Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Πάει κι αυτή η Κυριακή...


Γύρω της και εντός...

Ωραία, "πήξαμε" και το Σαββατοκύριακο, αλλά μήπως να κάναμε και στα πεταχτά καμιά ανάρτηση;

**Απόφαση ευθύνης ζήτησε από τους πολίτες ο πρωθυπουργός, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ.
Ο Κ.Καραμανλής δήλωσε ότι πάντα υπάρχουν πικρίες, αλλά ο λαός θα πρέπει να σταθμίσει τα σημαντικά από τα ασήμαντα.

@ Χμμμ...αυτά συμαβαίνουν Κώστα μου όταν έχεις "σχέσεις αγάπης" με το λαό...πικραίνεσαι πάντα στην επόμενη κάλπη ,ακριβώς γιατί ο λαός έχει την τάση να σταθμίζει τα σημαντικά απο τα ασήμαντα! Τώρα είναι λύση ο Γιώργος, θ' αναρωτηθεί κανείς και με το δίκιο του....τί να σας πω...όταν "στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος" φαίνεται η πλειοψηφία του λαού να τον προτιμά μέχρι να στραβωθεί κι αυτός με τη σειρά του απο την εξουσία και να βρεί ο άλλος το φως του για να ξανακυβερνήσει....

** Σε ισχύ τίθεται από τη Δευτέρα το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων. Σύμφωνα με αυτό οι τιμές σε 185 φάρμακα μειώνονται έως και 30%. Πρόκειται κυρίως για καρδιαγγειακά, αντιβιοτικά και για την υπέρταση.

@ Να μην ξεχάσω να ενημερώσω τους γονείς μου...για ηρεμιστικά δεν λένε τίποτα...μάλλον θα έχουν κατανάλωση τον τελευταίο καιρό και δεν συμφέρει φαίνεται.

**Σαν δύναμη ευθύνης και προοπτικής που δεν διστάζει να λάβει δύσκολες αποφάσεις, σε αντιδιαστολή με το ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε τη Νέα Δημοκρατία ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας την Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

@ Αν έλειπε η λέξη "πρωθυπουργός" απ' την συγκεκριμένη παράγραφο που κάναμε copy-paste απ' το skai.gr θα έβαζα στοίχημα πως 5 χρόνια η Ν.Δ ήταν στην αντιπολίτευση!
Απο "δύναμη και αίσθημα ευθύνης" χορτάσαμε...κάποιος να την αναλάβει σοβαρά την ευθύνη όμως δεν υπήρξε Κώστα μου!

@ Αύριο το ντιμπέϊτ των "6", μεθαύριο των "2"...οψόμεθα...

@Και κάτι τελευταίο....



"Οικοδομικές εργασίες"

Αϊντε καλή μας νύχτα και καλή μας εβδομάδα...σας περιμένουμε αύριο λίγο μετά τις έξι....:-)

1 σχόλιο:

  1. To debate έλκει την καταγωγή του από την Αρχαία Ελλάδα· τότε που η επίδειξη επιχειρημάτων ήταν η μεγάλη χαρά των «καθωσπρέπει» πολιτών. Οι σοφιστές εξαρτούσαν τη φήμη και το κύρος τους από τα επιχειρήματα, ενώ η ουσία των απαντήσεων δεν είχε μεγάλη σημασία.
    Στους πλατωνικούς διαλόγους η τεχνική της αξιοποίησης των επιχειρημάτων για να ποδηγετηθούν γνώμες και συνειδήσεις φτάνει στο απόγειό της και τίθεται στην υπηρεσία, θα λέγαμε, κοσμοθεωρίας: κάθε ένας από τους συμμετέχοντες αναπτύσσουν τις απόψεις τους, ξαπλωτοί στα ανάκλιντρα, υφίστανται τις διευκρινιστικές ερωτήσεις των συνομιλητών -πρόκειται για ερωτήσεις επαναφοράς-, ακολουθεί ο επόμενος και στο τέλος οι συνομιλητές συμφωνούν στην άποψη που κατοχυρώνεται με τα ισχυρότερα επιχειρήματα.
    Οι αγγλοσαξονική κουλτούρα με τη βαθιά –χωρίς αστεία- κλασική παιδεία, επαναφέρουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το σοφιστικό επιχείρημα: διαμορφώνουν το ντιμπέιτ ως άσκηση-διαγωνισμό επιχειρημάτων, που οι κανόνες δεν ενδιαφέρονται για το ποια θέση θα υποστηρίξει ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες, αλλά τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιήσουν.

    Τι ζητούν και πώς θα κριθούν αύριο οι αρχηγοί μας;

    Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή