Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ρεντίκολο γεννιέσαι ή γίνεσαι;



"Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια" λέει ενα παλιό ρητό.


Στις μέρες που διανύουμε το παραπάνω, μπορεί να εκσυγχρονιστεί και να γίνει " Ενας πρωθυπουργός δεν φτάνει να είναι γελοίος, πρέπει και να το διατυμπανίζει κιόλας"!


Οχι, δεν εννοούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό-για την ώρα τουλάχιστον-αλλά τον Ιταλό Μπερλουσκόνι, που είναι τόσο γελοίος και αναίσθητος, που καταντά επικίνδυνος για την ψυχική υγεία-αν οχι και τη σωματική-των πολιτών της χώρας του.


Βγαίνει λοιπόν ο.... Ραταπλάν της εξουσίας και συνιστά τα εξής στους σεισμοπαθείς κατοίκους της Λ' Ακουίλα: "Να δουν, λέει, την προσωρινή διαμονή τους στις σκηνές σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ. " (!!!!)


"Δεν τους λείπει τίποτα, συνεχίζει, έχουν ιατρική φροντίδα, ζεστό φαγητό...Βεβαίως η στέγασή τους στις σκηνές είναι προσωρινή, όμως κι΄ αυτό θα πρέπει να το θεωρήσουν σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ", ενω συμπλρώνει "πως έτσι θα έχουν την ευκαιρία να διαμείνουν δωρεάν σε πολυτελή ξενοδοχεία" (!!!!)


Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι νεκροί απ' τον σεισμό έχουν ξεπεράσει τους 260, οι άστεγοι τους 17.000-που έχουν χάσει τα πάντα κάτω απ' τα ερείπια -και οι αγνούμενοι τους 15.
Χώρια οι βαριά τραυματισμένοι.


Μπράβο, Σιλβιο, είσαι άξιο τέκνο της Μαρίας Αντουανέτας που αναρωτιώταν η καψερή γιατί δεν τρώει ο λαός παντεσπάνι, αφού ψωμί δεν έχει.


Κάτι ήξεραν οι τρίχες του Ιταλού πρωθυπουργού που εγκατέλειψαν νωρίς το ακατοίκητο κεφάλι του. Δυστυχώς η γλώσσα, παρέμεινε στη θέση της.


Αντε να δούμε τί άλλο μένει ν' ακούσουμε απο το στόμα των βλήτων της πολιτικής και της εξουσίας -εγχώριων και μη.


2 σχόλια:

  1. Μέρες έχω να σας μιλήσω αδέλφια!
    Και μου λείψατε!
    σας φιλώ με κόκκινα αεράτα φιλιά!
    υ.γ. για τον μπαρμπα Σύλβιο, ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Κόκκινο Μπαλόνι, βασικά όλοι έχουμε χαθεί με κάποιον τρόπο, κατι η αναμονή των πασχαλινών διακοπών, κάτι η κούρασηε, δε θέλει και πολύ:-)
    Υπομονή...όπου να ναι θα ξεκουραστούμε λιγάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή