Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Στο καλούπι...


Αναδημοσιεύουμε εδώ ενα γεγονός που, δυστυχώς, δεν έγινε αντιληπτό στους περισσότερους απο εμάς...

Επίθεση τραμπούκων στο gay-bar των Εξαρχείων "Querido Coucou" την Κυριακή 22 Μαρτίου.

Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η οργανωτική επιτροπή του Athens Pride για περισσότερες λεπομέρειες....

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ομοφοβική επίθεση σε μπαρ στα Εξάρχεια
Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής 22 Μαρτίου σημειώθηκε ομοφοβική επίθεση στο μπαρ «Querido Coucou» στα Εξάρχεια. Άγνωστοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν θαμώνες του μπαρ με την υποψία ότι αυτοί ήταν γκέι, προπηλακίζοντας θαμώνες με φράσεις «έξω πούστηδες από τα Εξάρχεια, εδώ είναι Εξάρχεια ρε!». Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα και ενώ το μπαρ ήταν κατάμεστο από κόσμο. Σαν Athens Pride εκφράζουμε την ανησυχία μας για την γενικότερη έξαρση της βίας κι ειδικότερα τη βία με αφορμή το σεξουαλικό προσανατολισμό. Τονίζουμε ότι τα Εξάρχεια είναι μια ιδιαίτερα φιλική και ανοιχτή στην ποικιλομορφία συνοικία της Αθήνας, η οποία φιλοξενεί ομάδες τους LGBT χώρου.
Καταγγέλλουμε την παραδειγματική αδιαφορία της Αστυνομίας, η οποία παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις από θαμώνες και υπαλλήλους του μπαρ δεν εμφανίστηκε, όπως επίσης και την άρνηση του ΕΚΑΒ να στείλει ασθενοφόρα για να παραλάβει τους τραυματίες αυτής της επίθεσης!!.
Διερωτόμαστε σε τι αποσκοπεί η εντονότατη παρουσία της Αστυνομίας περιμετρικά των Εξαρχείων, αν αυτή δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τους πολίτες που θα έπρεπε να υπηρετεί.

Η οργανωτική επιτροπή του Athens Pride


Το ίδιο διερωτόμαστε και εμείς! Δηλαδή ο,τιδήποτε διαφορετικό, οποιοσδήποτε δεν ανήκει στα κλασικά στερεότυπα του τρίπτυχου ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ είναι κατακριτέος και γίνεται στόχος κάθε ανεγκέφαλου με την ανοχή της πολιτείας, κινδυνεύοντας να το πληρώσει με την ίδια του τη ζωή!

Ας θυμηθούμε και το περιστατικό στη Λυρική Σκηνή με τη Ρούσαλκα...σκηνές απείρου κάλους ξετυλίχθηκαν και εκεί πολύ πρόσφατα...

Προσφάτως είχαμε και την επίθεση με χειροβομβίδα στο Στέκι των Μεταναστών την ώρα που είχε εκδήλωση ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης και βρίσκοταν μέσα στο Στέκι γύρω στα 30 άτομα...απο καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Τί περιμένει η πολιτεία για να δράσει; Να γίνουν ολα μπάχαλο, να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και να εμφανιστεί σκληρή και αδυσώπητη, όταν η κατάσταση θα χει ξεφύγει απο κάθε πλαίσιο νομιμότητας και λογικής;

Τότε φοβόμαστε πως θα είναι πια αργά για την ελευθερία...


Διαβάστε και εδώ www.bosko-hippydippy.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου