Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών


Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα έβγαλε αργά χθες την παρακάτω ανακοίνωση.

Αθήνα 25 Φεβρουαρίου 2009

Δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών

Χτες το βράδυ 24/2/09 στις 10:05 «άγνωστοι» πέταξαν χειροβομβίδα στο Στέκι Μεταναστών που βρίσκεται στην οδό Τσαμαδού στα Εξάρχεια (στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα γραφεία του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα). Εκείνη την ώρα το Στέκι ήταν γεμάτο κόσμο μιας και είχε ανοιχτή εκδήλωση ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και συνεδρίαζε το συντονιστικό της οργάνωσης μας. Η επίθεση δεν είχε θύματα από καθαρή τύχη δεδομένου ότι η χειροβομβίδα δεν μπόρεσε να σπάσει το διπλό τζάμι του παραθύρου, έκανε γκελ, και τελικά έσκασε στη ζαρντινιέρα που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο.

Η χτεσινή φασιστική παρακρατική δολοφονική επίθεση εντάσσεται στη γενική προσπάθεια καθεστωτικής αντεπίθεσης μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη. Όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την όξυνση της κρατικής και παρακρατικής βίας καθώς και μια εκστρατεία μαύρης προπαγάνδας ενάντια στους χώρους αντίστασης («η άκρα Αριστερά είναι υπεύθυνη για τη βία»). Οι «άγνωστοι» που πέταξαν τη χειροβομβίδα δεν στρέφονται μόνο εναντίον μας, αλλά ενάντια συνολικά στο ανταγωνιστικό κίνημα, σε όσους και όσες εξεγέρθηκαν το Δεκέμβρη, σε όσες και όσους αρνούνται έμπρακτα τη δικτατορία των αγορών και τη «δημοκρατία» του ροπάλου.

Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, είναι μάλλον περιττό να δηλώσουμε ότι το παρακράτος θα πάρει την απάντηση που του αξίζει .

πηγή ΤVXS.gr

**** Μα όχι, δεν θα μας φανεί καθόλου περίεργο αν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων το βράδυ ακούσουμε πως φταίει το ίδιο το δίκτυο για την παραπάνω δολοφονική επίθεση....η ανάλυση "μέσω Λαμίας" πιθανόν να αφήσει να εννοηθεί κάτι τέτοιο...(θα δούμε όμως, θα δούμε...)

Σαν την κυρία - η τώρα βγήκα απο το κομμωτήριο-που έλεγε σήμερα στο τρένο πως " κι αυτοί πια, μορφωμένοι άνθρωποι είναι, ας κάνουν λίγο πίσω, τώρα που ο κόσμος είναι ταραγμένος με ολα αυτά, να σταματήσει το κακό"!

Ω, μας συγχωρείτε πολύ κυρία μου και ευχαριστούμε που νοιάζεστε τόσο,αλλά μήπως το πολύ πιστολάκι σας έκαψε το ακατοίκητο;

Ποιό κακό να σταματήσει; Η διεκδίκηση του αυτονόητου;

Είναι κακό να λες πως δεν μπορεί κανείς να σου στερήσει τα δικαιώματά σου και να υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής σου διαρκώς για να ζεσταίνει την καρέκλα του και την τσέπη του;

Είναι κακό να λες πως διαφωνείς με την κατάντια που σου κάνει το βίο-αβίωτο και να το δηλώνεις ευθέως;

Είναι κακό να συμπονάς τους συνανθρώπους σου και να φροντίζεις γι' αυτούς;

Απο πότε η μόρφωση και ο πολιτισμένος άνθρωπος έγιναν συνεργοί στη μιζέρια και στην ατιμία για να σταθούν πλαϊ της και οχι απέναντί της;

Αϊ σιχτίρ!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου