Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Ολαρία ολαρά....


Αντί της άσπρης μέρας που δεν είδαμε....


Η αλήθεια είναι πως "μ' έτρωγαν τα χέρια μου" μέρες τώρα για την πρώτη ανάρτηση του 2010, αλλά αποφάσισα να μείνω με την...φαγούρα και να παραδοθώ ανεύ όρων στον Μορφέα με τον οποίο δεν βρισκόμαστε τακτικά τελευταία!

Εξ αιτίας του...Μορφέα λοιπόν, κατάφερα -επιτέλους!-να διαγράψω απο τον εγκέφαλό μου το μεγαλύτερο μέρος των άχρηστων πληροφοριών που είχα μαζέψει , οπότε θα πάψω να γκρινιάζω για λίγο καιρό λέγοντας "εγώ πότε θα κάνω R.E.M ;;;", τη στιγμή που άλλες στην ηλικία μου αναρωτιούνται "εγώ πότε θα γίνω μάνα;;;", μέσα σ' αυτές και η μανούλα μου , που ονειρεύεται ενα τρίτο εγγονάκι και σε κάθε προτροπή εισπράττει την απάντηση "δίκιο έχεις μαμά, αλλά που να το βρείς!".

Τέλος πάντων....

Χαμένα κορμιά...


-ΕΛ.ΑΣ το μεγαλείο σου!


Λίγο πριν φύγει το 2009, η ΕΛ.ΑΣ έδειξε πάλι το μεγαλείο της βασανίζοντας χιλιανούς και Αφρικανούς μετανάστες! Δεν ξέρω τι ακριβώς σκέφτονται στο ΥΠ. ΠΡΟ.ΠΟ , εκείνο που ξέρω είναι πως αν θέλουν να γίνει κάτι σοβαρό, θα χρειαστεί να "ξηλώσουν " και να καταδικάσουν πολύ κόσμο γιατί το χούϊ που έχουν αποκτήσει, δεν βγαίνει με τίποτα! Διάβασα πριν λίγο τη μαρτυρία του μετανάστη που ξυλοκοπήθηκε άνευ λόγου και αιτίας στο TVXS και έφριξα!

Ούπς...!

-"Μαμά μαμά, κοίτα ενα λαβράκι που διασχίζει τον δρόμο!"


Οχι τιποτ' άλλο, να πάρουμε μια γεύση για το τι μας περιμένει σε μερικά χρονάκια απο την κλιματική αλλαγή που είναι ήδη παρούσα κι ας είναι άσχετο μ' αυτήν το παρακάτω φαινόμενο! Αν νομίζουμε πως "κάνοντας την πάπια" θα τη βγάλουμε καθαρή είναι που "πήραμε τη ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή"!

Απο το in.gr

"Κατά ένα μέτρο έχει αυξηθεί η στάθμη της θάλασσας σε πολλά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει και να μοιάζουν περισσότερο με τη ...Βενετία. Στη Σύμη, δε, τα λαβράκια βγήκαν στους δρόμους και οι κάτοικοι τά ψάρευαν με απόχες!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φαινόμενο δεν σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, αλλά οφείλεται στους ισχυρούς νοτιάδες που μετακινούν μεγάλους όγκους νερού από τα παράλια της Αφρικής.

Το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο στη Σύμη, την Πάτμο, την Τήλο, την Κάλυμνο, τη Σάμο, αλλά και στα παράλια της Νοτιοδυτικής Τουρκίας. Μάλιστα, στην Αλικαρνασσό, που βρίσκεται απέναντι από την Κω, προκλήθηκαν σημαντικές καταστροφές από τις πλημμύρες.

Όπως δήλωσε στα Νέα ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, σε ορισμένες περιπτώσεις που η στάθμη της θάλασσας ανέβηκε πολύ, τα λαβράκια βγήκαν στον παραλιακό δρόμο της Σύμης και τα κυνηγούσαν οι κάτοικοι με τις απόχες!

Ιδιαίτερα έντονο ήταν το πρόβλημα στην Πάτμο, όπου τα νερά κάλυψαν όλη την παράκτια ζώνη του λιμανιού τής Σκάλας και έφθασαν μέχρι τη μικρή πλατεία του νησιού.

Έντονο ήταν, επίσης, το φαινόμενο σε Σάμο και Κάλυμνο, όπου και εκεί βρήκαν ψάρια στη στεριά, ενώ στην περιοχή Αγιος Αντώνιος της Τήλου το ύψος των νερών της θάλασσας ξεπέρασε το ένα μέτρο."


Γιατί ενα δεν είναι ποτέ αρκετό!


-Δρακουμέλ των εξακοσίων και εξήντα έξι...

Αυτό που με τρόμαξε περισσότερο απ' όλα τις τελευταίες μέρες ήταν το... come back του "You know who" παραμονή Πρωτοχρονιάς ! "Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι το 2010 θα είναι χρόνος καμπής προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο και ότι τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και ήρθε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων!"

Δεδομένου πως δεν μας είπε κάτι που δεν ξέραμε ήδη, είμαι σίγουρη, πως η πρόθεσή του ήταν να μας κοψοχολιάσει χρονιάρες μέρες και να μας γκαντεμιάσει όσο μπορεί ! Εκτός αν θέλει να γίνει "πολιτικός σεφ" και βάλθηκε να δώσει συνταγές πολιτικής μαγειρικής τούτες τις γιορτινές μέρες που διανύουμε! Τί φταίμε εμείς που η...Ψιψινέλ δεν τα κατάφερε;;;

Αμα όμως έχεις το...χάρισμα.....! :-)



2 σχόλια:

  1. αχ μέχρι να σε διαβάσω ολόκληρη θα σκάσω !!!!!!
    Ποιός είναι αυτός ο "Μορφέας" που κοιμάσαι και μαζί του και τολμάς να μας το λες και μ' αυτόν τον τρόπο ??????

    :)))))

    τα υπόλοιπα μετά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε "Αμ", καλημέρα:-) Αδύνατον να με "διαβάσεις" αφού στο τέλος, έτσι κι αλλιώς θα πάω ..."αδιάβαστη":-)

    Ο Μορφέας είναι-όπως λέγαμε και στην εκπομπή χτές- ο καλύτερος εραστής της σκληρά εργαζόμενης γυναίκας! Μαζί με τη Νυξ,τους Όνειρους, τον Φοβήτορα και τον Φάντασο το κάψαμε το πελεκούδι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή