Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Keep Pretendering...


Μιας και το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύ κουβέντα για τη βία στα τηλεοπτικά πορτοπαράθυρα, με τη συμμετοχή μιας ολόκληρης ντριμ τιμ «ειδικών» και «ειδημόνων» που σπεύδουν να την καταδικάσουν απερίφραστα, πιστεύουμε πως είναι πια η καλύτερη – χρονικά – στιγμή για να θυμίσουμε ένα περιστατικό που συνέβη τον Γενάρη του 1997 στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ και κατά τη διάρκειά αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη.

Ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής – και οπαδός του Παναθηναϊκού – Γιάννης Πρετεντέρης, εκείνο το κρύο βράδυ του Γενάρη, είχε πάει στο γήπεδο για να υποστηρίξει την αγαπημένη του ομάδα. Κάποια στιγμή όμως κι ενώ το «γήπεδο κόχλαζε» όπως είπε κι ο ίδιος αργότερα, οι φίλαθλοι άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα προς τους διαιτητές διαμαρτυρόμενοι για τα φαλτσοσφυρίγματά τους. Οι κάμερες ήταν εκεί – πάνω από τα επίσημα – και κατέγραφαν σκηνές απείρου κάλλους!

Σε κάποια από αυτές τις σκηνές «συνελήφθη» να εκσφενδονίζει ένα μπουκάλι στον διαιτητή της αναμέτρησης και ο πολέμιος κάθε μορφής βίας, Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος όμως να διευκρινίσουμε πως δεν είχε προβεί σε καμία – κατά την Δένδια λογική – αλλοίωση των ελληνοπρεπών χαρακτηριστικών του!!

Παρόλα αυτά όμως όταν αργότερα συνάδελφοι ρώτησαν τον καλό δημοσιογράφο «πως είναι δυνατόν να έκανε κάτι τέτοιο;», ο ίδιος έδειξε – μάλλον – αμετανόητος:
«Ένα ολόκληρο γήπεδο κόχλαζε, φώναζε και πέταγε μπουκάλια εκείνη τη στιγμή. Εύλογο είναι και εσύ να αντιδράσεις με τον ίδιο τρόπο εθιμικά! Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται θέμα! Όποιος δεν έχει πάει γήπεδο δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει γίνει αυτές τις στιγμές. Όταν νιώθεις ότι αδικείσαι αντιδράς με όποιον τρόπο βρεις εκείνη τη στιγμή»!

Σήμερα, και μετά από 12 ολόκληρα χρόνια ο κυρ Pretender μάλλον... ωρίμασε σαν ουίσκι 12άρι και γι’ αυτό μάλλον δεν αποδέχεται πια τις «εθιμικές» αντιδράσεις των φοιτητών σε κάποιες πορείες όταν βρίσκονται απέναντι στα «αμυνόμενα» ΜΑΤ.

Αλήθεια τι θα απαντούσε ο ίδιος, αν κάποιος φοιτητής σήμερα δανειζόταν τα λεγόμενά του από το μακρινό ’97; Τι θα απαντούσε από το ευάερο παράθυρό του αν μετά από μία επεισοδιακή πορεία του εξηγούσε ο φοιτητής πως: «Όταν μια ολόκληρη γενιά κοχλάζει και φωνάζει και πέταγε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, εύλογο είναι κι εσύ να αντιδράς με τον ίδιο τρόπο. Όταν νιώθεις πως αδικείσαι αντιδράς με όποιον τρόπο βρεις εκείνη τη στιγμή».

Παρεμπιπτόντως η (Γ)ΕΛ.ΑΣ. έφερε στην Αθήνα τον Σερ Ίαν Μπλερ, τον πρώην διοικητή της Σκότλαντ Γιαρντ για να λύσει το ζήτημα της «χαμηλής» όπως την χαρακτήρισαν τρομοκρατίας.

Αν τον δει πάντως κανείς σας στον δρόμο, και μιας και μιλάγαμε για μπάλα, για ρωτήστε τον:

«Σερ Ίαν, χάου γιου σι Τσέλσι διζ γίαρ?».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου