Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Επειδή η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα!



Ας ξεκινήσουμε με κάτι αισιόδοξο που μας έρχεται έξω απο 'δώ:

"Έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποστηρίζει ότι στο μέλλον πολλοί άνθρωποι θα εργάζονται μέχρι τα 100! Ο Οργανισμός έφθασε σε αυτό το συμπέρασμα εξετάζοντας δημογραφικά στοιχεία του εργατικού δυναμικού της Αυστραλίας.

Ο Δρ. Τζον Μπίαρντ, διευθυντής του Τμήματος Γήρανσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), ανέφερε ότι, αν η Αυστραλία θέλει να ανταπεξέλθει στο υψηλό κόστος που έρχεται με τη γήρανση του πληθυσμού της, πρέπει να αποδεχθεί στο εργατικό της δυναμικό υπερήλικες, των 80 και 90 ετών και, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και 100 ετών!

Η μόνη λύση, πρόσθεσε, είναι οι επιχειρήσεις της χώρας να εκμεταλλευτούν την εμπειρία και τις ικανότητες των ηλικιωμένων εργαζομένων τους, και να συνεχίσουν να τους απασχολούν. Οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίσουν να μετεκπαιδεύσουν τους ηλικιωμένους εργαζόμενους στις νέες τεχνολογίες και να απαλλαχθούν από την ισχύουσα προκατάληψη, ότι τα ηλικιωμένα άτομα δεν μπορούν να μετεκπαιδευθούν αποτελεσματικά."


....και αν νομίζετε πως επειδή "το γήρας ουκ έρχεται μόνον" θα τη γλιτώσουμε αδέρφια, πλανάσθε πλάνην οικτράν!

Διότι αν στα 87 σου έχεις Πάρκισον μπορείς κάλλιστα να εργαστείς φτιάχνοντας φραπέδες στο σεϊκερ ή να χτυπάς αυγά για ομελέτες,αν πάλι έχεις Αλτσχάϊμερ-ειδικά στην Ελλάδα- μπορείς να βρείς στα 95 και μισό δουλειά στο δημόσιο ή στις πληροφορίες!
Έτσι το κράτος πληρώνοντας εναν μόνο υπάλληλο θα έχει-λόγω Αλτχάϊμερ- "διαφορετικό" υπάλληλο κάθε φορά και μια καλή δικαιολογία για τις λάθος πληροφορίες που θα δίνονται στο κοινό.
Ειδικά στην Ελλάδα οι έχοντες Αλτσχάϊμερ υπερήλικες μπορούν -και επιβάλλεται- ν' ασχοληθούν με την πολιτική στην οποία, με τέτοια προσόντα, τους περιμένει πεδίον δόξης λαμπρό!

Αυτά είναι τα "ελπιδοφόρα" νέα εξω απο δω...

(δικόπτω για ένα σημαντικό και, δυστυχώς, οχι ευχάριστο τηλεφώνημα και επιστρέφω με...εσωτερικές ειδήσεις)...

απ το TVXS.gr

Και τώρα μπορούμε να συνεχίσουμε με...εσωτερικές ειδήσεις απο το εξωτερικό...

«Η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της από τη ζώνη ευρώ. Το θέμα αυτό δεν πρέπει να είναι ταμπού. Η Ελλάδα δεν έχει μόνον πρόβλημα ρευστότητας, αλλά επίσης πρόβλημα ουσίας, διαρθρωτικό και ανάπτυξης», σημειώνει ο Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, ανώτερος αξιωματούχος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU).

- Ετσι...διότι ο καλός χριστιανός αγαπά το πλησίον σε αυτό κράτος και θέλει να το δείχνει εμπράκτως!

Τυφλώνει...

Έκκληση προς την ελληνική κοινωνία να μην ''δαιμονοποιεί'' το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του Ντομινίκ Στρος-Καν, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον προεδρεύοντα της διεθνούς νομισματικής και οικονομικής επιτροπής του Συμβουλίου του ΔΝΤ, Γιούσεφ Μπούτρος-Γκάλι.


-Ήντα πες μωρέ ζαβλακωμένο;

«Δυστυχώς, οι Έλληνες δεν είναι οι μόνοι που δαιμονοποιούν το ΔΝΤ. Αλλά τόσο οι Έλληνες όσο και οι άλλοι, πρέπει να βλέπουν το ΔΝΤ για αυτό που είναι σήμερα. Είναι ένα είδος οργανισμού συνεργασίας όπου όλες οι χώρες του κόσμου εργάζονται από κοινού για να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Σήμερα, αντιμετωπίζει προβλήματα η Ελλάδα, αύριο μπορεί να είναι μια άλλη χώρα», δήλωσε ο Στρος-Καν.


-Ρε αϊ στο ΔΝΤ να δεις αν έρχομαι! Επειδή ακριβώς βλέπουμε το ΔΝΤ όπως είναι σήμερα γι' αυτό το δαιμονοποιούμε κυριε Στρος-Καν μου!

Μέχρι τώρα μας λέγανε πως "η πολλή μαλακία τυφλώνει" και γελούσαμε...τελικά είχαν δίκιο αυτοί που υποστήριζαν την παραπάνω άποψη.
Βάρα βάρα "σοσιαλισμό" σας πετάχτηκαν τα μάτια έξω και βλέπετε το ΔΝΤ αγγελικά πλασμένο!

Επειδή όμως τα δικά μας μάτια είναι στη θέση τους, αφήστε να ξέρουμε καλύτερα και με αποδείξεις απο τους προηγούμενους που κουρσέψατε, τι μας περιμένει!

Κατά τα άλλα ο "Γύρος της Αθήνας" μας μάρανε...το κακλαμάνειο μεγαλείο!

Άντε και του χρόνου "Γύρο Πίτα με απ' όλα"...έτσι όπως πάμε, θα μας χρειαστεί!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου