσουν τίποτα και άρα να μην δεσμευτούν για τίποτα, έχουν, βλέπεις, όοοοοοολο τον καιρό μπροστά τους, το ΚΚΕ αμφισβητεί τις μαρτυρίες της Έλλης Παπά, ενω έλεγχος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει νέο διατροφικό σκάνδαλο που πρωταγωνιστούν σουσάμια με ολίγον απο περιττώματα ζώων και ηλιέλαια με ορυκτέλαιο. Προφανώς οι εταιρείες που εμπλέκονται είναι υπέρ της ανακύκλωσης!

Γιατί να μην θέλω λοιπόν να έχω κι εγω ενα Avatar σε κάποια Πανδώρα, που μέσα στο κουτί της έχουν κλειστεί όλα τα κακά του κόσμου, ενω η ελπίδα κυκλοφορεί ελεύθερη;;;

Εδώ, στην καλύτερη περίπτωση, αν τυχόν δουν την ελπίδα να κυκλοφορεί ελεύθερη, θα την συλλάβουν προληπτικά ως ταραχοποιό στοιχείο.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

36...κι όσο αντέξει!




"Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο θεός γελάει" λέει το απόφθεγμα. Δεν θυμάμαι ποιός το είπε κι έμεινε να μνημονεύεται εις τους αιώνας των αιώνων, ούτε μπορώ να φανταστώ τι ζόρια τραβάει ο θεός και κάνει χουνέρια συχνά-πυκνά στους "αποκάτω".

Αυτό που ξέρω είναι πως σήμερα, αν και εορτάζουσα, πέρασα "δια πυρός και σιδήρου" κι ενω με την... "πυρά" τα κατάφερα κάπως, με τον "σίδηρο" ακόμα παλεύω!

Δε μου 'φτανε η εργασία, ήρθε και μια μόλυνση στο μάτι, εντελώς απρόσκλητη να μου ευχηθεί "Χρόνια Πολλά" και τελικά "κατασκήνωσε", για να περάσει ενα ευχάριστο εορταστικό τριήμερο!



Η... συγκίνησή μου δεν περιγράφεται!

Δάκρυα τρέχουν απ' τον αριστερό μου οφθαλμό και ποτίζουν το πληκτρολόγιο, με αποτέλεσμα να βάλω μια ωραιότατη γάζα και να καλύψω το μάτι μου, το οποίο κουράζεται επιπλέον με την οθόνη του υπολογιστή και την τρελή κι αδέσποτη εργασία που δεν με εγκαταλείπει ποτέ-ευτυχώς και δυστυχώς παράλληλα.

Η... "Τζένη των Πειρατών" σ' ενα συγκλονιστικό κυνήγι συμφωνητικών,δελτίων τύπου,παραγωγής σποτακίων και τηλεφωνικών συνομιλιών, για να μην αναφέρω τα email's που φεύγουν κατά σμήνη, ωσάν περιστέρια, που τρόμαξαν απο εκπυρσοκρότηση όπλου και πέταξαν μακριά, για να προφυλακτούν απ' τον άθλιο κυνηγό!

Το μεσημέρι-απ' την πολλή την πίεση- μου ήρθε να βγώ στο μπαλκόνι και να τραγουδήσω a capella το "Πότε θα κάνει ξαστεριά" για να ξεσπάσω, αλλά σκεπτόμενη την έκπληξη των γειτόνων μου απο την... απρόσμενη καντάδα γέλασα τόσο, που άρχισε να δακρύζει και το δεξί μου μάτι, με αποτέλεσμα όλα να γίνουν θολά και περίεργα για μερικά λεπτά:-)

Για φαντάσου...κι εγω που ήθελα να πάω να χωθώ στο σινεμά και να δω το Avatar του J. Cameron απόψε! Που είναι και 3D...

Μωρέ θα πάω, κι ας το δω ...με ένα μάτι, δεν θα του περάσει του Προβοκάτορα!

Χμμμμ,τελικά το κολλύριο έκανε μερικά βήματα προς την πραγματοποίηση ενός θαύματος...βλέπωωωωωω!:-)

Λοιπόν....

Χρόνια Καλά και κατά βούληση σε όσες και όσους τυχαίνει να έχουν σήμερα την ονομαστική τους εορτή ή τα γενέθλιά τους!

Καλλίχρονοι και να χουν πάντα δύναμη και κουράγιο να παλεύουν για εαυτούς και αλλήλους.

Χρόνια Πολλά και καλά στον Τραπεζιώτη Jr. ! Εύχομαι να τον δούμε να μεγαλώνει και να γίνεται μέρα με τη μέρα σωστό ΘΗΡΙΟ!


Τέλος...


Εύχομαι μνήμη γερή, για να μπορούμε να θυμόμαστε πάντα εκείνους τους φίλους-τους πιο αγαπημένους- που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας, για να γιορτάσουμε μαζί και να μοιραστούμε τις χαρές, τις λύπες μας και να κάνουμε ατέλειωτες συζητήσεις και χιλιόμετρα περπατώντας στην ακροθαλασσιά ή στων βουνών τα μονοπάτια....

καλό βράδυ σε όλους...

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ες αύριον...


Πάει και η Τετάρτη.....τη φάγαμε -τσίμπησε κι αυτή ενα κομματάκι απο μας, είναι η αλήθεια- και πάμε για φουλ για την Πέμπτη.

Λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων τα Θηρία αύριο δε θα βγούν στον αέρα.Θα κάτσουν σπίτια τους και θα....γιορτάσουν!

17 Δεκεμβρίου αύριο και τα Θηρία γιορτάζουν ποκιλοτρόπως.

Γιορτάζει πρώτα απ' όλα το μικρό Θηρίο, ο Τραπεζιώτης Jr. διότι ονομάζεται Διονύσης...κατά συνέπεια γιορτάζει και ο πατέρας του Τραπεζιώτη, Διονύσης ο πρεσβύτερος...το Θηρίο Β' πάλι έχει γενέθλια.

Οπότε αύριο γιορτάζουμε "επί του προσωπικού", που έλεγε κι ένας καλός φίλος.

Χαζεύω αρκετή ώρα την οθόνη και σκέφτομαι πως θα την αφήσω ημιτελή τούτη την ανάρτηση. Θα τη συνεχίσω αύριο ανήμερα της εορταστικής διάθεσης συνοδεία ευχών και άλλων αναλύσεων, μετά μουσικής βεβαίως-βεβαίως :-)

Καλό βράδυ λοιπόν!
Ες αύριον τα....σπουδαία, εκτός αέρος ...

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Χθές βράδυ...

Αφίσα απο παλαιότερο live στο Κύτταρο


Στον απόηχο της χθεσινής βραδιάς στον Ιανό...Θάνος Ανεστόπουλος, Νίκος Πλάτανος και Νίκος Γιούσεφ "Οι Ποιητές γυμνοί τραγουδούν"...
Δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια...απλά αναζητήστε τους, ακούστε τους και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Η ανατροπή καραδοκεί σε κάθε στίχο, σε κάθε νότα και το ταξίδι προβλέπεται συναρπαστικό!

"Οι ποιητές γυμνοί τραγουδούν"...κι οι στίχοι τους ρούχο, προσφορά σε κάθε ψυχή που νιώθει την αγκύλωση της παγωνιάς...

"Βάλτε να πιούμε ζωή!" όπως έλεγε κι ο Θάνος χθές...


Τα όνειρα που βυζάξαμε με της καρδιάς μας το αίμα
Πεταξαν και χαθήκανε μες της ζωής το ρέμα
Μα τάχα εμείς παντοτινά τ' άφταστα θα ζητούμε;

Βάλτε να πιούμε

Τα περασμένα σβήσανε, το τώρα δε θα μείνει
Τροφή των χοίρων έγιναν και οι πιο λευκοί μας κρίνοι
Μα τάχα πρέπει τους νεκρούς αιώνια να θρηνούμε;

Βάλτε να πιούμε

Αδέλφια κάτω η βάρκα μας στο μόλο μας προσμένει
Ελάτε οι ταξιδιάρηδες να πιούμε συναγμένοι
Στο περιγιάλι το φαιδρό ας γλεντοτραγουδούμε

Βάλτε να πιούμε

Τάχατε κι όποιος δε μεθά κι όποιος δεν τραγουδήσει
κι όποιος στ' αγκάθια περπατά μια μέρα δεν θ' αφήσει
τ' αγαπημένο μας νησί που έτσι γερά πατούμε

Βάλτε να πιούμε

Πες μας που πάει ο άνθρωπος τον κόσμο σαν αφήνει
πες μας που πάει ο άνεμος, που πάει η φωτιά σαν σβήνει
σκιές ονείρων είμαστε, σύννεφα που περνούμε

Βάλτε να πιούμε

Στο ξέχειλο ποτήρι μας είναι όλα εκεί γραμμένα
Καπνοί 'ναι τα μελλούμενα κι αφρός τα περασμένα
καπνός κι αφρός το γέλιο μας κι εμείς που τραγουδούμε

Βάλτε να πιούμε

Άκουσε δε βιαζόμαστε να φύγουμε βαρκάρη
μα σαν είναι ώρα γνέψε μας, δε σου ζητούμε χάρη
μα όσο να φύγεις πρόσμενε κι αν θέλεις σε κερνούμε

Βάλτε να πιούμε


στιχ. Κλέανδρος Καρθαίος, μουσ. Διάφανα Κρίνα

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Άστρα σκοτεινά...



Έρημα βουνά...άστρα σκοτεινά και ψυχή βαθιά...ελεύθερη.

Αφήστε το νου ελεύθερο να περιπλανηθεί στις παρυφές και στις κορφές τους...στην ομίχλη ή στον άνεμο.

Χιλιάδες μυστικά...

Ευτυχισμένος όποιος περπάτησε στον ίσκιο τους ή στάθηκε πάνω στις κορφές τους ατενίζοντας τον κόσμο με δέος και έκσταση πριν τον τυλίξουν τα σύννεφα...

Ευτυχισμένος τέλος όποιος κοιμήθηκε στα πόδια τους και νανουρίστηκε απ' τους ψιθύρους τους...

Μια βροχερή μέρα στην Αθήνα με το μυαλό αλλού...στα μυστικά των βουνών, στη ιστορία τους,στη δύναμή τους...

Σαν παραμύθι της γιαγιάς κοντά στο τζάκι...

Καλό Σαββατοκύριακο!

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Έρωτά μου αγιάτρευτε και καημέ μου μεγάλε!







Για την ώρα θ' αναρτήσουμε μόνο φωτογραφίες του κυρίου Jean-Claude Trichet . Για το σχόλιο θα περιμένετε μέχρι το βραδάκι...έχω την εντύπωση πως και ο ίδιος... τρομάζει όταν βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη (τελευταία φωτό).

Ωρα για δουλειά αδέρφια...πρέπει να μειώσουμε το έλλειμα της πατρίδος :-)

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Λεπτομέρειες...

Οχι πια δάκρυα!


-Στην κατάργηση της χρήσης χημικών και δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις προσανατολίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε σε συνέντευξη ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

@Το ανησυχητικό είναι που δεν μας λέει με τι θα τα αντικαταστήσει...και για τις κουκούλες τα ίδια έλεγε, αλλά....

-Συνολικά το τριήμερο των εκδηλώσεων στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η αστυνομία προχώρησε σε 858 προσαγωγές, από τις οποίες έγιναν 172 συλλήψεις.

@Όσον αφορά τις προληπτικές προσαγωγές ήταν, λέει, στοχευμένες γιατί υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις πως κάποιοι ήθελαν να προκαλέσουν στην Αθήνα "τη νύχτα των κρυστάλλων"! Ε, αφού ήταν "στοχευμένες" να φανταστούμε πως ξέρουν στο ΥΠΡΟ.ΠΟ αυτοί οι "κάποιοι", ποιοί ακριβώς είναι... Αναρωτιέμαι όμως, ο 28χρονος που έβγαλε το σκύλο του βόλτα στην Μπενάκη γιατί έφαγε τόσο "στοχευμένο" ξύλο...αφήστε που η αστυνομία ψάχνει ακόμα το σκύλο που την κοπάνησε για να τον συλλάβει με την κατηγορία του ηθικού αυτουργού!
Και η κα Άννα Κουτσουμπού που έπεσε πάνω της η μοτοσικλέτα του "Δ" και την τραυμάτισε σοβαρά; Κι αυτό το γεγονός στις ..."στοχευμένες" ενέργειες υπάγονταν;

Οχι...

Σύμφωνα με τον κο Χρυσοχοϊδη ορισμένοι αστυνομικοί έδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο! Άλλωστε υπήρχε και η..."Καρατζαφέρεια Λύση": να κάνει η κα Κουστσουμπού όταν είδε τη μηχανή να έρχεται καταπάνω της, "ένα βήμα πίσω"!

- Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι υπήκοοι από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Τσεχία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Αλβανία, τη Ρουμανία και το Μαρόκο.

@Καθώς φαίνεται μόνο στην Ελλάδα δεν έγινε αντιληπτό τι απήχηση είχε στους "έξω από δω" ο περσινός Δεκέμβρης. Και δεν μιλάμε για τα μπάχαλα. Οχι....Μιλάμε για τη μαζική συμμετοχή των ανθρώπων στις περσινές κινητοποιήσεις...
Στη Γένοβα μήπως δεν είχαν πάει Έλληνες, Άγγλοι, Τσέχοι κ.ο.κ για να διαδηλώσουν;
Μόνο οι ντόπιοι διαδήλωσαν;
Στην Κοπεγχάγη, άραγε όσοι συμμετέχουν στις διαδηλώσεις για το κλίμα αυτές τις μέρες είναι μόνο Δανοί;

Αλλά μην πτοείστε αδέρφια...


Αφού η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι δέχεται να καταβάλλει αποζημίωση στους ινδιάνους ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μπας και βρεθεί μία οριστική λύση στη δικαστική διαμάχη για τη διαχείριση των εδαφών και του πλούτου των αυτοχθόνων προγόνων τους από το αμερικανικό κράτος, υπάρχει ακόμα ελπίδα σ' αυτόν τον κόσμο!

Τι κι αν ο Ομπάμα βραβεύεται την Πέμπτη με το Νόμπελ Ειρήνης ενω είναι βουτηγμένος μέχρι κεραίας στον πόλεμο με το Αφγανιστάν ; Έχει καλές προθέσεις ο άνθρωπος.....

Κι εμείς εδώ, αντί να κοιτάμε τη δουλειά μας, ασχολούμαστε με ....λεπτομέρειες!!!

Ντροπή μας!

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Τροφή για σκέψη....



Γιατί οι καθαρίστριες έχουν στην κατοχή τους ενα Σιμπιζάκι;

Γιατί να τους παρέχει το κράτος στήριξη όταν δέχονται δολοφονική επίθεση;
(έστω και μετά απο ενα χρόνο)

Γιατί γίνονται διαδηλώσεις και προκαλούνται επεισόδια;

Γιατί ο διαδηλωτής δεν κάνει ενα βήμα πίσω;

Στις τέσσερεις ερωτήσεις παίρνετε bonus άλλη μια:

"Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν-που λέει και το τραγούδι-θα ήτανε πατίνι;;;

Γιατί ο κόσμος μας να μην είναι σαν το "Matrix", να σταματούν οι σφαίρες που "εξοστρακίζονται" πάνω σε δεκαπεντάχρονα;

Γιατί;;;

Οι πορείες σήμερα....


Απο το tvxs.gr

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα, στα Εξάρχεια. Στους δρόμους κατεβαίνουν οι μαθητές και οι φοιτητές και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα η μαθητική και φοιτητική κοινότητα έχει δώσει ραντεβού στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Επίσης, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας, προκειμένου και οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Παναττική στάση εργασίας κηρύσσει και η ΑΔΕΔΥ σήμερα Δευτέρα από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου.

Καταλήψεις

Στο μεταξύ υπό κατάληψη παραμένουν η Νομική και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο. Συνεχίζονται οι καταλήψεις

Υπό κατάληψη παραμένουν η Νομική και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μικροεπεισόδια σημειώνονταν έως αργά το βράδυ της Κυριακής γύρω από το Πολυτεχνείο. Τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέβηκε το κοκκινόμαυρο πανό από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 50 σχολές σε όλη τη χώρα παραμένουν υπό κατάληψη, την ίδια στιγμή που υπό κατάληψη βρίσκονται και 400 σχολεία. Σε νέες γενικές συνελεύσεις στις σχολές θα ληφθεί η απόφαση για συνέχιση ή μη των καταλήψεων.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Πίσω απ' τη βιτρίνα...



Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008...μέχρι το απόγευμα ήταν μια μέρα ξεκούρασης, σχεδόν όπως κάθε Σάββατο δηλαδή, μετά απο τον πενθήμερο εργασιακό μαραθώνιο.
Το βράδυ του Σαββάτου αναμένονταν ελαφρώς διαφορετικό, αφού η 5η και η 6η Δεκεμβρίου ήταν εκ των πραγμάτων αφιερωμένη στη Νικολέτα λόγω των γενεθλίων και της ονομαστικής της εορτής.

"Θα 'ρθείς ε;;;" μου είπε η Νικολέτα στο τηλέφωνο, "θα μαζευτούμε όλοι στο σπίτι" κι άρχισε να να μου αναφέρει τα ονόματα των καλεσμένων, όλοι φίλοι και συνάδελφοι.

"Εννοείται ρε συ", της απάντησα, "γιορτάζεις, θα το κάψουμε απόψε!!!"

Κατά της εννιά το βράδυ ήμουν έτοιμη να κατέβω στα Εξάρχεια, η τηλεόραση και το ραδιόφωνο ήταν απενεργοποιημένα, Κηφισίας, ταξί και βουρ για τη γιορτή.

"Κάποιος φούρνος θα γκρεμίσει σήμερα" σκεφτόμουν αστειευόμενη με τον εαυτό μου, που δεν φημίζεται ιδιαιτέρως για τις νυχτερινές εξορμήσεις διασκέδασης τα τελευταία χρόνια.

Όταν το ταξί έφτασε στα Εξάρχεια κάτι δεν πήγαινε καλά....έβλεπα ανθρώπους στα πεζοδρόμια με το βλέμμα χαμένο, ακίνητοι, μεμονομένους, ανα παρέες και μια περίεργη σιωπή μ' εκανε ν' ανατριχιάσω, χωρίς να ξέρω γιατί.

Φτάνοντας σε μια πλατεία βλέπω κάδους να σιγοκαίγονται και μια παρέα να ουρλιάζει δυνατά.

Το ταξί κορνάρει για να περάσει, τελικώς ακινητοποιείται απο τέσσερα άτομα και τότε ανοίγουν οι πόρτες του και οι τέσσερεις ταυτοχρόνως.

Δυο χέρια με βουτάνε απ' το γιακά ενώ με κοιτάζουν δυο μάτια θύελλα.

"Παιδιά, συγγνώμη, τι έχει συμβεί ;;" ρωτάω, ενώ ακούω αριστερά μου κάποιον να λέει "Άφησέ τους!!!"

Το ταξί με άφησε σε λάθος οδό και διασχίζοντας την Μπουμπουλίνας περνάω μέσα απο ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί σε θέση μάχης.

Η Νικολέτα απαντά στο τηλεφώνημά μου πως οι μπάτσοι σκότωσαν ενα 15χρονο παιδί στα Εξάρχεια λίγα λεπτά μετά τις εννιά!!!


Ανεβαίνοντας την Αλεξάνδρας για να φτάσω Κομνηνών με προσπερνούν κορίτσια κι αγόρια που ενημερώνουν τις παρέες τους για το συμβάν.
"Όλοι στα Εξάρχεια , στείλε μηνύμα σε όλους ΤΩΡΑ!!!" λέει μια κοπέλα κλαίγοντας στο τηλέφωνό της, ενω λίγο πιο πάνω ενα παιδί γράφει με μαύρο σπρέϊ ενα σύνθημα που δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς αυτή τη στιγμή, κάτι σαν "ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ"....


Φτάνοντας στο σπίτι της Νικολέτας δεν υπάρχει γιορτή...οι μισοί κατεβαίνουν στο ραδιόφωνο, οι υπόλοιποι μένουμε, βλέπουμε εικόνα απο την τηλεόραση, ενω ακούμε "Κόκκινο" για ενημέρωση...

Απο τη στιγμή εκείνη και μετά, η Αθήνα και όλη η Ελλάδα θα ζήσει μια εξέγερση. Για μένα ήταν εξέγερση όσο κι αν βολεύει κάποιους να σπρώχνουν τα γεγονότα που ζήσαμε πέρσυ τον Δεκέμβρη κάτω απ' το χαλί μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια
.

Ηταν η εξέγερση της νέας γενιάς, αυτής που οι περισσότεροι θεωρούν "κοιμισμένη" και "απολιτίκ", "γενιά της καφετέριας", "γενιά του καναπέ" και τόσα άλλα.
Οι μαθητές των σχολείων, οι φοιτητές, μαζί τους οι γονείς, οι εργαζόμενοι, οι καθηγητές, οι συνταξιούχοι είχαν κάθε λόγο να φωνάζουν και να εξεγείρονται ενάντια στη θεσμοθετημένη βία-αλλά και τη "βία"- του κράτους που έχει φτάσει την υπομονή των πολιτών του στο έσχατο σημείο.

Η δολοφονία του 15 χρονου Αλέξανδρου ήταν ενα ακόμη λιθάρι στον φράχτη-τερατούργημα που χτίζουμε χρόνια ολάκερα, ο καθένας με τον τρόπο του. Ενα ακόμα λιθάρι πάνω στις ατιμώρητες πράξεις με τις "ζαρντινιέρες" και τα "πράσινα παπούτσια", στα ποικίλα οικονομικά σκάνδαλα που κρύβονταν πίσω απο το προσωπείο του "Σωτήρα της Πατρίδος", την ανεργία που ταλανίζει τους νέους , τον ευτελισμό της έννοιας "δωρεάν δημόσια παιδεία" και "δωρεάν δημόσια υγεία", στις τράπεζες που καταληστεύουν με τις ευλογίες του κράτους τους πολίτες, πάνω στη νοοτροπία της εποχής που δεν έχει σημασία τι και πόσα γράμματα ξέρεις, αλλά πόσα κονέ έχεις, πάνω στο υποβαθμισμένο περιβάλλον που πρέπει να υποβαθμιστεί κι άλλο προκριμένου να χορτάσουν οι αχόρταγοι παρατρεχάμενοι...



Μπορεί να κράτησε ενα μήνα και κάτι, έκανε όμως τον γύρο του κόσμου και ξεσήκωσε διαδηλώσεις στις 4 γωνιές του πλανήτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην Ελλάδα. Βέβαια τα ΜΜΕ εδώ μιλούσαν για εικόνες που διασύρουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, καθόλου περίεργο, αφού αυτή είναι η δουλειά τους. Κι όταν τα ΜΜΕ μιλούσαν για "εικόνες που διασύρουν τη χώρα μας" εννούσαν τις σπασμένες βιτρίνες και οχι τη βία της αστυνομίας εναντίον πολιτών -που διαδήλωναν ειρηνικά - ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου.


Ίσως αυτό που τρόμαξε περισσότερο τους έχοντες και κατέχοντες την εξουσία και τους δορυφόρους τους, ώστε να τους παρακινεί να εστιάζουν μονάχα στη βίαια επεισόδια των κουκουλοφόρων με την αστυνομία και στις σπασμένες και λεηλατημένες βιτρίνες των καταστημάτων είναι η αφύπνιση των πολιτών που ακολούθησε μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου, που, ας θυμίσουμε εδω, το έγκλημά του ήταν πως βρέθηκε με την παρέα του απλώς να διασκεδάζει στα Εξάρχεια και κατηγορήθηκε μετά θάνατον απο τον δικηγόρο-τηλεψώνιο Κούγια πως παρουσίαζε "αποκλίνουσα συμπεριφορά"!


Στην Αθήνα του κυκλοφοριακού χάους, της βιασύνης και των μεταναστών έπαψαν να είναι δίπλα-δίπλα μόνο οι στέγες και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών .
Δίπλα-δίπλα στις πορείες στάθηκαν άνθρωποι που δεν γνωρίζονταν προηγουμένως μεταξύ τους, αλλά είχαν κοινό στόχο: Είχαν αποφασίσει να σταθούν ΑΠΕΝΑΝΤΙ σ' αυτούς που σπαραλιάζουν το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους ποικιλοτρόπως.

Το "διαίρει και βασίλευε" απέναντι με το "η ισχύς εν τη ενώσει"...

Ενα χρόνο μετά την αναίτια δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο απο τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά και τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Αντί για "μπλέ" έχουμε "πράσινους" κόκους στην εξουσία, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έγινε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο αρχηγός του δηλώνει πως δεν έχει ν' απολογηθεί σε κανέναν, ο Καραμανλής ξεπέζεψε και ήρθε η ώρα του Σαμαρά, οι προοδευτικές δυνάμεις της αριστεράς παλεύουν ακόμα να βγάλουν άκρη με τα του οίκου τους, χάνοντας εν τω μεταξύ πολύτιμο χρόνο, το ΚΚΕ εξακολουθεί να βρίσκεται στον κόσμο του, ενω το ΛΑΟΣ χαίρεται σαν τον λύκο στην αναμπουμπούλα, αν και τελευταία είναι λίγο εκνευρισμένος ο αρχηγός του, άλλαξε βλέπετε διαχειριστή η πολυκατοικία, όσο να ναι...


Η διεθνής και εγχώρια οικονομική κρίση είναι ακόμα εδώ, η ανεργία αυξάνεται , ο πολιτισμός αγνοείται ή βρίσκει καταφύγιο και θαλπωρή σε όποιον τον αναζητά επίμονα και η ζωή συνεχίζεται πότε σαν φαρσοκωμωδία, πότε σαν δράμα και πότε σαν μελόδραμα.

Πάνω απ' όλα όμως η ζωή είναι περιπέτεια και για να τη ζήσουμε ολοκληρωμένα, πρέπει ν' αφήσουμε καναπέδες και πολυθρόνες, να βγούμε στο δρόμο, να βρούμε αυτά που μας ενώνουν κι οχι αυτά που μας χωρίζουν και να επαγρυπνούμε για το συμφέρον της Ελευθερίας μας.... όταν ο "φόβος" κυριαρχεί απο τα ΜΜΕ και διασπείρεται παντού, πάει να πεί πως είμαστε στο σωστό δρόμο.

Μεγάλη η ανάρτηση.... κι όμως νιώθω πως είχα κι άλλα να πω...

Μια ανάσα πριν τα τριάντα έξι μου χρόνια, κάθε μέρα καταβάλλω κόπο και προσπάθεια να μην γίνω σαν κι αυτούς που ανέχομαι για να μπορώ να τους αντέχω. Δεν είναι εύκολο πράγμα , ούτε και νιώθω "ήρωας", σαν να αποτελώ την εξαίρεση σε κάποιον κανόνα. Απλώς δεν θέλω να εξαργυρώσω τις φιλοδοξίες μου πουλώντας τα όνειρά μου σε τιμή ευκαιρίας με άτοκες δόσεις. Είναι αυτό που νιώθω μια πράξη βίας που με καθιστά, άραγε, υπόλογη και επικίνδυνη; Αν είναι, τότε ας πυροβολήσουν προειδοποιητικά τη..." βιτρίνα" μου όταν θα βγώ στο δρόμο για να φωνάξω!


Ποιό δύσκολο πάντως απ' το "ν' αλλάξουμε τον κόσμο" είναι ν' αλλάξουμε ή έστω να βελτιώσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.
'Ισως απο κει να ξεκινήσει η μεγαλύτερη επανάσταση που θα έχει ενα μόνιμο αποτέλεσμα στην κοινωνία και στους θεσμούς της. Ίσως απο κει βολευόμενοι στις υποτιθέμενες δάφνες μας οι μεγαλύτεροι-οχι όλοι, αλλά πολλοί απο μας-καταλήγουμε να τα περιμένουμε ολα απο τους νέους.

Κακό δεν είναι να περιμένουμε τους νεότερους ν' αλλάξουν ενα κόσμο ολόκληρο...έχει μια λογική αυτή η σκέψη. Είναι όμως άθλιο να τους υποδεικνύουμε διαρκώς και με "αφεντικίστικο" τρόπο το "πως" θ' αλλάξουν τον κόσμο κι όταν αυτοί διαφωνούν, να τους "αδειάζουμε".

Καλύτερο δε όλων είναι να σταθούμε δίπλα τους!

"Θεριά οι ανθρώποι δεν μπορούν
το φως να το σηκώσουν
δεν είναι η αλήθεια πιο χρυσή
απ' την αλήθεια της σιωπής
χίλιες φορές να γεννηθείς
τόσες, τόσες θα σε σταυρώσουν."

Κ.Βάρναλης-Λ.Θάνου-Ν.Ξυλούρης

Οι κινητοποιήσεις της μέρας...


Η ενημερώση των σημερινών κινητοποιήσεων απο το tvxs.gr

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πορείες και εκδηλώσεις διοργανώνονται στη μνήμη του σε όλη την Ελλάδα. Το πρωί της Κυριακής (11:30) θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης. Στη 13:30 πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Αναλυτικά οι πορείες :

11:00 Πλατεία Σαπφούς, Μυτιλήνη
12:00 Λιονταρια, Ηράκλειο Κρήτης
12:00 Πλατεία ταχυδρομείου, Λάρισα
12:00 Κεντρική πλατεία Σπάρτης
12:30 Κεντρική πλατεία, Αγρίνιο
13:00 Καμάρα, Θεσσαλονίκη
13:00 Πλατεία Ειρήνης, Κιλκίς
13:00 Ελ. Βενιζέλου, Νέα Ερυθραία
13:00 Τμήμα Ιστορίας Ιόνιου Πανεπιστημίου, Κέρκυρα
13:00 Πολυτεχνείο Ξάνθης
13:00 Πλατεία Καρλοβάσου, Σάμος
13:30Προπύλαια, Αθήνα
15:00, Παλιό Κυλικείο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ρόδος
17:00 Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία
17:30 Πλατεία Ελευθερίας, Σέρρες
18:00 Θόλος, Βόλος
18:00 Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων, Ιωάννινα
18:00 Παράρτημα Κορίνθου και Αράτου, Πάτρα
18:00 Πλατεία Αγ.Δημητρίου, Άρτα
19:00 Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

Ακόμα, στις 12:00 στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος κάλεσμα για « ένα λουλούδι στη μνήμη του Αλέξανδρου». Και στις 21:00 συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στο ίδιο σημείο.

Στο μεταξύ, υπό κατάληψη τελούν πολλές πανεπιστημιακές σχολές, αλλά και σχολεία.

Ακόμα:
Αφουκραστείτε εδώ

6 Δεκεμβρίου 2008...


Απ' το κακό και τ' άδικο διωγμένο
κι όπως ενήστευες τη δίκοπη ζωή,
σε βρήκα ξαφνικά σημαδεμένο
να σ' έχει ο κάτω κόσμος ξεγραμμένο
κι ο πάνω κόσμος να 'ναι οι τροχοί
που σ' έχουν στα στενά κυνηγημένο...

Και πήρες του καιρού τ' αλφαβητάρι
και της αγάπης λόγια φυλαχτό,
για να βρει πάλι ρίζα το χορτάρι
και πήρες την ελπίδα και τη χάρη,
ψηλά να πας να χτίσεις κιβωτό
με την ελπίδα μόνο και τη χάρη...

Μα πως να μην ξεχάσεις την αυλή σου
και την παλιά τη γνώμη καθενός,
όσους κρυφά περπάτησαν μαζί σου
να σημαδεύουν πάλι τη ζωή σου
και να σαι το πουλί κι ο κυνηγός
στις μαύρες λαγκαδιές του παραδείσου...

Κρυφά και φανερά σ' ακολουθούνε
οι συμμορίες κι οι βασανιστές
και ψάχνουν μέρα - νύχτα να σε βρούνε,
μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε
γιατί ποτέ δεν ήταν ποιητές,
το χώμα που πατούν να προσκυνούνε...

"Τροπάρια για Φονιάδες"
Μ.Ελευθερίου, Θ.Μικρούτσικος


Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Αισθάνομαι....


Βλέπω, οσφραίνομαι, ακούω, αγγίζω, γεύομαι...οι πέντε αισθήσεις μου, μόνες τους, χωρίς εμένα...

Σ΄ένα κόσμο, οχι όπως τον ζήτησα, που "πρέπει" όμως να γίνει δικός μου...


Παράξενη ησυχία...

Η μυωπία κάνει το αύριο θολό, μια θλιβερή οπτασία μέλλοντος, η αφή μου χαράσσεται και λιώνει στο κρύο και τραχύ δέρμα του κόσμου στον καθρέφτη μου...ακούω το " χθές" που απέτυχε να γίνει "αύριο" να διαβάζει αόριστα χάρτες και ονόματα δρόμων που χάθηκαν ή έμειναν υπό κατασκευή και αναιρέθηκαν...


Η μυρωδιά του φόβου είναι διάχυτη τόσο, που δυσκολεύομαι να την ξεχωρίσω απ' τις υπόλοιπες αδέσποτες οσμές.....τα μίζερα λουλούδια της έχουν ποτίσει με χοντρές τετράγωνες σταγόνες κρύου, άρρωστου ιδρώτα
τα πάντα...

Ο χρόνος φεύγει και γεύομαι την πίκρα του...."πήγα χαμένος" λέει και χάνεται στη χαραμάδα της λησμονιάς...

Παράξενη ησυχία...


Σαν μια βόλτα στο δάσος το φθινόπωρο λίγο πριν αρχίσει να φυσάει δυνατά ο αέρας.... Σαν σηκωθεί, θα πέσουν τα νεκρά φύλλα και το κρύο του χειμώνα, θα δεις πως είναι υποφερτό και λίγο...

Η Άνοιξη είναι κοντά...πάντα ήταν...
Μπορώ να ξεχωρίσω την αύρα της, ευτυχώς ...είναι πάντα φρέσκια, δροσερή, προκλητική και παθιασμένη...τη νιώθεις.

Έτοιμη..
..



Καλημέρα σε όλους....