Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Οι πορείες σήμερα....


Απο το tvxs.gr

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα, στα Εξάρχεια. Στους δρόμους κατεβαίνουν οι μαθητές και οι φοιτητές και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα η μαθητική και φοιτητική κοινότητα έχει δώσει ραντεβού στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Επίσης, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας, προκειμένου και οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Παναττική στάση εργασίας κηρύσσει και η ΑΔΕΔΥ σήμερα Δευτέρα από τις 12:00 ως τη λήξη του ωραρίου.

Καταλήψεις

Στο μεταξύ υπό κατάληψη παραμένουν η Νομική και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο. Συνεχίζονται οι καταλήψεις

Υπό κατάληψη παραμένουν η Νομική και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μικροεπεισόδια σημειώνονταν έως αργά το βράδυ της Κυριακής γύρω από το Πολυτεχνείο. Τα ξημερώματα της Δευτέρας κατέβηκε το κοκκινόμαυρο πανό από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 50 σχολές σε όλη τη χώρα παραμένουν υπό κατάληψη, την ίδια στιγμή που υπό κατάληψη βρίσκονται και 400 σχολεία. Σε νέες γενικές συνελεύσεις στις σχολές θα ληφθεί η απόφαση για συνέχιση ή μη των καταλήψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου