Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ραντεβού στην Ερμού!


Στην εποχή της κλειδαρότρυπας, της στατιστικολαγνείας, της τηλεοπτικής ανθρωποφαγίας, του βύσματος, του γλειψίματος, του βολέματος και του εφησυχασμού, όχι και τόσο μακριά από την αιγιακή γειτονιά μας με τον ευρωπαϊκοενωσίτικο αέρα, η σφαγή συνεχίζεται.

21 μέρες πολέμου στη Γάζα σήμερα και το κοντέρ γράφει μέχρι στιγμής

2360 αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών στα παλαιστινιακά εδάφη.

1013 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από τους οποίους οι

670 είναι άμαχοι πολίτες.

225 παιδιά έχουν δολοφονηθεί από το αμυνόμενο Ισραήλ, ενώ και,

69 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, πολλές από αυτές μητέρες κάποιων – ορφανών πια – παιδιών.

4700 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την πρώτη μέρα της επιχείρησης Συμπαγές Μολύβι. Κάποιοι από αυτούς δεν θα καταφέρουν να επιζήσουν υποκύπτοντας στα τραύματά τους.

Στον αντίποδα,

10 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τη μέρα που η κυβέρνηση της χώρας τους αποφάσισε να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας.

4 Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από φίλια πυρά, ενώ,

3 Ισραηλινοί πολίτες έπεσαν νεκροί χτυπημένοι από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα.

Κάπως έτσι, εδώ στην Ελλάδα, φτάσαμε σε ακόμη ένα Σαββατοκύριακο εφησυχασμού. Μόνο που όπως όλα τα τελευταία, κι αυτό θα είναι στολισμένο – έτσι, για να σπάει η μονοτονία – με έντονες πινελιές από το κλασικό χρώμα «Krima» που παράγεται κατά τόνους από τα τρίσβαθα της συνείδησής, όταν τα βραδινά δελτία ειδήσεων προβάλλουν εικόνες φρίκης από τις Γάζες του κόσμου.
Α! Μην το ξεχάσουμε! Ξεκίνησαν και οι εκπτώσεις...

2 σχόλια:

  1. Το τραγικό είναι πως έχετε τόσο δίκαιο παιδιά! Εμείς οι καναπεδάτοι Έλληνες το 'κρίμα' το έχουμε στην άκρη της γλώσσας. Είναι βολικό. Το λες κι εκφράζεις συμπόνια. Για τους άλλους. Γιατί ευτυχώς εσύ δεν τη χρειάζεσαι, βρίσκεσαι στον καναπέ. Τον καναπέ που δεν προτίθεσαι να αφήσεις παρά μόνο για να ψωνίσεις στις εκπτώσεις. Εκείνο που δεν 'πιάνεις' είναι ότι στην πραγματικότητα και εσύ είσαι θύμα. Σίγουρα πιο τυχερό από τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, αλλά σίγουρα μίζερο θύμα.
    Καλή συνέχεια...

    Π.Π προς το παρόν από το Ιλλινόις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Na deite to vals me ton mpasir!(se aptesta greeklish grafw o atimos)Axizei toso eikastika oso kai me to safes ypainiktiko minima pou noiwtheis pws se sevetai alla kanei kai tin douleia tou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή