Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Η Ελλάς θωρακίζεται! Ποικιλοτρόπως....


Πολλές φορές το είπαμε πως "η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας" και είπαν στην κυβέρνηση να το κάνουν πράξη επιτέλους!

Σου λέει, οι μέρες είναι πονηρές, με τα νομοσχέδια που περνάμε κάθε τρείς και λίγο και με τη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθούμε, "τα παίρνουμε χοντρά" απο τους πολλούς που δεν τα έχουν, δικαιολογία βέβαια έχουμε, κοτζάμ οικονομική κρίση, αλλά επειδή θα τους βασανίσουμε ποικιλοτρόπως, μήπως να πάρουμε και τα μέτρα μας, να είμαστε κομματάκι πιο σίγουροι για το τομάρι μας;

Έχοντας λοιπόν στο νού τις κοινωνικές αναταραχές που ενδεχομένως να ξεσπάσουν το φθινόπωρο και επειδή τρόμαξε ο αλλήθωρος οφθαλμός τους με τα Δεκεμβριανά είπαν -εν μέσω οικονομικής κρίσης και με τους πολίτες εν μέσω νευρικής κρίσης-, να χώσουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας για πολλοστή φορά και να θωρακίσουν την...ΕΛ.ΑΣ !!!

Για το καλό μας βρε κουτό, γιατί δυσανασχετείς;

Να, κοίτα, σου δίνω και λεπτομέρειες, πριν λίγο το διάβασα στο skai.gr , στην τελική δεν θέλεις να γίνουμε Ευρώπη, ΕΜΕΙΣ, το λίκνο του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας;
Ε, αφού δεν μπορούμε να είμαστε Ευρωπαίοι σε άλλα πράγματα, ας γίνουμε στον τομέα της καταστολής τουλάχιστον!!!
Μη σου πω να τους ξεπεράσουμε κιόλας, γιατί οχι;

Διάβασε λοιπόν και καμάρωσε:

Τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου, αλλά και οι εκτιμήσεις για «θερμό» Φθινόπωρο, καθώς πολλά κοινωνικά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά, «εκτόξευσαν τον φετινό προϋπολογισμό της ΕΛ.ΑΣ στα 33 εκατομμύρια ευρώ (έναντι μόλις 5 πέρσι).
Για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας προβλέπεται η αγορά ενός μεγάλου «πακέτου» νέων τεχνικών μέσων, ενώ εξετάζονται σοβαρά οι εισηγήσεις για ενίσχυση της δύναμης των ΜΑΤ με τη δημιουργία νέων διμοιριών.

Το «πακέτο» προβλέπει μεταξύ άλλων: πυρίμαχες στολές, χειροβομβίδες με θραύσματα καουτσούκ, αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά και οχήματα καταιονισμού («κανονάκι») από το οποίο θα εκτοξεύεται νερό σε περίπτωση εκδήλωσης επεισοδίων.

Το όχημα – αξίας 380.000 ευρώ – είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί η Πυροσβεστική και αναμένεται να παραδοθεί περί τα τέλη Αυγούστου.

Για το συγκεκριμένο όχημα υπάρχουν επιφυλάξεις ως την αποτελεσματικό
τητά του, καθώς τα πιο σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια δεν ξεσπούν πλέον στη διάρκεια μεγάλων διαδηλώσεων. Θα μπορεί όμως, για παράδειγμα, να εξουδετερώνει πύρινα οδοφράγματα και να αποτρέπει εμπρησμούς καταστημάτων ή Ι.Χ.

Εξάλλου, συνεχείς είναι οι δοκιμές των διασπώμενων χειροβομβίδων καουτσούκ για να αποφασιστεί η επιλογή τους. Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, σπεύδο
υν να διευκρινίσουν ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί η προμήθεια, οι χειροβομβίδες θα χρησιμοποιούνται μόνον για αμυντικούς σκοπούς.

Πιθανότατα, θα διατεθούν στους φρουρούς αστυνομικών τμημάτων ώστε να μπορούν να αποτρέψουν επιθέσεις κουκουλοφόρων.

Τέλος, σταδιακά θα αρχίσουν να παραδίδονται σε αστυνομικ
ούς των ΜΑΤ και της ομάδας «ΔΕΛΤΑ» 4.000 πυρίμαχες στολές.

Τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» και τα πρώτα δέκα αστυνομικά σκυλιά, τα οποία θα συνοδεύουν αστυνομικούς σε πεζές περ
ιπολίες, αλλά και στα γήπεδα. Τον «κύκλο» προμηθειών για την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώνει η αγορά και ενεργοποίηση εντός εξαμήνου του Αυτόματου Συστήματος Αναγνώρισης Δακτυλικών και Παλμικών Αποτυπωμάτων, το οποίο θα παραδοθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στην τελική του μορφή θα λειτουργεί στις πύλες εισόδου και εξόδου της χώρας, θα χρησιμοποιείται στα περιπολικά και στα αστυνομικά τμήματα και θα «διαβάζει» αυτόματα δακτυλικά αποτυπώματα ατόμων των οποίω
ν η ταυτότητα ελέγχεται.

Κοίτα ομορφιές! Δε νιώθεις τώρα μια σιγουριά τώρα, μια γαλήνη για το μέλλον σου;

Γιατί ανησυχείς;

Επειδή δεν είναι εκπαιδευμένοι όσοι καλούνται να χρησιμοποιήσουν τα παραπάνω μέσα για το καλό σου;

Και σένα τι σε νοιάζει βρε κουτό;

Αν δεν μιλάς, δε γελάς, δεν κινδυνεύεις απ' την ΕΛ.ΑΣ και τον εξοπλισμό της! Αν γίνουν τίποτα επεισόδια, εσύ να μην πας στο περίπτερο ούτε για τσιγάρα και θα είσαι μια χαρά!

Γιατί να φοβάσαι; Τι δουλειά έχεις εσύ με τους απολυμένους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και όλους τους υπόλοιπους που βγαίνουν στο δρόμο; Αυτοί δεν είναι η Πατρίδα, η Πατρίδα είσαι ΕΣΥ, ο φιλήσυχος πολίτης!

Δεν το είχα φανταστεί, είναι η αλήθεια, πως στα γενέθλια της αποκατεστημένης, πια, Δημοκρατίας στην χώρα μας, θα έκαναν τόσο ακριβό δώρο στους πολίτες που την αποτελούν!

Αλλά τώρα θα μου πείς, εδώ ένα ευρωεκλογικό ποσοστό 7% καταφέρνει και κάνει κουμάντο την πλειοψηφία της Βουλής-και οχι μόνο- οπότε...παράλογα λογικό!


Πάμε παρακάτω....
Ω, ναι!!!!
Έχει πάντα παρακάτω, πάτο δεν πιάσαμε ακόμα!

Εν ονόματι της διαφάνειας και του ρητού "ο κιμάς κόπτεται παρουσία του πελάτη" ενα....πολυνομοσχέδιο-όπως λέμε σουγιάς πολύ-εργαλείο- έρχεται να θρονιαστεί και να παίξει κι αυτό το ρόλο του στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Σε τι ακριβώς θα χρησιμεύσει δεν πάει ακόμα το...βρώμικο μυαλό μου, αλλά "Κυριακή, κοντή ντροπή" θα μάθουμε σύντομα.

Το...σχέδιο έχει ως εξής:

Στην καταστροφή του αρχείου των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης και των πιστοποιητικών διαφάνειας που τηρεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προχωρά η κυβέρνηση. Με περίεργη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, δίνεται η δυνατότητα στο Συμβούλιο να καταστρέψει το συγκεντρωμένο υλικό που έχουν καταθέσει οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί το προηγούμενο διάστημα, βάσει του οποίου μπορούν έως σήμερα να λειτουργούν.
Νομικοί κύκλοι εκτιμούν πως με την κίνηση αυτή δίνεται η δυνατότητα να καλυφθούν σοβαρές παρανομίες διάφορων επιχειρηματιών οι οποίοι επιθυμούν να νομιμοποιήσουν τις τηλεοπτικές τους επιχειρήσεις...

Είπαμε, ΝΑΙ στη διαφάνεια, αλλά να είναι κάπως ελεγχόμενη.

Καλές οι...ακτινογραφίες αλλά θέλουν μεγάλη προσοχή για να μην υπάρχουν και παρενέργειες!


Δημοκρατικός χαιρετισμός...

1 σχόλιο:

  1. Δεν πρόκειται για δυνάμεις καταστολής, αλλά για δυνάμεις κατοχής. Εξ'άλλου απ'όλους τους κατακτητές αυτού του τόπου οι Νεοέλληνες είναι οι περισσότερο βάρβαροι.
    Βλέπε περιβαλλοντολογική, πολεοδομική, οικονομική, κοινωνική και κάθε άλλη καταστροφή. Τίποτα δεν έμεινε όρθιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή