Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Ο λαός δεν ξεχνά, τις λαγάνες, τα τουρσιά!


Φθηνότερο θα είναι φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υπανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα η τιμή της λαγάνας των 750 τζι θα είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι και θα πωλείται αντί του ποσού των €2,5, διαψεύδοντας τη κακοπροαίρετη ρήση του «κάθε πέρσι και καλύτερα».
Κατά τ’ άλλα, χαμηλότερη κατά 10% θα είναι και η τιμή του χαλβά Μαξίμου και του χαλβά Ραφήνας που κρίθηκαν και ως οι καταλληλότεροι για τον ελληνικό λαό έπειτα από δημοσκόπηση της Vriston Αnalysis που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Δραματική μείωση θα παρουσιάσουν επίσης οι τιμές του ταραμά, των ελιών και του τουρσιού, κατά 20% και 12% αντίστοιχα με αποτέλεσμα οι καταναλωτές-δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης να μπορέσουν τελικά να αγοράσουν και λίγο πετρέλαιο για εντριβές για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Η κυβέρνηση αποφάσισε να δείξει το κοινωνικό πρόσωπό της προχωρώντας σε περαιτέρω μειώσεις των τιμών και άλλων προϊόντων.
Έτσι, τα κατεψυγμένα θαλασσινά όπως τα χταπόδια Αργεντινής, οι γαρίδες Βραζιλίας, οι σουπιές οι μελανοφόρες, και τα σαχλαμάρια Αιγαίου θα πωλούνται σε τιμές που θα είναι μέχρι και 40% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.
Τέλος, και σε ό,τι αφορά στα οπωροκηπευτικά, οι τιμές τους φέτος θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με το 2008 κατά 25%, εκτός όμως της τιμής της ντομάτας καθώς οι φετινές που δεν έχουν ωριμάσει κρίθηκαν άγουρες και σκληρές.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για το συγκεκριμένο θέμα, υπήρχαν και συνεχίζουν ακόμη να υπάρχουν φόβοι εξαγοράς τους από ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων που σκόπευαν να τις εκτοξεύσουν εναντίον προκαθορισμένων στόχων προκαλώντας τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου