Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Το κρυολόγημα και οι ...άσπονδοι φίλοι της ΝΔ


Τελικά αυτό το κρυολόγημα είναι μια κάποια λύσις! Θες δε θες , κάθεσαι στο σπιτάκι σου κουκουλομένη στο κρεβατάκι σου, παρέα με το τσάι σου, την εχινάτσεά σου και άλλα βότανα και γιατροσόφια της γιαγιάς, διαβάζεις το βιβλίο σου, ακούς ραδιόφωνο και μουσική κατά βούληση.
Και δε νιώθεις να σου λείπουν οι...hot καταστάσεις του Σαββατοκύριακου, αφού ο πυρετός φροντίζει και γι' αυτό.
Γελάς με τη μάνα σου που επιμένει ακόμα να σε συμβουλεύει, σαν να σαι μωρό, για τα "μη και τα πρέπει" σε περίπτωση κρυολογήματος και χαμογελάς, που για άλλη μια φορά, η κουβέντα καταλήγει στην βεβαιότητα πως "..ίδια ο πατέρας σου είσαι! Κι αυτός λινοφόρος πάει κι έρχεται απ' το πρωί μεσ' τα χωράφια!" Χε, χε....

Τελικά τα πράγματα έχουν πάντα και μια θετική πλευρά κι όταν δεν είναι πολύ σοβαρά, μπορείς να τη συνειδητοποιήσεις και να την απολαύσεις , παρ' όλη την ταλαιπωρία που έχεις υποστεί εξ αιτίας τους.

Για παράδειγμα, αν ήμουν κυβερνητικό στέλεχος με υπουργείο ή υποψήφια πρόεδρος στην ΝΔ πυρετός-ξεπυρετός θα έτρεχα και δεν θα έφτανα ΄;-)

Η Ντόρα, η μικρή εξερευνήτρια και οι διεκδικητές του θρόνου.

Πυρετό πάντως έχει αυτό τον καιρό και η ΝΔ, μιας και το 'φερε η κουβέντα. Κι όσο προχωρά η διαδικασία τόσο ανεβαίνει ο πυρετός. Τριάντα οκτώ κι οκτώ, τριάντα εννιά κι εννιά...
Κι αυτό γιατί η εκλογή προέδρου θα γίνει τελικά απο τα θεμέλια του κόμματος και οχι απο το... ρετιρέ.

Διάβασα κάπου πως η Παπακώστα είπε σε πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ οτι "και οι Νεοδημοκράτες συμμετείχαν στην εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2007».
Το ίδιο υποστηρίζει και ο Ζορό της παράταξης ο οποίος το πάει ενα βήμα παραπέρα σε δηλώσεις που έκανε στο zougla.gr «στις κάλπες της 6ης Δεκεμβρίου θα προσέλθουν φίλοι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα ψηφίσουν εμένα»

Και φαίνεται να έχει δίκιο. Γιατί αν μπορείς να γραφτείς στη ΝΔ , ακόμα και τη μέρα που γίνονται οι εκλογές, δηλώνοντας "φίλος" του κόμματος και θέλεις να υπονομεύσεις τη διαδικασία , έτσι για την πλάκα σου βρε αδερφέ, τότε θα ψηφίσεις "Ζορό δαγκωτό" για ευνόητους λόγους.

Αν μαζευτούν πολλοί ...άσπονδοι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

«Καλά έκαναν οι Νεοδημοκράτες και ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το 2007. Καλά θα κάνουν και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν για τον αρχηγό της ΝΔ. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει συμφέρον σε αυτό. Όλοι πιστεύαμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ήταν πολύ πιο εύκολος αντίπαλος για τον Καραμανλή από τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Τον υποτιμήσαμε όμως», τονίζει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη zougla. gr επιβεβαιώνοντας ότι οι Νεοδημοκράτες που ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου το έκαναν επειδή τον θεωρούσαν πιο «εύκολο» αντίπαλο.

Και η αλήθεια είναι πως έχουν να επιλέξουν "εύκολα" οι άσπονδοι φίλοι...γιατί σοβαρότερος αντίπαλος απο την Ντόρα, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει.

Αβραμόπουλος και Σαμαράς δοκιμάστηκαν ως αρχηγοί κόμματος που δημιούργησαν οι ίδιοι, χωρίς επιτυχία. Ο Ψωμιάδης είναι κατηγορία απο μόνος του. Μας μένει η Ντόρα, μια νέα , ικανή και... αθώα κορασίδα δηλαδή, χωρίς προσωπικούς, κομματικούς μηχανισμούς εντός του κόμματος που υπηρετεί.
Κι οι άσπονδοι φίλοι είναι πολλοί...κι οχι μόνο απο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και απο το ΛΑΟΣ που θα επιθυμούσε να γίνει διαχειριστής της πολυκατοικίας και θα ψήφισε Ζορό ασυζητητί.

Λέτε να γίνει καμιά χοντρή πλάκα;

Αλλά, ας μην στεναχωρούμε τον Επίτιμο, μέρα που είναι σήμερα, με τέτοια σενάρια. Έχει τα γενέθλια του, κλείνει τα 91 σήμερα, οπότε δεν είναι σωστό. Φαντάζομαι πως οι ευχές που του δίνουν σήμερα συγγενείς κι οι φίλοι δεν είναι για ...μακροζωία, αυτή την έχει και με το παραπάνω, αλλά να δει την κόρη του σύντομα πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό της χώρας !



Υπάρχει όμως κάτι ακόμα...

Η 6η Δεκεμβρίου δεν είναι μια οποιαδήποτε μέρα . Η 6η Δεκεμβρίου είναι μια μέρα που όλοι θυμόμαστε καλά, είναι η μέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απο τους πρώην/νυν "Προστάτες του Πολίτη" στα Εξάρχεια. Κλείνει ενας χρόνος απο τη δολοφονία του και απο τα γεγονότα μιας εξέγερσης των νέων που συγκλόνισε το πανελλήνιο και οχι μόνο.

Μια τέτοια μέρα, κάλπες και φτιασιδομένοι λόγοι, θα έπρεπε να απέχουν.

6 σχόλια:

  1. Περαστικά θηριάκι!
    Μεγάλη χαρά της Ντορούλας, αν και δεν θά πρεπε!
    Χτες, αν από το κρεβάτι του πόνου παρακολούθησες τη Βουλή, ο ΓΑΠ, αόριστος και άνευρος, στηρίχτηκε τα μάλα από τον Απερχόμενο που με τη σειρά του επενδύει στην προσωπική του υστεροφημία, και το παίζει υπερκομματικός -που ξες, μπορεί και να χρειαστεί- κι ο Καραφύρερ είχε όλο το πεδίο να το παίξει η μόνη έκφραση της αντιπολιτευόμενης δεξιάς. Και μάλιστα στο όσα χυδαία προσβλητικά είπε επί προσωπικού για ΓΑΠ και απερχόμενου, ουδείς απάντησε! Ούτε ο Πάγκαλος δεν αντέδρασε μέχρις στιγμής αν και τον πήραν κι αυτόν τα σκάγια!
    Κι αναρωτιέμαι:
    Ρε μπας και ο Καραφύρερ δεν έχει μεν το παράστημα του ΓΑΠ αλλά έχει τα εφόδια του ΚΥΠ, που τον έχει δεξί του χέρι, και τους κρατά όλους από....
    Ρε μπας και η βιασύνη του Γιωργάκη -και του Κωστάκη- να προεξοφλήσει την εκλογή του Παπούλια, δηλώνει ανησυχία!
    Ρε μπας και μεθοδεύει ο Καραφύρερ προσέλευση βουλευτών που από το ρετιρέ θα κατέβουν στο ισόγειο!
    Ρε μπας και η μη εκλογή Παπούλια, οδηγήσει σε διάσπαση τη Ν.Δ.
    και τρίτο αν όχι δεύτερο κόμμα της Βουλής αναδειχθεί η δεξιά της δεξιάς;
    Ρε μπας και αυτή η αρχηγικά αντιπολιτευόμενη φιγούρα, έχει λόγους να το παίζει κυρίαρχος του παιχνιδιού;
    Ρε μπας και πρέπει να στραφούμε και προς τα εκεί μπα και μας εύρει κανα αυγό φιδιού!

    Καλή σου μέρα και πάλι περαστικά
    από κα και κο Σκουγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σου μέρα "Θηριάκι" και περαστικά !
    Φρόντισε την δευτέρα να είσαι δίπλα στο έτερο " "θηρίο" , γιατί μόνο του , όπως είπε και η κυρία του κυρίου ΑΜ , η κυρία Χ , δεν είναι καλός στις ντρίμπλες :).
    Μου έδωσες πάντως καλή ιδέα για τις εκλογές της ΝΔ . Σατανική θα έλεγα ....:D
    Μας έκανε και μας μεγάλη εντύπωση αυτή η υπεράνω όλων εμφάνιση του Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή (μήπως θέλει πλέον να τον αποκαλούμε μ' αυτόν τον τρόπο) .
    Οσο για την μέρα εκείνη του Δεκέμβρη , να είσαι σίγουρη πως δεν την ξεχνάμε . Θα είμαστε εκεί ...
    Σκεφτήκαμε επίσης , πως αν αύριο είσαι μπροστά στο μικρόφωνο , να έκανες ένα πιο αναλυτικό σχόλιο για την υπόθεση ΟΛΠ , με περισσότερες πληροφορίες για το θέμα , μιας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε βρεί κάτι πέραν αυτού που μεταδίδουν σαν είδηση τα μμε . Κάτι από τα παρασκήνια τέλος πάντων .
    Τέλος , η κυρία του κυρίου ΑΜ , η Χ , σε συμβουλεύει να την ακούς την μανούλα σου , ξέρει αυτή , καθόσον μάνα κι αυτή :)
    περαστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε και κα Skoug καλημέρα κι ευχαριστώ για τα περαστικά:-)
    Δεν είδα και πολλά απο τη Βουλή χτες...λίγο τον λόγο του Καραμανλέως μόνο και μου φάνηκε copy paste απο τις προεκλογικές ομιλίες του, όσο είδα τουλάχιστον.

    Ο Καρατζαφύρερ είναι ήσυχος τελευταία κι αυτό είναι ανησυχητικό, αλλά δεν ξέρω πόσα καντάρια ηλιθιότητας χρειάζονται στη ΝΔ για να προκύψουν τόσο δραμματικές εξελίξεις, σαν αυτές που περιγράφετε.
    Πάντως για να κατέβουν απο το ρετιρέ στο ισόγειο κάποιοι που έφτασαν εκεί με τον κόπο της γλώσσας τους-απ το γλείψιμο- είναι κάπως δύσκολο. Φτου ξανά κι απ την αρχή δηλαδή και με Καρατζαφύρερ πρόεδρο ...θα πρέπει να γίνει η κατάσταση απολύτως μπάχαλο.

    Θα δείξει σύντομα πάντως...αν και κάποιες συμμαχίες μπορεί να κριθούν απαραίτητες μεταξύ των υποψηφίων...

    Καλημέρα:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε "αμ", δεν συμφωνώ! Εγώ την Παρασκευή μια χαρά το άκουσα το ..έτερον ήμισυ:-) Απλά, όταν η εκπομπή είναι βασισμένη σε δυο άτομα δεν είναι το ίδιο να όταν την κάνεις μόνος σου...όσοι είμαστε ζευγάρι στις εκπομπές και έχουμε συνηθίσει να είμαστε παρέα μας φαίνεται περισσότερο αυτή η...'μοναξιά' όταν είμαστε στο studio. Οπότε δεν γίνεται να είμαστε το ίδιο μαζί και χώρια.

    Για τον ΟΛΠ μείνετε συντονισμένοι στο Κόκκινο...

    Όσο για τη μανούλα...ε, ο,τι μπορώ το κάνω:-)

    Ευχαριστώ για τα περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητό Θηρίο συμπάσχω, αν κι εμένα με πήρε ξόφαλτσα μ' ένα συνάχι ...ανοιξιάτικου τύπου. Κλιματικές αλλαγές βλέπεις...

    6 Δεκεμβρίου λοιπόν... Ούτε σκοπίμως να το 'καναν... Ή μήπως το 'καναν; (ο δαίμων της συνωμοσιολογίας εισχώρησε στο πληκτρολόγιό μου). Εν πάση περιπτώση, προβλέπω εκείνη την ημέρα να μην βγάζει αρχηγό η ...μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη.

    Μάλλον, τότε θα ανακοινωθεί και επισήμως η συγκυβέρνηση που ήδη βιώνουμε, με το εκπληκτικό κλίμα συναίνεσης που επικρατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναρχοκομμούνι, πραγματικά δεν ξέρω γιατί διάλεξαν αυτή τη μέρα. Πιθανόν και να το έχουν ξεχάσει ή δεν ξέρω τι άλλο.

    Η συναίνεση είναι όπως το δικό μου κρυολόγημα και το δικό σου συνάχι...θα τους περάσει γρήγορα.

    Οχι πως όταν δεν συναινούν υπάρχει και καμιά σπουδαία διαφορά...

    Αντε, περαστικά:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή