Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Βόλτα στο δρόμο με τις ...πρεσβείες!

"ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ"!

Όλοι;

Οχι όλοι....δυστυχώς κάποιοι απο μας μετά την καθιερωμένη επίσκεψη στο Πολυτεχνείο το πρωί, γύρισαν σ' ενα γραφείο για να δουλέψουν, σ' ενα σπίτι για να διαβάσουν, σ' ενα νοσοκομείο για να δουν κάποιον στενό συγγενή και πάει λέγοντας....

Μέσα σ' αυτούς κι εγώ...

Όταν αποφάσισα να γυρίσω σπίτι, μήπως και προλάβω την πορεία, η Κηφησίας ήταν πήχτρα στην κάθοδο κι εγω έψαχνα το γνωστό ταξί που ποτέ δεν σταματάει!

Σήμερα, το ταξί είχε ένα λόγο παραπάνω για να μη σταματήσει....η κάθοδος της Κηφισίας, απο το Φάρο του Ψυχικού και κάτω, ήταν κλειστή και ήταν ακριβώς στο Φάρο, που μας άφησε το λεωφορείο για να συνεχίσουμε τη διαδρομή, ο καθένας σπίτι του, με τα πόδια φυσικά.

Η ΕΛ.ΑΣ επί ποδός!

Κορδέλες να κλείνουν τους δρόμους, ακροβολισμένα περιπολικά και μηχανές, "αλεξίσφαιροι" παντού, κορναρίσματα, πανδαιμόνιο και οι αστυνομικοί που ήταν αραχτοί στο πεζοδρόμιο να γελάνε με το μποτιλιάρισμα!

Κι ολα αυτά στο ύψος του Ψυχικού που δεν περνάει καμία πορεία....

Λίγο πιο κάτω, ενα σκυλάκι που είχε βγάλει βόλτα τον ιδιοκτήτη του χάζευε κι αυτό σαστισμένο εναν Προστάτη του Πολίτη και μύριζε την αρβύλα του μ' ενδιαφέρον.

"Κατούρα ρε! Δέντρο!", μουρμούρισα στο σκύλο προσπέρνοντας...το βλέμμα του "αλεξίσφαιρου" στράφηκε στο σκυλάκι γεμάτο "τρυφερά" αισθήματα!

Ενας μετανάστης πουλούσε μπροστά σ' ενα εστιατόριο τριαντάφυλλα...

Ενας οδηγός έχοντας χάσει την υπομονή του έστελνε στον διάβολο εναν μικρό Προστάτη του Πολίτη και ζητούσε να μάθει πως θα φτάσει στον...Πειραιά!

Τον έστειλε για άλλη μια φορά στον αγύριστο κι έφυγε, ενω πίσω του η ουρά των αυτοκινήτων ούρλιαζε!

Φορτωμένη με την τσάντα της δουλειάς και περπατώντας μπροστά απο διάφορες πρεσβείες, προσπαθώ να καταλάβω γιατί έκλεισαν την κάθοδο της Κηφισίας ...τι φοβήθηκαν δηλαδή, μήπως κατέβουν οι αναρχικοί και οι τρομοκράτες των Βορείων Προαστείων και ενωθούν τις δυνάμεις του κέντρου και μπουρλοτιάσουν την Αθήνα;

Ή μήπως θέλουν τελικά να ταλαιπωρήσουν όσους περισσότερους πολίτες της Αθήνας γίνεται, προκειμένου να τους στρέψουν εναντίον των μαζικών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων;

"Πρόβα τζενεράλε" λέγανε το πρωί τα ρεπορτάζ....μάλιστα.

Και κάπου εδω θα ήθελα να ενημερώσω τους Προστάτες του Πολίτη που έχουν στρατοπεδεύσει Κηφισίας και Πανόρμου με τις μηχανές τους, πως η Βροχή των Λεοντιδών τελείωσε , οπότε αντί να κάθονται και να χαζεύουν τον ουρανό για να δουν τα πεφταστέρια, καλύτερα να αδειάσουν το πεζοδρόμιο για να περνάνε οι πεζοί με την άνεσή τους!


8 σχόλια:

  1. αντί να κάθονται και να χαζεύουν τον ουρανό για να δουν τα πεφταστέρια, καλύτερα να αδειάσουν το πεζοδρόμιο για να περνάνε οι πεζοί με την άνεσή τους! ...
    σου διαφεύγει ότι μπορεί κι αυτοί να είναι "ρομαντικοί" κατ' εντολήν της υπηρεσίας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μου άρεσε πολύ το τελείως συμπαγές μπλοκ της πασπ με στυλιάρια που είχαν κατι μικρά πράσινα πανάκια - κάτι σαν μουτζαχεντιν(;)αντεξουσιαστές και ελπιδοφόροι νεολαίοι.
    κασκουγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε "αμ" αν είναι έτσι, όπως μου τα λες, τότε καλύτερα να πήγαιναν στον Λυκαβηττό:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατάλαβες τι παθένουμε όταν δεν ενημερώνει τη δεξιά τι ποιεί η αριστερά; Επαναλαμβανόμαστε και κουράζουμε!
    Καλό βράδυ και τα λέμε αύριο!
    κος Σκουγκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ουουουπς! παθαίνουμε, τι παθαίνουμε!
    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και είναι, λέω είναι τυχαία η τόσο ηλίθια αστυνόμευση; αν είναι έτσι να κλείσουν και τα διόδια στην μαλακάσα... μήπως και γίνει επανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή