Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Στο Σύνταγμα με ...βατραχοπέδιλα!

Βατραχοπέδιλα - στιλέτο
Μια σικάτη πρόταση για την πλατεία Συντάγματος

Πρωϊνό Κυριακής μετά την καλοκαιρινή μπόρα του Σαββάτου...πες-πες ο Τραπεζιώτης μια βδομάδα τώρα, τον έψησε τελικά τον καιρό να βρέξει!

Πρωϊνό Κυριακής λοιπόν με καφέ , τσιγάρο και ραδιόφωνο, λίγο πριν την ανάγνωση των Κυριακάτικων εφημερίδων, χωρίς τηλεόραση και ειδησεογραφικά πρωϊνάδικα.
Άλλωστε το βραδάκι τα "νέα" θα παρελάσουν ένα-ένα απο το σαλόνι, στο συμπυκνωμένο "δελτίο των 8"... το χρυσό απ' εξω και βελούδο-μπλέ απο μέσα φέρετρο του "βασιλιά της Pop",-καημένα μου σκουλίκια, δύσκολος μεζές ο...βασιλιάς, θα μπορούσε, ίσως, η "Coca Cola - πάει με όλα" να φτιάξει ενα διαφημιστικό σποτάκι για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά μπορεί να έχει επιπτώσεις στις πωλήσεις οπότε...

Κατά τα άλλα, η βόμβα στους Αμπελόκηπους, η απαγωγή του Παναγόπουλου και η ομάδα οργανωμένου εγκλήματος που κρυβόταν πίσω της-, το εισιτήριο που πληρώνει ο λαός για να κάνει το μπάνιο του στις "ελεύθερες" παραλίες της Αττικής, δάνεια, επιτόκια, μίζες, πυρκαγιές και άλλα πολλά "ευχάριστα" νέα, θα χτίσουν πετραδάκι-πετραδάκι τον εφιάλτη της νύχτας.

Κάποια στιγμή θα ξημερώσει ο Αύγουστος των διακοπών και της χαλάρωσης, δεν μπορεί!

Κι ενω σκέφτεσαι ολα αυτά, έρχεται ενα email απο φίλο σου καλό κι αγαπημένο κι αρχίζεις να έχεις ενοχές που τολμάς να σκέφτεσαι τις διακοπές του Αυγούστου!

"Ως γνωστόν", μου γράφει ο φίλος μου, "τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, αλλά κι αυτό τώρα τελευταία, εν Ελλάδι, τείνει να γίνει όνειρο θερινής νυκτός!" Και συνεχίζει " θες τα οικονομικά προβλήματα, θέλεις η καχυποψία, πως κάποιοι περιμένουν τα "μπάνια του λαού" για να περάσουν ύποπτους νόμους και νομοσχέδια, έρχεται ο Αύγουστος και είμαστε μες την καχυποψία για το τι θα φέρει ο Σεπτέμβρης...να δείς πως το λέει ένα τραγούδι..."οταν εσύ κοιμάσαι, άλλοι γράφουν ιστορία και κάποιος παίζει τη δική σου την ζωή" .

Μάλιστα, το πιασα το υπονοούμενο...

Δεν έχει άδικο, βέβαια,ο καλός μου φίλος, αλλά, αν είναι έτσι, τότε να μείνω εδω και να κάνω διακοπές-καραούλι έξω απ' τη Βουλή με βατραχοπέδιλα, μάσκα και αναπνευστήρα και να εξερευνώ τον "μαγικό κόσμο του βυθού" στα σιντριβάνια του Συντάγματος!

Δυστυχώς, λέω εγώ, "οι δαίμονες" δεν πάνε διακοπές, οπότε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι, ας τους πολεμήσουμε ξανά απο Σεπτέμβρη...ή και στις διακοπές, αν προκύψει!

Αν υπάρχει άλλη λύση ή χρυσή τομή, παρακαλώ, ενημερώστε με!

Ασε, φίλε μου, που το να καταφέρεις να πας διακοπές τη σήμερον είναι απο μόνο του μια ανατρεπτική πράξη!
Σε φορτώνουν σαν γαϊδούρι όλο το χρόνο, κάθε χρόνο και συ, λαέ βασανισμένε, βρίσκεις τον τρόπο ν' αποδράσεις και περάσεις μερικές μέρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης!

Και τώρα η ..."επανάσταση" μετακομίζει και πάει κουζίνα!

Αυτά προς το παρόν...

Καλημέρα σε όλους!

και μια unisex εκδοχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου