Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Στην πισίνα με τους κροκόδειλους!


Σαράντα μέρες πέρασαν, από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Πως κύλησαν όμως τηλεοπτικά αυτές οι μέρες;. Το πρώτο δεκαήμερο το «φάγαμε» βουτηγμένοι στην τηλεοπτική πισίνα δακρύων που γέμισαν έγκαιρα οι πολύπειροι Τζον Pretenders των σαπουνοπερικών δραμάτων της εποχής μας, με γκεστ σταρς, διάφορους μπουμπούκους, τσουκνίδες και αγκάθια, που έκοψαν από τα λιβάδια της ελληνικής πολιτικής. Και να τα «κλαψ», και να τα «σνιφ», και να τα χαρτομάντιλα και οι μύξες για τον άδικο χαμό του νεαρού μαθητή.
Κάπου εκεί ανάμεσα, ο τηλεοπτικός αυνανισμός συνεχιζόταν με σκηνές από «τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας από τους γνωστούς-άγνωστους». «Και τώρα με την οικονομική κρίση πως θα δουλέψει ο εμποράκος;» η μία ερώτηση. «Έχουν δίκιο τα παιδιά αλλά...» ερχόταν ευθύς αμέσως η απάντηση από τους αηδία-μονες.
Μετά, δεν ήρθε η Άνοιξη, αλλά οι μαθητικές κινητοποιήσεις. Τα Χριστούγεννα έφταναν, οι μαθητές κατέκλυζαν το κέντρο, αστυνομικοί πυροβολούσαν «στον αέρα»-πατέρα και το «Ω έλατο!» άρχισε να στήνεται στο Σύνταγμα. Τα κροκοδείλια δάκρυα για τον Αλέξη και τα μεγαλοδημοσιογραφικά «μπράβο» και «γιούπι» για τις μαθητικές κινητοποιήσεις άρχισαν να ξεφτίζουν. Προείχε ο εορτασμός των Χριστουγέννων βλέπεις.
Κι ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά, ήρθε κι ο Άγριος Βασίλης και στο καπάκι ήρθε ξανά η μεθεόρτια ρουτίνα. Μαζί της, ένα βράδυ, ήρθε και η απαραίτητη εξισορρόπηση των γεγονότων. Ο «Επαναστατικός Αγώνας» χτυπάει στα Εξάρχεια και τραυματίζει τον νεαρό ειδικό φρουρό Διαμαντή Ματζούνη. Νέες πισίνες δακρύων στήνονται και το φιλοθεάμον κοινό σαλαγιέται εκ νέου σαν κοπάδι από πρόβατα. Ήρωες αυτοί τη φορά οι αστυνομικοί που – ξαφνικά – δεν είναι ούτε μπάτσοι, ούτε σερίφηδες, ούτε πρωταγωνιστές σε βιντεάκια του YouTube που χτυπάνε μετανάστες για πλάκα. Γίνονται, οι ήρωες των €700 που «δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν το βράδυ σπίτι τους», γίνονται οι άνθρωποι «που τα παιδιά τους στο σχολείο αποτελούν αντικείμενο χλευασμού λόγω της δουλειάς του μπαμπά τους».
Ακολουθεί, η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, ακολουθούν και οι εκπτώσεις. Κι όλα καλά. Η περιπόθητη έννομη(;) τάξη, η «κατάκτηση» του ελληνικού λαού αποκαταστάθηκε, και το DVD αυτή τη φορά είναι τσάμπα. Που θα ξαναβρούμε live ταινία με πιστολίδια, απαγωγή, μπάτσους και λύτρα;

2 σχόλια:

  1. ωραίο το κειμενάκι.
    βέβαια δε θα έβλαπτε και μια αναφορά στην κούνεβα.
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο. Ειδικότερο σχόλιο για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά της Κων/νας Κούνεβα θα αναρτήσουμε οσονούπω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή