Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

..."την Παναγία των Παρισίων" στον Κηφισό!


Σε Σηκουάνα προτίθεται να μετατρέψει σύντομα τον βουλωμένο Κηφισό ο Γιώργος Πασοκνδρέου, στο πλαίσιο του «μοντέλου πράσινης ανάπτυξης» που υποσχέθηκε προεκλογικά.


Έτσι οι οδηγοί που θα μποτιλιάρονται στο εξής – βρέξει χιονίσει – και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, θα μπορούν να απολαμβάνουν το καλαίσθητο αποτέλεσμα των έργων ανάπλασης της περιοχής, με αποτέλεσμα να αποβάλλουν το στρες που τους διακατείχε μέχρι πρότινος.


Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, πως στο μέσον του Κηφισού θα δημιουργηθεί κι ένα τεχνητό νησί στα πρότυπα του Ιλ Ντε Φρανς.


Πάνω του, λέγεται, πως θα κτιστεί άμεσα με ευρωπαϊκά κονδύλια κι ένας μεταμοντέρνος μητροπολιτικός ναός-αφιέρωμα στον Έλληνα οδηγό, που θα θυμίζει τον ναό της Παναγίας των Παρισίων.


Το εσωτερικό του ναού θα διακοσμεί με την επιβλητική παρουσία του, ένα τεράστιο άγαλμα, αυτό του «Αγανακτισμένου Έλληνα Οδηγού» που έχοντας τα χέρια του απλωμένα στην έκταση θα μοιάζει σαν να αναφωνεί κοιτώντας ψηλά: «...Την Παναγία Των Παρισίων...»!


Έργα ανάπλασης προβλέπεται να ξεκινήσουν άμεσα και στην πλατεία Ομόνοιας, που σύντομα, και σύμφωνα με τους ειδήμονες, δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από την βενετσιάνικη Μόστρα!


Το έργο έχει αναλάβει η ελληνικών συμφερόντων «Κατασκευαστική Σκουπό-ξυλο Α.Ε.» στην οποία απασχολούνται κυρίως χαμηλόμισθοι Έλληνες αστυνομικοί με κράνη και γκλομπς.


Τέλος, και σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η νέα κυβέρνηση δηλώνει πως ήδη έχει λάβει δραστικά μέτρα, με πρώτο αυτό του ξυλοδαρμού των διαδηλωτών που με τις κινητοποιήσεις τους παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων από το αστικό οδικό δίκτυο.

1 σχόλιο: