Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Υποφέρεις από πόνους στα "Άκρα"; Νέα Δημοκρατία!!

**Σύμφωνα με νέα ευρωπαϊκή επιστημονική μελέτη, όταν δύο κιθαρίστες παίζουν μαζί, δεν συγχρονίζονται μόνο οι νότες τους, αλλά και τα εγκεφαλικά κύματά τους. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, επιστήμονες – γραμματιζούμενοι άνθρωποι δηλαδή – από το γερμανικό Ινστιτούτο Ανθρώπινης Ανάπτυξης Μαξ Πλανκ του Βερολίνου, αλλά και από το αυστριακό πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ μελέτησαν στο εργαστήριο, μέσω ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος, την ηλεκτρική δραστηριότητα των εγκεφάλων οκτώ ξεχωριστών ντουέτων κιθαριστών, στους οποίους έβαλαν ηλεκτρόδια και κατέγραψαν τις αντιδράσεις τους την ώρα που έπαιζαν ένα μικρό κομμάτι τζαζ μουσικής. Κατά τη διάρκεια του πειράματος λοιπόν, οι επιστήμονες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσο οι κιθαρίστες έπαιζαν, τόσο οι εγκέφαλοί τους έδειχναν να συγχρονίζονται όλο και περισσότερο. Επίσης, εντύπωση προκάλεσε και το γεγονπός πως ακόμη και πριν αρχίσουν να παίζουν, στη φάση της προετοιμασίας δηλαδή, ήταν φανερό από τα εγκεφαλικά τους κύματα πως ο συγχρονισμός τους είχε ήδη αρχίσει.Να σημειώσουμε πως η εν λόγω έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «BMC Neuroscience».

**Με αφορμή λοιπόν το παραπάνω ιδιαίτερα ενδιαφέρον δημοσίευμα, μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της – ο Αλλάχ να την κάνει – Κυβερνητικής Επιτροπής, υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων σε επίπεδο λύσεων, για μία σειρά από θέματα που διαταράσσουν ανεπανόρθωτα τις τελευταίες ημέρες την παρασκευή εσπρέσσο και το shopping στη λαϊκή συνοικία του Κολωνακίου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο (αν)εγκεφαλικός συντονισμός δεν περιορίστηκε μόνο ανάμεσα στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, «κιθαρωδούς» της κυβερνητικής παράταξης, αλλά φαίνεται πως έφτασε στα «άκρα», διαψεύδοντας έτσι τις πρόσφατες δηλώσεις Καραμανλή πως «δεν συνεργαζόμαστε» με αυτά (τα «άκρα» δηλαδή).

**Το γεγονός του ευρύτερου εγκεφαλικού συντονισμού επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Βελόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Αργούν μεν, αλλά σιγά-σιγά προσχωρούν στις προτάσεις μας».
Κάλλιο αργά παρά ποτέ δηλαδή με δυο λόγια ε;

**Μιας και μιλάμε όμως για προτάσεις τους ΛΑΟΣ να θυμίσουμε ακόμη πως πρόσφατα ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης είχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως ανάμεσα σε άλλα, και την μετατροπή σε ιδιώνυμο αδίκημα όσων φορούν κουκούλες.
Τι είναι όμως το «ιδιώνυμο»;

**Ο όρος αναφέρεται στο «ιδιώνυμο» (ειδικό) αδίκημα όπως περιγράφεται σε νόμο που ψηφίστηκε το 1929 (N. 4229) μετά από πρόταση της κυβέρνησης του Βενιζέλου. Επρόκειτο για νόμο «περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών». Ο στόχος του βέβαια ήταν η ποινικοποίηση των «ανατρεπτικών» για την τότε άρχουσα αστική τάξη ιδεών, και στοχοποιούσε ιδιαίτερα τη δίωξη κομμουνιστών και αναρχικών και βέβαια την καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων. Για την ιστορία να πούμε πως προέβλεπε ποινή φυλάκισης για διάστημα άνω των έξι μηνών για όποιον «επιδιώκει την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλον σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή ενεργεί υπέρ της εφαρμογής αυτών προσηλυτισμόν...». να σημειωθεί τέλος πως επρόκειτο για το πρώτο νομοθετικό μέτρο κατά του ΚΚΕ που «εγκαινίασε» μια ολόκληρη σειρά από έκτακτα μέτρα που θα θεσπιστούν τα επόμενα χρόνια από το ελληνικό κράτος κατά της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου