Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

" Έφυγε" η Έλλη Παππά.....

Ξανά μαζί...

Η Έλλη Παππά ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας, κόρη του Ευάγγελου Παππά και της Μαριάνθης Παπαδοπούλου. Γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1920 (η μικρότερη από πέντε παιδιά: Ηρώ, Δέσποινα, Διδώ, Έλλη και Γιώργος). Αδελφή της ήταν η συγγραφέας Διδώ Σωτηρίου. Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή η οικογένεια εγκαταστάθηκε στον Πειραιά. Φοίτησε αρχικά στη φιλοσοφική και στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, χωρίς όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές της, λόγω της Κατοχής, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Εργάστηκε στην παράνομη έκδοση του Ριζοσπάστη μέχρι το 1949, οπότε άρχισε η συνεργασία της με τον Νίκο Πλουμπίδη και από τον Ιούνιο του 1950 με τον Νίκο Μπελογιάννη που έγινε σύντροφός της.

Η Έλλη Παππά και ο Νίκος Μπελογιάννης συνελήφθησαν (Δεκέμβριος 1950) και παρέμειναν σε απομόνωση έως την πρώτη δίκη τους (Νοέμβριος 1951). Στη φυλακή γεννήθηκε ο γιος τους, Νίκος (Αύγουστος 1951). Ακολούθησε δεύτερη δίκη (Φεβρουάριος 1952). Καταδικάστηκαν σε θάνατο, ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε, αλλά η Έλλη όχι, λόγω του βρέφους, και τελικά αποφυλακίστηκε την πρωτοχρονιά του 1964. Εργάστηκε στην ΕΔΑ και από το 1965 ήταν αρθρογράφος και μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Δημοκρατική Αλλαγή. Με το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 συνελήφθη και εξορίστηκε στη Γυάρο (αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο του 1968, λόγω σοβαρής ασθένειας).

Ως δημοσιογράφος, εργάστηκε στην Εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση, στην εφημερίδα Μακεδονία, στο περιοδικό Γυναίκα, στην εφημερίδα Εξπρές και στην εφημερίδα Έθνος. Δραστηριοποιήθηκε στην μεταπολιτευτική ΕΔΑ και στο ΚΚΕ. Λόγω των πολιτικών διώξεων της Έλλης Παππά κατά την περίοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου, μεγάλο μέρος του αρχείου της έχει χαθεί. Από την περίοδο της φυλάκισής της σώζεται αλληλογραφία, κείμενα και ενθυμήματα, πολλά από τα οποία φυλάχθηκαν από το γιο της και την αδελφή της Διδώ Σωτηρίου.

Σε δεκατρία χρόνια φυλακής, δεν έπαψε να δημιουργεί –κατάλληλα για την εκάστοτε ηλικία του– βιβλία για το παιδί που μεγάλωνε με τη φροντίδα της αδελφής της, Διδώς. Γραμμένα ή διασκευασμένα από την ίδια, ζωγραφισμένα και βιβλιοδετημένα στο χέρι με λεπτομέρεια, τα βιβλία που φιλοτέχνησε για το γιο της η Έλλη Παππά αποτελούν ακραία μορφή αντίστασης στη βαρβαρότητα της φυλάκισης για πολιτικούς λόγους.

Το 2002, η Έλλη Παππά εμπιστεύθηκε στο Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο το σύνολο του αρχείου της, που, ταξινομημένο πλέον, προστίθεται στις διαθέσιμες πηγές της μεταπολεμικής ιστορίας.

Πέθανε στις 27 Οκτωβρίου του 2009

Η κηδεία της θα είναι πολιτική και θα γίνει στο Γ' Νεκροταφείο, όπου εκεί και θα ταφεί, δίπλα στον σύντροφο της ζωής της, Νίκο Μπελογιάννη.

Ένα σύντομο βιογραφικό απο το wikipedia για την Έλλη Παππά που αγωνίστηκε -όπως κι σύντροφός της Νίκος Μπελογιάνης-για μια καλύτερη ζωή, πιο δίκαια , οχι για εκείνην, αλλά για όλους εμάς....Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Νέα Τάξη Πραγμάτων-Μπάτσοι Προστάτες του Πολίτηπηγή tvxs.gr

Οι αποκαλυπτικές εικόνες που τράβηξε ο Στέλιος Ελληνιάδης και εξασφάλισε το Tvxs αργά χθες βράδυ μιλούν από μόνες τους. Στην πρώτη σκηνη είναι ο Νίκος Μανιός, καταδικασμένος σε πολυετή φυλάκιση τα χρόνια της δικτατορίας για τη συμμετοχή του στην Οργάνωση «20ή Οκτώβρη», που διαμαρτύρεται για την παρουσία και τη συμπεριφορά της αστυνομίας .

Του Στέλιου Κούλογλου.

Λίγα λεπτά πριν, περίπου 30 αστυνομικοί είχαν εισβάλει για έλεγχο στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Floral συλλαμβάνοντας δύο από τους θαμώνες και προκαλώντας τη δικαιολογημένη αντίδραση των υπόλοιπων.

Κάποιοι είχαν προηγουμένως πετάξει πέτρες σε αστυνομική περίπολο μακριά από την πλατεία Εξαρχείων, αλλά όπως έχει ήδη αναλυθεί στο Tvxs σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να συλλαμβάνονται οι δράστες και όχι να ξεκινούν μαζικά αντίποινα εναντίον της συνοικίας και των περαστικών.

Πίσω στο βίντεο, στη φραστική λογομαχία Μανιού-αστυνομικών επεμβαίνει ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ο οποίος κάνει ότι πάει να τραβήξει το κράνος ενός εκ των αστυνομικών που τον συλλαμβάνουν. Η απαίτηση των παρευρισκομένων να ξέρουν οι αστυνομικοί ότι ο Παπαχρήστος ήταν εκφωνητής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και να τον αναγνωρίσουν είναι φυσικά εξωπραγματική. Και, σε κάθε περίπτωση, ένας επώνυμος δεν πρέπει να έχει διαφορετική επιχείρηση από έναν απλό πολίτη: οι αστυνομικοί μπορούσαν να ελέγξουν τον Παπαχρήστου. Δεν υπάρχει όμως λόγος να τον συλλάβουν και μάλιστα περνώντας του χειροπέδες, ενώ δεν προβάλλει καμία αντίσταση. Για τις συλλήψεις των Ελληνιάδη-Δαματόπουλου, δηλαδή των άλλων δύο δημοσιογράφων που απλώς απαθανατίζουν τα συμβάντα με τα κινητά τους τηλέφωνα δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι Ελληνες αστυνομικοί δεν είναι εκπαιδευμένοι για να αντιμετωπίζουν περίπλοκες καταστάσεις οι οποίες απαιτούν γνώση ψυχολογίας και γερά νεύρα. Οταν αρχίζουν τα δύσκολα είτε συλλαμβάνουν είτε... ψεκάζουν.

Αργότερα στην αστυνομία, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να μιλήσει με τον Στέλιο Ελληνιάδη, του ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό και πρόσθεσε ότι" δεν είναι αυτή η πολιτική που θέλει να ακολουθήσει". Ο κ. Ελληνιάδης του θύμισε όμως ότι μπορεί οι ίδιοι να απελευθερώθηκαν σύντομα επειδή έτυχε να είναι γνωστοί, τι θα συνέβαινε όμως αν επρόκειτο για απλούς πολίτες ή περαστικούς; Ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» του είπε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τη συμπεριφορά της αστυνομίας την οποία «δεν μπορεί να ελέγξει».

Σε αυτή όμως την περίπτωση, αναρωτιέται κανείς πως ο κ. Χρυσοχοΐδης προχωρά σε μαζικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια. Σε σχετικό σχόλιο είχα γράψει 10 μέρες πριν:

Ο κ. Χρυσοχοΐδης μάλλον αγνοεί ότι στη διάρκεια της απουσίας του από το Υπουργείο η αστυνομία “ζαρντινιεροποιήθηκε” ακόμη περισσότερο. Οι αστυνομικοί έμπαιναν στα μπαρ της περιοχής ρίχνοντας τον φακό στα πρόσωπα πελατών και δηλώνοντας ειρωνικά ότι κάνουν φορολογικό έλεγχο […] Τι θα γινόταν αν ένας ακόμη Κορκονέας αναλάμβανε πρωτοβουλίες προχθές το βράδυ;
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε έναν πετροπόλεμο που δεν λύνει το πρόβλημα και δεν μπορεί να κερδίσει.

Τι άλλο να προσθέσει κανείς; Τα ίδια επαναλήφθηκαν χθες στο Φλοράλ και θα επαναλαμβάνονται συνέχεια.

Συνεχίζουμε απο το tvxs.gr

Την «απαράδεκτη» και «βίαια» συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων κατά τα χθεσινά επεισόδια στην καφετέρια Φλοράλ, στα Εξάρχεια, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει λόγο για «προσπάθεια διαμόρφωσης ενός μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων», καλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στα Εξάρχεια, κατά τα οποία περίπου 30 αστυνομικοί συνέλαβαν το γνωστό συγγραφέα Δ.Παπαχρήστο. Ο άλλοτε εκφωνητής του Πολυτεχνείου διαμαρτυρήθηκε, όταν η ομάδα των αστυνομικών συνέλαβε δύο νεαρούς μαθητές. Τη σύλληψη του Παπαχρήστου προσπάθησε να καταγράψει με το κινητό του ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σωτήρης Δαματόπουλος, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και ο ίδιος. Στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες.

Λίγο πριν σημειωθούν τα γεγονότα, είχαν αποχωρήσει από την περιοχή ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, και ο δημοσιογράφος, Σταύρος Θεοδωράκης, οι οποίοι συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη, στην καφετέρια Φλοράλ.

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς προκλητικότητας εισβολή ένστολων αστυνομικών δυνάμεων κατά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη στον βιβλιοχώρο Φλωράλ στην πλ. Εξαρχείων.

Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουμάνταρος, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο συντονιστής Σταύρος Θεοδωράκης, αστυνομικές δυνάμεις με προκλητικό τρόπο και παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας εισέβαλαν στο χώρο, ζητώντας στοιχεία και ασκώντας σωματικό έλεγχο στους παρισταμένους.

Αποτέλεσμα αυτής της βίαιης συμπεριφοράς των αστυνομικών δυνάμεων ήταν η σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, του Ελληνιάδη Δ.,, του Σωτήρη Δαματόπουλου, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Η αυτή συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων εντάσσεται στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στην περιοχή των Εξαρχείων όλο το τελευταίο διάστημα.

Θεωρούμε πως είναι μεγάλες οι ευθύνες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη τον οποίον καλούμε άμεσα να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί αντίπαλος σε κάθε προσπάθεια επιβολής ενός νέου κλίματος αστυνομοκρατίας και καλεί για το θέμα αυτό σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 22/10 στις 12.30 στο χώρο του βιβλιοπωλείου Φλωράλ (Θεμιστοκλέους 80).


Eρώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Λίγο μετά το τέλος παρουσίασης του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη σε βιβλιοχώρο των Εξαρχείων, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Σ. Θεοδωράκη και ομιλητή εμένα, που μόλις είχα αποχωρήσει, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον χώρο.

Με προκλητικό τρόπο, με ενέργειες που παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας, ζήτησαν τα στοιχεία των παρευρισκομένων και μετά προέβησαν αναίτια σε προπηλακισμούς και συλλήψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα συνελήφθηκαν οι Δ. Παπαχρήστος, Σ. Ελληνιάδης και Σ. Δαματόπουλος οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι όπως πληροφορηθήκαμε, μόνο μετά από δική σας παρέμβαση.

Το κλίμα τρομοκρατίας που έχει επιβληθεί στα Εξάρχεια το τελευταίο διάστημα, έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων, αφού μέχρι στιγμής 2.500 πολίτες και επιχειρηματίες έχουν υπογράψει κείμενο όπου ζητούν να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

· Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων;

· Σε τι αποσκοπεί αυτή η προσπάθεια μόνιμου κλίματος αστυνομοκρατίας στα Εξάρχεια από τις 4 Οκτωβρίου και μετά;

· Τι μέτρα θα λάβετε ώστε να υπάρξουν συνέπειες για όσους αστυνομικούς προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες, αφού εσείς ο ίδιος έχετε δεσμευτεί πως δεν θα επιτρέψετε φαινόμενα αυταρχισμού από τις αστυνομικές δυνάμεις;»


****************************************

Τελικά, τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;

- Γιατί φύτρωσαν στα Εξάρχεια, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης, τόσα κράνη, ασπίδες, γκλοπς; Γιατί άνθρωποι δεν κατοικούν μέσα στις στολές.

- Γιατί δεν εξηγεί ο Υπουργός Προστασίας Του Πολίτη στους..." Προστάτες του Πολίτη" τί εννοεί όταν μιλάει για "άβατα", "βάνδαλους" και "χούλιγκανς"; Για να καταλάβουν μια και καλή, πως οι πολίτες που πίνουν καφέ ή κάνουν βόλτα στα Εξάρχεια ή κάπου αλλού, δεν ανήκουν σε καμία απο τις παραπάνω κατηγορίες και να τους αφήσουν στην ησυχία τους.

- Οσο για τα Εξάρχεια, ΝΑΙ, είναι "άβατον" πλέον, αφού με τόση... προστασία που έπεσε μαζεμένη-άγνωστο γιατί-μετά τις 4 Οκτωβρίου, κάτοικοι και επισκέπτες των Εξαρχείων έχουν ενα σωρό προβλήματα , επομένως, όσοι μπορούν, απέχουν.

- Γιατί φυτεύει ΜΑΤ και άλλα "πράσσειν άλογα" στα Εξάρχεια; Δεν καταλαβαίνει πως αυτό απο μόνο του προκαλεί; Χάθηκαν οι απλές περιπολίες;

- Μετά τα..."μεμονωμένα περιστατικά" της ΝΔ ήρθαν τα..."ατυχή περιστατικά" της πράσινης ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ ν' αλλάξουν τον κόσμο με το ίδιο ανεκπαίδευτο και σκληροτράχηλο υλικό.

Σοσιαλισμός ΚΑΙ βαρβαρότητα δηλαδή!

Αν και για το πρώτο έχουμε τις αντιρρήσεις μας.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Ταμάμ!

Στον τοίχο...


Το είδα γραμμένο με μαύρο spray στο σταθμό του ηλεκτρικού, στο Μαρούσι, πριν απο μιάμιση ώρα περίπου.
Δεν είναι δίλημμα. Είναι μια προτροπή που σε αποστομώνει:


"ΔΡΑΣΕ Ή ΣΚΑΣΕ"

Δεν ξέρω ποιός το έγραψε, ούτε με νοιάζει, για να πω την αλήθεια. Απλώς κατέβασα τα μάτια μόλις το είδα και συλλογίστηκα....

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2009

Αυτιάς-Ψωμιάδης: Ατέλειωτη ευχαρίστηση.....

Απ' το ΤVXS αναδημοσιεύουμε κείμενο και video...τα σχόλια δικά σας...

Σοβαρή παραβίαση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας αποτελούν οι καθημερινές δήθεν ζωντανές συζητήσεις του Γ. Αυτιά με τον Π Ψωμιάδη. Στις κωμικοτραγικές εικόνες ο παρουσιάστής του Alter συνομιλεί στην πραγματικότητα όχι με τον υποψήφιο της ΝΔ αλλά με ένα...βίντεο.


Πολλοί σχολιάστες πρότειναν το θέμα να αναρτηθεί σαν ξεχωριστή ιστορία και κάλεσαν το Tvxs να προσφύγει στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο(ΕΣΡ) καταγγέλοντας όπως και παλιότερα τις Ψεύτικές Εικόνες της ελληνικής τηλεόρασης. Το Tvxs θα καταθέσει το βίντεο υπενθυμίζεται όμως ότι στο ΕΣΡ μπορεί να προσφύγει ο κάθε πολίτης.

Μόλις προχθές Τετάρτη 14/10 τελείωσε η δίκη του Στέλιου Κούλογλου για την υπόθεση "Αφγανιστάν-Πακιστάν- Παγκόσμια Αποκλειστικότητα" μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην ιστορία της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας τηλεόρασης που είχε διαπράξει ο Νίκος Ευαγγελάτος. Στην υπόθεση αυτή του 2001 είχαν παρουσιαστεί ως παγκόσμια αποκλειστικότητα εικόνες από το -κλειστό τότε στους ξένους δημοσιογράφους- Αφγανιστάν, οι οποίες προέρχονταν όμως από το...Πακιστάν!!

Ο Σ. Κούλογλου είχε μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμιση από τον Π.Πικραμένο, συνεργάτη του Ευαγγελάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΕΜΠΟ, ο οποίος υπέγραφε τις παγκόσμιες αποκλειστικότητες. Ο κ.Πικραμένος υποστήρίζει ότι το όνομα του είχε μπεί στα επίμαχα βίντεο χωρίς την θέληση του από τον σταθμό αλλά αντί να μηνύσει τον τελευταίο ή τον Ν. Ευαγγελάτο στράφηκε δικαστικά κατά ...του Στέλιου Κούλογλου και του "Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα" που είχαν αποκαλύψει την απάτη !! Η δίκη κράτησε 6 χρόνια. Ο Σ. Κούλογλου αθωώθηκε.

Περισσότερα για τα στημμένα ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα μπορείτε να δείτε και εδώ.

Με το βλέμμα του ΚΥΡ....

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009

Το κρυολόγημα και οι ...άσπονδοι φίλοι της ΝΔ


Τελικά αυτό το κρυολόγημα είναι μια κάποια λύσις! Θες δε θες , κάθεσαι στο σπιτάκι σου κουκουλομένη στο κρεβατάκι σου, παρέα με το τσάι σου, την εχινάτσεά σου και άλλα βότανα και γιατροσόφια της γιαγιάς, διαβάζεις το βιβλίο σου, ακούς ραδιόφωνο και μουσική κατά βούληση.
Και δε νιώθεις να σου λείπουν οι...hot καταστάσεις του Σαββατοκύριακου, αφού ο πυρετός φροντίζει και γι' αυτό.
Γελάς με τη μάνα σου που επιμένει ακόμα να σε συμβουλεύει, σαν να σαι μωρό, για τα "μη και τα πρέπει" σε περίπτωση κρυολογήματος και χαμογελάς, που για άλλη μια φορά, η κουβέντα καταλήγει στην βεβαιότητα πως "..ίδια ο πατέρας σου είσαι! Κι αυτός λινοφόρος πάει κι έρχεται απ' το πρωί μεσ' τα χωράφια!" Χε, χε....

Τελικά τα πράγματα έχουν πάντα και μια θετική πλευρά κι όταν δεν είναι πολύ σοβαρά, μπορείς να τη συνειδητοποιήσεις και να την απολαύσεις , παρ' όλη την ταλαιπωρία που έχεις υποστεί εξ αιτίας τους.

Για παράδειγμα, αν ήμουν κυβερνητικό στέλεχος με υπουργείο ή υποψήφια πρόεδρος στην ΝΔ πυρετός-ξεπυρετός θα έτρεχα και δεν θα έφτανα ΄;-)

Η Ντόρα, η μικρή εξερευνήτρια και οι διεκδικητές του θρόνου.

Πυρετό πάντως έχει αυτό τον καιρό και η ΝΔ, μιας και το 'φερε η κουβέντα. Κι όσο προχωρά η διαδικασία τόσο ανεβαίνει ο πυρετός. Τριάντα οκτώ κι οκτώ, τριάντα εννιά κι εννιά...
Κι αυτό γιατί η εκλογή προέδρου θα γίνει τελικά απο τα θεμέλια του κόμματος και οχι απο το... ρετιρέ.

Διάβασα κάπου πως η Παπακώστα είπε σε πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ οτι "και οι Νεοδημοκράτες συμμετείχαν στην εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ το 2007».
Το ίδιο υποστηρίζει και ο Ζορό της παράταξης ο οποίος το πάει ενα βήμα παραπέρα σε δηλώσεις που έκανε στο zougla.gr «στις κάλπες της 6ης Δεκεμβρίου θα προσέλθουν φίλοι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα ψηφίσουν εμένα»

Και φαίνεται να έχει δίκιο. Γιατί αν μπορείς να γραφτείς στη ΝΔ , ακόμα και τη μέρα που γίνονται οι εκλογές, δηλώνοντας "φίλος" του κόμματος και θέλεις να υπονομεύσεις τη διαδικασία , έτσι για την πλάκα σου βρε αδερφέ, τότε θα ψηφίσεις "Ζορό δαγκωτό" για ευνόητους λόγους.

Αν μαζευτούν πολλοί ...άσπονδοι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας στις κάλπες, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται.

«Καλά έκαναν οι Νεοδημοκράτες και ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου ως αρχηγό του ΠΑΣΟΚ το 2007. Καλά θα κάνουν και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν για τον αρχηγό της ΝΔ. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχει συμφέρον σε αυτό. Όλοι πιστεύαμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ήταν πολύ πιο εύκολος αντίπαλος για τον Καραμανλή από τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Τον υποτιμήσαμε όμως», τονίζει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη zougla. gr επιβεβαιώνοντας ότι οι Νεοδημοκράτες που ψήφισαν τον Γιώργο Παπανδρέου το έκαναν επειδή τον θεωρούσαν πιο «εύκολο» αντίπαλο.

Και η αλήθεια είναι πως έχουν να επιλέξουν "εύκολα" οι άσπονδοι φίλοι...γιατί σοβαρότερος αντίπαλος απο την Ντόρα, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει.

Αβραμόπουλος και Σαμαράς δοκιμάστηκαν ως αρχηγοί κόμματος που δημιούργησαν οι ίδιοι, χωρίς επιτυχία. Ο Ψωμιάδης είναι κατηγορία απο μόνος του. Μας μένει η Ντόρα, μια νέα , ικανή και... αθώα κορασίδα δηλαδή, χωρίς προσωπικούς, κομματικούς μηχανισμούς εντός του κόμματος που υπηρετεί.
Κι οι άσπονδοι φίλοι είναι πολλοί...κι οχι μόνο απο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και απο το ΛΑΟΣ που θα επιθυμούσε να γίνει διαχειριστής της πολυκατοικίας και θα ψήφισε Ζορό ασυζητητί.

Λέτε να γίνει καμιά χοντρή πλάκα;

Αλλά, ας μην στεναχωρούμε τον Επίτιμο, μέρα που είναι σήμερα, με τέτοια σενάρια. Έχει τα γενέθλια του, κλείνει τα 91 σήμερα, οπότε δεν είναι σωστό. Φαντάζομαι πως οι ευχές που του δίνουν σήμερα συγγενείς κι οι φίλοι δεν είναι για ...μακροζωία, αυτή την έχει και με το παραπάνω, αλλά να δει την κόρη του σύντομα πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό της χώρας !Υπάρχει όμως κάτι ακόμα...

Η 6η Δεκεμβρίου δεν είναι μια οποιαδήποτε μέρα . Η 6η Δεκεμβρίου είναι μια μέρα που όλοι θυμόμαστε καλά, είναι η μέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου απο τους πρώην/νυν "Προστάτες του Πολίτη" στα Εξάρχεια. Κλείνει ενας χρόνος απο τη δολοφονία του και απο τα γεγονότα μιας εξέγερσης των νέων που συγκλόνισε το πανελλήνιο και οχι μόνο.

Μια τέτοια μέρα, κάλπες και φτιασιδομένοι λόγοι, θα έπρεπε να απέχουν.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009

..."την Παναγία των Παρισίων" στον Κηφισό!


Σε Σηκουάνα προτίθεται να μετατρέψει σύντομα τον βουλωμένο Κηφισό ο Γιώργος Πασοκνδρέου, στο πλαίσιο του «μοντέλου πράσινης ανάπτυξης» που υποσχέθηκε προεκλογικά.


Έτσι οι οδηγοί που θα μποτιλιάρονται στο εξής – βρέξει χιονίσει – και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού, θα μπορούν να απολαμβάνουν το καλαίσθητο αποτέλεσμα των έργων ανάπλασης της περιοχής, με αποτέλεσμα να αποβάλλουν το στρες που τους διακατείχε μέχρι πρότινος.


Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα, πως στο μέσον του Κηφισού θα δημιουργηθεί κι ένα τεχνητό νησί στα πρότυπα του Ιλ Ντε Φρανς.


Πάνω του, λέγεται, πως θα κτιστεί άμεσα με ευρωπαϊκά κονδύλια κι ένας μεταμοντέρνος μητροπολιτικός ναός-αφιέρωμα στον Έλληνα οδηγό, που θα θυμίζει τον ναό της Παναγίας των Παρισίων.


Το εσωτερικό του ναού θα διακοσμεί με την επιβλητική παρουσία του, ένα τεράστιο άγαλμα, αυτό του «Αγανακτισμένου Έλληνα Οδηγού» που έχοντας τα χέρια του απλωμένα στην έκταση θα μοιάζει σαν να αναφωνεί κοιτώντας ψηλά: «...Την Παναγία Των Παρισίων...»!


Έργα ανάπλασης προβλέπεται να ξεκινήσουν άμεσα και στην πλατεία Ομόνοιας, που σύντομα, και σύμφωνα με τους ειδήμονες, δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από την βενετσιάνικη Μόστρα!


Το έργο έχει αναλάβει η ελληνικών συμφερόντων «Κατασκευαστική Σκουπό-ξυλο Α.Ε.» στην οποία απασχολούνται κυρίως χαμηλόμισθοι Έλληνες αστυνομικοί με κράνη και γκλομπς.


Τέλος, και σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, η νέα κυβέρνηση δηλώνει πως ήδη έχει λάβει δραστικά μέτρα, με πρώτο αυτό του ξυλοδαρμού των διαδηλωτών που με τις κινητοποιήσεις τους παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων από το αστικό οδικό δίκτυο.

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

Piano Stairs!

Αλήθεια, αν έκαναν κάτι τέτοιο στις σκάλες του δικού μας μετρό, τι πιστεύετε πως θα συνέβαινε;

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Ορκίσου!


Σε πανηγυρικό κλίμα και με την αρμόζουσα λαμπρότητα τελέστηκε πριν από λίγο η ορκωμοσία της νέας Βουλής των Ελλήνων χοροστατούντων των βουλευτών του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Την δεξιάν τους ανύψωσαν άπαντες οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως και εκείνοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης που το έκαναν με μεγαλύτερη ευκολία...

Αντικείμενο χλεύης έγινε τεχνηέντως, τόσο από τα τηλεοπτικά όσο και από τα έντυπα ΜΜΕ, ο Αλέξης Τσίπρας και εν γένει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που τόλμησαν να μην συμμεριστούν τις απόψεις που εξέφρασε σχετικά με τον όρκο μέσω σχετικής ανακοίνωσής του χθες το απόγευμα το σεπτό ΛΑ.Ο.Σ.

Ομάδα γνωστών-αγνώστων αγανακτισμένων πολιτών, έσπευσε μάλιστα να προτείνει τρίωρο τηλεοπτικό εξορκισμό του Τσίπρα και των συν αυτώ, από ομάδα επίλεκτων δημοσιογράφων, και αν δεν συμμορφωθούν να τους επιβληθεί ποινή τριήμερης κοινωνικής εργασίας, μαζί με τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων στο φετινό στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Νικήτα.

Ευτυχώς όμως, από σήμερα που στην πλειοψηφία του το νέο σώμα της Βουλής ορκίσθηκε, μπορούμε όλοι επιτέλους να κοιμόμασθε ήσυχοι πως τίποτα κακό δεν θα συμβεί εις βάρος μας...

Άλλωστε δόθηκε όρκος ενώπιον Θεού και άνθρώπων. Έτσι δεν είναι;

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009

La vie en rose


Αν η ζωή είναι ενα τριαντάφυλλο, τότε η Edith Piaf μάτωσε σε κάθε αγκάθι του. Ίσως γι' αυτό και η ζωή της να είχε τόσο βαθύ κόκκινο χρώμα....

11 Οκτωβρίου 1963... η Piaf φεύγει απο τη ζωή , αλλά μένουν για πάντα τα τραγούδια της και η θαυμάσια φωνή της...

Non, Rien De Rien, Non, Je Ne Regrette Rien
Ni Le Bien Qu'on M'a Fait, Ni Le Mal
Tout Ca M'est Bien Egal
Non, Rien De Rien, Non, Je Ne Regrette Rien
C'est Paye, Balaye, Oublie, Je Me Fous Du Passe

Avec Mes Souvenirs J'ai Allume Le Feu
Mes Shagrins, Mes Plaisirs,
Je N'ai Plus Besoin D'eux
Balaye Les Amours Avec Leurs Tremolos
Balaye Pour Toujours
Je Reparas A Zero

Non, Rien De Rien, Non, Je Ne Regrette Rien
Ni Le Bien Qu'on M'a Fait, Ni Le Mal
Tout Ca M'est Bien Egal
Non, Rien De Rien, Non, Je Ne Regrette Rien
Car Ma Vie, Car Me Joies
Aujourd'hui Ca Commence Avec Toi

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009

Ευσεβείς Πόθοι...

Ευχαριστούμε τον Θοδωρή που έστειλε το σκίτσο μαζί με τον νόμο του Μέρφυ:-)

Σ' αυτό το νόμο θα προσθέσω κάτι ακόμα....

"Αν το τηλέφωνό σου έχει να χτυπήσει ώρες, ενω εσύ βρίσκεσαι στο γραφείο και δουλεύεις, να είσαι σίγουρη/ος πως θα χτυπήσει την ώρα που έχεις τελειώσει την εργασία σου και πας να ξαπλώσεις "!

Εκατό τοις εκατό !!!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους:-)Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009

...ρε θα 'χει γούστο?!?!

Μόλις χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης - και on camera - συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου ο... Οπάπα τους άφησε όλους ξερούς με την ιστορική φράση που είπε σε άπταιστα greeklish προσδιορίζοντας τη νέα κυβέρνηση ως "αντιεξουσιαστές της εξουσίας"!

Λογικό κι επόμενο ήταν να αρχίσουν οι συζητήσεις, οι θεωρητικές προσεγγίσεις αλλά και οι ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των τηλεειδημόνων προκειμένου να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα σχετικά με το τι εννοούσε ο ποιητής.

Σήμερα κι ενώ ο δημοσιογραφικός και παραδημοσιογραφικός κουρνιαχτός δεν κατάκατσε καλά-καλά, διαβάζω στο zougla.gr πως ομάδα αναρχικών - αντιεξουσιαστών δηλαδή - κατέβηκε στο κέντρο και τα έκανε μαντάρα σπάζοντας μια τράπεζα, ένα φαστφουντάδικο και το βιβλιοπωλείο του Άδωνη. Μέσα σε όλα αυτά η μπάλα - ή μάλλον η... πέτρα - πήρε και κανά-δυο Γιωταχί που εκινούντο στους δρόμους όπου έλαβαν χώρα τα επεισόδια.

Έχω άδικο που το μυαλό μου μετά τα συνδυάζει όλα και πάει και κάνει κακές σκέψεις;

...ρε θα 'χει γούστο!

Υ.Γ. Μέσα στην τηλεοπτική πλάνη των ημερών όπου κάθε δημοσιογράφος έσπευσε με κάθε τρόπο να γλύψει τη νέα κυβέρνηση - γιατί άραγε; - έφτασε σήμερα στο ινμποξ του στούντιο κι ένα e-mail ακροατή που με έβαλε σε σκέψεις. Ελπίζω να βάλει κι εσένα...


"Έφτασαν ντυμένοι 'φίλοι'
αμέτρητες φορές οι εχθροί μου"

Από το Άξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2009

Delivery Boys and Girls

Ιπποτικό delivery


Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος...

Αυτή η πρόταση γυρίζε στο μυαλό μου όση ώρα παρακολουθούσα-αποσπασματικά-το delivery των υπουργείων απο τον απερχόμενο στον ολοκαίνουργιο υπουργό και στο ανοικτό υπουργικό συμβούλιο του ΓΑΠ παρουσία δημοσιογράφων και του Συνήγορου του Πολίτη.

Στις ομιλίες των απερχόμενων διέκρινα εναν κοινό παρανομαστή. Δήλωναν με όλη τη δύναμη της φωνής και της ψυχής (;) τους πως θα είναι δίπλα στους καινούργιους υπουργούς για να τους βοηθήσουν, να τους συμβουλέψουν, να κάνουν ο,τι μπορούν για να τα πάνε καλά στο υπουργείο τους.

Για μια στιγμή και με τόσο καλά λόγια που άκουγα να λένε οι μεν στους δε, ξεχάστηκα. Νόμιζα πως ξαφνικά παρακολουθούσα μια παράδοση-παραλαβή υπουργείων ενω κοιμόμουν κι ονειρεύομουν.

Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος...

Αφού βρε άνθρωποι συμπαθιέστε τόσο πολύ και αλληλοθαυμάζεστε, τότε προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός στα έδρανα της Βουλής και στα πολιτικά πεδία;

"Άλλο αυτό", θα μπορούσε πιθανόν ν' απαντήσει κάποιος απ' αυτούς.
"Πολιτικός πολιτισμός", ενδεχομένως θα απαντούσε κάποιος άλλος.

Ξαφνικά δηλαδή οι μεν και οι δε ανακάλυψαν τον πολιτικό πολιτισμό. Οι μεν απερχόμενοι έχοντας υποστεί ιστορική συντριβή κι έχοντας την ήττα εν είδει ουράς στα σκέλια, οι δε φρεσκο-ορκισμένοι έχοντας τον αέρα του απόλυτου νικητή και σωτήρα.

Με δυο λόγια, άλλη μια φορά ψεύτικα χαμόγελα και κολακείες, πολιτική δηλαδή, έτσι όπως την καταλαβαίνουν και την εξασκούν τα πρόσωπα που γνωρίσαμε μέσα απο τις κυβερνήσεις ολα αυτα τα χρόνια.

Ο Μαρκογιαννάκης αναγνώρισε στον Χρυσοχοϊδη πως ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε το αξιοκρατικό σύστημα στην αστυνομία. Άλλα θυμάμαι να λένε κι ο Χρήστος κι ο Προκόπης πριν λίγους μήνες.

Ο Αβραμόπουλος θέλει να συντρέξει την Ξενογιαννακοπούλου και εξήρε το έργο του αείμνηστου Γενηματά, πατέρα της υφυπουργού Φώφης.

Κοντέψε να πάθω vertigo απο τη χρυσόσκονη που αμόλησε στον αέρα η νέα κυβέρνηση κι απο την ισχυρή δόση πολιτικού πολιτισμού που μας ενστάλαξε ως κολλύριο στα μάτια η απερχόμενη κυβέρνηση.

Αφήστε δε που σήμερα η μέρα μου είναι δύσκολη και συγκινησιακά φορτισμένη, με αποτέλεσμα να τρέξουν δάκρυα την ώρα που έβγαζε λόγο η Φώφη!
Ενα κρύο ντουζάκι με επανέφερε στην πραγματικότητα, έφυγε η χρυσόσκονη, μου πέρασε το vertigo κι έμεινα μόνη σε απόλυτη διαφάνεια σκέψης.

Για την ώρα βρισκόμαστε στη μεταβατική περίοδο, απο το "σεμνά και ταπεινά" της ΝΔ-Καραμανλή, στο "είμαστε οι αντιεξουσιαστές της εξουσίας" του ΓΑΠ- ΠΑΣΟΚ.

Σε λίγο καιρό που θα έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός της χρυσόσκονης και θα έχουν στεγνώσει τα σάλια των δημοσιογράφων, των εφημερίδων κλπ. απ' το πολύ γλείψιμο, όταν το ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ θα περάσει απο τον πρόλογο, στο κυρίως θέμα και στην πρακτική εφαρμογή τότε βλέπουμε.

Ο χρόνος θα δείξει ...και φεύγει γρήγορα ο ζαβολιάρης.


ΖΖΖ.....

- Έτσι θα κυβερνήσω!

"Καλώς ήρθες πάλι τρελλό καρναβάλι"!
Βρε, άκουσα καλά; Ή με γελούν τ' αυτιά μου;;;
Ο Ψωμιάδης υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ;
Αν είναι αλήθεια και δεν μας κάνει πλάκα ο νομάρχης, τότε πραγματικά διαθέτει χιούμορ! Κάτι βέβαια που δεν έρχεται σε αντίθεση με την...μεγάλη ιδέα που έχει που έχει για τον εαυτό του!
Μπράβο Πανίκα!
Κι όταν βγείς πρόεδρος, να μετονομάσεις και το κόμμα...να το πείς "Νέα Δικαιοσύνη" η εκ του Ζορό εκπορευόμενη!
Μπας σε καλό σου, γέλασαν και τ' αυτιά μου σήμερα!

@@@ Όσον αφορά το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, της Νέας Κυβέρνησης της χώρας δεν έχω να πω πολλά...για την ώρα βρισκόμαστε ακόμα στο ..."περιτύλιγμα".
Ας περιμένουμε λίγο να δούμε και το δώρο.....μπορεί το "δώρο" να είναι.... "Χαχανούλειο"*!


* Χαχανούλειο δώρο: απ' τον Χαχανούλη, ήρωα της παιδικής σειράς κινουμένων σχεδίων "Στρούμφ", που συνηθίζει να κάνει δώρα σε φίλους, ενίοτε και σε εχθρούς. Η προσφορά του δώρου συνοδεύεται με την ατάκα "και πάρε κι ενα δωράκι...χι,χι,χι,χι..", ο παραλήπτης χαίρεται, παίρνει το δώρο, αφαιρεί το περιτύλιγμα και το δώρο-έκπληξη κάνοντας !ΜΠΑΜ! του σκάει στα μούτρα!


Καλημέρα λοιπόν...θα τα πούμε ζωντανά, λίγο μετά τις έξι...σεντονιστείτε και συντονιστείτε!:-DΤρίτη, 6 Οκτωβρίου 2009

Θα ρθει καιρός....


Είναι γεγονός που η μνήμη μου με απατά διαρκώς...θα έλεγα δε πως τελευταία παρά έχει γίνει αλανιάρα...

Ξέχασα λοιπόν ν' ανεβάσω το ποίημα της Κατερίνας Γώγου, εκείνο που είχαμε διαβάσει στην εκπομπή της προηγούμενης Παρασκευής...κάποιος ακροατής το είχε ζητήσει.
Κάλλιο αργά, παρά αργότερα πάντως...


Θα 'ρθει καιρός
που θ' αλλάξουν τα πράγματα
να το θυμάσαι Μαρία
θυμάσαι Μαρία στα διαλείμματα
εκείνο το παιχνίδι που τρέχαμε
κρατώντας τη σκυτάλη
Μη βλέπεις εμένα μην κλαις
εσύ είσαι η ελπίδα
Άκου, θα 'ρθει καιρός
που τα παιδιά θα διαλέγουν γονιούς
δε θα βγαίνουν στην τύχη
δεν θα υπάρχουν πόρτες κλειστές
με γερμένους απ' έξω
και τη δουλειά θα τη διαλέγουμε
δε θα 'μαστε άλογα
να μας κοιτάνε στα δόντια
Οι άνθρωποι, σκέψου,
θα μιλάνε με χρώματα
κι άλλοι με νότες
να φυλάξεις μοναχά
σε μια μεγάλη φιάλη με νερό
λέξεις κι έννοιες σαν κι αυτές :
απροσάρμοστοι, καταπίεση,
μοναξιά, τιμή, κέρδος, εξευτελισμός
για το μάθημα της Ιστορίας
Είναι Μαρία, δε θέλω να λέω ψέματα,
δύσκολοι καιροί και θα' ρθουνε κι άλλοι
δε ξέρω, μην περιμένεις κι από μένα πολλά
τόσα έζησα, τόσα έμαθα, τόσα λέω
κι απ' όσα διάβασα ένα κράτησα καλά
Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος
Θα την αλλάξουμε τη ζωή...παρ' όλα αυτά Μαρία.


Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

Κάτι τους δένει...


Χε,χε...μπορεί να είναι Δευτέρα , δηλαδή η πρώτη εργάσιμη της εβδομάδας αλλά...υπάρχει ενα αλλά:-)
Πριν μια ωρίτσα έφτασα στο σπίτι και η αλήθεια είναι πως μια κούραση την έχω, παρ' ολα αυτά δεν θα κοιμηθώ και αύριο πρωί-πρωί, λίγο μετά τις 6 θα τα πούμε ραδιοφωνικώς απο τους 105,5 στο Κόκκινο...Θηρία Ενήμερα σε πλήρη σύνθεση.Σαν ήλιος καίει, λάμπει σαν γυαλί...
μου το'πες τότε, δεν κρατάει πολύ...

-R-
Όσοι αγαπάνε κι όσοι πονάνε
τα μάτια κλείνουν και γελάνε
κάτι τους δένει και μοιάζουν ξένοι
τα χέρια ανοίγουν και πετάνε...

Ποιά μοίρα παίζει και γελάει με μας...
δεν έχεις τώρα πουθενά να πας...

Όσοι αγαπάνε κι όσοι πονάνε
τα μάτια κλείνουν και γελάνε
κάτι τους δένει και μοιάζουν ξένοι
τα χέρια ανοίγουν και πετάνε...

Δεν έχω φύγει, είμαι ακόμα εδώ...
μια μέρα θα'μαι όνειρο κι εγώ...

Όσοι αγαπάνε κι όσοι πονάνε
τα μάτια κλείνουν και γελάνε
κάτι τους δένει και μοιάζουν ξένοι
τα χέρια ανοίγουν και πετάνε...

Όσοι αγαπάνε κι όσοι πονάνε
τα μάτια κλείνουν και γελάνε
κάτι τους δένει.... και πετάνε...

"Κάτι τους δένει"
Ενδελέχεια

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2009

Πατσαβούρα ή σαβούρα;Βρίσκομαι στο γραφείο, όλα μοιάζουν ήρεμα και χαλαρά...μάλλον θα φταίνε οι εκλογές. Εχω βγεί εκτός προγράμματος...Μπαινοβγαίνω στο site του ΠΑΣΟΚ μπας και με βάλει σε πρόγραμμα....τίποτα...μόνο κάτω δεξιά βλέπω ενα σημείο που γράφει "ΟΙ 100 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ", αλλά αυτά που γράφει μας τα χει πει ο ΓΑΠ πολλές φορές...τίποτα δηλαδή.Μηδέν εις το πηλήκιον

Δεν βλέπω το site να "ματώνει" ...

@ Ετοιμαστείτε για μια ώρα μαγείας και υπνωτισμού! Από την επόμενη Τρίτη και κάθε Τρίτη, μια μέρα μετά τον άνεμο της αλλαγής που θα πνεύσει -λαού θέλοντος:-)-και θα φουσκώνει μυαλά, εεε συγγνώμη πανιά ήθελα να πω, ο άνθρωπος που άλλαξε το "ρου" της δημοσιογραφίας-το"ρου" , το έκανε "κου" και επομένως αποκτήσαμε "δημοσιογκαφία"- θα βρίσκεται στη μικρή μας οθόνη απο τις 21.00 εως τις 22.00!!!

Ακόμα δεν καταλάβατε ε;

Καλά, ας το πάρει ο Βοϊδομάτης: Μιλάμε για τον Γιώργη τον Αυτιά!

Τι θα κάνει;

Ειλικρινά δεν γνωρίζω...αλλά με τρομάζει ο τίτλος της εκπομπής του "Σε κοιτάζω στα μάτια" θα λέγεται!
Μπρρρρρ....!!!! Ευτυχώς θα είναι πριν τις 00.00....

*** "Την παράδοση που ξεκίνησε στο Ιράκ... τίμησε φοιτητής στην Κωνσταντινούπολη εκσφενδονίζοντας ένα αθλητικό παπούτσι κατά του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν στη διάρκεια ομιλίας του σε πανεπιστήμιο.

Το παπούτσι δεν βρήκε το στόχο του και το προσωπικό ασφαλείας μετέφερε το δράστη έξω από το αμφιθέατρο του πανεπιστημίου.

O φοιτητής κατέβηκε τρέχοντας τα έδρανα φωνάζοντας «ΔΝΤ έξω από την Τουρκία» προς τον Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος ολοκλήρωνε εκείνη την ώρα την ομιλία του.

Στη συνέχεια πέταξε ένα άσπρο αθλητικό παπούτσι κατά του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, ο οποίος παρέμεινε ήρεμος και χαμογελαστός."

in.gr

@ Κανονικά έπρεπε να βγάλει τα παπούτσια και να του τα δώσει στο χέρι μ' αυτά που άκουσε ο άνθρωπος!

@Διλημματίας και ο Καραμανλής. "Ειλικρίνεια ή εύκολες υποσχέσεις"; Τώρα σώθηκες Κώστα μου! Το εξαντλήσαμε το θέμα...βάλε μας κάτι άλλο όπως..."Ραφήνα ή Καστρί", "χαλβάς ή λαπάς", "γραβιέρα ή τουλουμοτύρι", "χοιρινό ή μοσχάρι", "σουτζουκάκια ή κεφτεδάκια" να μας δυσκολέψεις λίγο, να πιάσουν και τόπο τα διλήμματα.

@ Μπήκα πάλι στο ηλεκτρονικό σπίτι του ΠΑΣΟΚ...τίποτα! Ρε Γιώργο, αν είναι πολλές οι 100 μέρες-πόσο μάλλον τα 3-4 χρόνια- φτιάξε πρόγραμμα για μια εβδομάδα! Έχουμε και δουλειές...

καλό μήνα είπαμε; Δεν είπαμε!

Καλό μήνα λοιπόν !!!:-D