Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Συνέδριο του Γκαβός


Εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ξεκίνησε χθες το Παγκόσμιο Οικονομικό Εωσφόρουμ στο Γκαβός της Ελβετίας με τη συμμετοχή χιλιάδων χρεοκοπημένων επιχειρηματιών και αποτυχημένων πολιτικών. Στο μπουφέ που στήθηκε από νωρίς το πρωί παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός καθώς εκπρόσωποι από 96 χώρες σπρώχνονταν για να προλάβουν να βάλουν στα πιάτα τους λίγο χαβιάρι Μπελούγκα, και βαρελίσια φέτα.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν πολύ οικονομικοί και λιτοδίαιτοι ρεπόρτερ των διεθνών μέσων ενημέρωσης, κεντρικό σύνθημα της συνάντησης – που θεωρείται η σπουδαιότερη των τελευταίων δεκαετιών – είναι το παλλαϊκό «Παραμορφώνοντας τον κόσμο μετά την κρίση».
Τις επόμενες ημέρες, οι παρευρισκόμενοι κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων - διαλυμένοι - από το σπα, τις κούρες και το σκι, αναμένεται να συζητήσουν και για άλλα, καυτά, θέματα πέραν της οικονομικής ύφεσης, όπως για το παλιό καλό κρασί, το πόσες τρύπες έχει το ελβετικό τυρί, όπως και για τις αυτοκτονικές τάσεις που έχει τελευταία ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.Χ.Α. στη Σοφοκλέους.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου του Γκαβός, χαιρέτισε με ομιλία του ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Ο.Η.Π. (Οργανισμού Ηνωμένων Πολιτειών) Κόφι Εσπρέσο Αυνάν σηκώνοντας περήφανα στον ελβετικό ουρανό ένα μισογεμάτο ποτήρι με σαμπάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου