Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Το "καρό πουκαμισάκι" αντεπιτίθεται....

Αναδημοσίευση απο το in.gr....εμείς απλώς τονίσαμε για την ευκολία του αναγνώστη κάποια μέρη της συνέντευξης.

Στην αντεπίθεση ο Ν.Κακλαμάνης για το γήπεδο του ΠΑΟ και το πάρκινγκ στην Κυψέλη

Στην αντεπίθεση περνά ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα, υπεραμυνόμενος των θέσεών του τόσο για το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό, όσο και για την κατασκευή πάρκινγκ στην Κυψέλη.

Σχετικά με την κόντρα που προκλήθηκε από την κοπή δένδρων για την κατασκευή του πάρκιγνκ στην Κυψέλη, ο κ. Κακλαμάνης λέει: «Κατ' αρχήν δεν επρόκειτο περί πάρκου. Επρόκειτο περί ενός χώρου που είχε 45 όλα και όλα δέντρα. Κόπηκαν τα 12, τα υπόλοιπα μεταφυτεύτηκαν. Είχαν αγοράσει τον χώρο από τις αρχές της δεκαετίας του '90, με σκοπό να γίνει πάρκινγκ.

Επί Έβερτ, ελήφθη η απόφαση να γίνει υπόγειο τετραώροφο πάρκινγκ, με χώρο πρασίνου από πάνω. Οι φωνασκούντες έχασαν και τα ασφαλιστικά μέτρα. Αυτό όμως το αποκρύπτουν. Όπως αποκρύπτουν ότι όταν τελειώσει το πάρκο, θα φυτευτούν 140 δέντρα».

Σε ερώτηση εάν έπρεπε να είχε υπάρξει συνεννόηση με τους κατοίκους απαντά πως η κατασκευή του πάρκινγκ υπήρχε στο προεκλογικό πρόγραμμά του και προσθέτει: «Τι είδους δημοκρατία είναι αυτή που κάποιοι 50 βοηθούμενοι από μερικούς ‘μπαχαλάκηδες’ λένε ότι ‘δεν θα αφήσουμε να γίνει το έργο’»;

Αναφορικά με το γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα κάνει λόγο για πόλεμο εταιρειών real estate στην περιοχή και τονίζει πως το σχέδιο προβλέπει διπλή ανάπλαση με 135 στρέμματα πρασίνου, ένα γήπεδο και ένα εμπορικό κέντρο.

Για το εμπορικό κέντρο λέει πως ο νόμος έδωσε τη δυνατότητα να διπλασιαστεί ο συντελεστής δόμησής του και ο δήμος πήρε δωρεάν 56 στρέμματα από το εμπορικό κέντρο.

«Και όπως υπάρχει μεταφορά συντελεστή δόμησης, υπάρχει και μεταφορά συντελεστή πρασίνου. Επειδή φυτεύεται εκεί ένα κομμάτι οικοδομήσιμο, το αντάλλαγμα είναι ότι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στη θέση του γηπέδου του Παναθηναϊκού φυτεύεται πράσινο. Και γίνεται υπόγεια η Λεωφόρος Αλεξάνδρας» προσθέτει.

Όσο για την απόφαση του ΣτΕ να μην γκρεμιστούν οι πολυκατοικίες του λεωφόρου Αλεξάνδρας, την χαρακτηρίζει «ακραία» και προσθέτει πως και οι κρίνοντες κρίνονται.

Τέλος, αναφέρει πως θα βάλει φρένο στα καταστήματα στο Κολωνάκι, καθώς θα ζητήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να ανασταλεί η έκδοση κάθε άδειας για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για τα επόμενα δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου