Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Ο καιρός των ειδήσεων...

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα...



Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ

"Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Τετάρτη, εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δελτίο, προβλέπεται η εκδήλωση πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων από τις πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και στη συνέχεια στη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Το βράδυ, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 8 με 9 μποφόρ και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ."


(τον καιρό "τσιμπήσαμε"από το skai.gr)

Χωρίς να είμαι απόλυτη και αναλόγως με την έκταση των φαινομένων, έχω να παρατηρήσω το εξής:
Τα θεριά και τα πετεινά ξέρουν πως να προστατευτούν. Μιλάμε γι' αυτά που είναι ελεύθερα στη φύση χωρίς να τα έχει σκλαβώσει ο άνθρωπος στη δούλεψή του. Εμείς πάλι, οι άνθρωποι, έχοντας ξεχάσει τη φύση και την αρμονική μας συνύπαρξη μ' αυτήν, παραδομένοι στο δούλεμα της τηλεόρασης , θα φοβηθούμε μαζί με τους τηλεαστέρες μη μας πάρει και μας σηκώσει το καιρικό φαινόμενο στο διάβα του.
Να φοβάσαι, με την έννοια του σεβασμού, τη φύση και τη δύναμη που έχει είναι λογικό.

Παράλογο όμως είναι να χτίζεις εκεί που πριν ήταν ποτάμι και να διαμαρτύρεσαι όταν το ποτάμι θα έρθει φουριόζο ν' απλώσει την αρίδα του στο σαλόνι σου για να πιεί καφέ, ενώ ταυτόχρονα και πολύ ειλικρινά θα σου ζητάει συγγνώμη που άργησε να περάσει νωρίτερα!

Μετά οι τηλεαστέρες θα συνδεθούν με τους ρεπόρτερς και θ' αρχίσει να ξεχειλίζει η οργή απ' τα παράθυρα των δελτίων . Ύστερα όλα θα στεγνώσουν και η ζωή θα συνεχιστεί, όπως πάντα, μέχρι το επόμενο έκτακτο δελτίο καιρού όπου το έργο θα ξαναπαιχτεί σε επανάληψη, αλλά δεν θα εμπεδωθεί, ώστε κάποια στιγμή επιτέλους, να τελειώσουν οι παραστάσεις.



Αυτά για τον καιρό...πάμε και στις ειδήσεις τώρα:

Άνοδος των σπρεντς, ύφεση, πάγωμα μισθών, περιστολή δαπανών, ψαλίδισμα επιδομάτων, νομοσχέδιο για τους μετανάστες, αγρότες, δηλώσεις κομμάτων, ΕΕ, Τρισέ, G7, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Σου Μου Του, Σου Ξου Μου, σοκ, απεργία, αργία, χαλβάς, τουρσιά, αύξηση τιμής των καυσίμων, φορολογία, μπουρδολογία, siemens, σκάνδαλα, αηδία, άπλετο φως στην κοινωνία, γρίπη και νοσοκομεία, κλείσε το θερμοσίφωνα Μαρία, που πήγε η σύνταξη Ασπασία, πήγα για μπαλονάκι στο Υγεία, έκανε πλαστική η Ιουλία, μας πήρε και μας σήκωσε η ανία, κλείσε τα παράθυρα Βρασίδα γιατί παραφυλάνε στη γωνία οι Πρετεντέρηδες, οι αέρηδες και μια κατσιασμένη ακακία!

Ήταν το δελτίο ειδήσεων στη... σουρεαλιστική, απ το Βαρκούλα ΤιΒι.

Υ.Γ

Εξακολουθώ να θέλω απεγνωσμένα το τσαντάκι του Sport Billy και όλα τα Thundercats μαζί!


















8 σχόλια:

  1. εγώ θα ήθελα την ομπρέλα σου να την κρατάω όπου δει...
    κα σκουγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και όλα τα γκάτζετ του Σαΐνη...λέω τώρα, μιας και λέμε τι θέλουμε...ααα, κι ένα αεροπορικό εισιτήριο (2 ατόμων)για την Ταϊτή (που δεν έχει σεισμούς τώρα).
    Αυτάαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κα Σκούγκ, κι εγώ το ίδιο θα ήθελα, την ομπρέλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κόκκινο Μπαλόνι που είσαι καλέ; καλά είναι δυνατόν κοτζάμ Μπαλόνι να θέλει αεροπορικά εισιτήρια;;;:-)

    Όσο για τα γκατζετάκια του Σαΐνι δεν θα ταν κι άσχημα να τα είχαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή μέρα θηριάκια!
    Με πλάκωσε το στρώμα, και καθώς δε διαθέτω το βαλιτσάκι του σπόρ μπίλι και τα γκατζετάκια του σαϊνη στάθηκε αδύνατο να πω την καλή μέρα εκ του σύνεγγυς, όπως είχε προγραμματιστεί!
    κ. σκουγκ
    Υ.Γ. αμ δε βάρεσα εγερτήριο, αμ' τ' άκουσα κι όλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ναι, έφαγε όλη τη σπανακόπιττα αναφωνώντας θριαμβευτικά:θηριάκια,θηριάκια που σας τρώω τα πιττάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sokratis,καλά όλα όσα γράφεις, συμβαίνουν...αλλά γιατί τ' άκουσες???
    Πες μας, ν' αναλάβουμε την υπεράσπισή σου εδώ και τώρα!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος όντως ή μήπως....κα Σκούγκ??? καλά το στιχάκι είναι τέλειο...δεν πειράζει μωρέ για τα πιττάκια...εγω ακόμα δεν επιτρέπεται να φάω κανονικά, αν και λατρεύω τη σπανακόπιτα και το Θηρίο Α' δεν τρώει σπανακόπιτα οπότε μια χαρά!!!

    Ας τα φάει κάποιος να τα ευχαριστηθεί τουλάχιστον!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή