Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Fatous Olous!


Στη λήψη έκτακτων μέτρων σκέφτεται να προβεί πλέον η ελληνική κυβέρνηση έπειτα από τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έκθεσης που έγραψε πρόσφατα η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) στο πλαίσιο της εργασίας «Σκέφτομαι Και Γράφω» με θέμα «Εσάς τους Έλληνες, και τον Καραμανλή σας».
Η σωστή ανάπτυξη του φετινού θέματος – που χαρακτηρίστηκε «βατό» από τα μέλη της επιτροπής – περιλαμβάνει δύο σκέλη. Από την μία το γεγονός πως στο όριο της φτώχειας ζουν πια περί τα 2.000.000 Έλληνες, και από την άλλη, το πως η χώρα, κατέκτησε το 2008 μόλις τη δεύτερη θέση αναφορικά με τα ευρωπαϊκά ποσοστά πενίας, μιας και έχασε άδικα την πρωτιά στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με την Λετονία που αναδείχθηκε, άδικα, πρωταθλήτρια.
Παρόλα αυτά, κυβερνητικά στελέχη αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αναφέρθηκαν στο γεγονός πως ανέβηκαν οι βάσεις, και παράλληλα εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους πως στο μέλλον «η χώρα σύντομα θα βρεθεί στη θέση που της αξίζει».
Με μοναδικό στόχο πια την πολυπόθητη πρωτιά, η κυβέρνηση της ΝΔ εξήγγειλε την άμεση κατάρτιση εθνικής στρατηγικής που θα περιλαμβάνει την εξαγγελία δέσμης-μπουκέτου μέτρων που θα περιλαμβάνει:

1)Τη δημοσίευση περισσότερων θέσεων εργασίας μέσω των πρωτοσέλιδων της Απογευματινής,

2) Την επιβολή του εορταστικού ωραρίου αναφορικά με τη λειτουργία των βουλευτικών γραφείων προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο γίνεται πιο πολλά γαλάζια παιδιά

3) Την κατοχύρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες,

4) Την εξασφάλιση του δικαιώματος στην ευθανασία σε όσους το επιθυμούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου