Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ vs ΠΕΡΙΚΛΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ....

....σημειώσατε 2!

Ο τόπος που έλαβε χώρα η ..."αναμέτρηση" ήταν ΤΗΛΕ-ΧΑΒΟΥΖΑΣ και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης γωνία, με "διαιτητή" την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ , "επόπτες γραμμών" την διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ και ¨παράγοντες" την ελληνική κυβέρνηση.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση τα δύο γεγονότα είναι παραπάνω απο προκλητικός!

Στην περίπτωση της Κούνεβα, με το ζόρι έγινε μια απλή περιγραφή της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε η Βουλγάρα καθαρίστρια του ΗΣΑΠ και συνδικαλίστρια, απο τα μέσα.

Λες και το να βουτούν - στην κυριολεξία - το κεφάλι ενός ανθρώπου μέσα σ' ενα κουβά με βιτριόλι είναι ένα καθημερινό φαινόμενο, ανάξιο αναφοράς και ανάλυσης, πολύ περισσότερο δε, εντατικής έρευνας των... δαιμόνιων αστυνομικών ρεπόρτερ και συντακτών.

Κάτι τα Χριστούγεννα που πλησίαζαν , κάτι το Έλατο του Κακλαμάνη στο Σύνταγμα, κάτι η αγορά που δεν μπορούσε να ορθοποδήσει μετά τα γεγονότα και την οικονομική κρίση ,που να βρούν τον χρόνο ν' ασχοληθούν με την Κούνεβα και τα προβλήματά της!

Είναι και μετανάστρια , αυτό που το πας;

Στην περίπτωση του Παναγόπουλου βούηξε ο τόπος!

Αυτοψίες στον χώρο της απαγωγής απο τους δαιμόνιους ρεπόρτερ-συντάκτες, ζωντανές συνδέσεις απο το σπίτι του απαχθέντα, και απο τη ΓΑΔΑ, μάθαμε πόσο εύθραυστη είναι η υγεία του κ. Παναγόπουλου και τί συνεπάγεται αυτό, ακούσαμε αναλύσεις ψυχολόγων στα κανάλια για την ερμηνεία του τρόπου δράσης των απαγωγέων, αγωνία, τί θα γίνει με την παράδοση των λύτρων και πως θα γίνει, σύνδεση - το ακούσαμε κι αυτό!- της απαγωγής με τα γεγονότα του Δεκέμβρη και τους κουκουλοφόρους-John Pretender, the best- και φτού κι απ' την αρχή!

Πολύ γρήγορα τα αντανακλαστικά των Μέσων Ενημέρωσης στην περίπτωση του Περικλή Παναγόπουλου, αργά και δύσθυμα στην περίπτωση της Κούνεβα.

Για την υπόθεση Κούνεβα δεν χύθηκε πολύ μελάνι, ούτε σπαταλήθηκε τηλεοπτικός χρόνος σε αντίθεση με την υπόθεση Παναγόπουλου.

Για την Κούνεβα, αρχισαν να γράφονται και να λέγονται-λίγα- πράγματα πολύ αργότερα, τόσο αργότερα, που νιώθεις πως το γεγονός έγινε πριν 2-3 μέρες και οχι 1 μήνα πριν!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ στην περίπτωση της Κούνεβα έδρασε με ταχύτητα χελώνας, αφήνοντας να εννοηθεί, πως το γεγονός της δολοφονικής επίθεσης σχετίζεται με...προσωπική της υπόθεση!

Ούτε ενα φάκελο της προκοπής δεν ετοίμασε να παραδώσει στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κα Ελένη Ραϊκου με αποτέλεσμα να τον επιστρέψει πίσω η εισαγγελέας και να ζητήσει συμπληρωματική ερευνα και καταθέσεις μαρτύρων, καθώς και εργαστηριακές εξετάσεις των στοιχείων που είχε συλλέξει η αστυνομία απο τον τόπο της επίθεσης.

Τώρα τί αποτελέσματα θα προκύψουν απο τις εργαστηριακές εξετάσεις, θα δούμε, γιατί οι "Σέρλοκ Χολμς" της ΕΛ.ΑΣ εδέησαν να πάρουν τα ρούχα του θύματος 5 μέρες μετά την επίθεση για να τα εξετάσουν!!

(Διαβάστε για περισσότερες λεπτομέρειες το ρεπορτάζ που δημοσιεύται στην σημερινή"ΑΥΓΗ".)

Μήπως δεν υπήρξαν απειλές για τη ζωή της Κούνεβα λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης;;
Υπήρξαν και μάλιστα πολλές...η ίδια μίλησε γι' αυτές στον Βέλγο φωτορεπόρτερ Ζακί Ντελόρμ σε συνέντευξη που έδωσε στις 20 Νοεμβρίου 2008.

Το ηχογράφημα που έχει αναρτηθει στη σελίδα του Ρ/Σ "Στο Κόκκινο 105,5", www.left.gr, είναι σύντομο και αποκαλυπτικό.


Η υπόθεση Κούνεβα δεν έκλεισε!

Αναμένουμε εξελίξεις .

Η υπόθεση Παναγόπουλου, εν μέρει, έκλεισε μετά την απελευθέρωσή του απο τους απαγωγείς και κάτι μου λέει πως το θέμα, θα το παρακολουθήσουν απο πολύ κοντά οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ-συντάκτες...

Και μη φανταστεί κανείς πως δεν χαιρόμαστε για το αίσιο τέλος της απαγωγής του Παναγόπουλου...το αντίθετο μάλιστα...

Λυπούμαστε όμως, που δεν μπορεί να βρεί, με την ίδια ευκολία παράθυρο στο φως, ο αγώνας κάποιων ανθρώπων, που παλεύουν -και πολλές φορές χάνουν τη ζωή τους- για αυτονόητα πράγματα όπως η δικαιοσύνη και ολα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο δημοκρατικό μας σύνταγμα...

Λυπούμαστε ακόμα που "οι παράγοντες και η διαιτησία" αγνοούν για άλλη μια φορά την "κερκίδα" που φωνάζει ενα μακρόσυρτο "Ουουουουουουου...!!!"

Δεν εννοούν να καταλάβουν το αυτονόητο:

ΠΕΝΑΛΤΙ!

3 σχόλια:

  1. Αυτό που φοβάμαι πως θα περάσει απαρατήρητο είναι αυτό το οποίο δήλωσε ο Π.Παναγόπουλος αμέσως μετά την απελευθέρωσή του στα ΜΜΕ . "Μόνη πηγή ενημέρωσής μου ένας τηλεοπτικός δέκτης μόνιμα συντονισμένος στο MEGA " !
    Τους έδωσε κανονικά ο εν λόγω πρόσφατα απελευθερωθείς . Αυτούς στο MEGA εννοώ και τον ρόλο τους , όπως έδωσε και τον αστυνομικό τους συντάκτη , τον πολύ Κο Π. Σόμπολο .
    Οι απαγωγείς είχαν πληροφορίες από τα "μέσα" , από την ασφάλεια απ' ευθείας !!!

    σ.σ. πολύ πρωινοί ακροατές σας 06.30-06.50
    αλέκος & χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τους είδα και πολύ χαρούμενους στο MEGA:-)
    Φανταστήτε πως την Κυριακή που μας πέρασε ο Δτραβελάκης δήλωνε στο δελτίο ειδήσεων πως γνωρίζουν πολύ περισσότερα πράγματα ,απ' οσα μας λένε για την απαγωγή, αλλά δεν τα ανακοινώνουν για να μην βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή του Παναγόπουλου!
    Θέλει το MEGA να κρυφτεί κι η χαρά δεν το αφήνει:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 'δαμε και αυτό, η δολοφονική επιθέση σε μια εργάτρια για τη συνδικαλιστηκή της δράση να αντιμετοπίζεται ως στατιστική συγκριτική μελέτη απέναντι σε μια απαγωγή. Πολύ έξυπνος τρόπος για να υποκριθείς ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή