Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Τελικά, πόσο μεγάλη την έχουν (την διαφορά);


Συνεχίζονται οι έντονες δημοσκοπήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες καιροσκόποι των δύο μεγάλων κομμάτων να αγωνιούν πλέον για τις καταστροφές που μπορεί να προκαλέσουν στις καλλιέργειες των ψήφων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε πρόσφατα γνωστή εταιρία μετρήσεων, στην πρόθεση πολιτικού ψύχους το ΠΑΣΟΚ, προηγείται κατά πέντε – με το συμπάθιο – ποσοστιαίες μονάδες, της ΝουΔου, που μένει να αγωνιά για το μέλλον των στελεχών της.

Κατά πόδας, στη μέτρηση ακολουθούν το ΚουΚουΕ, ο ΣΎΡΙΖΑ, και οι Οικολόγοι Πράσινοι, με τα ποσοστά τους όμως να μην παρουσιάζουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά... δίχτυα της χώρας που καθημερινά αλιεύουν συνειδήσεις και στη συνέχεια τις καταψύχουν.

Τέλος, σημαντικά είναι και τα ποσοστά εκείνων που δήλωσαν πως τη μέρα των Ευρωεκλογών θα προτιμήσουν να πάνε μία εκδρομή, από το να πάνε να ψηφίσουν.

Παρόλα αυτά, κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών από τη Μύκονο όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες για να σταθεί στο πλευρό των δοκιμαζόμενων παραλιών της νήσου που πλήττονται έντονα από τον ήλιο και την καλοκαιρία, δήλωσαν πως ο πρωθυπουργός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε οι πολίτες να πειστούν τελικά και να πάνε να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα έχουν αποφασιστεί προγραμματισμένες βλάβες στα πλοία της γραμμής που ταξιδεύουν προς τα κοσμικά νησιά των Κυκλάδων, η απαγόρευση εισόδου των πολιτών άνω των 18 ετών σε όλες τις παραλίες της χώρας ανήμερα των εκλογών, καθώς και η χορήγηση ειδικών κουπονιών στους ψηφοφόρους που θα ρίξουν «μπλε» για δωρεάν φαγητό και μπύρα μετά την άσκηση του δικαιώματός τους στα σουβλατζίδικα «Ο Εφραίμης», «Ο Πάκης» και «Τα Τρία Κουμπαράκια» όπου – παρεμπιπτόντως – θα σερβίρεται εκτός από τα παραδοσιακά πιτόγυρα και η αγαπημένη σπεσιαλιτέ της κυβέρνησης, η «σκεπαστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου