Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Δουλειά δεν είχε ο διάολος....η επιστροφή!


-Τις τεράστιες ελλείψεις κλινών στις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς και στο απαραίτητο για τη λειτουργία τους προσωπικό, σκιαγράφησε η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας, σημειώνοντας πως χιλιάδες ασθενείς χάνουν τελικά τη ζωή τους στην αναμονή.

Όπως είπαν οι υπεύθυνοι των ομάδων εντατικής θεραπείας, «εδώ και επτά χρόνια παραμένουν κλειστά 150 κρεβάτια, καθώς δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό για να λειτουργήσουν» και εκτιμούν ότι «αν λειτουργούσαν αυτά τα κρεβάτια θα είχαν σωθεί τουλάχιστον 3.500 ασθενείς».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι «τα στοιχεία περί 'δυνητικών θανάτων' είναι χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση και καμία υπηρεσία δεν προσφέρουν στην υπεύθυνη ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου, ενώ βρίσκονται σε αντίθεση με την ιατρική δεοντολογία, που όλος ο ιατρικός κόσμος τηρεί με ευλάβεια».

Από την πλευρά τους οι εντατικολόγοι υποστηρίζουν ότι «οι ελλείψεις σε προσωπικό αγγίζουν τους 4.000 γιατρούς και 20.000 νοσηλευτές».


*Έχει δίκιο το Υπουργείο Υγείας… τα στοιχεία των θανάτων δεν έχουν επιστημονική τεκμηρίωση, εφ’ όσον δεν βρέθηκαν στο αίμα των θανόντων οι «μπλε και πράσινοι κόκκοι» του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μήπως να ρίξουν εκεί στο Υπουργείο καμιά ματιά στη λίστα του ΕΚΑΒ ή δεν τους περισσεύει καιρός;


-Ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε στη 1:00 μετά τα μεσάνυχτα εναντίον κλούβας των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη.


Οι νεαροί βγήκαν από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και πέταξαν μολότοφ στην κλούβα που βρισκόταν έξω από τα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης.

Αμέσως μετά οι κουκουλοφόροι επέστρεψαν στο χώρο του ιδρύματος.

*Βολικό ε; Ευκαιρία να συζητήσουν τα κανάλια και πάλι για το αγαπημένο τους θέμα… το συζητούσαν και στη Βουλή προχτές…

Κάτι μου λέει πως θα τα συνδυάσουν πάλι όοοοοολα μαζί και θα ξεκινήσουν τον...μονόλογο απο μηδενική βάση.


-Συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτών θα έχει την Κυριακή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, προκειμένου να αποσαφηνίσει τα κυβερνητικά μέτρα.

*Έφτασε η στιγμή της αλήθειας για τον κο Χατζηγάκη…

Άλλο πράγμα να καβαλάς τα τρακτέρ ως αντιπολίτευση και να φωνάζεις «γιούρια» και άλλο να δέχεσαι ως κυβέρνηση κατά μέτωπο επίθεση από τα τρακτέρ και να οπισθοχωρείς….


-Οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από εφιάλτες σε σχέση με τους άνδρες, καθώς είναι πιο δύσκολο για εκείνες να "σβήσουν" τα συναισθήματά τους στο τέλος της μέρας, πριν πάνε να κοιμηθούν.

*Το βράδυ μην ξεχάσω, να θυμηθώ «να ξεχάσω» τι με απασχόλησε το πρωί…

Κι αν έχει κάποια μνήμη ελέφαντα τι κάνει; Γαργάρες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου