Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

+ Γεωργίου του (ξεΔιαΝ)Τροπαιοφόρου

23 Απριλίου 2010

Δηλώσεις του Γεωργίου Α. Παπανδρέου απο το Καστελλόριζο:

«Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα» είπε ο πρωθυπουργός, «πήραμε δύσκολα μέτρα που πολλές φορές πόνεσαν» και μετά από ένα «πραγματικό μαραθώνιο», όπως είπε, διεκδικήσαμε και καταφέραμε μία ισχυρή απόφαση της ΕΕ για ένα πρωτόγνωρο για την ιστορία και τα δεδομένα της ΕΕ μηχανισμό.

« Και εμείς και οι εταίροι μας στην ΕΕ, ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια. Να υπάρξει, δηλαδή, η απαραίτητη νηνεμία, ώστε να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική» πρόσθεσε.


«Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν. Είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της ΕΕ, είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι σήμερα η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει τις θυσίες του λαού και την ομαλή πορεία της οικονομίας.

«Δεν θα το επιτρέψουμε. Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτόν τον χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα» υπογράμμισε.

«Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην ΕΕ» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι έχει ήδη δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών για τις απαραίτητες ενέργειες.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι εταίροι μας «θα μας παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά».

Μίλησε δε για «μία νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό», πρόσθεσε όμως ότι «ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά».

«Ο τελικός μας στόχος, ο τελικός μας προορισμός είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες.
»Να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις του Ελληνισμού, τον κάθε Έλληνα και Ελληνίδα από αντιλήψεις, πρακτικές και συστήματα που τον εμποδίζουν παντού, εδώ και δεκαετίες.

»Να δώσουμε οξυγόνο εκεί που υπάρχει ασφυξία, δικαιοσύνη και κανόνες εκεί που υπάρχει αδικία, διαφάνεια εκεί που υπάρχει σκοτάδι, σιγουριά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια, και ανάπτυξη για όλους» κατέληξε ο πρωθυπουργός και εμφανίστηκε απόλυτα βέβαιος, όπως είπε, ότι θα τα καταφέρουμε.
Η Ελλάδα μπαίνει στο ΔΝΤ και οι δηλώσεις είναι, για άλλη μια φορά, για τα μπάζα και λίγα λέω...

Το ημερολόγιο γράφει:

Παρασκευή 23 Απριλίου

+ Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου...οι συνειρμοί πολλοί και ποικίλλοι.

Ο "Περονόσπορος" κι η "Φυλλοξήρα"- εν συντομία ΔΝΤ- είναι εδώ και το ΠΑΣΟΚ ενωμένο ΔυΝαΤό!
Η "Μουχρίτσα" και ο "Δάκος" -για επικοινωνιολόγους τα "κόβω" αυτά τα ζιζάνια- γράφουν δηλώσεις πατριωτικές που στάζουν "Ελλάδα".

Αυτά σήμερα....εφτά μήνες πρίν όμως;

"Λεφτά υπάρχουν" έλεγε ο ΓΑΠ προεκλογικώς...και οι "μωρές παρθένες" για άλλη μια φορά πίστεψαν κι έτρεξαν ν' αλλάξουν χρώμα στην κάλπη. Απο μπλέ, πράσινο.

Τα λεφτά τελικά υπήρχαν στο "απάνεμο λιμάνι" του ΔΝΤ, τα υπόλοιπα, τα δικά μας λεφτά, χρόνια τώρα -20 χρόνια και βάλε- έγιναν μίζες και περιουσία λίγων και καλών πελατών.

Τελικά είχε δίκιο εκείνο το ανέκδοτο που καταλήγει στο τέλος: "Είδες που στα 'λεγα; Κώλοι υπάρχουν, λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν"!

Τι να κάνει όμως κι ο ΓΑΠ, αδέρφια! Η ανατροφή του δεν του επέτρεψε ποτέ να δει τους κώλους κι έτσι είδε τα λεφτά!

Τώρα όμως που τα έκανε "κώλο" ο ίδιος ....είδε και μετανόησε, ανήμερα της γιορτής του, του Αγ.Γεωργίου του ΞεΔιαΝΤροπαιοφόρου!

Θαύμα-Θαύμα!!!


2 σχόλια:

 1. Έξω απ' τα τείχη
  εδώ και μέρες οι έχθροι
  είχαν κατασκηνώσει·
  και μέσα ύμνοι σε λιτανείες,
  ξόρκια και εξαπτέρυγα
  για να τους απωθήσουν!

  Δεν θά 'ταν άλλωστε φρικτό; η Βασιλεύουσα;

  .....

  Σκιά στο ράσο πού 'βαλε
  απ' την κερκόπορτα την ίδια
  ταπεινός-ταπεινωμένος
  το δρόμο πήρε της φυγής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "έφτασαν σαν φίλοι, αμέτρητες φορές οι εχθροί μου"...

  Έτσι λέει ο ποιητής...δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν κερκόπορτες και κάποιοι για να τις ανοίγουν...απο κει και πέρα το μόνο που απομένει είναι να πολεμήσουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή