Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Έξω η ξένη (σκόνη)!


Μεγάλες αντιδράσεις σε όλα τα στρώματα – και υποστρώματα – της ελληνικής κοινωνίας έχει προκαλέσει η τριήμερη παραβίαση του FIR Αθηνών, από τις μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης που έπνιξαν το Λεκανοπέδιο.

Σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, πλειάδα πολιτικών οργανώσεων που χρόνια τώρα αγωνίζονται για την προάσπιση της καθαρότητας αλλά και της ανωτερότητας της σκόνης των ΕΛ έναντι των αλλοδαπών, βρήκαν το σθένος να διαδηλώσουν τα δίκαια αιτήματά τους μπροστά από τον δεξιό τσολιά όπως κοιτάς τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Στον αγώνα τους συμπαρίστανται Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως οι «Σώστε τον Πρωθυπουργό Καραμανλή-Καραμανλή», και «Σώστε τον Δένδια», καθώς και πλήθος εκπαιδευόμενων ασφαλιτών της ομάδας Δέλτα (Δ), που φοιτούν στις νεοϊδρυθείσες σχολές οδηγών μοτοποδηλάτων «Νέα Οπισθογωνία» για την πάταξη της τρομοκρατίας.

Στην μεγάλη πλειοψηφία του, ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε την συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους, καθώς αυτή η νέα παράνομη εισροή λαθροσκόνης σε καιρούς χαλεπούς, λειτουργεί εις βάρος της βρωμιάς που μπορεί να προκαλέσει κι από μόνη της η ελληνική σκόνη στους δρόμους και τα τζιπ της πρωτεύουσας.

Την αγανάκτησή τους για τα όσα συμβαίνουν εξέφρασαν με δηλώσεις τους στα κανάλια τόσο πασίγνωστα στελέχη της πολιτικής σκηνής όπως ο Άδωνις Μπουμπουκιάδης, όσο και γνωστοί εργάτες της ενημέρωσης όπως ο Γιάννης Ντερμπεντέρης.

Το προκλητικά γεγονότα των τελευταίων ημερών απέφυγαν να καταδικάσουν στελέχη του ΜΥ.ΡΙΖ.Α που με φθηνή δικαιολογία το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της έλευσης της αφρικανικής σκόνης, υποστήριζαν πως φαινόμενα σαν κι αυτό ενισχύουν περαιτέρω την ενίσχυση της πολυπολιτισμικότητας στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

2 σχόλια:

  1. ...όπως λέμε Μυρωδάτη / μυαλωμένη/μυώδης Ριζοσπαστική Αριστερά
    ή
    μύρια χίλα κύματα ριζοσπαστικής αριστεράς.

    Υ.Γ. Σήμερα πάντως ήταν μπόλικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή