Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Delenta est...



"Γιατί εσύ δεν ήσουν άνθρωπος, γιατί εσύ ήσουν χιονάνθρωπος...."


ΓΑΠ: "Παλεύουμε για να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία"!

Ο ΓΑΠ, δεν ψάχνει πια να βρει εθελοντές πρόθυμους να δώσουν τη ζωή τους για να σώσουν την οικονομία. Τους ορίζει ο ίδιος, όπως στις ιστορίες του Αστερίξ του Γαλάτη ο Ρωμαίος εκατόνταρχος ορίζει "εθελοντές" τους κακόμοιρους λεγεωνάριους, που σφυρίζουν αδιάφορα μιλώντας για τον καιρό, μπας και τη γλιτώσουν.

Εθελοντής...

Πάντα στο τέλος οι λεγεωνάριοι καταλήγουν να τρώνε μπούφλες απ' τους Γαλάτες και να γυρνάνε διαλυμένοι στο στρατόπεδο. Ο εκατόνταρχος όμως, το χαβά του.

Στην Ελλάδα, εθελοντές ορίζονται ΟΛΟΙ προκειμένου να σωθεί η οικονομία της χώρας.

ΟΛΟΙ;

Ε, όχι και ΟΛΟΙ....υπάρχει πάντα ένα...."ρωμαϊκό οχυρό" που αντιστέκεται και θ' αντιστέκεται εσαεί στον εθελοντισμό. Χρόνια τώρα το κάνουν με επιτυχία και κανείς ποτέ δεν τους ζήτησε εξηγήσεις. Η διαπλοκή και η διαφθορά ζεί και... κυριεύει, υπό το στοργικό βλέμμα όλων όσων κάθε τρείς και λίγο χύνουν άπλετο φως και βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο, παριστάνοντας τους γενναίους που δεν λογαριάζουν το προσωπικό και κομματικό κόστος μπροστά στο συμφέρον της πατρίδος.






Αυτοί που θα θυσιαστούν τελικά "εθελοντικά" είναι οι... "μωρές παρθένες", που προσκυνούν την ιερή κάλπη κάθε 4 χρόνια και πανηγυρίζουν ανάλογα με το χρώμα που θα βγάλει, έχοντας στο νου τους πως θα εξαργυρώσουν καλύτερα,για τους ίδιους και τα παιδιά τους, το αποτέλεσμα.

Κι αν η υπόσχεση που δόθηκε δεν πραγματοποιηθεί, τότε οι ίδιες μωρές παρθένες θα ρίξουν μαύρο δαγκωτό στην κάλπη την επόμενη φορά που θα την επισκεφτούν- που ήταν μπλε ή πράσινο πριν, δεν έχει σημασία- κι έτσι ο λαός πάλι θα δείξει την κυριαρχία του και τη δύναμή του.

Ποιά είναι η δύναμη του; Μα, η εκδίκηση φυσικά! "Να για να μάθεις παλιό-κερατά, που μου 'ταξες εμένα και δεν....θα σε σιάξω εγώ!" Αυτή είναι η υπεύθυνη θέση του κυρίαρχου λαού τις τελευταίες δεκαετίες.

Γενικεύω;

Μπορεί...αλλά τα ξερά όταν καίγονται, καταστρέφουν και τα χλωρά τριγύρω και ο κανόνας έχει πάντα την εξαίρεση για να τον επιβεβαιώνει.
Δεν αρκούν όμως για την ώρα οι εξαιρέσεις που υπάρχουν, ώστε να αλλάξει ο κανόνας κι εκεί είναι το πρόβλημα....το οικονομικό δεν είναι το μόνο έλλειμμα σ' αυτή χώρα. Δυστυχώς!

(Παρεμβάλλεται δελτίο ειδήσεων...............)


Όπλο μαζικής καταστροφής...

Στο MEGA, προκειμένου να τρομοκρατήσουν κι άλλο τον λαό για να δεχτεί τα πάντα όλα αμαχητί, από μέτρα και σταθμά μέχρι μαστίγιο, σταυρό και φάλαγγα, αν χρειαστεί, επιστράτευσαν πάλι τον Επίτιμο!!!

Για τρίτη φορά, από το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς του 2010 που μας ευχήθηκε "όλα τα καλά" κι είδαμε τα χαϊρια μας, ο You Know Who μιλάει πάλι, για τρίτη και φαρμακερή φορά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, για τα οικονομικά μέτρα και για το τί μέλλει γεννέσθαι απο δω και κάτω-γιατί το πάνω θ' αργήσει να φανεί.

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν! :-)

Μετά κι απ' αυτό το κακό, νιώθω σαν να έχω πέσει μέσα σε βαρέλι με ραδιενεργά απόβλητα!

Όσοι είδατε το δελτίο του συγκεκριμένου καναλιού, θα προσέξατε και κάτι άλλο, πριν πέσει η... βαριά σκιά του....εκλεκτού καλεσμένου και σας πλακώσει:

Η ανακοίνωση των μέτρων στα video του δελτίου, ήταν γραμμένα με μαύρα γράμματα πάνω σ' ενα γραφιστικό εύρημα, με σχήμα ορθογωνίου παραλληλόγραμου (;), χρώματος λευκού, που έμοιαζε εκπληκτικά με.... ταφόπλακα!!!!

Τι διάολο, τζάμπα τη χρησιμοποιούν την ατάκα τόσον καιρό "ποιός θα πληρώσει το μάρμαρο;" :)

Τελικά την αξιοποίησαν και οπτικά την κατάλληλη μέρα, για να την εμπεδώσουμε καλύτερα!


Μοντέρνοι καιροί


6 σχόλια:

  1. Κόκκινο μπαλόνι, ευχαριστώ αλλά τα παμε αυτά κατ' ιδίαν:-)
    Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις 2 Μαρτίου όταν...:-)

    Με την "Υβρεοπομπή" του Δεληβοριά για μουσική υπόκρουση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερίζω και respect επίσης!
    σκουγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραίοι καιροί τότε που με φρέσκο το δαχτυλιδάκι μοίραζε μελομακάρονα στους εγκλωβισμένους από το χιονιά.
    μάλλον προφητικό, έ; τώρα μας εγκλώβισε κανονικά και αντί για μελομακάρονο έχει κάτι άλλο.
    κα σκουγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κε Σκουγκ, σας ευχαριστούμε πολύ:-) Δυστυχώς δεν έχουμε τη δική σου επική πιητική φλέβα, αλλά κάνουμε ο,τι μπορούμε με τον πεζό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κα Σκούγκ, "Πού 'ναι τα χιόνια, τα ωραία χιόνια, που ειχες νιφάδες μεσ' τα μαλλιά..." και ζεστά μελομακάρονα και χαμόγελα....

    Αν και δεν είμαι λάτρης των μελομακάρονων θα έτρωγα ευχαρίστως 2-3 κιλά μαζεμένα προκειμένου να γλιτώσω απ' αυτό το...."κάτι άλλο" που δεν περιγράφεις, ωστόσο αφήνεις να εννοηθεί:-)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή