Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Το σκονισμένο χαμόγελο του ηφαιστείου....


Το ηφαίστειο Αγιαφιγιαπλαγιουρκούλ... έσκασε στα γέλια!

Κι επειδή είχε χροοοοοοοόνια να γελάσει, δεν έχει διάθεση να σταματήσει. Για την ακρίβεια μόνο εκείνο ξέρει πότε θα σταματήσει, εμείς οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουμε για την ώρα.

Βλέπετε, τα ηφαίστεια δεν συνηθίζουν να στέλνουν στους δημοσιογράφους δελτία τύπου για τη δράση τους ή τα εύρήματά τους, προτιμούν όποτε βαρεθούν να σκάσουν το... χαμογελάκι τους απροειδοποίητα!

Τα αεροδρόμια της Ευρώπης ακυρώνουν τις πτήσεις κατά χιλιάδες, οι επιβάτες τραβούν "των παθών τους τον τάραχο", η ισχυρή τρόϊκα -ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ-αναβάλει την άφιξή της στην Ελλάδα για το..."ξεσκόνισμα" της ελληνικής οικονομίας-και κατ' επέκτασιν της κοινωνίας- για την Τετάρτη , αν το ηφαίστειο το επιτρέψει φυσικά, οι αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε οικονομικό πανικό λόγω των ακυρώσεων των πτήσεων και τα πούλμαν, τα τρένα, τα πλοία, τα ταξί, δεν προλαβαίνουν να μεταφέρουν κόσμο κάνοντας μερικές φορές τον... γύρο της Ευρώπης, αναλόγως με το δρομολόγιο.

Ακόμα και η Μέρκελ ταλαιπωρήθηκε! Απο τη Ρώμη θα φτάσει στο Βερολίνο με αυτοκίνητο, ενω το ταξίδι Μαδρίτη-Βρυξέλλες με το πούλμαν θέλει 25 ώρες ...

Όσον αφορά τον ΓΑΠ, πρλαβαίνει να διοργανώσει και παρέλαση, μαζί με το κόκκινο χαλί για υποδεχτεί το "ΔΝΤ κλπ" την 21η Απριλίου, που συμπίπτει με το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα υπό τον Παπαδόπουλο και είναι μέρα κατάλληλη για τέτοιου είδους υποδοχή...αν θέλει το ηφαίστειο, αλλιώς...

Φανταστείτε τώρα τί έχει να γίνει αν κανένας κουτσομπόλης μετεωρίτης, αστεροειδής ή μπάζο του διαστήματος θελήσει να πλησιάσει βιαστικά κοντά στη Γη προκειμένου να διαπιστώσει ποιός γελάει και κάνει φασαρία!
Αν σκουντήξει πάνω στη βιασύνη του κανένα δορυφόρο και τον βγάλει εκτός λειτουργίας, θα γίνει περίπου της Αποκαλύψεως!

Ηλεκτροδότηση, επικοινωνίες, πληροφοριακά συστήματα, συστήματα ασφαλείας και δεν ξέρω τί άλλο, θα διακοπούν στην περιοχή που ορίζει ο δορυφόρος και τότε...

Οχι, δεν χαίρομαι που λιώνει ο παγετώνας εξ αιτίας του ηφαιστείου και ενδεχομένως να συμβούν μεγάλες καταστροφές απο τις πλημμύρες στην περιοχή. Δεν χαίρομαι με την ταλαιπωρία των ανθρώπων που ζουν κοντά στο ηφαίστειο ή μ' αυτούς που δεν ξέρουν πότε και πως θα επιστρέψουν σπίτια τους και βρίσκονται αποκλεισμένοι στα αεροδρόμια της Ευρώπης.

Όμως μια υπόκλιση στη Φύση δεν μπορώ να μην κάνω. Ο λόγος είναι πως η Φύση παραμένει αδούλωτη και ανυπότακτη, όσες πληγές κι αν της έχουμε καταφέρει, εμείς οι άνθρωποι, ενώ ανάλογα με τη βιαιότητα του ξεσπάσματος, οι συνέπειες είναι ίδιες για όλους.

Θα μου πείτε πως, όποιος έχει χρήμα ακόμα και στην καταστροφή έχει καλύτερες και μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης...σωστό είναι αυτό, αν τη γλιτώσει φυσικά, μα δεν ευθύνεται η Φύση για την ύπαρξη χρήματος και τις συνέπειες του στην κοινωνία, αλλά εμείς, οι άνθρωποι. Εμείς που κάποτε, πολύ παλιά, ήμασταν μέρος της.

Τώρα μάθαμε να ζούμε με τις ανέσεις της Τεχνολογίας και με το μαστίγιο του Χρόνου φτιάχνοντας την καινούργια Πυραμίδα του Χέοπος, αδιαφορώντας για τη Φύση, κι ενώ η γνωστή πυραμίδα άντεξε στη φθορά, για τη δική μας δεν είμαι τόσο σίγουρη.

Η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης το 1926

Αλήθεια, μια και το 'φερε η κουβέντα, το δικό μας ηφαίστειο στην Σαντορίνη το χει κανείς στο νού του; Γίνονται μετρήσεις και παρατηρήσεις, υπάρχει σχέδιο εκκένωσης της περιοχής ή θα μας κάνει "Τσαααα!!" ξαφνικά και θα τρέχουμε τελευταία στιγμή;

Πάντως, αν θέλουν οι Ευρωπαίοι να προβούν σε μηνύσεις κατά του ηφαιστείου, να τους συστήσουμε εναν καλό δικηγόρο που έχουμε εδώ στην Ελλάδα...

Δυο κουβέντες θα του πει , "αποκλίνουσα συμπεριφορά", και θα το κάνει να χάσει το χαμόγελό του ;-)

Καληνύχτες και φιλιά διαγωνίως αδέρφια....ες αύριον τα σπουδαία....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου