Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Μπιζουδάκια απ' του Τύφους...*



Της Μπούλικας Μιχαλοπούλου

Καθημερινά απο Δευτέρα έως Παρασκευή απο τις 07.30 έως 08.00 στους 105.5 στο Κόκκινο.


03/05/2010

Η περιγραφή των μέτρων της έκθετης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ως "επιστροφή στον Μεσαίωνα" αποδεικνύεται τελικά αδύναμη...

Είμαστε ακόμη πιο πίσω, άνθρωποι και δικαιώματα έχουν οδηγηθεί στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο των αγορών που θα ανανεώνεται ανα τρίμηνο.

Οι δανειστές μας θα περνούν απ' τον "πάγκο" για να δουν αν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι δουλεύουν για να μπορούν να πληρώνουν τους τόκους των χρεών που δεν προκάλεσαν, για να δούν αν αντέχουμε κι άλλες βουρδουλιές...

Κι όπως οι σκλάβοι δεν δικαιούνται για να ομιλούν , έτσι πρέπει να επιβληθεί σιωπή σε όλη την αποικία, να συμφωνήσουμε άπαντες, όπως μας προτείνουν οι ακριβείς μας προστάτες, οτι αποδεχόμαστε αγόγγυστα και χωρίς διαμαρτυρία την έκθεσή μας στον "πάγκο".

Γνωστά πλέον τα μέτρα, τα ακούσαμε και θα τα ξανακούσουμε, εκείνο που δεν ακούσαμε απο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είναι τα μέτρα για φορολόγηση της εκκλησίας ή περιορισμού των εξοπλιστικών δαπανών.

Έμποροι όπλων και παπάδες πρέπει να διασωθούν, μισθωτοί και συνταξιούχοι οχι.

Το εφτάμηνο έργο μυστικών και ψεμμάτων απο την κυβέρνηση συνεχίζεται. Φτηνό επικοινωνιακό τέχνασμα η δήθεν μάχη στις διαπραγματεύσεις για να μην καταργηθούν 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα...ήρθε η τρόϊκα για να τους διαψεύσει!

Μυστικές κρατήθηκαν για την ώρα οι μεγάλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις...τα 560 ευρώ για τους νεοπροσλαβανόμενους, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η καθιέρωση μαθητείας...

Στο χρέος που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση αναφέρθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, σπεύδοντας να τονίσει, έτσι για να μην τρέφουμε αυταπάτες περί δικαιοσύνης, οτι τώρα δεν είναι η ώρα για αναζήτηση ευθυνών.

Το σαν σήμερα μετά απο χρόνια θα μπορούσε να καταλήγει ως εξής: "Όταν ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου υπέγραψε τη χρεωκοπία των Ελλήνων πολιτών το ημερολόγιο έγραφε 2 Μαϊου 2010"....

Και επειδή το μόνο που απέμεινε να φοβόμαστε είναι να μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι,
ο μόνος είναι αυτός δρόμος είναι αυτός των κινητοποιήσεων.

* Το όνομα "Τύφους", παρμένο απο τις περιπέτειες του Αστερίξ του Γαλάτη, στριφογύριζε στο μυαλό της Μπούλικας απο το πρωί...νομίζουμε πως ο τίτλος θα της αρέσει:-)

Κατά τα άλλα...

Ες αύριον αδέρφια...λίγο μετά τις έξι στον αέρα της πόλης ...για όσο τουλάχιστον παραμένει κι αυτός δωρεάν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου