Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Θέλει ο δημοσιογράφος να χαρεί και η είδηση δεν το αφήνει!


Χαρτοπολτός αρίστης ποιότητος!

Βράδυ Σαββάτου και στο Μουσείο της Ακρόπολης έχουν αρχίσει να καταφθάνουν οι...υψηλοί προσκεκλημένοι της ελληνικής κυβέρνησης για να παρακολουθήσουν τα εγκαίνια και να ξεναγηθούν στο μουσείο.
Όλοι;
Ε, όχι κι όλοι, κάποιοι έλαμψαν δια της απουσίας τους, με κυριότερο εκπρόσωπο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τηλεφώνησε στον κουμπάρο του και πρωθυπουργό της Ελλάδος και του είπε, πως δεν θα παραστεί στα εγκαίνια, λόγω αυξημένης αρτηριακής πίεσης!

Οπότε, δεν περιμένεις να βγεί είδηση απο τη συνάντηση των δυο ανδρών, που να αφορά την ελληνοτουρκική ατζέντα -παράνομη είσοδος μεταναστών απο τα ελληνοτουρκικά σύνορα, παραβιάσεις του FIR Αθηνών - ή έστω μια ανακοίνωση που να λέει πως θα συναντηθούν την τάδε του μήνα για να συζητήσουν τα ζητήματα που έχουν προκύψει!

Κυριακή-κοντή γιορτή, παίρνεις τις εφημερίδες σου, φτιάχνεις καφέ με μπόλικα παγάκια κι αρχίζεις να διαβάζεις τα άρθρα και τα ρεπορτάζ που φιλοξενούν στις σελίδες τους.

Διαβάζοντας την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", στο "Παρασκήνιο" σελίδα 24, γίνεται αναφορά για "φορτωμένη ατζέντα" κι εσύ ξεκινάς την ανάγνωση του κειμένου το οποίο παραθέτουμε εδώ:

" Επί μια ώρα (μαζί με τον χρόνο που χρειάστηκε για τη μετάφραση), τα είπαν χθές το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ. Καραμανλής και ο Τ. Ερντογάν, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης. Η υλοποίηση των συμφωνιών για τους μετανάστες και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, ήταν δυο απο τα βασικά θέματα που μπήκαν στην κουβέντα."

Πίνεις μια μεγάλη γουλιά καφέ, ανοιγοκλείνεις με απορία τα μάτια σου και συνεχίζεις την ανάγνωση:

Σε τέτοιου είδους συναντήσεις "πιάνεις κλίμα", συνεχίζει ο δημοσιογράφος που υπογράφει Δ.ΤΣ., απο τις δηλώσεις που ακολουθούν. Κάτι τέτοιο, όμως δεν έγινε χτές, αφού δηλώσεις δεν ήταν προγραμματισμένες." (!!!)

Ελα όμως που ο θεός αγαπάει το κλίμα , αλλά περισσότερο αγαπάει το γαϊδαρο που το έφαγε γιατί ήταν στραβό το άτιμο!

Και ο επίλογος:

"Οπότε τα αποτελέσματα θα προκύψουν απο "διαρροές". Αν, τελικά προκύψουν..."

Και αναρωτιέσαι:

Βρε μπας και ήρθε ο Ταγίπ τελικά;

Ελα όμως που είδες live τα εγκαίνια απ' την τηλεχαβούζα και Ταγίπ ντιπ!
Εδω κατάφερες να δεις τον Σημίτη να χασκογελάει στην ξενάγηση, φορώντας τ' ακουστικά που χρησιμοποιούν για τη μετάφραση -άγνωστο για ποιό λόγο τα φορούσε,καθώς η ξενάγηση γινόταν στα ελληνικά- κοτζάμ Ταγίπ δεν θα βλεπες;;;

Μπαίνεις στο ίντερνετ και διαβάζεις, πως ο Ερντογάν έμεινε τελικά στην Τουρκία κι ολα είναι όπως τα είδες και τα άκουσες, οχι όπως τα διάβασες πριν απο 5 λεπτά.

Κι ενω χαζεύεις στο ίντερνετ μπαίνεις στο zougla.gr και ανακαλύπτεις πως ΤΟ ΒΗΜΑ φιλοξενεί ολόκληρο ρεπορτάζ με την συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν στην πρώτη του έκδοση, με τον τίτλο

"Τα χαμόγελα δεν έκρυψαν την ψυχρότητα". (!!!)

Μωρέ μπράβο φαντασία!

Στην δεύτερη έκδοση της εφημερίδας, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είχε αντικατασταθεί και μαζί μ' αυτό είχε αποκατασταθεί και η πραγματικότητα.
Σας παραπέμπουμε στη συγκεκριμένη σελίδα για να το διαβάσετε, αν θέλετε. κι αν δεν το έχετε κάνει ήδη δηλαδή.


Και εις ανώτερα κύριοι δημοσιογράφοι!
Πάνω απ' ολα η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του πολίτη στο βωμό της οποίας προσφέρετε θυσία τον ίδιο.

Αναρωτιέμαι, θα απολυθούν οι αρθρογράφοι που διέπραξαν το ατόπημα, θα ζητήσει συγγνώμη η εφημερίδα που τα φιλοξένησε ή και οι δυο μαζί αύριο θα κοιτούν ψηλά τον Αττικό ουρανό σφυρίζοντας αδιάφορα;

Σιγά μην ιδρώσει τ' αυτί τους!
Και τί θα πουν δηλαδή "μας συγχωρείτε, το είχαμε "σιγουράκι" πως θα ρθει ο Ερντογάν, την επόμενη φορά θα του πάρουμε πρώτα την πίεση, για να μαστε σίγουροι;

Άλλωστε, πήραμε μια ιδέα για την..."παραγωγή" ειδήσεων προσφάτως κι απο τον πρόεδρο Σόμπολο, όταν ο Καμπουράκης του είπε να περιμένουν το συμπέρασμα της αστυνομίας για τη δολοφονία του αστυνομικού στα Πατήσια:

"Δεν θα μου πει εμένα Μήτσο, απευθυνόμενος στον Καμπουράκη, η αστυνομία ποιός έκανε το χτύπημα!
Αν είναι να περιμένω την αστυνομία να μου πει, καλύτερα να πέσω απ' το παράθυρο ν' αυτοκτονήσω!"

Ο Σέρλοκ Χολμς της Πατησίων!

Άϊντε, με τούτα και με κείνα, προς το παρόν, αυτοκτονεί η δημοσιογραφία, δυστυχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου