Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Κάθε πέρσι και καλύτερα....


"Τις Κυριακές απο παιδί τις σιχαινόμουνα"...λένε οι Κατσιμιχαίοι και δικαιολογούν την άποψή τους στο ομώνυμο τραγούδι που ξεπήδησε μέσα απ' τα "Ζεστά Ποτά" το 1987, αν δεν με απατά η αλανιάρα μνήμη μου.
Η αλήθεια είναι πως οι Κυριακές είναι περίεργες και έχουν μια μελαγχολία σε αντίθεση με τα Σάββατα που είναι απο χαρούμενα εως και χαζοχαρούμενα.

Είχα καιρό να πάω σινεμά βράδυ Σαββάτου μαζί με όλον τον κόσμο και να περιμένω στην ουρά για να μπώ στην αίθουσα προβολής . Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ τη σαββατιάκη πολυκοσμία, αλλά αν μου προκύψει, χαλαρώνω και παρακολουθώ διακριτικά τις αντιδράσεις, τις συζητήσεις των γύρω μου, οι οποίες πολλές φορές με οδηγούν σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα .


Το Avatar του Cameron ήταν εξαιρετικό απο άποψη σκηνοθεσίας και 3D τεχνολογίας, η υπόθεση ήταν αναμενόμενη όπως και τα μηνύματα της ταινίας ολοφάνερα, το σενάριο-επίσης του Cameron-δεν με άφησε ικανοποιημένη, μαγεύτηκα όμως απο τους κατοίκους της Πανδώρας και γενικότερα απο το κλίμα της ταινίας.

Κι αναρωτιόμουν "καλά τόσα λεφτά κόστισε η ταινία, γύρω στα 500 εκατομμύρια δολάρια, για ποιό λόγο ο Cameron δεν έβαλε τους καλύτερους σεναριογράφους να γράψουν το σενάριο και γύρισε το δικό του, που όπως και να το κάνουμε, εξαιρετικό δεν το λες;"

Στο διάλειμμα της ταινίας ενας ...μεγάλος γνώστης ψηφιακής τεχνολογίας και 3D animation έθαβε την ταινία στα Τάρταρα χαρακτηρίζοντας το 3D κακό...προφανώς αν είχε φτιάξει ο ίδιος τα εφέ θα τα είχε κάνει καλύτερα, αυτά ακούω και γελάω με την ψυχή μου σε κάτι τέτοιες προβολές ταινιών.



Κατά τα άλλα η ζωή συνεχίζεται σε εορταστικό κλίμα.....η Αθήνα καθάρισε απο τα σκουπίδια της και τώρα ξεκινά να βρωμίζει ο Πειραιάς απο σκουπίδια, ο προϋπολογισμός πάει να δοκιμαστεί στη Βουλή και μετά στο πετσί μας, τα Τέμπη έκλεισαν απο κατολίσθηση εδώ και μέρες και Ελβετοί επιστήμονες αναζητούν τα αίτια της κατολίσθησης. Όσο να ναι, μια κατολίσθηση αξίζει να ερευνηθεί σε βάθος απο Ελβετούς επιστήμονες.


Στη Βουλή ψάχνουν να βρούν την πατρότητα του δημόσιου ελλείμματος-μην είναι πράσινο, μην είναι μπλε-, ο Αλαβάνος έδωσε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η Ευρώπη, λέει, ζει εναν εφιάλτη απο την κακοκαιρία και τα...ακραία καιρικά φαινόμενα, ο Η1Ν1 υπάρχει περίπτωση να επανέλθει δριμύτερος μετά τις γιορτές και να μας ξεκάνει όλους, γι' αυτό πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε, ενώ ενας ανιχνευτής σε εγκατελειμμένο ορυχείο στην Αμερική κατέγραψε δύο σήματα που ενδέχεται να αποδειχθούν οι πρώτες άμεσες ενδείξεις για την ύπαρξη της φευγαλέας σκοτεινής ύλης.


Στην Κοπεγχάγη αποφάσισαν πως είναι σωστό να μην αποφασίσουν τίποτα και άρα να μην δεσμευτούν για τίποτα, έχουν, βλέπεις, όοοοοοολο τον καιρό μπροστά τους, το ΚΚΕ αμφισβητεί τις μαρτυρίες της Έλλης Παπά, ενω έλεγχος του ΕΦΕΤ αποκαλύπτει νέο διατροφικό σκάνδαλο που πρωταγωνιστούν σουσάμια με ολίγον απο περιττώματα ζώων και ηλιέλαια με ορυκτέλαιο. Προφανώς οι εταιρείες που εμπλέκονται είναι υπέρ της ανακύκλωσης!

Γιατί να μην θέλω λοιπόν να έχω κι εγω ενα Avatar σε κάποια Πανδώρα, που μέσα στο κουτί της έχουν κλειστεί όλα τα κακά του κόσμου, ενω η ελπίδα κυκλοφορεί ελεύθερη;;;

Εδώ, στην καλύτερη περίπτωση, αν τυχόν δουν την ελπίδα να κυκλοφορεί ελεύθερη, θα την συλλάβουν προληπτικά ως ταραχοποιό στοιχείο.

2 σχόλια:

  1. Αχ μωρέ θηριάκι! Αυτά τα έργα δεν τα μπορώ! Απ' ό,τι διάβασα και άκουσα πρέπει να είναι από εκείνα τα έργα που με αμηχανία προσπαθούν να πουν κάτι που δεν έχει ξαναειπωθεί... Είναι έτσι;
    ραντεβού στις 6 και κάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kyros, καλημέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!
    οχι, δεν είναι έτσι...η ταινία ούτε αμήχανη είναι, ούτε προσπαθεί να πεί κάτι που δεν έχει ειπωθεί μέχρι τώρα....δεν κομίζει γλαύκες είναι η αλήθεια αλλά η ομορφιά της στηρίζεται στα εξαιρετικά ψηφιακά εφφέ και στη δουλειά που έχει γίνει για να φτιαχτεί...δεν είναι η ταινία που θα σε συγκινήσει με μηνύματα και ανατροπές σίγουρα....
    Εγω την προσέγγισα απο τεχνική άποψη κυρίως όπου είναι αρτιότατη....

    πολλά φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή