Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ύπνος, ο καλύτερος εραστής...


Οι κακές γλώσσες λένε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η χώρα είναι οι πολιτικές που εφαρμόζει η ΝουΔουΚαιΛάιτ με αποτέλεσμα να πλήττονται τα λαϊκά στρώματα κι όχι μόνο.
Από την άλλη, πολλοί κάνοντας απλούστερες σκέψεις, υποστηρίζουν πως πηγή όλων των δεινών δεν είναι άλλος από τον Ακαταλληλότερο που με την κυβέρνηση... ψυκτικών του (βλέπε «πάγωμα» μισθολογικών αυξήσεων) κατάφερε μέσα σε 5 χρόνια αυτό που οι προηγούμενοι κατάφεραν σε 17!
Την ίδια στιγμή ο κυρίαρχος λαός κοιμάται – κι εδώ είναι το κουμπί στην όλη ιστορία. Κοιμάται νανουρισμένος από τις διακριτικές προτροπές των τηλε-σταρ δημοσιογράφων, που λένε πως ήρθε επιτέλους η ώρα ο Έλληνας πολίτης να αναδείξει ως Μεγάλο Αρχηγό της Ελληνικής Φυλής, το Πεσμένο Ποδήλατο, τον γιο του Μεγάλου Ήλιου, που και καλός άνθρωπος είναι και ήρεμο παιδί φαίνεται.
Τελικά, και όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πολιτική ιστορία του τόπου κύκλους – μέχρι να ζαλιστεί τελικά και να πέσει κάτω. Και θα ξαναζήσουμε στιγμές του πράσινου παρελθόντος μέχρι στο μέλλον κάποια στιγμή, και μέσα στον εθνικό μας ύπνο να ξυπνήσουμε για κατούρημα και να σκεφτούμε με μαζοχιστική διάθεση πως μας... λείπει για ακόμη μία φορά το γαλάζιο παρόν.
Και φτου (μας) από την αρχή...
Ποιος είπε πως ο καλύτερος εραστής της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;

Αιώνες τώρα, ο καλύτερος εραστής μας είναι ο Ύπνος...

Γιατί;
-Γιατί τους παίρνει όλους αδιακρίτως!
-Γιατί σε παίρνει κάθε μέρα!
-Γιατί μπορεί να σε πάρει πάνω από 1 φορά την μέρα!
-Γιατί σε παίρνει για πολλές ώρες!
-Γιατί του αρέσουν τα ομαδικά («μας πήρε ο ύπνος όλους μαζί»)!
-Γιατί δεν τον ενοχλεί το μέρος («με παίρνει ο ύπνος όπου να ‘ναι)!
-Γιατί αν δεν σε πάρει στεναχωριέσαι («δεν με παίρνει ο ύπνος με τίποτα»)!
-Γιατί είναι ύπουλος («μόλις έκλεισα τα μάτια με πήρε ο ύπνος»)!
-Γιατί ανυπομονείς να σε πάρει («μα, πότε θα με πάρει ο ύπνος;»)!
-Γιατί σε παίρνει όποτε θέλεις!
-Γιατί πολλές φορές μας προτρέπουν να τον πάρουμε («ξάπλωσε να σε πάρει ο ύπνος»)!
-Γιατί ζηλεύουμε αν τον παίρνουν μόνο οι άλλοι («σε πήρε ο ύπνος, και τον πήρα κι εγώ λιγάκι»)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου