Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

...ρε θα 'χει γούστο?!?!

Μόλις χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης - και on camera - συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου ο... Οπάπα τους άφησε όλους ξερούς με την ιστορική φράση που είπε σε άπταιστα greeklish προσδιορίζοντας τη νέα κυβέρνηση ως "αντιεξουσιαστές της εξουσίας"!

Λογικό κι επόμενο ήταν να αρχίσουν οι συζητήσεις, οι θεωρητικές προσεγγίσεις αλλά και οι ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των τηλεειδημόνων προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το τι εννοούσε ο ποιητής.

Σήμερα κι ενώ ο δημοσιογραφικός και παραδημοσιογραφικός κουρνιαχτός δεν κατάκατσε καλά-καλά, διαβάζω στο zougla.gr πως ομάδα αναρχικών - αντιεξουσιαστών δηλαδή - κατέβηκε στο κέντρο και τα έκανε μαντάρα σπάζοντας μια τράπεζα, ένα φαστφουντάδικο και το βιβλιοπωλείο του Άδωνη. Μέσα σε όλα αυτά η μπάλα - ή μάλλον η... πέτρα - πήρε και κανά-δυο Γιωταχί που εκινούντο στους δρόμους όπου έλαβαν χώρα τα επεισόδια.

Έχω άδικο που το μυαλό μου μετά τα συνδυάζει όλα και πάει και κάνει κακές σκέψεις;

...ρε θα 'χει γούστο!

Υ.Γ. Μέσα στην τηλεοπτική πλάνη των ημερών όπου κάθε δημοσιογράφος έσπευσε με κάθε τρόπο να γλύψει τη νέα κυβέρνηση - γιατί άραγε; - έφτασε σήμερα στο ινμποξ του στούντιο κι ένα e-mail ακροατή που με έβαλε σε σκέψεις. Ελπίζω να βάλει κι εσένα...


"Έφτασαν ντυμένοι 'φίλοι'
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου"

Από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη

2 σχόλια:

  1. Κι όμως... Οι ακούραστοι φωτορεπόρτερς του blog μου, ήταν εκεί και κατέγραψαν λεπτό προς λεπτό τα επεισόδια.

    Για του λόγου το αληθές:
    http://anarxokommouni.blogspot.com/2009/10/blog-post_08.html

    Άσχετο: Εκεί στο σταθμό, γιατί δεν βάζετε ηχογραφημένες τις εκπομπές σε play on demand στο site και για μας που δεν ανοίγει ο ...μάτης μας τα χαράματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκυρο Άκυρο ήμαρτον για το προηγούμενο «Άσχετο».
    Μόλις είδα ότι επιτέλους υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή