Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Mixer-ολογίες



Διαβάσαμε στο in.gr...


Μπλα, μπλα, μπλα....

Yπουργικό Συμβούλιο, σε πλήρη σύνθεση, με θέμα την οικονομική πολιτική ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την Πέμπτη, την ώρα που στην επικαιρότητα παραμένει η απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού. Μετά τον υπουργό Οικονομίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων φορολογικών μέτρων.

***Ο Παλαιοκώστας είχε τουλάχιστον σχέδιο εξόδου απ' την κρίση...η κυβέρνηση ακόμα ψάχνεται...

Τυπικά πράγματα

Δικαστήριο του Βερολίνου επιβεβαίωσε σε δεύτερο βαθμό την απόλυση της ταμία ενός σούπερ μάρκετ έπειτα από υπηρεσία 31 ετών για υπεξαίρεση του ποσού του 1,30 ευρώ, σε μια υπόθεση που έχει δημιουργήσει κίνημα αλληλεγγύης στη Γερμανία.

Η Μπάρμπαρα Ε. κατηγορείται από τον εργοδότη της, την αλυσίδα Kaiser, ότι χρησιμοποίησε προς όφελός της δύο κουπόνια αξίας 48 και 82 λεπτών του ευρώ που δόθηκαν σε αντάλλαγμα για την επιστροφή άδειων μπουκαλιών και ξεχάστηκαν από έναν πελάτη σε κατάστημα της αλυσίδας στο ανατολικό Βερολίνο.

Απολύθηκε χωρίς προειδοποίηση τον Ιανουάριο του 2008. Μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά η 50χρονη έχει γίνει γνωστή στην Γερμανία με το όνομα «Έμελι». Μια επιτροπή υποστήριξής της έχει συσταθεί και πολλές πολιτικές προσωπικότητες και συνδικαλιστές έχουν πάρει το μέρος της.

Το Εργατικό Δικαστήριο του Βερολίνου-Βραδεμβούργου έκρινε σε δεύτερο βαθμό ότι η απόλυση ήταν δικαιολογημένη, καθώς τα γεγονότα επιβεβαιώθηκαν από μαρτυρίες και τα δεδομένα του ταμείου.

«Η ιδιοκτησία του εργοδότη δεν βρίσκεται στη διάθεση των μισθωτών , όποιο και αν είναι το ποσόν και ακόμη και σε περίπτωση σημαντικής αρχαιότητας [του υπαλλήλου]» σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης του δικαστηρίου, που κάνει λόγο για «ανεπανόρθωτη απώλεια εμπιστοσύνης» ανάμεσα σε εργοδότη και υπάλληλο.

Η Συνομοσπονδία των Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) κατήγγειλε την απόφαση ως «επίθεση με κανόνια εναντίον σπουργιτιών».

Η ταμίας, η οποία εργάζεται εδώ και 31 χρόνια για την ίδια αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που τελούσε υπό την ιδιοκτησία του κράτους επί Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας και αγοράστηκε από την επιχείρηση Kaiser μετά την επανένωση, δηλώνει ότι η συμμετοχή της στις απεργίες έπαιξε ρόλο στην απόλυσή της.


**** Μη βιάζεστε να κάνετε συγκρίσεις με την ελληνική πραγματικότητα! Κι εδω αν είχε "τσιμπίσει" 1,30 ευρώ απ' το ταμείο, το ίδιο θα είχε συμβεί! Εκτός κι αν "σήκωνε" ολο το ταμείο και ήταν στέλεχος...
Στην Ελλάδα οσο πιο πολλά βουτήξεις, τόσο λιγότερο κινδυνεύεις να δικαστείς...ειδικά στον "ευαίσθητο" χώρο του δημοσίου.


****Αμάν-αμάν! Ακούω ελικόπτερο...λες να επιστρέφει ο Παλαιοκώστας στον Κορυδαλλό;

****Μάνα, ετοιμάσου να το κάψετε το πελεκούδι με τον μπαμπά! Την Παρασκευή θα εισπράξετε 100 ευρώ για το επίδομα θέρμανσης μέσω ΟΓΑ! Ε, ρε γλέντια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου