Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009
Περαστικά μας...
* Ε-rage
"Ευλογία και κατάρα" αποτελεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής για όλους όσους τον χρησιμοποιούν. Ο υπολογιστής μπορεί να διευκολύνει σημαντικά στη δουλειά, να βοηθήσει στην ενημέρωση και να ψυγαγωγήσει αλλά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να σε κάνει... έξω φρενών χάνοντας πολύτιμα δεδομένα ή χαλώντας στην πιο ακατάλληλη στιγμή.
Και τότε η "χειροδικία" κατά του "δημιουργήματος του σατανά" είναι κοντά. Σταθείτε όμως. Γιατί η οργή σας μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο!
Τα τραύματα που έχουν υποστεί ασθενείς επιτιθέμενοι στους υπολογιστές τους βαπτίστηκαν από τους Αυστραλούς "Οργή του υπολογιστή" (Ε-rage) και αυξάνονται σημαντικά χρόνο με το χρόνο.
Φέτος στην Αυστραλία οι τραυματίες των υπολογιστών παρουσίασαν αύξηση 34% σε σύγκριση με πέρσι και ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες.
Οι χρήστες των υπολογιστών, όπως λένε οι υγειονομικές αρχές, εξοργίζονται όταν η συσκευή τους παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα.
Στην οργή τους πάνω γρονθοκοπούν ή κλωτσούν τη συσκευή και κάποιες φορές την πετάνε κάτω.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να χαλάσει η συσκευή αλλά να τραυματιστούν και οι ίδιοι που πάνε στα νοσοκομεία με τραύματα σε χέρια, πόδια ακόμα και στο κεφάλι!
www.skai.gr
---Για το καλό σας:
Την επόμενη φορά που θα θυμώσετε με τον υπολογιστή σας, μιλήστε του τρυφερά και υποσχεθείτε του ενα γλυφιτζούρι τεκίλας! Θα εντυπωσιαστείτε απο το αποτέλεσμα!
(καλού κακού έχετε πρόχειρη την βαριοπούλα, για παν ενδεχόμενο)
* Burnout Syndrome
H επαγγελματική εξουθένωση (burnout) συνιστά μια χρόνια κατάσταση, κατά την οποία ο εργαζόμενος χάνει κάθε ενδιαφέρον για την εργασία του, γεγονός που μπορεί να επιφέρει σοβαρή κρίση στη ζωή του. Oι επιπτώσεις της μεταφράζονται σε υπερβολική κόπωση, χαμηλή προσπάθεια, σύγκρουση ρόλων, "εκπτώσεις" στην ποιότητα και ποσότητα της εργασίας που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην εγκατάλειψή της.
Το σύνδρομο burnout ή ολοκληρωτικής εξάντλησης , αποτελεί μια μακροπρόθεσμη αντίδραση στο επαγγελματικό stress και εμφανίζεται κυρίως σε άτομα που ασκούν κοινωνικό λειτούργημα.
Έχει περιγραφεί ως ένα τρισδιάστατο σύνδρομο : εξάντληση, αποπροσωποποίηση κι αίσθημα αναποτελεσματικότητας αποτελούν τις συνιστώσες του.
Το αίσθημα αναποτελεσματικότητας οφείλεται στη μείωση των επαγγελματικών επιδόσεων και αντικατοπτρίζει τη χαμηλή αυτοεκτίμηση του πάσχοντος.
Η αποπροσωποίηση , η τρίτη συνιστώσα του συνδρόμου , αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης της επιβαρυμένης ψυχολογικής κατάστασης και των έντονων συναισθημάτων που δεν εκδηλώνονται και εκφράζεται με συναισθηματική απομάκρυνση , αδιαφορία , προσβλητική συμπεριφορά και κυνισμό προς τους ανθρώπους αλλά και προς την εργασία.
http://e-physician.blogspot.com
-Χμμμμ....μου μυρίζει καμένο!!!
Όπως θα διαπιστώσατε διαβάζοντας το παραπάνω άρθρο, η "εξάντληση" δεν αναλύεται γιατί τα συμπτώματά της είναι αυτονόητα!
Συμπέρασμα:
Αν είναι να συνεχίσεις το "κάψιμο", μην σπάσεις τον υπολογιστή!
Σπάσε το κεφάλι σου!
Εκτός κι αν παίρνει αναβάθμιση, οπότε ...βουουουρρρρρρρρρρρρ!!!!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Τι ωραια που τα γράφεις και τα λες!Διαθέτεις "γλωσσα" και "πενα".Ενας άλλος γνωστός φιλόσοφος, ο Κομφούκιος έλεγε "Αγάπα αυτό που κάνεις γιά να μην αναγκασθείς να δουλέψεις ποτέ".
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίκουρε ο Κουμφούκιος όταν το έλεγε αυτό προφανώς δεν είχε υπ' όψην του σε πιο σημείο μπορεί να φτάσει η ξεφτίλα του είδους μας...οχι πως διαφωνώ μαζί του....το αντίθετο μάλιστα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πιο απαισιόδοξη εκδοχή λοιπόν του παραπάνω αποφθέγματος είναι
"Αγάπα αυτό που κάνεις, αλλά να ξέρεις πως επειδή ακριβώς το αγαπάς, μπορεί να σου βγεί ξυνό και να πικραθείς διπλά"!
Για να εξηγήσουμε, τώρα, πως θα το αποφύγουμε αυτό, θα χρειαστεί να γράψουμε κι άλλα αποφθέγματα και στο τέλος τα σχόλια θα μοιάζουν με την Πάπυρος, Λαρούς, Μπριτάνικα:-)
Αυτο βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό..
Κατα τα αλλά σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά εγω έγραψα τα λιγότερα στο συγκεκριμένο Post....τα περισσότερα είναι απο αλλού όπως βλέπεις.