Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009

ΜΠΑΜ, στα καλά καθούμενα....


!!!..........!!!

Πριν απο μια ώρα πληροφορηθήκαμε πως ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99.5, έπαψε να εκπέμπει και το προσωπικό απολύθηκε! Το ίδιο ισχύει και για την εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", που αύριο 23/06/09 κυκλοφορεί το τελευταίο της φύλλο και μετά ...τέλος!

Και λέμε "Μπαμ, στα καλά καθούμενα" γιατί δεν είχε ακουστεί το παραμικρό για "λουκέτο" στην συγκεκριμένη επιχείρηση!
Εκατό εκατομύρια ευρώ ζημιά δήλωσε το ζεύγος Αγγελοπούλου απο τις επιχειρήσεις...

Αναμένουμε εξελίξεις, τώρα τί εξελίξεις θα είναι αυτές, με τόσο κόσμο να μένει στο δρόμο, τι να πούμε...
Να ευχηθούμε στους συναδέλφους -παραγωγούς, δημοσιογράφους και τεχνικούς, ΟΛΟΥΣ- αρχικά "ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ" και....,ειλικρινά, δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε...για την ώρα τουλάχιστον!

Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της επιχείρησης:

ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.»
«ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CITY Α.Ε.»

22 Ιουνίου 2009 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ανωνύμου εταιρίας με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και της εταιρίας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.». Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών. Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή. Όταν πριν από τρία χρόνια αναλήφθηκε η ευθύνη του «Ελεύθερου Τύπου» στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση ενός ιστορικού τίτλου. Στόχος ήταν και η συμβολή στην αναζήτηση μιας νέου τύπου και ταυτόχρονα ευρύτερης δημόσιας συζήτησης και μάλιστα σε μια φάση αλλαγών και μετάβασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Στο συνολικό εγχείρημα του «Ελεύθερου Τύπου» επενδύθηκαν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Κυρίως όμως και πρώτιστα κινητοποιήθηκαν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό.

Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.

Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων. Οι εταιρίες θα εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και όλων των συνεργατών τους. Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν τα χρόνια αυτά, ανήκει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».


Λίγο απότομο ήταν αυτό το "μεγάλο ευχαριστώ"....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου