Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

"ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ" ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ


Νέο C.D.

της

ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΥ

«Του Ανέμου οι Λέξεις»

σε μουσική του

ΒΑΓΓΕΛΗ ΦΑΜΠΑ

σε στίχους του

Βασίλη Ελευθερίου

με συμμετοχές στο στίχο της Ελένης Μαχαίρα κ’ Βαγγέλη Φάμπα

Οκτώ νέα τραγούδια με ηχήματα απο όλες τις άκρες του ορίζοντα, οκτώ διαφορετικές ιστορίες, οκτώ ταινίες μικρου μήκους και δύο μουσικά κομμάτια προσδιορίζουν τον νέο προσωπικό δίσκο της Σωτηρίας Λεονάρδου.

Απο τους δρόμους του μεταξιού ως την Κρήτη και απο την Αφρική ώς τους δρόμους του Ρεμπέτικου, η Σωτηρία Λεονάρδου βρίσκει στο δίσκο αυτό τον εαυτό της να περιδιαβαίνει στις μουσικές (και όχι μόνο) διαδρομές που έχουν χαρακτηρίσει την καρριέρα της.

Σαν μέσα απο κινηματογραφικές εικόνες, εμφανίζεται -φιγούρα μοναδική- και μας ταξιδεύει σε μέρη απρόσμενα. Εξερευνώντας διαφορετικούς κόσμους και διαφορετικά μουσικά στυλ, δίνει δυνατές και πολύ προσωπικές ερμηνείες αποδεικνύοντας την πολυσυλλεκτικότητα και την ιδιαίτερη εκφραστικότητα της.

Ο δίσκος αυτός, που δημιούργησε μουσικά ο Βαγγέλης Φάμπας και στιχουργικά φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Βασίλη Ελευθερίου (και της Ελένης Μαχαίρα σε ένα τραγούδι), είναι ένα εξωτικό ταξίδι στις εποχές, στους τόπους, μα πάνω από όλα στα χρώματα που συνθέτουν την ίδια τη Σωτηρία, καλλιτεχνικά και ανθρώπινα. Η πορεία μια φωνής, μέσα απο σύντομες -σαν απο ταινία- εικόνες, αισθήματα και σκέψεις, ειπωμένες χωρίς στόμφο αλλά με σοφία, Του ανέμου οι λέξεις....

-Οι σκηνές του έργου-

Του ανέμου οι λέξεις (Τζάζ μπαλάντα πάνω στον ήχο της βροχής)

Ο Λέοντας (σαν Κρητικό τρικάταρτο τραγούδι)

Η παρδαλή Φυλακή (Χασάπικο παιγμένο σαν απο περιπλανόμενο θίασο)

Ζειμπέκικο Νοκτούρνο (ένα νυχτερινό τραγούδι που στην πορεία του γίνεται ζειμπέκικο και απογειώνεται)

Η Λέξη (στο χρώμα μιας εγγύς μας Μέσης Ανατολής)

Tempas Song (Afro-Latin εμπνευσμένο απο τον ΝοτιοΑφρικανό μουσικό Tempa NCube, σε στίχο της Ελένης Μαχαίρα)

Blues (ένα Swing κομμάτι που η Σωτηρία τραγουδάει στα Αγγλικά)

Παγκόσμια Προσευχή (ένα κομμάτι χτισμένο σε πανάρχαιο πεντατονικό ύφος, που συγκεράζει τα ηχήματα των λαών της γής και στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι μουσικοί που έλαβαν μέρος στο δίσκο)

Ακούγονται επίσης δύο κομμάτια απο τους εξαίσιους μουσικούς που έλαβαν μέρος στο δίσκο, «Του ανέμου οι λέξεις» σε επτάλεπτη τζάζ εκδοχή, και το «Blues» σε κλασσική εκδοχή με υπέροχα σόλι των Joe Tornabene και Γιώργου Ψυχογιού).

Στο δίσκο αυτό συμμετείχαν οι μουσικοί :

Ζαχαρίας Σπυριδάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Γιώργος Ψυχογιός, Σολομών Μπαρκής, Νίκος Ψαριανός,Victor Milencovic, Joe Tornabene, Δημήτρης Φριτζαλάς, Απόστολος Πατρονίδης, Δημήτρης Στασινός και ο Βαγγέλης Φάμπας.

Το CD κυκλοφορεί από τη MASSIVE PRODUCTIONS μέσα στον Νοέμβριο 2008, ενώ τη διανομή του θα έχει η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ της Ε.Μ.Σ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου