Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Δεν πας για ψάρεμα;


Εδώ το φρέσκοοοοο!!!!

Έχεις ενα μικρό κενό...μια ρωγμή μέσα στο χρόνο...δεν μπορείς-που δεν μπορείς- να ξεκολλήσεις απ' τον υπολογιστή λόγω εργασίας, δεν πας για ψάρεμα;

Ας ψαρέψουμε λοιπόν να ..."δροσιστούμε"!
Αμάν!!! Τσιμπάειειειει...τι να ναι άραγε;

* "Ψάρι" Νο 1
Σμέρνα (το...χαϊδευτικό όνομα του Υπουργείου Οικονομικών)

Είσαι επιτηδευματίας;
Ας πρόσεχες! Ετοιμάσου, βάλε τα καλά σου, γυάλισε τα παπούτσια σου και προς θεού, μη μείνεις ακομβίωτος γιατί έρχεται!
Ποιός έρχεται;
Το Ειδικό Συνεργείο Προληπτικών Ελέγχων που θα διενεργεί προληπτικούς ελέγχους σε όλους τους επιτηδευματίες, ανεξαρτήτως ύψους ακαθαρίστων εσόδων και νομικής μορφής.

Ακόμα κάθεσαι; Το πορτοφόλι σου και γρήγορα!

Δεν είσαι επιτηδευματίας και είσαι πολίτης;
Απο δω και πέρα θα σου τραγουδάνε το παρακάτω, όπως ο Πάριος το "Γαρύφαλλο στο στήθος" κάθε φορά που ψωνίζεις:

"Για να σε γνωρίσω μες το πλήηηηθοοος
φόρα την απόδειξη στο στήηηηθοοοος
"

Η Σμέρνα μίλησε: "Οι πολίτες που θα εξέρχονται των καταστημάτων υποχρεούνται να επιδεικνύουν τις αποδείξεις ή τα τιμολόγια της συναλλαγής και να συνεργάζονται με τα συνεργεία για τη διευκόλυνση του ελεγκτικού έργου."

Στο είχαν πεί προεκλογικά, "με σύμμαχο εσένα" δεν το πιασες όμως το υπονοούμενο . Τί νόμιζες;
Πως κάνεις την επανάστασή σου αψηφώντας την κάλπη; Αμ' δε σφάξανε, Πολίτη ακόμα, τώρα ξεκινάνε!

* "Ψάρι" Νο 2
Δράκαινα (τελευταιώς συγκατοικεί με κάτι χάνους σε μια πολυκατοικία Όπου "χάνος", αυτός που χάνει.)

Ένας υπέροχος άνθρωπος και χρήσιμος πολίτης! Προσκαλεί ολο τον κόσμο στο σπιτικό του με μοναδικό σκοπό να τους σώσει απο τα "τρωκτικά" και τα "ποντίκια" που έχουν στο δικό τους!
Όλους;
Οχι όλους μόνο " τους τίμιους αγωνιστές που έχουμε δουλέψει χρόνια μαζί στο μετερίζι, χρόνια εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή που βρίσκονται σε μία απαξία από τη ΝΔ» λέει ο ίδιος.

Και τι γίνεται με τους υπόλοιπους ΝουΔύτες (με τη θερινή ορθογραφία) , τί γίνεται, υπάρχει πόλεμος ;

«Δεν υπάρχει πόλεμος με τη ΝΔ, δεν μπορώ να είμαι εχθρός με το αίμα μου»!


Πράγμα που είναι θρασύτατο ψέμα, γιατί-ως γνωστόν- υπάρχουν και τα αυτο-άνοσα νοσήματα που είναι ύπουλα και πολλά δεν θεραπεύονται.

Συνεχίζουμε: και με το πρόβλημα των μεταναστών τι θα κάνετε; Εχετε τίποτα, "στενούς" φίλους να σας βοηθήσουν ;

«Η δικιά μας πρόταση είναι ότι εμείς μόνη μας σαν χώρα δεν μπορούμε να το λύσουμε. Πρέπει να απορροφήσει κάποιους η Ευρώπη» είπε, ξεκαθαρίζοντας και τις θέσεις του απέναντι σε ακραίες οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή.

«Είμαι δηλωμένος εχθρός τους. Δεν υιοθετώ τη στάση τους απέναντι στους λαθρομετανάστες. Η Χρυσή Αυγή βλάπτει, όπως βλάπτουν και οι κουκουλοφόροι».

Βρε, μανία με τα αυτοάνοσα!


* Ψάρι Νο 3
Χρυσόψαρο (εισαγώμενο)

Η είδηση-χρυσόψαρο μεταφέρεται αυτούσια απο το skai.gr:

" Ο λόγος για μία γυναίκα από το Ισραήλ, που ήθελε να αγοράσει ένα καινούριο στρώμα για τη μητέρα της γιατί το παλιό ήταν κάπως... άβολο.

Όχι, δεν είχαν χαλάσει τα ελατήρια, απλώς το παλιό στρώμα έκρυβε μέσα του περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια σε χαρτονομίσματα.

Η απερίσκεπτη κόρη δήλωσε, αρχικά, στα τοπικά ΜΜΕ ότι αντικατέστησε το στρώμα της μητέρας της με ένα καινούργιο για να της κάνει έκπληξη και στη συνέχεια έμαθε τι περιείχε.

Αμέσως, πήγε στο χώρο υγειονομικής ταφής των σκουπιδιών αναζητώντας απεγνωσμένα το στρώμα, αλλά μάταια, όπως είπε η ίδια.

Βέβαια σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τον "κρυμμένο θησαυρό", τον οποίο αποκάλεσε "ένα σημαντικό ποσό", μη αναφέροντας το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Σχετικά με το γιατί επέλεξαν το στρώμα ως την κρυψώνα του θησαυρού, είπε ότι αποφάσισαν να κρύψουν τα χρήματα εκεί μετά από μία "τραυματική εμπειρία με τις τράπεζες".

Στην ερώτηση "πώς μπόρεσε να πετάξει το στρώμα, ενώ γνώριζε τι περιείχε", απάντησε "το μυαλό μου απλά μπλόκαρε" !

Ωστε αυτό εννοούν όταν λένε πως έχει κάποιος "μνήμη χρυσόψαρου"!






6 σχόλια:

  1. Καλή η ιδέα σου Τσαλαπετεινέ, αλλά η ρωγμή του χρόνου έκλεινε και το ψάρεμα τελείωσε γρήγορα!
    Οπότε έμειναν απ' εξω, ζαργάνες, χέλια και μουγκρόχελα, στο επόμενο ψάρεμα θα είναι πρώτα στη λίστα!
    Καλό απόγευμα:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και στέκομαι στη δράκαινα: σφηνοειδής σαν τα πρωτόζωα κινεί αριστερά και δεξιά το σώμα της· κι ύστερα με τα μοναδικά μικρά εμπρόσθια της πτερύγια -απολήξεις που σε εξελιγμένα είδη γίνανε πόδια μπροστινά και χέρια- χώνεται στην άμμο παίρνει το χρώμα της κι αφήνει από όξω μόνο τα ραχιαία δηλητηριώδη της αγκάθια περιμένοντας το θύμα άθελά του να πέσει πάνω τους!
    Κι εσύ που περπατάς αμέριμνα στην ατέλειωτη αμμουδιά στο Καστράκι ή στην Αγία Άννα, και βυθίζεσαι σιγά σιγά στα δροσερά τα καταπράσινα νερά, τσουπ την πατάς! το δηλητήριο στην πατούσα ή στο μεγάλο σου το δάχτυλο γεννά τον πόνο· πρήξιμο, φαγούρα...
    Μακριά από δράκαινες λοιπόν!
    Κι αύριο τα λέμε με το νου μας στα καταπράσινα νερά που πού θα πάει, θα μας δροσίσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kyros, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου. Να συμπληρώσουμε κάτι ακόμα...αν τύχει και είσαι αλλεργικός υπάρχει τεράστιο θέμα με τη Δράκαινα, η οποία τόσον καιρό σουλατζάριζε στα γαλαζια ύδατα και μόλις είδε κόσμο να μαζεύετε, χώθηκε και στην άμμο και περιμένει ποιός θα την πατήσει! Και είναι εξαιρετικά ύπουλη η άτιμη!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή