Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Το γαλάζιο κρίνο και το Φαινόμενο της Πεταλούδας-Μέρος Α


Υμηττός -15 Ιουνίου 2009

"Αθήνα"

"Μ' άσπρα πουλιά και σύννεφα
τον ουρανό θα ντύσω
και τ' ονομά σου αθάνατο
στην πέτρα θα κεντήσω

Στο περιβόλι τ' ουρανού
θα μπω για να διαλέξω
κι απ' τη μυρτιά κι αμάραντο
στεφάνι να σου πλέξω

Αθήνα- Αθήνα
Χαρά της γης και της αυγής
μικρό γαλάζιο κρίνο"


Μ.Χατζιδάκις-Ν.Γκάτσος

-Επεισόδιο Α-


Σαν σήμερα, 15 Ιουνίου 1994, μας αποχαιρέτησε πριν απο 15 χρόνια ο Μάνος Χατζιδάκις .Σήμερα, 15 Ιουνίου 2009, 15 χρόνια μετά, όποιος είδε "άσπρα πουλιά και σύννεφα" σε 160 διαφορετικά σημεία της Ελλάδος-τις τελευταίες μέρες όπως μάθαμε- συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, λάθος καταλάβε.
Δεν ήταν πουλιά, μήτε σύννεφα
Τα πουλιά ήταν πυροσβεστικά ελικόπτερα και τα σύννεφα ο καπνός απο τoυς πρόποδες του Υμηττού , τον Μαραθώνα, την Κάλυμνο, το Κατσαρώνι στη Νότια Εύβοια, την Σητεία, την Τροιηζήνα και πάει λέγοντας.

Έτσι όπως πάει το πράγμα, αμφιβάλλουμε αν θα μείνει μυρτιά κι αμάραντος για να πλέξει στεφάνι ο μελλοντικός ποιητής-όπως ο Νίκος Γκάτσος - για να τιμήσει την Αθήνα, την "χαρά της γης και της αυγής," το πάλαι ποτέ κλεινόν άστυ, που τείνει απο κλεινόν, να γίνει κλειστόν, ενώ η "αυγή" της όσο πάει και "χρυσίζει".
Όσο για τo χαριτωμένο "μικρό γαλάζιο κρίνο" του τραγουδιού ευδοκιμεί κλωνοποιημένο,σε δεκάδες κλώνους, στα παρτέρια της Ρηγίλλης, όπου έχοντας υποστεί μετάλαξη, δεν το λες πλέον "κρίνo" αλλά μπουμπούκι σαρκοβόρo.


-Επεισόδιο Β-
Butterfly effect

2.500 στρέμματα πευκοδάσους κάηκαν στη Ρ
ιτσώνα και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικού Διάκοσμου κος Ά-Χρηστος Μαρκογιαννάκης όταν ρωτήθηκε για τις ελλείψεις σε εναέρια μέσα πυρόσβεσης, έκανε λόγο για χρέη και καιρικές συνθήκες που δεν επιβάλλουν πλήρη ετοιμότητα.

Πως είπατε;

-Και γιατί να έχουμε 2 και οχι 16 ελικόπτερα κύριε αναπληρωτή υπουργέ μου; ρώτησε ένας παλιμπαιδίζων δημοσιογράφος, που ήθελε να παίξει την κολοκυθιά με το μικρό γαλάζιο κρίνο της Ρηγίλλης, πρώτο παρτέρι δεξιά-δεξιά, όπως μπαίνεις.

Το μικρό γαλάζιο κρίνο του δεξιού παρτεριού, του έκοψε τη φόρα με τη μία!

-Γιατί βρέχει βρε χαζούλη! απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός και ευθύς, όλο το δημοσιογραφομάνι κοίταξε προς τα πάνω για να δει ποιός φτύνει απ' το μπαλκόνι και μπερδεύει κοτζάμ υπουργό!

-Στη Βόρεια Ελλάδα βρέχει, γιατί, ως γνωστόν, Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα! Κι αφού βρέχει -μου το είπε εμένα ο Καντερές- δεν χρειάζεται να πληρώνουμε τζάμπα τα ελικόπτερα για να κάθονται! Έχουμε οικονομική κρίση, πρέπει να περικόψουμε τις δημόσιες δαπάνες, οχι άλλες σπατάλες!

Μετά την περίοδο των βροχών που προβλέπονται από την Μετεωρολογική Υπηρεσία θα μπουν όλα τα μέσα στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν σπαταλώνται άσκοπα πόροι σε βάρος του φορολογουμένου Έλληνα πολίτη
, είπε και τίναξε με χάρη τη γύρη απο τα γαλάζια του πέταλα.

-Επεισόδιο Γ-
Εγκεφαλικό!

Στοπ.
Τέλος Α' μέρους


-Συμπεράσματα-


"Τέρας" οικονομίας ο αναπληρωτής!
Λέτε να προσπαθεί να πάρει μεταγγραφή στο Οικονομικών και προπονείται;

Τι να σας πούμε...μια βροχή θα μας σώσει και όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν έχει καμμία , μα καμμία σημασία, αν η βροχή θα πέσει στον Αμαζόνιο αντί στα μπατζάκια μας που καίγονται, αφού μιλάμε για το γνωστό "Φαινόμενο της Πεταλούδας", που ο Μαρκογιαννάκης, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικού Διάκοσμου, το έχει αναγάγει σε υψηλών προδιαγραφών επιχείρημα, θεωρώντας πως, οι βροχές στη Βόρεια Ελλάδα, θα επηρεάσουν τις πυρκαγιές στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια!

Βρε, τον Ά-χρηστο...!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου