Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Φάε έναν μα***λάκα!


Επειδή μας το ζήτησες, η εκπομπή σήμερα αποκαλύπτει τη μυστική συνταγή «Κρέας με Μαλάκες στη Γάστρα», που παλιότερα μας είχε ψιθυρίσει στο αυτί πασίγνωστος Κινέζος σεφ.
Ιδού λοιπόν πως μπορείς κι εσύ, να μαγειρέψεις στην κουζίνα του σπιτιού σου, έτσι απλά, το πιάτο που εδώ και χρόνια έκανε κυβερνήσεις και κυβερνήσεις να γλύφουν – εκτός από τα δικά σου – και τα δάχτυλά τους.

Τι θα χρειαστείς:

151 ωμούς γαλάζιους βουλευτές,
100 καταπράσινα στελέχη βιολογικής καλλιέργειας
2-3 τηλεοπτικούς δημοσιογράφους,
1 ξανθιά τηλεπαρουσιάστρια (μπούτι)
1 λαό χαζό
50 διμοιρίες αλανιάρικων ΜΑΤ
1000 φοιτητές με το αίμα τους
100 καλά ραντισμένους αγρότες χωρίς τα τρακτέρ τους
10 μετανάστες (Αλβανούς κατά προτίμηση) καλά χτυπημένους
1 κουβά βιτριόλι
1 ποτήρι ληγμένο γάλα «Ο Κουμπάρος»
3 μπανάνες Νικήτα
1 πιπερόριζα oleoresin capsicum
Απεριόριστη υπομονή


Εκτέλεση (κατά προτίμηση σε σκοτεινό πεζόδρομο του κέντρου των Αθηνών):

Αφού νωρίτερα έχεις φροντίσει να ψιλοκοπανίσεις στο Γουδή που έχει και άπλα, τους φοιτητές, τους αγρότες, τους μετανάστες (που είναι ήδη χτυπημένοι), και τον χαζό λαό, γεμίζεις ένα κουβά με βιτριόλι όπου βουτάς μέσα το μίγμα που έχει προκύψει και το αφήνεις για μισή ώρα να διαλυθεί.
Ακολούθως, σε ένα τηγάνι τσιγαρίζεις σε χαμηλή φωτιά που έχεις ανάψει με την ξανθιά τηλεπαρουσιάστρια (μπούτι), τους 151 ωμούς γαλάζιους βουλευτές, προσθέτοντας παράλληλα και σιγά-σιγά τα 100 καταπράσινα στελέχη βιολογικής καλλιέργειας.
Προσοχή! Ανακατεύεται συχνά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους!
Μετά από ένα δεκάλεπτο σβήσε τη φωτιά με 2-3 τηλεοπτικούς δημοσιογράφους και ένα ποτήρι ληγμένο γάλα της γαλακτοβιομηχανίας «Ο Κουμπάρος».
Όσο για το που θα βάλεις τις μπανάνες «Νικήτα» που περίσσεψαν; Μα, είναι απλό! Αφού τις ξεφλουδίσεις, μαζί με τις 100 αλανιάρικες διμοιρίες ΜΑΤ, τις ψεκάζεις με την πιπερόριζα oleorisin capsicum μέχρι να δακρύσεις ελαφρά.
Στο τέλος, ανακάτεψε όλα τα παραπάνω υλικά, και βάλε τα στη γάστρα αφού βέβαια έχεις «στρώσει» πρώτα τα καλά κάρβουνα που έχεις μαζέψει νωρίτερα από τις καμένες Πάρνηθα και Ηλεία.
Αφήνεις το φαγητό να σιγοψηθεί για τέσσερα χρόνια και... βουαλά!

Το γεύμα συνοδεύεται ιδανικά από μία φιάλη Βατοπεδινού οίνου, ερυθρού, σερβιρισμένου στους 16ο-17ο Κελσίου.

Τιπς: Αν θέλεις να ξετρελάνεις την παρέα σου κατά το σερβίρισμα ρίξε για ντεκόρ στα πιάτα, λίγα κλωνάρια πλαστικού χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Υ.Γ. Η εκτέλεση της συνταγής θα κυκλοφορήσει σύντομα και σε DVD από την εκπομπή Θηρία Ενήμερα και υπό τον ασαφή σουρεαλιστικό τίτλο «Έπεσ’ η Πίπα και βούλωσε η Μπανιέρα».
Τα αντίτυπα θα παραδίδει αυθημερόν στο σπίτι σας ταχυδρόμος της γειτονιάς σας.

1 σχόλιο:

  1. Γαμάτη συνταγή!!! Και το βασικό ειναι οτι αυτο το φαϊ δεν...χωνευεται με τίποτα!!! Οση σοδα και να κατεβάσεις μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή