Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Delivery Boys and Girls

Ιπποτικό delivery


Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος...

Αυτή η πρόταση γυρίζε στο μυαλό μου όση ώρα παρακολουθούσα-αποσπασματικά-το delivery των υπουργείων απο τον απερχόμενο στον ολοκαίνουργιο υπουργό και στο ανοικτό υπουργικό συμβούλιο του ΓΑΠ παρουσία δημοσιογράφων και του Συνήγορου του Πολίτη.

Στις ομιλίες των απερχόμενων διέκρινα εναν κοινό παρανομαστή. Δήλωναν με όλη τη δύναμη της φωνής και της ψυχής (;) τους πως θα είναι δίπλα στους καινούργιους υπουργούς για να τους βοηθήσουν, να τους συμβουλέψουν, να κάνουν ο,τι μπορούν για να τα πάνε καλά στο υπουργείο τους.

Για μια στιγμή και με τόσο καλά λόγια που άκουγα να λένε οι μεν στους δε, ξεχάστηκα. Νόμιζα πως ξαφνικά παρακολουθούσα μια παράδοση-παραλαβή υπουργείων ενω κοιμόμουν κι ονειρεύομουν.

Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος...

Αφού βρε άνθρωποι συμπαθιέστε τόσο πολύ και αλληλοθαυμάζεστε, τότε προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός στα έδρανα της Βουλής και στα πολιτικά πεδία;

"Άλλο αυτό", θα μπορούσε πιθανόν ν' απαντήσει κάποιος απ' αυτούς.
"Πολιτικός πολιτισμός", ενδεχομένως θα απαντούσε κάποιος άλλος.

Ξαφνικά δηλαδή οι μεν και οι δε ανακάλυψαν τον πολιτικό πολιτισμό. Οι μεν απερχόμενοι έχοντας υποστεί ιστορική συντριβή κι έχοντας την ήττα εν είδει ουράς στα σκέλια, οι δε φρεσκο-ορκισμένοι έχοντας τον αέρα του απόλυτου νικητή και σωτήρα.

Με δυο λόγια, άλλη μια φορά ψεύτικα χαμόγελα και κολακείες, πολιτική δηλαδή, έτσι όπως την καταλαβαίνουν και την εξασκούν τα πρόσωπα που γνωρίσαμε μέσα απο τις κυβερνήσεις ολα αυτα τα χρόνια.

Ο Μαρκογιαννάκης αναγνώρισε στον Χρυσοχοϊδη πως ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε το αξιοκρατικό σύστημα στην αστυνομία. Άλλα θυμάμαι να λένε κι ο Χρήστος κι ο Προκόπης πριν λίγους μήνες.

Ο Αβραμόπουλος θέλει να συντρέξει την Ξενογιαννακοπούλου και εξήρε το έργο του αείμνηστου Γενηματά, πατέρα της υφυπουργού Φώφης.

Κοντέψε να πάθω vertigo απο τη χρυσόσκονη που αμόλησε στον αέρα η νέα κυβέρνηση κι απο την ισχυρή δόση πολιτικού πολιτισμού που μας ενστάλαξε ως κολλύριο στα μάτια η απερχόμενη κυβέρνηση.

Αφήστε δε που σήμερα η μέρα μου είναι δύσκολη και συγκινησιακά φορτισμένη, με αποτέλεσμα να τρέξουν δάκρυα την ώρα που έβγαζε λόγο η Φώφη!
Ενα κρύο ντουζάκι με επανέφερε στην πραγματικότητα, έφυγε η χρυσόσκονη, μου πέρασε το vertigo κι έμεινα μόνη σε απόλυτη διαφάνεια σκέψης.

Για την ώρα βρισκόμαστε στη μεταβατική περίοδο, απο το "σεμνά και ταπεινά" της ΝΔ-Καραμανλή, στο "είμαστε οι αντιεξουσιαστές της εξουσίας" του ΓΑΠ- ΠΑΣΟΚ.

Σε λίγο καιρό που θα έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός της χρυσόσκονης και θα έχουν στεγνώσει τα σάλια των δημοσιογράφων, των εφημερίδων κλπ. απ' το πολύ γλείψιμο, όταν το ΓΑΠ-ΠΑΣΟΚ θα περάσει απο τον πρόλογο, στο κυρίως θέμα και στην πρακτική εφαρμογή τότε βλέπουμε.

Ο χρόνος θα δείξει ...και φεύγει γρήγορα ο ζαβολιάρης.


2 σχόλια:

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ :
    Αυτούς τους "αντιεξουσιαστές" θα τους αναλάβει προσωπικώς ο Κύριος Βούγιας (γιατί τους άλλους ξέρω τους έχουν πάρει εργολαβία κανάλια και ΜΑΤ)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε "αμ", καλημέρα. Πιστεύω πως οι συγκεκριμένοι "αντιεξουσιαστές" θα αυτοκαταστραφούν απο μόνοι τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή