Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Και που να σφίξουν οι ζέστες!

*****Παρενέργειες...*****

Η ζέστη είναι αφόρητη και ο συνδυασμός της με την υγρασία την κάνει ακόμα πιο ανυπόφορη! Τι να σου κάνει και ο ανεμιστήρας με τέτοιο καιρό...προσπαθεί, ο καημένος, αλλά...

Απόψε δεν άντεξα να δω το δελτίο ειδήσεων μέχρι το τέλος, κουράστηκα. Στην αρχή του δελτίου λαγοκοιμόμουν-κάτι μεταξύ ύπνου-ξύπνιου που λένε- την ώρα που ο Σόμπολος μιλούσε για "τούρτες", "σκάφες", "μπουγάδες", "λάστιχα", "βασανάκια" και άλλα ασυνάρτητα.

-Πως δεν το σκέφτηκα, μουρμούρισα μισοκοιμισμένη, να πάρω μια σκάφη, να τη γεμίσω νερό με το λάστιχο και να μπω μέσα να δροσιστώ, τρώγοντας τούρτα-παγωτό!
Μεγάλο... βασανάκι αυτή η ζέστη, δεν αντέχεται!

Κι ενώ είχα αρχίσει να πλατσουρίζω ευτυχισμένη στη σκάφη με το νερό, τη στιγμή που ο γείτονας-εφοριακός με ρωτούσε, πόθεν έσχες; χτύπησε το τηλέφωνο κι η σκάφη έγινε ατμός!

Έτσι επέστρεψα στην πραγματικότητα και έμαθα τι εστί στην αργκό του συνδικάτου "σκάφη" και λοιπά τσουμπλέκια-τα "αλμυρά φιστίκια" ήταν σε άδεια- και αφού είδα τον κο Ζαγορίτη, του Κόματος Οσίων Μαρίων Αιγυπτίων, να παραθυροφυλλιάζεται με τον κο Παπακωνσταντίνου, του ΠΑντα ΣΟκάρω Κανένα, για το γνωστό τηλεπαιχνίδι "πούν' το -πούν' το το πορτοφόλι, πες μας- πες μας, οχι μην πεις" άφησα την τηλεόραση μόνη, πήρα τον ανεμιστήρα κι έφυγα!

Οχι, θα κάτσω να σκάσω!

Ευδοκιμεί σε όλα τα κλίματα, τα μήκη και πλάτη της γης

**Η Ε.Ε και τα... Στραβά Αγγούρια (με το συμπάθιο!)**


Στην ανθρώπινη κοινωνία υπάρχουν-ως γνωστόν- νόμοι και κανόνες. Ακόμα πιο γνωστά απο τους ίδιους τους νόμους και τους κανόνες της κοινωνίας είναι τα "παράθυρα" που διαθέτουν, αλλά αυτό δεν είναι επί του παρόντος.
Βάσει των νόμων-κομπλέ με τα "παράθυρα"- βρίσκουμε το δίκιο μας, δικαζόμαστε, καταδικαζόμαστε κ.ο.κ
Αυτά συμβαίνουν στην κοινωνία των ανθρώπων που συγχαίρει και προωθεί, ως επί το πλείστον, την ομοιομορφία μεταξύ των μελών της, ενώ δυσανασχετεί και απωθεί , εξοβελίζοντας πολλές φορές στο πυρ το εξώτερο, την διαφορετικότητα τους!

Ας υποθέσουμε πως τα παραπάνω έχουν ένα λόγο ύπαρξης ,είναι λόγος για επανάσταση, για κοινωνικές ζυμώσεις και δημιουργία προοδευτικών κινημάτων κλπ.

Επειδή όμως οι άνθρωποι έχουμε μεγάλη φαντασία και είμαστε μυγιάγγιχτοι, δεν περιοριζόμαστε μόνα στα καθ' ημάς.

Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί:

Καταργήθηκαν από 1ης Ιουλίου οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπουν το μέγεθος και το σχήμα σε 26 είδη οπωροκηπευτικών και επιτρέπεται και πάλι η πώληση, φρούτων και λαχανικών… ακανόνιστου σχήματος.

«Την 1 η Ιουλίου επιστρέφουν στα ράφια μας τα κυρτά αγγούρια και τα χονδρά καρότα» δήλωσε η κ. Mariann Fischer Boel, Επίτροπος αρμόδια σε θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Επί της ουσίας, αυτό αποτελεί ένα καλό παράδειγμα των προσπαθειών μας για τη μείωση της γραφειοκρατίας. Δεν πρέπει να ρυθμίζουμε τα θέματα αυτά σε επίπεδο ΕΕ. Είναι σαφώς προτιμότερο να τα αναλάβουν οι επιχειρηματίες του τομέα. Με τις αλλαγές αυτές, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν από το ευρύτερο δυνατό φάσμα προϊόντων. Δεν είναι λογικό να απορρίπτονται πολύ καλά προϊόντα διότι δεν έχουν το σωστό μέγεθος και σχήμα.»

(πηγή zougla.gr)

Μη χειρότερα!

Δηλαδή, άνθρωπέ μου, σε τι σ' έβλαψε το στραβό αγγούρι και το χοντρό καρότο και το πέταξες απ' το τελάρο; Που είναι το πρόβλημα και κάθεσαι κι ασχολείσαι;

Σου χάλασε το τζατζίκι το στραβό αγγούρι ή σου σαμποτάρισε τις αγκινάρες το χοντρό καρότο και σου κόψε το αυγολέμονο;

Τελικά, να δεις, που το "Χοντρό Μπιζέλι" της Λιλιπούπολης είναι παράνομο άσμα, που το τραγουδάνε τα ..."γεματούτσικα" μπιζέλια της Ευρώπης, που έχουν βγει στις περικοκλάδες του μποστανιού οργισμένα και έχουν στήσει αντάρτικο!


Μετά απ' αυτό, να δείς, που θα ρθει και η επανάσταση:

"Σηκωθήκαν τα στραβά αγγούρια και βαρέσαν τον μανάβη", θα γράφουν οι εφημερίδες!

Και θέλεις τώρα εσύ να μιλήσουμε για...μεταναστευτική πολιτική στην Ε.Ε...

ΧΑ!

Εδω, δεν ανέχονται τα "διαφορετικά" ζαρζαβατικά, "διαφορετικούς" ανθρώπους θ' ανεχθούν;





8 σχόλια:

  1. Για το πρώτο θέμα της ζέστης.
    Μια που έχεις ανεμιστήρα-ελπιζω να είναι οροφής γιατί είναι πιό αποτελεσματικός- βάλε από κάτω σε ένα τραπεζάκι μια μικρή λεκάνη με πάγο. ( Γεμίζεις την κατάψυξη με μπολάκια με νερό και έχεις κανονική παραγωγή)

    Καθώς λυώνει ο πάγος ο ανεμιστήρας στέλνει τη δροσιά παντού. Δοκιμασμένο κόλπο αποτελεσματικό με © tsalapeteinos

    Αν το χρησιμοποιήσεις, σε παρακαλώ κάνε αναφορά στην πηγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσαλαπετεινέ, σπουδαία η συνδρομή σου!!!
    Σ' ευχαριστώ πολύ!
    Εννοείται πως θ' αναφέρω την πηγή!
    Καλά, τόσα ορθογραφικά λάθη είχα να κάνω από την 3η δημοτικού! Ευτυχώς τα διόρθωσα...η νύστα δυστυχώς δεν βοηθάει και πολύ την ορθογραφία.
    Καλημέρα:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά το "η ζωή είναι ένα αγγούρι" υπάρχει και το χειρότερο "η ζωή είναι ένα στραβό αγγούρι"

    ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. George ή Επίκουρος τελικά;...έχουν ειπωθεί κι αλλα αποφθεγματα για τη ζωή σε σχέση με τα συγκεκριμένα και συμπαθή-κατα τα άλλα -λαχανικά.
    Οπως εκείνο το παλιό που λέει " η ζωή είναι ένα αγγούρι...αλλος το "τρώει" και ζορίζεται, άλλος το τρώει και δροσίζεται" κι αν το ψάξουμε λίγο, θα βρούμε κι άλλα...
    Πάντως η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν διαπραγματεύται αυτό το θέμα:-) που είναι πολύ παλιό...σχεδόν απο την αρχή που η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ!
    Σε παραπέμπω στον σατιρικό δίσκο του Γιάννη Μπουρνέλη "Μπουρνέλης Παμψηφεί", αρχές 80ties.
    Τώρα θα μου πεις και με το δίκιο σου....με τόση ζέστη η τυμβωρυχία μου έλλειπε:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίκουρος βέβαια.Είμαι οπαδός του και μονο απο το απόφθεγμά του "Ειναι αδύνατο να απαλλαγούμε απο τις αγωνίες μας και να χαρούμε την ζωή μας εαν δεν κατανοήσουμε την φύση του σύμπαντος και απλως επιτρέπουμε σε πράγματα που προέρχονται απο τους μύθους να μας τρομάζουν."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίκουρος λοιπόν...ενδιαφέρον...φαντάζομαι πως αυτό είναι το ψευδώνυμό σου, οχι το κανονικό σου. Εξ όσων γνωρίζω, η εκκλησία απορρίπτει μετά βδελυγμίας τον Επίκουρο και τη φιλοφοσία του και δεν βαφτίζει κάποιον μ' αυτό το όνομα .
    Βέβαια αμα πέσει το παραδάκι, κάνει τα "στραβά μάτια" και δεν τρέχει τίποτα.
    Παλαιότερα τουλάχιστον...τώρα δεν έχω ιδέα τι κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ομως και πριν απο την εκκλησία ο άλλος εχθρος του φιλόσοφου ηταν ο "θείος" Πλάτωνας,που έκαιγε τα βιβλία του Επίκουρου, από την κακία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΤΟ "ΜΠΟΥΡΝΕΛΗΣ ΠΑΜΨΗΦΕΙ";
    ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ,Ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή