Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Αντιδράσεις για την κοπή των 50 δέντρων


Διαβάσαμε στο skai.gr

Κλειστή παραμένει η Πατησίων στο ύψος της πλατείας Αμερικής από 200 περίπου κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για την κοπή 50 δέντρων στο πάρκο από το Δήμο Αθηναίων προκειμένου να γίνει πάρκινγκ.Νωρίτερα, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ, με τους κατοίκους να έχουν καταθέσει ήδη μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο Δήμος ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες, κόπηκαν μόνο 12 δέντρα και τα υπόλοιπα θα μεταφυτευτούν, υποστήριξε στο ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Χρόνης Ακριτίδης.
Σημειώνεται ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή αρχιτεκτονικού ελέγχου της νομαρχίας Αθηνών, ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην ενέργεια αυτή. Όπως δήλωσε στο ο τακτικός εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Επιτροπή, Θεόδωρος Σεραφείδης εφόσον δεν ακολουθούνται οι αποφάσεις μας, η επιτροπή δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης. "Δεν είμαστε γλάστρες κανενός" σημείωσε χαρακτηριστικά.Για "πραξικοπηματικά σχέδια" του Δήμου Αθηναίων κάνει λόγο ο δημοτικός συνδυασμός "Ανοιχτή Πόλη". Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός, το πάρκινγκ δεν εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, αλλά απευθύνεται κυρίως στους επισκέπτες της και την εξυπηρέτηση της εμπορικής κίνησης της Πατησίων.


*Με τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι τα δέντρα δεν θα ξαναψηφίσουν ποτέ πια στην ιστορία! Με τέτοια συμπεριφορά, αποκλείεται!
Δήμαρχε, τι θα έλεγες να φυτεύεις δημότες στους κοινόχρηστους χώρους του δήμου, αφού έτσι κι αλλιώς τους αντιμετωπίζεις σαν γλάστρες;
Είναι μια κάποια λύσις!

2 σχόλια:

  1. Είναι επικίνδυνοι πια...
    Απροκάλυπτοι και άρα επικίνδυνοι!
    Από το πρωί που το ακούω και ακόμα δεν έχω ηρεμήσει...
    Ε ρε γκιλοτίνα που τους χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο!
    Η Αθήνα θα πρέπει ν΄αλλάξει όνομα και επισήμως πλέον: "ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ", "Ανοικτη.Επιταγή" και πάει λέγοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή