Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Μοναχοί και παλληκάρια ....

Ειρήνη υμίν...

***Ποινή φυλάκισης ενός έτους, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 14 ζηλωτές μοναχούς της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, μεταξύ αυτών και του ηγούμενου Μεθόδιου, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, στην οποία οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν δια πληρεξούσιου δικηγόρου, αναβίωσε η κόντρα μεταξύ της νέας αδελφότητας Εσφιγμένου, που ορίστηκε από την Ιερά Κοινότητα -το ανώτατο διοικητικό όργανο της Αθωνικής Πολιτείας- και των μοναχών που αρνούνται να εγκαταλείψουν την Ιερά Μονή, παρά τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.

Για την ίδια υπόθεση, που έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από προσφυγή των μελών της νέας αδελφότητας, κάθισαν στο εδώλιο δύο αστυνομικοί για το α
δίκημα της παράβασης καθήκοντος, επειδή, κατά το κατηγορητήριο, επέτρεψαν την είσοδο Ι.Χ. αυτοκινήτου στην Ιερά Μονή, που μετέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με τελικούς αποδέκτες τους ζηλωτές μοναχούς.

Το δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών τους δύο αστυνομικούς, όπως επίσης τον οδηγό του οχήματος -πατέρα ενός εκ των εγκαταβιούντων στο μοναστήρι μοναχών- που κατηγορούταν για άμεση συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος.

@Αγαπάτε αλλήλους αδέλφια! Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός;
Μ' αρέσει πάντως αυτή η...χριστιανική αντίληψη που επ
ικρατεί σε ορισμένους μοναχούς...μέχρι και να πεθάνουν απ' την πείνα ήταν ικανοί να τους αφήσουν τους άλλους, τους "μιαρούς"...Και μετά θέλουν να διδάξουν αγάπη, μεγαθυμία, συγχώρεση και λοιπούς συγγενείς...


***Στην 57η θέση της διαφθοράς παγκοσμίως, σε σύνολο 180 χωρών, κατατάσσουν την Ελλάδα οι υποθέσεις της Siemens και των δομημένων ομολόγων, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια.

Στην ετήσια έκθεσή της η οργάνωση αναδεικνύει την πολύ στενή σχέση του επιχειρηματικού κόσμου με τη δημόσια διοίκηση, με παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές ως προς τις δημόσιες προμήθειες, την κατάργηση του ανταγωνισμού και την υιοθέτηση αδιαφανών διαδικασιών.

Αναφέρει επίσης ότι στελέχη πολυεθνικών εταιρειών δήλωσαν πως η διαφθορά αύξησε το κόστος της επιχειρηματικής δράσης τουλάχιστον κατά 10%.

@ 57η...κι αυτό γιατί ασχολήθηκαν μόνο με τη Siemens και τα δομημένα βρ-ομόλογα ...αλλιώς θα διεκδικούσαμε μια καλύτερη θέση. Κρίμα όμως...τόσος αγώνας για τη μίζα και τη ρεμούλα κι ουτ' ενα παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν είναι άξιοι να διοργανώσουν! Ν' ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος και να νιώσουμε υπερήφανοι ως Έλληνες...κρίμα!

Κι ενώ συμβαίνουν ολα αυτά, ο Γιώργος σκίζεται στο New York εκτελώντας τα καθήκοντα του, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Τρέχει, κάνει επαφές και ψάχνει να βρεί ποιό μοντέλο ανάπτυξης θα μας κουβαλήσει στο Ελλάντα για να μπορέσει κάποια στιγμή ν' αλλάξει η χώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε τα εξής:" είναι ανάγκη να αλλαχθεί το μοντέλο της ανάπτυξης, ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, μια νέα συμφωνία που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη, την οικογένεια και συμφιλιώνει την παραγωγή, την οικονομική ανάπτυξη με τη φύση, με το περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε ριζικά διαφορετικές αποφάσεις για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας, των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και την άλλη να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία".

Απαντώντας σε ερώτηση, πώς σχολιάζει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι απούσα από τη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο κ. Παπανδρέου είπε: "Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι απούσα από πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός ότι, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου είμαστε εδώ, δείχνει κάτι".
@ Μη φοβάσαι Γιώργο! Όπου να ναι θα σημάνουν οι καμπάνες και τότε εδω είμαστε για να διαπιστώσουμε τι πραγματικά έχεις σκοπό να κάνεις και τι απ' όσα μελετάς θα σε αφήσουν να κάνεις οι συνάδελφοι εντός ΠΑΣΟΚ και πως θα το δικαιολογήσεις.

Διότι αν καλομάθει η γριά στα σύκα, τι κι αν της κόψεις τη συκιά, κάπου θα βρεί να κλέψει!



Πράσινη ανάπτυξη...


*πηγή ειδήσεων in.gr-skai.gr


1 σχόλιο:

  1. Παρακολουθώ και γω ανελλειπώς την εξέλιξη της επιστροφής του Γιώργου απ το Λονδίνο με το ποδήλατό του. Αξιοθαύμαστος πραγματικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή