Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ζήσε τον... μύθο σου στην Ελλάδα!


Διαβάσαμε το εξής ανατριχιαστικό στο http://www.zougla.gr/ και σας το μεταφέρουμε. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα.

Την ξυλοκόπησε ο εργοδότης της γιατί του ζήτησε τα δεδουλευμένα

"Ήρθε στην Ελλάδα με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, αλλά γρήγορα διαπίστωσε ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο αθώος.
Η 26χρονη Ζινέντ Μπεριμπά καταγγέλλει στη zougla.gr ότι ξυλοκοπήθηκε από τον εργοδότη της, όταν τόλμησε να... ζητήσει τον μισθό της!

Με καταγωγή από το Μαρόκο και την Παλαιστίνη και τουρκικό διαβατήριο, η Ζινέντ ήρθε στη χώρα μας λαθραία, πριν από τρεις μήνες.
Πέρασε με φουσκωτό από τα παράλια της Τουρκίας στη Σάμο, όπου συνελήφθη από τους λιμενικούς. Για δέκα ημέρες παρέμεινε στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών και μετά ήρθε στην Αθήνα, απ’ όπου άρχισε την αναζήτηση εργασίας για να σταθεί στα πόδια της.
Το γραφείο ευρέσεως εργασίας στο οποίο απευθύνθηκε της έδωσε ελπίδα. Σερβιτόρα σε μπαρ στη Βόνιτσα. Αυτό της υποσχέθηκαν. Εκείνο όμως που στην πράξη της ζητούσαν δεν ήταν απλώς να σερβίρει ποτά…
Όπως θα την ακούσετε να καταγγέλλει στην κάμερα της zougla.gr, ο εργοδότης της την ανάγκαζε να κρατά «ζεστή» παρέα στους πελάτες, να τους πιάνει κουβέντα, να πίνει ποτά μαζί τους και να τους επιδεικνύει τις... χορευτικές της ικανότητες.

Για ένα μήνα άντεξε η Ζινέντ να κάνει τα χατίρια του εργοδότη της. Όταν πια απελπίστηκε και ζήτησε τα χρήματα που της όφειλε για να φύγει, εκείνος αρνήθηκε. «Δεν έχω χρήματα για σένα. Πού θα πας χωρίς χαρτιά;» ήταν η αποστομωτική απάντηση του ιδιοκτήτη του μπαρ. Όταν εκείνη επέμεινε, τότε την ξυλοφόρτωσε.

Η οδύσσεια όμως της 26χρονης κοπέλας δεν είχε τελειωμό. Ο γιατρός που την εξέτασε στο νοσοκομείο της Βόνιτσας ήταν φίλος του εργοδότη της. Και, όπως η ίδια ισχυρίζεται, αρνήθηκε να της παραδώσει τις γνωματεύσεις όπου αναγράφεται ότι νοσηλεύτηκε με μώλωπες και κατάγματα στο πρόσωπο, λέγοντας: «σήμερα είναι γιορτή, το νοσοκομείο δεν δίνει χαρτιά».

«Μόνο όταν επέμεινα και απείλησα να απευθυνθώ στην UNICEF μου έδωσαν την γνωμάτευση», θα την ακούσετε να λέει.
Τρεις μήνες μετά, και ύστερα από μια περιπέτεια που σίγουρα θα της μείνει χαραγμένη στην ψυχή, η Ζινέντ Μπεριμπά βρήκε τη ζεστασιά που έψαχνε στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών της οργάνωσης Αλληλεγγύη. Εκεί μπορεί τουλάχιστον να ονειρεύεται..."

1 σχόλιο:

  1. ερώτηση κρίσιμη:
    διάβασα ότι το 2006 στην εξελεγκτική επιτροπή για τις εκλογες διοίκησης της ΑΕΚ υποψήφια ήταν η Νικολέττα Τσουραμάνη!
    πρόκειται για συνωνυμία, ή η καλή μας Νικολέττα είναι ΑΕΚαρα!;
    Καληνύχτα και καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή