Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Φτιάξε μου τη μέρα!



Τελικά, όταν ασχολείσαι με την ενημέρωση, δυο πράγματα θα συμβούν, αργά ή γρήγορα:

Α-Μετά τα δελτία των οκτώ στα κανάλια δεν κοιμάσαι φυσιολογικά κι αν κοιμάσαι, τα όνειρά έχουν περιέχουν... σκουπίδια και άλλες φρίκες

Β-Ξυπνάς απότομα και εκνευρίζεσαι με τη μια, γιατί η τελευταία ενημέρωση πριν απο την εκπομπή κρύβει δυσάρεστες-κυρίως- εκπλήξεις, που ορισμένες φορές φέρνουν την υπομονή σου στα όριά της και το μυαλό σου αρχίζει να "παίζει" επικίνδυνα παιχνίδια παρακάμπτοντας τη λογική.

Ας αφήσουμε όμως την....ψυχοπαθολογία του Homo Enimerus κι ας μπούμε στο θέμα.....

Πριν απο λίγο διαβάσαμε στο zougla.gr το παρακάτω... "πολιτιστικό " γεγονός :

"Πνίγουν τις γάτες στον ποταμό Έβρο"

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009, 16:47

Ηλιοπούλου Ελένη


"Αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν πρόσφατα από μια ευαισθητοποιημένη φιλόζωη, η οποία τις έστειλε στο email της zougla.gr, καταγγέλλοντάς μας το γεγονός. Τα γατάκια μεταφέρονται εκεί από τους ψαράδες της περιοχής και εγκαταλείπονται πάνω σε αυτό το παράπηγμα, στη μέση του πουθενά.


Μόλις χειμωνιάσει και ανέβει η στάθμη του νερού του ποταμού Έβρου, τα δύσμοιρα αυτά ζώα είναι βέβαιο ότι θα πνιγούν, εάν πρώτα δεν πεθάνουν από την πείνα. Είναι βέβαιο ότι θα αλληλοφαγωθούν εξαιτίας της έλλειψης τροφής και του αποκλεισμού τους από το νερό. Η κυνική απάντηση των ψαράδων που ακολουθούν αυτή την τακτική εξόντωσης των αδέσποτων γατιών… είναι ότι μόλις αυτά πεθάνουν, θα μεταφέρουν εκεί άλλα ζώα!
Το παράπηγμα - εξέδρα των ψαράδων στη μέση του πουθενά, κανονικό κολαστήριο για τα γατιά της περιοχής Η δημοτική αρχή τι κάνει; Το ξέρουν οι ντόπιοι, αλλά κανείς ανευθυνο-υπεύθυνος; Οι νόμοι 1197/3.9.1981 και 2017/1992/Α-31 προβλέπουν ποινή φυλάκισης ή χρηματικό πρόστιμο για όποιον εγκαταλείψει ή βασανίσει ζώο!

Πότε οι νόμοι θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στην Ελλάδα; Αυτά είναι τα έργα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού;"

Προφανώς η λέξη "στείρωση" είναι άγνωστη λέξη για κάτι υποκείμενα σαν τους συγκεκριμένους πολίτες που επιδίδονται στο παραπάνω σπορ...και δεν είναι οι μόνοι, δυστυχώς!

Πρέπει να φύγω, δεν προλαβαίνω να γράψω περισσότερα εδω...εκείνο που μ'εξοργίζει ακόμα περισσότερο είναι που έχω επαναλάβει πολλάκις, σε μικρό χρονικό διάστημα, την κουβέντα " ο πολιτισμός φαίνεται απο τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος τους αδύνατους και τα ζώα".

Δεν εξοργίζομαι επειδή επαναλαμβάνομαι....αλλά επειδή υπάρχει η ανάγκη να πω και να ξαναπώ την παραπάνω φράση.

Και ξαφνικά, αρχίζω να θυμάμαι την ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Όλα είναι δρόμος" και τον εξαιρετικό Θανάση Βέγγο στο ρόλο του θηροφύλακα.........

2 σχόλια:

  1. Κύριε Αμ, δυστυχώς τη θυμάμαι καλά τη σκηνή, όπως θυμαμαι και ενα αδέσποτο σκυλί που κούτσαινε γιατί είχε πατήσει μια πινέζα. Τελευταία τάξη του δημοτικού ήμουν....όταν, παρ' όλο τον φόβο μου, το πλησίασα και του την έβγαλα, η ευγνωμωσύνη του ήταν τόσο μεγάλη που αποφάσισε πως θα με συνοδεύει στο σχολείο, διακριτικά, κάθε μέρα!

    Όπως θυμάμαι ακόμα ενα μικρό γατάκι που αρρώστησε και όταν έφτασε η στιγμή να φύγει, πρίν ξεψυχήσει, με κοίταξε όπως το κρατούσα στο χέρι μου κατάματα κι άφησε ενα μακρόσυρτο γουργουρητό ευτυχίας, σαν να μ' ευχαριστούσε που το πρόσεχα στην αρρώστια του τόσο καιρό....

    Μπορεί ν' ακούγονται ρομαντικά ή μελό τα παραπάνω, όμως για μένα είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορώ να αγνοήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή